Kirjoittaja Aihe: Guzzidiag - suomen kielellä  (Luettu 524815 kertaa)

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #600 : Syyskuu 30, 2016, 20:40:57 ip »
Toimiiko nuo win10:llä? Omissa läppäreissä on Vista ja -98. Säätöläppärissä tuo 98, on vakaampi.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Camn

  • Viestejä: 2 577
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #601 : Syyskuu 30, 2016, 22:07:43 ip »
Elokuussa 2015 oli Saksan ”punaisen foorumin” Guzzidiag -osiolla tarinaa W10:stä. Koodaaja oli aluksi skeptinen ja sanoi että hän odottelee ensin puoli vuotta, koska W10:n ajurikonsepti on uusittu.  Yksi käyttäjä kertoi, että W10 ei kirjoittanut hänellä asennettaessa W7 (32bit) ajureita yli. Pauldaytona on ymmärtääkseni työkseen PC maailman kanssa tekemisissä ja hän kirjoitti että pelittää, myös karttojen luku.  Tuon jälkeen (8/2015) ei GuzziDiag ole myöskään päivittynyt.

PS.
Näkyy olevan lataussivulla luettelo V7 mallin kartoista, jotka on saatu kerättyä.
V11 - it defines you.

Pekka Karjalainen

  • Administrator
  • ***
  • Viestejä: 504
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #602 : Lokakuu 03, 2016, 12:06:22 ip »
On ainakin mulla toiminut moitteetta w10:llä.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #603 : Lokakuu 03, 2016, 12:20:42 ip »
Kun taas vaihteeksi siirryin Linux-kantaan uusimmalla Ubuntu-versiolla en ole vielä koettanut kun on mainittu että ei ajurit pelaa niin uudessa ympäristössä. Pitäisikö päivittää vanhempaan Ubuntuun takaisin....
Vain vaimon läppärissä on W10 ja siihen en uskalla koskea. Onneksi vanha kone vielä toimii, ainakin osittain, ja sen W7:lla pääsen koetusti syynäämään sisältöjä syviä.

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #604 : Lokakuu 04, 2016, 14:11:10 ip »
Lainaus
Pitäisikö päivittää vanhempaan Ubuntuun takaisin....

Olen yrittänyt vähän sitä sun tätä tämän kernelin taivutteluksi ymmärtämään noita ajureita, huonolla menestyksellä. Siksi suosittelen 14.04 (Trusty Tahr) käyttöjärjestelmää. Se on täysin tuettu ja turvallinen vielä vuoteen 2019 asti. En kuitenkaan suosittele päivittämään (fallback) vaan asentamaan koko roskan uudelleen asnnusmedialta. Varmaan Motomatti tietääkin, mutta varuilta ensikertalaisille kerron tässä lyhyen oppimäärän Moto Guzzi käyttäjien kannalta.

Mene tälle sivulle:
http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html

Valitse sieltä laiteympäristöösi ja käyttötapaasi sopiva jakelu, saatavana on kaksi LTS jakelua–14.04 ja 16.04. LTS tarkoittaa pitkää ylläpitoa, 14 ja 16 tarkoittavat julkaisuvuotta 2014 ja 2016, ja 04 tarkoittaa julkaisukuukautta huhtikuu. Saattaa olla myös ns.pisteversio kuten 14.04.1 jossa .1 tarkoittaa, että asennusmediassa on jo mukana ensimmäinen iso päivitys. (Jos sitä ei ole, ensimmäinen päivitys kestää lähes yhtä kauan kuin itse asennus, mutta lopputulos on täysin sama.) Trusty Tahr ja Xenial Xerus ovat koodinimiä, jotka menevät aakkosjärjestyksessä niin, että ensimmäinen on adjektiivi ja toinen eläimen nimi (Etelä-Afrikan englantia) ja ne alkavat samalla alkukirjaimella. Muita puolivuotisjakeluita, jotka eivät ole pitkällä ylläpidolla, ovat esim. 14.10 (Utopic Unicorn) ja 15.04 (Vivid Vervet) ja 15.10 (Willy Werewolf) ja 16.10 (Yakkety Yak). Kaikkia on saatavana 32 bit ja 64 bit koneille, joilla on pieniä eroja saatavan oleville sovelluksille. 32 bit sovelluksia on n. 50 000 ja 64 bit vähän enemmän.

– 14.04 LTS on uusin Ubuntu, jolla toimii GuzziDiag. Se johtuu Linuxin ytimestä (kernel) koska FTDI-sirun ajurin valmistaja ei ole tehnyt uudella kernelillä toimivaa ajuria. Toisin kuin avoimen koodin Linux tuo ajuri on umpisuljettua koodia, eikä Linux yhteisö pysty sitä asiaa auttamaan.

– Ubuntu käyttää Unity– nimistä oletustyöpöytäympäristöä. Se poikkeaa kaikista aikaisemmin totutuista ympäristöistä niin ulkoasultaan kuin käyttötavaltaankin, eivätkä läheskään kaikki käyttäjät siitä pidä. (Siitä on muuten plagioitu monia elementtejä Windows 7:aan ja 10:iin.) Unity on raskas ja vaatii muistia ainakin 2 GiB toimiakseen kunnolla, sekä mieluiten 4-ydin prosessorin.

– Xubuntu, jota suosittelen niille jotka ovat tottuneet käyttämään Mäkkiä tai Windows XP:tä, saa nimensä oletustyöpöytäympäristöstä XFCE4. Se on täysin sama Ubuntu, mutta kevyen työpöytänsä takia jättää resursseja muille tarpeellisimmille asioille. Se on myös kevyt ja käyttää muistia alle puoli GiB, jote se sopii koneille, joilla on muistia vain 1 GiB. Myös vähän vanhemman mallin prosessori käy. Kuitenkin laiteympäristön olisi hyvä olla ainakin 2000 luvulta. (On myös Linuxeja, jotka toimivat aataminaikuisilla laitteilla, mutta Ubuntu ei ole sellainen. Linuxeja on n. 500 erilaista jakelua.) Xubuntu on hyvin selkeä ja helppo ja työpöytää voi mainiosti muokata mieleisekseen käynnistimillä ja oikopolkunapeilla. Voi vaikka tehdä yhden klikkauksen käynnistimen GuzziDiag sovellukselle ja sen kumppaneille.

– Lataa .iso tiedosto koneesi kiintolevylle. Se on kookas ja lataus vähän kestääää. Polta DVD-levyn poltto-ohjelmalla .iso DVD-R-levylle. (Ei ihan mahdu CD-levylle.)

– ÄLÄ YRITÄ asentaa Ubuntua Windowsin asennusohjelmilla Windowsin käydessä. Sen voi kyllä tehdä, mutta lopputulos on yleensä kelvoton, ja suurin syy Ubuntun arvostelijoiden vääriin käsityksiin. Ikään kuin yrittäisi ajaa moottoripyörää toisen pyörän sivuvaunun kautta.

– Avaa CD/DVD luukku ja jätä auki. Sammuta kone. Laita DVD asennusmedia luukkuun ja sulje luukku. Käynnistä kone vasta nyt. Jos kaikki menee kuten pitää, kone boottaa nyt asennusmedian DVD-levyltä. Se kestää kohtuullisen kauan. Jos kone ei boottaa DVD-levyltä, pitää bootti katkaista ja säätää boottijärjestystä BIOS/UEFI asetuksista.

– Asennusmedia ei tässä vaiheessa vielä koske kiintolevyysi. Kun bootti on tehty ilmestyy kielen valinta ja kaksi valintaa: Kokeile Ubuntua ja Asenna Ubuntu. Suosittelen valitsemaan Kokeile Ubuntua vaihtoehdon. Silloinkaan ei vielä kosketa kiintolevyyn. Nyt voit kokeilla turvallisesti ns. liveajolla kaikkia toimintoja, tosin nopeus on kelvoton, koska ajo tapahtuu DVD-levyltä, ja kieli on englanti.

– Jos päätät asentaa, järjestä nettiyhteys kuntoon ja valitse käynnistyskuvakkeesta Asenna. Sitten vaan seuraat ohjeita. Muutaman askeleen verran on vielä mahdollisuus perua asennus, mutta osiointivalikon jälkeen asia on peruuttamaton ja kintolevylle aletaan tehdä muutoksia. Voit myös jo aloitusikkunassa valita asennuksen suoraan, mutta silloin et voi esikokeilla, etkä tiedä toimiiko nettiyhteys, jota tarvitaan täydellisen asennuksen aikana.

– Jos haluat säilyttää koneella ennestään olevan käyttöjärjestelmän, vaikkapa Windowsin, valitse: Asenna rinnakkain Windowsin kanssa, vaihtoehto. Tämä Osiointi kohta onkin ainoa, jossa vähän joutuu miettimään. Rinnakkaisasennus osioi kiintolevyn suunnilleen puoliksi vanhalle ja uudelle käyttöjärjestelmälle. Muitakin vaihtoehtoja on. (Käynnistyksessä sitten aina aluksi tulee pieni valikko: mikä järjestelmä bootataan käyntiin?)

– Laita täpät niihin kohtiin, joissa kysytään: huolitaanko kolmannen osapuolen koodia (Adoben Flashplayer) ja tehdäänkö asennuksen aikana päivitykset. Silloin juuri tarvitaan se nettiyhteys.

– Ubuntu-Suomi sivustolla on paljon hyviä ohjeita ja myös keskustelufoorumi, jolla on jo vastattu useimpiin kysymyksiin. Niitä voi hakusanalla etsiä. Minultakin saa neuvontaa. Ubuntun, kuten kaikkien järjestelmien, toiminnan vakaus riippuu paljon laiteympäristöstä, joita on varmaan tuhansia erilaisia, eikä mikään ohjeistus voi yltää niihin kaikkiin kattavasti.

– Linux on maailman eniten käytetty käyttöjärjestelmä. (Se ei ole eniten myyty, koska se on ilmainen, sitä siis ei myydä kuin poikkeustapauksessa.) Linux täytti tänä vuonna 25 v. Ubuntu on Fedoran ohella eniten käytetty PC-Linux. Ubuntuun tulee päivityksiä lähes päivittäin, ne on syytä ottaa vastaan, koska se kehittyy niiden avulla. Kehityksestä huolehtii tuhansien käyttäjien ammattitaitoinen yhteisö. Laajan yhteisön vuoksi haittaohjelmat paljastuvat muutamassa tunnissa. Linuxiin ei ole yhtään elävää virusta. Linuxin pakettirakenteeseen on äärimmäisen vaikea asentaa vakoiluohjelmaa tilin omistajan tietämättä. Ubuntua huolitsee Etelä-Afrikkalainen Canonical ltd. Sana Ubuntu tarkoittaa zulun kielessä: me kaikki yhdessä, ja xsoxhan kielessä: minä rakastan sinua.


EDIT: Typo

EDIT2: Yliviivattu vanhentunut asia.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 11, 2016, 18:44:23 ip kirjoittanut Hajakenttä »
Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #605 : Lokakuu 04, 2016, 19:10:37 ip »
Kiitos!
Taas hiukan viisaampi tässä asiassa.
Nyt on käytössä 16.04.1 joten pitäisi vissiin se hävittää koneelta ja laittaa 14.04 niin yhteydet (ajurit) toimisivat?

Käyttöjärjestelmän lataus oli nopea mutta päivitykset kestivät aikansa 3G yhteydellä.
Tässä koneessa oli Windows Vista jonka korvasin Ubuntu 14.04:lla ja muiden kehotuksesta kohta 16.04:lla. Mitään eroa en normikäytössä ole huomannut.
Toki kiinnostaa että mitä huimia etuja on uudemmassa käyttiksessä vanhempaan verrattuna? Paitsi että sille ei kelpaa GuzziDiagin ajurit.

Mahtuuko vanhempi uudemman rinnalle? Mulla on 14.04 DVD-levyllä tallessa. Uudempi on ladattu suoraan netistä eli se on vain koneella.

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #606 : Lokakuu 04, 2016, 20:41:02 ip »
Lainaus
Mahtuuko vanhempi uudemman rinnalle? Mulla on 14.04 DVD-levyllä tallessa. Uudempi on ladattu suoraan netistä eli se on vain koneella.

Todennäköisesti mahtuu. Nykyisissä kovalevyissä on satoja gigoja levytilaa. Paras "kovalevy" GD:a ajatellen on matkakäytön tärinää hyvin kestävä SSD, jossa ei ole niitä käkikelloajan mekaanisia lukupäitä ym. rikkoutuvia osia kun se on pelkkää puolijohdetavaraa. Niissäkin on nykyisin 64 GiB tai 160 GiB jopa enemmänkin ihan kohtuuhinnalla. Oli mitä oli, Ubuntulle riittää jopa 10 GiB, jos se ei muuta palvele kuin diagnostiikkaa ja silti jää n. 5 GiB talletettaville tiedostoille ja matkavalokuville.(Minulla on Xubuntulla 4,17 GiB ja omilla tallenteilla, valokuvia ja asiakirjoja ja yksi pitkä elokuva, 4,54 GiB.) Jos siis on vaikka 160 GiB niin kahtia jaettuna riittää mainiosti molemmille. En kyllä näe mitään järkeä kahta lähes samanlaista pitää samalla koneella, mutta voihan sitä ajatella, että pitää sen Trustyn pelkänä työkaluna ja sitten nettikäytössä modernimman Xenialin. Asentaessa voisi käyttää "osioi käsin" vaihtoehtoa ja laittaa entisen Xenialin peräään tilaa 10-20 GiB ja asentaa siihen Trustyn. Xenialille jäisi sitten leijonanosa levystä. Siinä on kyllä hiukan harjoiteltavaa ja mietittävää kun se "osioi käsin" vaihtoehto ei ole aivan selkeä. Kyllä sen siitä kuitenkin oivaltaa kun ei hätäile. "Asenna rinnakkain" vaihtoehto on helppo.

Onko se sinun asennusmedia 14.04 Trusty 32 vai 64 bittinen? 32 kyllä toimii mainiosti 64 koneessa, mutta ei toisin päin. 32 bit Trusty on myös pitkään ollut käytössäni ja tiedän sen toimivaksi, 64 bit en ole testannut(*).

Näissä asennuksissa aika harvoin tulee yllätyksiä, mutta joskus kyllä. Yleisin on sellainen, että asennuksen jälkeen kun kaikki on valmista ja käynnistetään uusi uljas järjestelmä, tuleekin GRUB RESCUE ilmoitus ja laite ei käynnisty. Sitä varten on hyvä jo ennen aloitusta vielä toimivalla vanhalla järjestelmällä valmistaa korjaustyökalu. Se on CD-levy, jonka nimi on Boot Repair Disk. Se ladataan koneen kiintolevylle tästä osoitteesta:

https://sourceforge.net/projects/boot-repair-cd/

Se poltetaan levylle samalla tavalla kuin asennusmediakin, CD-R levy riittää hyvin. Ubuntulla poltto lähtee käyntiin kun levyn .iso on kotihakemistossa, sitä klikkaa hiiren kakkosella ja valitsee pudotusvalikosta: polta levylle.

Nimensä mukaisesti sillä voi korjata bootin hyvin helposti, myös Windowsista, ihan vaan käynnistämällä sillä sammutetun koneen samoin kuin asennuksessa ja seuraamalla ohjeita, ja sillä voi myös korjailla levyn osiointia, osioiden kokoja ym.

Onnea harrastukseen...  ;D



EDIT: (*) Tarkoitan, että 64 bit Ubuntua en ole testannut GuzziDiagilla, 32 bit on toiminut silläkin hyvin.
Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #607 : Lokakuu 04, 2016, 20:55:34 ip »
Muistaakseni 14.04 on 34 bit versio.
Tää käyttämätön "uusi kone" on vuosimallia 2006 HP "Entertainment PC".
Myyty törkeään ylihintaan muutama vuosi sitten uutena anopille. Ei tainnut anoppi oppia tietokoneen knoppeja kun antoi tämän minulle.

Hienon näköinen laite enkä itsekään osaa tämä koneen hienouksia. Hipaisupintoja ja outoja nappuloita siellä ja täällä. Viihdyn varmaan tämän parissa pitkään....

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #608 : Lokakuu 04, 2016, 21:16:51 ip »
Tuo kuulostaa hyvältä laiteympäristöltä. Tosin erilaiset hienot erikoisnapit jäävät Ubuntulla käyttämättä kun sillä ei ole kunnon työkaluja ympäristön rakentamiseen. Siksikin valitsin Xubuntun, koska halusin, että laitteessa ei ole nappeja tyhjänpanttina ja XFCE4 ympäristöä voi mainiosti asetella.

(Kyllä mobiiliyhteydellä on paljon ladattu sekä Ubuntujen, että Xubuntujen .iso tiedostoja ja hyvin ovat toimineet.)

HP on ollut hyvin Linux-ystävällinen laitevalmistaja. Silti jokaisella valmistajalla on joitakin malleja, joiden kanssa on paljon säätämistä. HP netbook 14 muistaakseni on sellainen murheenkryyni.

Voisiko se korkea hinta olla seurausta juuri SSD massamuistista? Se luultavasti näkyy >Ubuntuvalikko >hakusana "laite" >tiedot. Siinä pitäisi lukea muiden tietojen ohella onko "levy" vai "SSD" ja minkä suuruinen.

SSD olisi mainio asia. Se on nopea ja kestävä, nykyaikainen laite. Kiintolevyt saisivat jo jäädä museoon, käkikello-osastolle.
Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #609 : Lokakuu 04, 2016, 22:40:13 ip »
HP-Pavilion-dv7-Notebook-PC
AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile RM-70 × 2
Muisti 3 GiB
Levy 311,7 Gt
Käyttöjärjestelmä 32-bit
Erikseen ei mainita muistin tyyppiä.

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #610 : Lokakuu 05, 2016, 11:47:17 ap »
HP-Pavilion-dv7-Notebook-PC
AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile RM-70 × 2
Muisti 3 GiB
Levy 311,7 Gt
Käyttöjärjestelmä 32-bit
Erikseen ei mainita muistin tyyppiä.

Iso levy. Kyllä mahtuu 2 Linuxia rinnakkain. Oikeastaan – mahtuu maksimissaan 5.

Tuon kaksiytimisen AMD:n takia käyttäisin ehdottomasti Xubuntua (Trusty 32-bit), välttääkseni venta liten- ilmiön.
Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #611 : Lokakuu 05, 2016, 12:07:15 ip »
Lainaus
Tuon kaksiytimisen AMD:n takia käyttäisin ehdottomasti Xubuntua (Trusty 32-bit), välttääkseni venta liten- ilmiön.
Mitään vartoilua ei juuri ole ollut. Kaikki tuntuu tapahtuvan silloin kun pitää. Joidenkin raskaiden ohjelmien avautuminen tietenkin hetken ottaa mutta ei siinä hermo ole mennyt.

Onko tuo Xubuntu sitten juuri se jossa GD toimisi ongelmitta asennuksen jälkeen?

Urpo ja Turpo

  • Viestejä: 1 178
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #612 : Lokakuu 05, 2016, 13:48:15 ip »

SSD olisi mainio asia. Se on nopea ja kestävä, nykyaikainen laite.

SSD hajoaa siinä kuin mekaaninenkin, mutta hiukan eri tyylillä. Mekaaninen
saattaa varoittaa muuttuneella äänellä tai lisääntyneellä huonojen sektoreiden
määrällä. SSD:llä se on kerrasta poikki.
Juuri kesällä hajosi reilun vuoden ikäinen Samsung SSD 850 PRO.
Kannattaa olla levykuvat ja varmuuskopiot tallessa.


Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #613 : Lokakuu 05, 2016, 16:57:29 ip »
Lainaus
Onko tuo Xubuntu sitten juuri se jossa GD toimisi ongelmitta asennuksen jälkeen?

Ihan sama onko Ubuntu vai Xubuntu kunhan kernel on aikaisempi kuin 4.4.0-nn. Ubuntu 14.04 LTS sekä Unity, että XFCE4 työpöytäympäristöllä ovat kumpikin sopivia GuzziDiagin käyttöön. (Tosin olen testannut vain XFCE4+Ubuntu=Xubuntu ympäristöä.)

GD ei ole edes mikään raskas sovellus. Xubuntun edut tulevat lähinnä siinä, että on mahdollista asetella laiteympäristö käyttäjälle mieleiseksi. Voi asetella kaikille, tai ainakin suurimmalle osalle, koneen napeille järjellisen käyttötarkoituksen. Voi helposti rakentaa ohjauspaneeleita ja pikakäynnistimiä niihin. Esim: GD:n, Readerin ja Writerin kuvakkeet, jotka olen rakentanut, voi laittaa sivupaneeliin. Paneeleihin on aseteltavissa suuri määrä muitakin valmiita palveluja, esim. moottoripyöräilyn sääennusteen näyttäjä. Xubuntu on Ubuntua kevyempi ja se näkyy raskailla ohjelmilla, kuten videoiden katselussa, jossa Xubuntulla esiintyy vähemmän, jos lainkaan, nykimistä edes vanhemmilla 32-bit kaksiydin prosessoreilla.

Ubuntu on alun perin tarkoitettu sellaisiin laitteisiin, joihin se esi-asennetaan tehtaalla ja käyttäjän ei ole tarpeellista säätää mitään. Se on varsinaisesti tarkoitettu kosketusnäytöille ja tablettilaitteille. (Minullakin on sellainen tabletti, kokeiluversio, joita ei saa kaupoista.) Siksi sen paneelit ovat sellaisia kuin ovat ja näppäinoikotiet ovat valmiina sellaisia kuin ovat. Kuvakkeita voi kiinnittää pikakäynnistimeen vain, jos sovellus itse sellaisen sisältää. GD ei sisällä käynnistintä, se on käynnistettävä komentoriviltä sudo komennolla, tiedostoselaimesta se ei käynnisty oikein.

Meidän emännällä on talon hienoin ja uusin tietokone ja siinä uusin Ubuntu oletus Unityllä, eikä hän mistään hinnasta muuhun vaihtaisi. Se on niin makuasia. Hänen koneessaan on rinnalla ostettaessa ollut Windws, joka oli 7 silloin ja päivitin sen 10:iin. En heittänyt pois kun siitä on kerran rahaa maksettu. Mihinkään sitä ei ole tarvittu. Entiseen TomTom navigaattoriin tarvittiin winukkaa päivityksiin ja huoltoon, mutta nykyseen ei tarvita sitäkään kun TomTom sisältää nettimoduulin ja liittyy tarvittaessa WiFi verkkoon ja päivittää itsensä aivan kuin kännykkä. Windowsin jäljiltä emännän koneessa on kuitenkin tarpeettomia koristenäppäimiä kun Unity ei anna niille mitään tehtäviä laittaa.

Minä taas en millään kyllä luopuisi Xubuntusta. Haluan ihan itse määrätä millä laitteella ja millä tavalla ajan. Samasta syystähän noita ECU.n karttojakin viritellään. Itse värkätty on aina jotenkin mieleisempi.  ;D

Lainaus
SSD hajoaa siinä kuin mekaaninenkin, mutta hiukan eri tyylillä.

Se on totta. Kaikki elektroniikka voi hajota, niin muisti, emolevy kuin SSD:kin, mutta SSD:n hajoamisessa ei ole mitään erityistä herkkyyttä muuhun elektroniikkaan verrattuna. MTBF on liki satakertainen pyörivän levyn vastaavaan verrattuna (ja siinä mitataan ajan kanssa syntyvien bad sectorien määrää). Kun valmistajia on tullut paljon lisää SSD-tekniikan yleistyttyä, on myös monenlaista laatua tullut, myös huonoa. Minulla on jokapäiväisessä käytössä 10 V vanha läppäri SSD muistilla, niitä ensimmäisiä ja sikakalliita silloin, ja moitteetta toimii. On tämä ollut myös parissa vakavassa moottoripyöräonnettomuudessa mukana ja ehjänä säilynyt, vaikka silmälasit samassa laukussa särkyivät. SSD kyllä väistämättä korvaa HDD.t lähiaikoina. Se johtuu, ei nopeus, eikä kestävyysasioista, vaan tehonkulutuksesta, akunkestosta ja hukkalämmön poistamisesta.
Sentire la forza!
Terv: Timo

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #614 : Lokakuu 05, 2016, 19:46:00 ip »
P.S. Vieläköhän tämä sivuaa tarpeeksi työkalupalstaa, vai pitäisiköhän meidän siirtyä säätämään Linuxia privaatille puolelle?  ::)

Vai... onkohan täällä muitakin Linux-käyttäjiä kuin Motomatti ja minä?
Sentire la forza!
Terv: Timo