Kirjoittaja Aihe: Ajokausi 2021  (Luettu 4233 kertaa)

mosa

 • Viestejä: 279
Ajokausi 2021
« : Maaliskuu 02, 2021, 17:03:20 ip »
Vintage talvehtinut kylmässä tallissa, vanhat bensat, akku ylläpitolatauksessa syksystä lähtien. Tänään oli pakko kokeilla. Hädin tuskin ehdin hipaista käynnistyskytkintä, niin jo oli tulilla. Mahtavaa kuulla tutut äänet. Tallista matkaa kuivalle asfaltille noin 100 metriä. Ja olis mahdollisuus päästä avaamaan kausi noille "Ruukin mutkille" välillä Elimäki-Ruotsinpyhtää. Ja miksei pisemmällekin. Mutta, pahus, koko matka tallilta asfaltille niljanteista jäätä, joten ei vielä alkanut ajokausi. Huomenna saatan ottaa petkeleen käyttöön ja kilkutella ajouran. Josko siis huomenna? Mites muilla, joko on kausi avattu?
Kevään odotuksin, mosa.

Breeze

 • Viestejä: 1 286
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #1 : Maaliskuu 02, 2021, 17:32:34 ip »
Ympärivuotisena (pl. rospuutto) motoristina kausi ei ala eikä lopu...
Tämäkin vielä! ! !

MarkkuEVP

 • Viestejä: 947
 • Kauneus on katoavaista...rumuus sentään lisääntyy
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #2 : Maaliskuu 02, 2021, 18:19:36 ip »

Mitä vielä....hiihtokautta meinasin aloitella  ;D 

mr
Kahta asiaa en koskaan ole ymmärtänyt... mopon kaasutinta ja naisten sielunelämää

mosa

 • Viestejä: 279
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #3 : Maaliskuu 02, 2021, 18:57:14 ip »

Mitä vielä....hiihtokautta meinasin aloitella  ;D 

mr
Täällä Ratulassa hiihtokausi alkaa ainakin näillä näkymin olla "menneen talven lumia". TOIVOTTAVASTI 8)

Tuulenpoika

 • Viestejä: 260
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #4 : Maaliskuu 02, 2021, 23:11:11 ip »
Toivottavasti vielä hiihtokausi jatkuis.On se niin mukavaa.Vedän Lynksillä omat ladut
ja ei ole ruuhkaa.Koirakin saa juosta vapaana.

Tuulenpoika

 • Viestejä: 260
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #5 : Maaliskuu 02, 2021, 23:20:56 ip »
Valitettavasti tämä hiihtokausi on mennyt hieman perseelleen.Tammikuun alussa sairastuin
myyräkuumeeseen ja vasta nyt keho kestää rasitusta.Kova tauti.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #6 : Maaliskuu 03, 2021, 00:02:33 ap »
Muualta en ole säitä katsellut mutta illalla baarista tullessa oli tantere jälleen jäässä. Täällä Mansessa.
Malttakaa alkamasta, sillä katukura suoloineen, vaikka ei liukasta olisikaan, rassaa rakenteita. Ja paskoo muutenkin koko pelin.
Kuukauden kun vielä malttaa, mikäli ei tule kuukauden mittainen fööntuuli, että pääsee nautinnollisemmin baanalle. Kyllähän te tiedätte että...

Kerran on mennyt Vapun tuolle puolellekin mutta silloin asuin Rautavaaralla enkä raaskinut 850 GT:ä ulkoiluttaa aiemmin. Asiaa helpotti kaksi talvea talviajossa rassaantunut 750 NTX. Joka sen jälkeen se olikin jo teknisesti vainaa. Ilmajäähdytteinen ei kylmää siedä.

Enimmäkseen olen asunut Ylöjärven pohjoispäässä, Nokialla, jälleen Ylöjärvellä, muissa, etelämmissä osoitteissa ja sitten ihan muualla mihin työt ja muut suhteet ovat vieneet. Vilppulassa, jossa oli oikein kivaa. Ehkä Suomen motoristiystävällisin kunta Keuruun ohella. Mäntässä, Jämsässä ja Kuorevedellä. Eri puolilla Eurooppaa lukuisista syistä. Joko työt tai politiikka kuljetti. Kulkumies. Nääs.

Nyt, eläköityneenä, täällä Tampereen eteläsyrjällä. Kivasti isojen teiden risteyksen kupeessa. Ei koskaan tiedä minne etupyörä kääntyy...

TunturiTT

 • Viestejä: 11 056
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #7 : Maaliskuu 03, 2021, 06:42:55 ap »
Ajokausi polkupyörällä on jatkunut talven yli. Mutta koska maastopyöräuria ei ole hoidettuna lähelläkään, on pitänyt pyörää kuskata auton koukussa telineessä. On muuten suola tehnyt ärhäkästi temppujaan. Saanee vaihtaa taas uudet sisärenkaat, kun venttiilit on entiset. Kunhan kelit lämpeävät pesulämpöön, on edessä aikamoinen huolto maasturille.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Ekku

 • Viestejä: 797
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #8 : Maaliskuu 03, 2021, 07:43:21 ap »
Eipä tässä kiirettä ole. Jos nyt Vapulta pääsee aloittamaan, niin riittää hyvin. Täytyy varmaan aloittaa tänä vuonna siskon Kawasaki er-kutosella. Sillä ei ole ajettu pariin vuoteen ja joutaa myydä pois. Pistän uudet renkaat ja vaihdan nesteet ja sitten myyntiin. Jos joku tietää jonkun, joka tarvitsee oikein hyvän pyörän aloittelijalle, niin tässä se on. Kieltämättä minun silmään muotoilu ja väritys on kyllä outo, mutta mukava se on ajaa.
Lemans alkaa olla kuosissa. Uudet putket kiinni. Ajovalon kehyksen vahvistaminen vielä kesken.

GeeTee

 • Viestejä: 20
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #9 : Maaliskuu 03, 2021, 13:04:32 ip »
Täällä kehäkolmosen sisäpuolella näyttäis tiet olemaan jo liki ajokunnossa. Tuli kuitenkin otettua GT:stä tankki ja sivukotelot pois ajatuksena opetella ruiskumaalausta ja vaihtaa väriä. Vuonna -73 se on lähtenyt Mandellosta metallihohtopunaisena. Suomeen tultua se on vetäisty viranomaisenvalkoiseksi. Minä taasen vedin värin joskus kauan sitten toiseen laitaan, mustaksi. Nyt taidan ruiskuttaa oliivinvihreäksi, vähän samanlaiseksi kuin monet Guzzit on usein ollu joskus 70 vuotta sitten. Entisöinti ei ole minun juttuni, joten mitään GT:n alkuperäistä en kaipaa. Saattaahan siitä sitten kuitenkin tulla appelsiinipintainen oliivin vihreä rottapyörä...saas nährä, mutta ajokausi alkaa sitten ja toivottavasti kestää pitkään.

TimoEv

 • Viestejä: 1 756
 • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #10 : Maaliskuu 03, 2021, 19:11:16 ip »
Kun ei ajokautta voi avata, niin laiha korvike on; Avasin telttailukauden ja makasin laavulla makuupussissa viime yön. Vaan on tuota lunta vielä metsässä paikoin ihan "öljypohjaan" saakka. Muuten oli hieno reissu - kuten aina reppureissut.

Jukka Laine

 • Administrator
 • ***
 • Viestejä: 959
 • Kotirintamamotoristi
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #11 : Maaliskuu 03, 2021, 19:14:06 ip »
Näyttää ennuste siltä, jotta Tuusbyyssä mennään pakkaselle reiluksi viikoksi.
Sporttia ehostellessa ja huoltaessa menneepi vielä parisen viikkoa, mutta sitten olis kiva päästä edes pikku tyypit pärräyttämään.
Onneksi aika tuntuu menevän rivakasti.
Voimia sulakelien venttailuun, ystävät.
Jukka Tuusulasta, Sport 1200.
Verestä Hyviä Muistoja!
Veriryhmä Gruppo Moto Guzzi.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #12 : Maaliskuu 03, 2021, 19:34:30 ip »
Aika on iän suhteen suhteellista.
Kakarana odotti tulevaa, teininä oli odotukset kovat, nuorena työelämässä viikko oli pieni ikuisuus, Siinä välissäkin oli jotain ja nyt keinustuolissa keskiviikkona tuumailee: jaa se onkin jo viikonloppu tulossa ja kesäkin tulee ihan kohta. Ehtisikö saada jonkin pyörän liikenteeseen jo vapuksi?

@

 • Viestejä: 284
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #13 : Maaliskuu 03, 2021, 21:01:42 ip »
Noinhan se menee kun ikää tulee. Mikään en tunnu valmistuvan kun aika kuluu kuin siivillä ja tekemistä riittää. Esim. pyörän rakentelun estää aina jokin muu asia kuten keväällä, kesällä ja syksyllä moottoripyörällä ajo ja mökkihommat, jotka eivät lopu koskaan. Talvella projektin uudelleenkäynnistämien vaatii aikansa ja kun inspiraatio löytyy, niin pukkaa hyvät hiihtokelit ja ajopyörän huoltohommat.  :-X

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #14 : Maaliskuu 03, 2021, 23:17:22 ip »
Mökki mainittu!
Minulle se ei ole rangaistuslaitos tai pakkotyöleiri eikä ulkohuussi ole kauhistus. Jääkylmällä toukokuisella järvivedellä voi huuhdella ahterin edellisessä käynnin jälkeen.

Mökkinaapuri pitää minua ja puolisoa hieman kaheleina kun rouva tulee mökille pakettiautolla perä maata viistäen ja itse isolla täydellisesti mökkitielle soveltumattomalla moottoripyörällä vasta useiden tuntien perästä kun rouva on jo siivonnut jääkaapista hiirenpapanat, tyhjentänyt huussin makkilaatikon ennen kauden tuotannon käynnistämistä ja lämmittänyt saunan. Itselle jää grillin virittely iltapuhteiksi ja muutaman kyrsän käristäminen. Koppa olutta.

Rouva saa auton mittariin mökille mennessä noin 400 - 440 km hieman reittivalinnasta riippuen. Mutta minulla mökkimatka saattaa olla kaksinkertainen. Siksi kuluu aikaa.

Klapihommat, paikkojen kunnostelu, talven jäljiltä käyttötavaroiden esiin kaivaminen ja asemointi, veneen pesu painapesurilla. Siis sellaista tekemistä jossa ajukoppa käy likimain tyhjäkäyntiä eikä ole useinkaan mitään digitaalista matkassa paitsi rouvan puhelin. On transistoriradio, putkiradio, aitassa stereot ja vinyylilevysoitin ja konjakkipullo. Kaikki aitoa analogiaa. Siinä viihteet sadepäiviksi. Jaa niin, kirjahyllyssä Valittujen palojen kirjavaliot. Kasvitieteellisiä, eläintieteellisiä ja muutieteilisiä julkaisuja myös.

Virveleitä muutama ja uistimia myös. Yksi ainakin jäi syksyllä rantamäntyyn.
Sähköperämoottori ja sen akku. Järvi on hyvin kivinen. Mistäkö tiedän.

Niin, siitä matkasta: mökille pääsee useita reittejä suoraan ja väärään. Tylsin on Tampereelta Jyväskylän kautta Pieksämäelle - Juva - Savonlinna - Enonkoski. Myös lyhin. Usein lähden Jämsän jälkeen Joutsan suuntaan ja siitä onkin monia reittejä valittavissa. Usein Ristiinan, Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaan.
Mutta toisinaan taas pohjoisemman kautta: Kuru - Ruovesi - Vilppula - Multia - Uurainen ja 69-tietä Konnevesi, Rautalampi, vähän E63:a ja Lempyystä oikealle Leppävirralle ja edelleen Heinävedelle josta ei olekaan kummoinen matka enää Enonkoskelle. Viimeinen 20 km on paikallistietä ja mökkitietä.
Pisin kierros lienee kun ajoin vielä ohi Heinäveden Liperiin, Rääkkylään ja sieltä Tolosenmäen kautta Kerimäelle ja Enonkoskelle. Kahvi- ja ruokailutauot ja tankkaukset pätkivät sopivasti matkantekoa. Pyrin käymään kylien pikkukahvioissa tai esim. leirintäalueiden kioskeilla tauottelemassa. Monasti syntyy paikallisten kanssa mukavia juttuhetkiä. Kierrän parhaani mukaan aakkosasemat ja muut joukkoruokintapaikat. Joskus on käynyt niin että meneekin yöpymiseksi. Varsinkin jos seuraavaksi päiväksi on luvassa poutaa senhetkisen sateen sijasta. Se vaatii kyllä ilmoituksen Hallitukselle. Rengasrikko, tms. on hyvä syy...

Sitten on vielä mietittävä reitti takaisin kotiappäin. Tosin en laske sellaista tieosuutta täysin ajetuksi jonka ajan vain yhteen suuntaan. Sama tie mutta maisemat ovat erilaiset eri suuntaan kulkiessa. Ja säät.