Kirjoittaja Aihe: Ajokausi 2021  (Luettu 4234 kertaa)

TimoEv

 • Viestejä: 1 756
 • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #15 : Maaliskuu 04, 2021, 15:13:27 ip »
>> Mökkinaapuri pitää minua ja puolisoa hieman kaheleina... <<
Asiallahan ei oo väliä, kun - ainakin minua - on sellaisena jo vuosikymmenet.,,,
Eikä tässä iässä enää viitsi edes huomioida tommosia...
motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #16 : Maaliskuu 04, 2021, 20:25:48 ip »
Ilmankos viihdymmekin keskenämme.
Molemmat puhuvat mutta kumpikaan ei enimmäkseen kuuntele.

TunturiTT

 • Viestejä: 11 056
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #17 : Maaliskuu 04, 2021, 20:44:31 ip »
Mulla ei naapurit tehneet minkäänlaista lähestymisyritystä yli kymmeneen vuoteen. Käytännössä pakenivat nähdessään. Myöhemmin kävi erään yhteisen tuttavan kautta ilmi, että luuli minun ja harrastuksieni liittyvän liivijengeilyyn.. Ainoat liivit mulla on heijastinliivit.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #18 : Maaliskuu 04, 2021, 21:49:49 ip »
Juu, nuo luulot ovat osassa kansalaisia aika tiukassa.
Kuljin pitkään etten kantanut Kerhoni tunnuksia kuin rintamerkkinä tai lippalakissa mutta kokeilin käyttää liiviä jossa on Kerhon puna-musta-harmaa (Tai toisessa yhteydessä myös valko-puna-musta.) kerhomerkki niin useimmat ihmiset suhtautuvat varsin myönteisesti. Vaikka on pitkä tukka ja partakin oli välillä pitkä niin ilmeisesti muu habitukseni houkuttaa, jos ei aina uteliaita niin ainakin kysymään jotain. Yleensä minulla on kysymyksiin myös vastaus. Tosin kaikkea ei aina uskota.

Yksi hyvä puoli on että minulle tarjotaan anniskelupaikassa silloin tällöin olut tai muu juoma. Ihmiset ovat useimmiten ystävällisiä.
Paitsi toissaviikolla ei Ylöjärven S-marketissa jonka kahviossa istuin välipalalla. Siinä lihatiskillä, muutaman metrin päässä perheenäidin tyyppinen keski-ikää lähentelevä henkilö tuijotti minua ns. pahalla silmällä. Niin pitkään että häneltä meni palvelunumeronsa ohi. Tahatonta huumoria, mutta vain minulle.

Toki on ollut niitäkin, jotka tuntematta henkilöä, syyttävät jostain jota en ole tehnyt tai edes ajatellut tekeväni. Niistä pääsee kyllä eroon helposti.

Sitten on asianharrastajat jotka tulevat kyselemään pyöräjuttuja. Kertomaan vioista ja kyselemään korjausohjeita. Sitten on näitä wannabee-motoristeja joilla ei siis ole pyörää lainkaan mutta yleensa jotain H-D-tyyppistä vaatetusta ja bootsit. Ovat useimmiten aika raskassoutuisia. Yleiset ääntelyt ovat: sitkun mää saa asuntolainan maksettua niin mää ostan jonkin makeen prätkän tai kun lapset lähtee kotoa niin sitten hankin ja on sitten selittelijät: oli mulla hajabusa mutta piti myydä kun halusin paremman mesen alle.

On niitäkin joilla on omakotitalon tai rivitalon pihassa iahan asiallisen näköinen pyörä. Mutta se on siinä aina. Kutsun niitä korkeakiiltoisiksi terassinseisojiksi.

Muutama huumeenhaluaja on tullut jutulle mutta huomaa erehtyneensä henkilöstä.

Ilmeisesti liivin etupuolella olevat punaiset tekstit mustalla pohjalla johtavat joitakin harhaan. Joskus on vaadittu tämän asian kohdalla että pitää riisua liivi pois koska ne, muka, ovatkin juuri heidän kerhonsa värit. Asia yleensä selviää kun kysyy uhkailijalta että koska teidän kerhonne on perustettu.

Kertaakaan ei ole tarvinnut juosta karkuun tai saada turpiinsa että on ollut liivit päällä ja motoristiporukoissa, noin yleisesti, ei kerhotunnuksiin juurikaan kiinnitetä huomiota ehkä muutoin kuin toteamalla: ai, se on toikin ny tossa kerhossa.

On myös niitä, "kiertopalkintoja", jotka eivät pysy missään kerhossa pitkään. Riitautuvat oman porukkansa kanssa. Yleensä mihinkään kerhoon ei pääse jäseneksi kuin pitkän kokelasajan jälkeen jos on ollut hiljakkoin jonkin muun kerhon jäsen ja eronnut tai erotettu äkisti. Usein syykin on selvillä.
Omaan kerhooni on vähintään vuoden kokelasaika jonka aikana edellytetään hänen tekevän niitä samoja asioita kuin varsinaiset jäsenetkin. Aivan normaaleja toimia: kauppareissuja, siivousta, lumitöitä, talkoihin osallistumista, muuta asiointia mutta ennen kaikkea osallistumista yhteisiin tilaisuuksiin ja ajeluihin. Ajeluita on noin kaksi vuodessa. Ajokauden avajainen ja kauden päätösajelu. Näin selviää persoonan laatu.

Haittana tästä valikoinnista voi, jos hakemalla haetaan, että porukka on hyvin samanhenkistä jolloin maailmankuva saattaa vinoutua kerhon sisällä. Mutta tavan elämässä, töissä, perheen kanssa tai vain muuta peruselämää siinä ohessa eläessä kyllä antaa tasapainoa.

Tänään olin Kerhoillassa kahvia ryystämässä. Keskustelua oli kovastikin eri asioista ja puolet porukkaa katsoivat isosta näytöstä ampumahiihtoa baarin puolella. Tilaa kun on useampi sata neliötä.

Itse olen siinä onnellisessa asemassa että minulle ei enää sälytetä mitään hommia jos en sitten ryhdy tekemään pyytämättä. Yleensä annan teknisiä neuvoja. Ilmaiseksi, mutta joskus olen yllätyksekseni saanut konjakkipullon. Muutama viikko sitten tulin Kerhon Vanhimmaksi kun edellinen vanhin kuoli ja haudattiin. En ole edes Kerhon vanhin jäsenhistorialtani sillä olin välillä eri paikkakunnilla ja niiden kerhojen jäseninä. Mutta perustajajäsen kuitenkin. En listaa tähän monenko kerhon jäsen olen edelleenkin sillä tulisi pitkä lista saati että kuinka monessa toimessa olen ollut näissä järjestöissä.

LCR-mc rekisteröitiin sääntöineen, poikkeavasti, oikeusministeriössä sen sijaan että olisi vain ilmoitettu yhdistysrekisteriin yhdistyksen perustamisesta. Tämä tehtiin Kerhon silloisen sihteerin toimesta kahdeksankymmentäluvulla. Hän oli lukenut lakia yliopistossa ja tiesi tällaisen poikkeavan tavan laillistaa yhdistys. Mutta tiedot löytyvät kyllä myös yhdistysrekisteristä ja siellä yhdistyksemme tietoja hallinnoidaan nykyään. Siinä kuin muidenkin yhdistysten ja niitä on paljon...
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 06, 2021, 01:08:04 ap kirjoittanut motomatti »

TunturiTT

 • Viestejä: 11 056
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #19 : Maaliskuu 04, 2021, 22:22:35 ip »
Nyt kun menee jo reilusti huti ajokauden aloituksesta, niin menköön; joitain vuosia sitten kaverini silloinen appiukko oli kysellyt, että joutaisinki joku kerta hänen mukaansa. Kysyi syytä ja sai sen; oli kuulemma hänen omistamassa asunnossa vuokria saamatta. Minun olisi pitänyt vaan tulla mukaan, mitään ei tarvitse tehdä, kuin seistä selän takana oven suussa  ;D Kookkaalle kaljulle olisi ollut virka. Kaverini oli puolestani torpannut työtarjouksen.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Breeze

 • Viestejä: 1 286
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #20 : Maaliskuu 04, 2021, 22:36:30 ip »
Nyt kun menee jo reilusti huti ajokauden aloituksesta, niin menköön; joitain vuosia sitten kaverini silloinen appiukko oli kysellyt, että joutaisinki joku kerta hänen mukaansa. Kysyi syytä ja sai sen; oli kuulemma hänen omistamassa asunnossa vuokria saamatta. Minun olisi pitänyt vaan tulla mukaan, mitään ei tarvitse tehdä, kuin seistä selän takana oven suussa  ;D Kookkaalle kaljulle olisi ollut virka. Kaverini oli puolestani torpannut työtarjouksen.

Ajetaan penkalle ihan kunnolla.
Minuakin on pyydetty tulemaan paikalle moottoripyörällä sovitusti heti isännän jälkeen.
Kuulemma kaljulle ja parrakkaalle motoristille on sittenkin jotain käyttöä... ;D
Tämäkin vielä! ! !

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #21 : Maaliskuu 04, 2021, 22:44:12 ip »
Tuttua juttua.
Kerhon niitä isoimpia kavereita:  noin 150 kg painoa kummallakin, pituudet kahden metrin kumpaakin puolta ja voimanostajia. Heitä on kyselty. Mutta vain kyselty. Tällaista alle 80-kiloista narukätisestä eläkeläisestä tuskin on apua niissä hommissa. Lisäksi minulla on ihan väärän merkkinen pyörä. Viime vuonna Kerhossa Harrikoiden määrä ylitti Guzzien määrän. Joitakin japaninpyöriä on sekä yksi Bemu sekä pari brittiä.

Tästä muistuikin mieleen että melko monet Kerhon jäsenistä ovat järjestyksenvalvojina ja ovimiehinä viihdepaikoissa ja urheilukilpailuissa. Tai mihin heitä milloinkin tilataan. Kerho maksoi kurssituksen niin kymmenykset tulevat Kerholle. Kerho saa siitä lisää tehoa toimintaansa. Eräässä paikassa paikan omistaja piti etuna että järjestyksenvalvojilla on kerholiivit päällä. Veneilijöiden suosima kesäravintola.
Nyt on olleet järjestyskeikat vähissä sattuneesta syystä.

Sorppa. Seuraavassa viestissä huomioin aiheen.

Breeze

 • Viestejä: 1 286
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #22 : Maaliskuu 04, 2021, 22:59:05 ip »
Painetaan vielä kaasua, vaikka keula kyntää jo ojan pohjaa... ;D
Siis, kun kunnolla lähtee käsistä.

Altamont Speedway Free Festival oli kuuluisa yhden päivän rockfestivaali, joka järjestettiin Altamontin kilparadalla, Livermoren lähellä Pohjois-Kaliforniassa 6. joulukuuta 1969. Pääesiintyjä oli The Rolling Stones, ja muut esiintyjät olivat Santana, Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers ja Crosby, Stills, Nash & Young. Myös järjestäjiin kuuluneen Grateful Dead -yhtyeen piti esiintyä, mutta päivän tapahtumien vuoksi yhtye perui esiintymisensä viime hetkellä.

Festivaali on tullut tunnetuksi lähinnä siellä tapahtuneista väkivaltaisuuksista. Yksi järjestysmiehinä toimineista Helvetin enkeleistä puukotti 18-vuotiaan katsojan hengiltä, minkä lisäksi festivaaleilla tapahtui kolme muuta kuolemantapausta sekä lukemattomia tappeluita erityisesti yleisön ja Helvetin enkelien välillä. Tapahtumaa onkin pidetty hippikauden ja 1960-luvun päätöshetkenä, vastakohtana muutamaa kuukautta aiemmin ”rauhan ja rakkauden” hengessä vietetyille Woodstockin festivaaleille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Altamont_Speedway_Free_Festival
Tämäkin vielä! ! !

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #23 : Maaliskuu 04, 2021, 23:33:41 ip »
Jatketaan kuitenkin muistelua:
Tampereella järjestettiin taannoin, aika kauan sitten, motoristitapahtuma jossa oli eri puolilta Eurooppaa osanottajia.
Saksalainen ryhmä, neljä riskiä miestä, yöpyivät pari yötä silloisessa asunnossani.

Iltasella tehtiin, saunomisen jälkeen, lähtöä illastamaan. Kaverit vetivät kerhorytkynsä päälleen ja kiinnitin huomioita varsin näyttävän kokoisiin leukuihin ja veitsiin mitkä heillä roikkuivat jokaisella vöistä. Kerroin heille että ette tarvitse näitä kaluja kaupungilla. Inttivät että ihan omaksi turvakseen ne ovat. Saksassa aivan tarpeelliset  Aivan, mutta meillä on omat lait täällä ja puukot jää tuppeineen asuntooni.

Tähän heidän oli tyytyminen sillä riitti että sanoin aika napakasti että sitten en minä lähde ollenkaan. Puukot siis jäivät asuntooni mutta kaupungilla nämä olivat hieman aran tuntuisia. Muutaman tuopillisen jälkeen ja muiden motoristien kanssa kippistellessä asia unohtui eikä edes Tammelantorin grillin jonossa niitä tarvittu: muu rahvas väisti muutenkin. Toki sitä ei tarkoitettu mutta olimmehan me hieman erilaisia. Lienee se että kaikki olimme yli nelikymppisiä eikä sen ikäisiltä odoteta ko. pukeutumista ja letkeää asennetta.

Seuraavana päivänä kiittelivat kovasti kyläkierroksesta ja lähtiväi Helsingin sataman suuntaan. Nyt olivat veitset taas vyöllä. Liekö hieman promillejakin. Tarina ei kerro pääsivätkö laivaan.

Promilleista tuli mieleen että ei Saksassakaan välittäneet monetkaan että olivat liikuttunessa tilassa kun lähtivät mp-kokoontumisesta aamuyöllä kotiappäin. Italiassa taas tehtiin viinitiloille maistiaisajeluita eikä kukaan perustanut vaikka hieman ajo hoiperteli. Poliisit ajoivat edellä.

@

 • Viestejä: 284
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #24 : Maaliskuu 05, 2021, 20:54:04 ip »
Italiassa taas tehtiin viinitiloille maistiaisajeluita eikä kukaan perustanut vaikka hieman ajo hoiperteli. Poliisit ajoivat edellä.

Muistuu mieleen tapaus Roomasta 1980-luvulta kun olimme siellä amerikkalaisen tuttavamme vieraana. Rooman yöhön tutustuimme tietenkin prätkien selässä ja ravintolakierroksen jälkeen tuttavamme ei enää ollut varma, missä päin asui. Asia kuitenkin selvisi kun näin poliisiauton ja pyysin apua. Ystävällisiä olivat ja kehottivat ajamaan varovasti.

Henko

 • Viestejä: 264
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #25 : Maaliskuu 07, 2021, 10:50:13 ap »
Ilmeisesti liivin etupuolella olevat punaiset tekstit mustalla pohjalla johtavat joitakin harhaan. Joskus on vaadittu tämän asian kohdalla että pitää riisua liivi pois koska ne, muka, ovatkin juuri heidän kerhonsa värit. Asia yleensä selviää kun kysyy uhkailijalta että koska teidän kerhonne on perustettu.
Vähän käänteiseen tilanteeseen jouduin Tamperelaisessa yökerhossa 2000-luvun alussa. Nimittäin sain tönäisyn selkään ja käännyin ihmettelemään että mitäs tapahtuu. Joku kysyi että miksi minulla on paidassani heidän moottoripyöräkerhonsa tunnus. Sanoin että tämä on 70-luvun lopussa perustetun bändin paita, enkä tiedä mistään moottoripyöräkerhoista. Tyyppi meni hämilleen mutta ei suostunut uskomaan. Sanoin baarimikolle että näytähän hyllystä Misfitsin LP, kun tiesin siellä sellaisen olevan. Prätkäjätkä myönsi olleensa väärässä ja näytti sitten kerhonsa logoa, mikä oli tuon bändin maskotista (minkä kyseinen bändi on pöllinyt vielä vanhemmasta elokuvasta) väännetty hieman uuteen uskoon. Lähti siitä murahdellen pois. Olisi se edes hyvä oman kerhonsa historiaa tietää, jos tuollaisilla meinaa alkaa keulimaan, mutta meitä on moneksi.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #26 : Maaliskuu 07, 2021, 13:01:19 ip »
Henko ja minä olemme samasta kerhosta.
Kerhotunnus on taatusti, tässä tapauksessa, uniikki ja teetetty taiteilijalla sellaiseksi kuin se nykyäänkin Kerhon seinässä on. Vaikkakin hieman yksityiskohtia on vähennetty liivikäytössä johtuen merkin broodeerauksesta. Siihen on siirrytty sittemmin. Alussa käytimme yksityiskohtaisempia kangaspainokuvia mutta niiden kesto aktiivikäytössä oli heikko. Ei kymmentä vuottakaan jos sitä ahkerasti altisti ulko-olosuhteille.

Paljon näkyy kerhotunnuksia jotka on ajattelemattomasti lainattu jostain luvatta. Esimerkiksi sarjakuvahahmoja käytetään useasti ajattelematta mahdollisia seurauksia.
Kerhomerkkejä ja tunnuksia voi katsella täältä: https://www.bikerunion.fi/kerhot-ja-selkamerkit

Näitä "keulijoita" silloin tällöin kohtaa. Joskus mp-kokoontumisessakin on tultu vääntämään tarpeettomasti asiasta. Toki voi olla sattumaakin että halutaan käyttää jo ennestään käytössä olevaa tunnusta vahingossa. Se taas johtuu tietämättömyydestä vaikka on olemassa em. nettisivut mistä löytyy aakkosjärjestyksessä käytössä olevat tunnukset.

Mustavalkoinen tunnus, kunhan ei ole toisen mustavalkoisen tunnuksen kopio tai erehdyttävästi sitä muistuttava, on vapaasti käytettävissä. Pääkallo-sääriluu teema tai kotkanpää ovat todella käytettyjä "ideoita" mutta eikö olisi persoonallisempaa käyttää jotain muuta...

Kun taas moottoripyörämerkin logon käyttö, erityisesti merkkikerhojen osalta, olisi hyvä valita niin että sen käyttöön on saatu lupa ao. moottoripyörävalmistajalta tai sen edustajalta.

Henko

 • Viestejä: 264
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #27 : Maaliskuu 14, 2021, 15:32:38 ip »
Eilen tuli bongattua liikenteestä kaksikin moottoripyörää. Tampereella joku vanhempi sivuvaunupyörä, välissä olevien kaistojen ja autojen takia en merkkiä tunnistanut. Nokialla joku keskikokoinen uudehko enduro, tyyliin Tenere tms.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #28 : Maaliskuu 14, 2021, 17:22:06 ip »
Kymppi-Kymäläinen ajaa Tampereella lähes päivittäin sivuvaunullisella Vintagella. Näkyy useasti Pyynikin ja Amurin ympäristössä talviaikaan.
On saanut sen huollettua. Maanantaina olin jutulla kun ihmeteltiin latauksen puutetta. Kaksi johtoa oli irronnut.

Wäinö

 • Viestejä: 144
Vs: Ajokausi 2021
« Vastaus #29 : Maaliskuu 27, 2021, 22:07:38 ip »
Viime keväänä ajoin juuri tänään, 27.3. ihan kivan 300 km:n lenkin. Kiertelin Uuttamaata katselemassa, miten hiljaista oli. Varsinaisen kauden olin aloittanut jo 8.3. mutta vain 20 km:n koeajolla.

Vielä olen ollut vähän talviuninen, mutta poikkean huomenna tallissa. Pitää mennä ottamaan ylläpitolaturi pois. Pitäisikö sitä...  8)