Rautaoksidin pelkistys on aika hyvin stabiloituva prosessi. Kemisti osaa lskea montako hiiliatomia tarvitaan nappaamaan mangnetiittimolekyyliltä parit happiatomit ja todennäköisesti tulee siihen tulokseen, että niin paljon, että hiilidioksidia tulee kaksinkertainen määrä metalliseen rautaan verrattuna. Prosessi on vaan sillä tavalla palautumaton, että kun auto ruostuu pihalla, niin metallinen rauta nappaa ilmasta neitseellisiä happiatomeja ja muuttuu raudan oksideiksi ja antaa CO2 -molekyylien juosta luonnossa vapaana.
CO2 molekyylit ovat veden ohella kasvien pääasiallista ravintoa. Nauttimamme valtaisat hiilihydraattimäärät, esim oluen muodossa, ovat ekotekoja, koska ohra on ottanut CO2:n ilmasta kun se on lihottanut jyviään tärkkelykseksi pellolla.
Valitettavasti vaan siinä sitten olutta nauttiessamme puhaltelemme CO2:t takaisin ilmakehään. Myös tärkkelyksessä oleva vety palaa maksassa tai jossain ja tuottaa vettä, jota on ajoittain poistettava elimistöstä. Mihin tässä enää masuuneja tarvii?