Kirjoittaja Aihe: ECU maps (moottorinohjauksen karttatiedostot)  (Luettu 13582 kertaa)

Henko

  • Viestejä: 310
Vs: ECU maps (moottorinohjauksen karttatiedostot)
« Vastaus #15 : Kesäkuu 30, 2019, 22:08:35 ip »
Juu kiitokset tarkennuksista Camnille ja ALille. vastaan nyt ilman lainauksia, mutta kulutuksen perusteella totesinkin että perussäädöt tuskin kovin on pielessä, ja tarkoitinkin lähinä TPS:ää. Olen kokeillut vähän eri arvoja volttimittarilla asettaen suuntaan tai toiseen, samoin CO-säätöä. Kaasuläppien synkat olen ainakin koettanut saada kohdilleen, pariinkin otteeseen kun kävi ilmi että säätöruuvi oli itsestään auennut ilmeisesti tärinästä. Silloinhan kääntyy myös TPS:n asento vasemman kaasuläpän mukana. Oireena on ollu lähinnä aivan pintakaasulla (aikalailla tarkkaan 500-600mV kaasunasennossa) tapahtuva pätkäys ilmanputsarin suuntaan satunnaisesti, käytännössä kun sopivasti ajat risteykseen taajamassa tai liikenneympyrään, tai löysäät kaasua mäennyppylällä sopivilla kierroksilla. Enemmän tai vähemmän tuo kuulemma on näille tyypillistäkin, tietyllä (pienellä) kierrosluvulla tapahtuen. Autohuoltamossa oon vähän käynyt pakokaasujakin mittaamassa. Tuo oire pahenee jos kone on laihalla, ja häviää jos pistää kunnolla rikkaalle mutta se myös haittaa niin vähän etten ole enempää siitä stressaillut tai karttoja muutellut. Pyörä on kuitenkin tarkoitettu ajoon ja se on mukavaa. Luulen että tuon CO-säädön tarkennuksen perusteella voisin koettaa vielä nostaa sitä vähän reilummin ja katsoa mitä tapahtuu jos ei sen pitäisi juuri kulutukseen ajon aikana vaikuttaa.

Niin juu, on tässä venttiilinvälyksetkin säädetty, tankki hapotettu, bensahana ja suodatin vaihdettu, ilmansuodatin vaihdettu, vasemman puolen kaasuläpän akseli holkitettu ja läppien välitangot vaihdettu, nokka-akselin anturin välys tarkastettu että perusasioidenkin eteen jotain on tehty. Voihan siellä silti jotain olla kohdiltaankin.

Hajakenttä

  • Viestejä: 746
Vs: ECU maps (moottorinohjauksen karttatiedostot)
« Vastaus #16 : Syyskuu 16, 2021, 19:50:53 ip »
Kiitos kartasta ALi. Laitoin talteen Nevadan 16.9. tulleen E85.s. "ryypytetyn" kartan. Jotain tuollaista itsekin suunnittelin, mutta testaanpa tämän ensin niin ei tarvitse keksiä uutta ruutia. Saattaa kylläkin jäädä kevääseen, näyttää nämä ajokelit siltä, tai – nythän niitä ryypytyksiä saisi testatuksi.

Sentire la forza!
Terv: Timo

Camn

  • Viestejä: 2 499
Vs: ECU maps (moottorinohjauksen karttatiedostot)
« Vastaus #17 : Toukokuu 22, 2022, 21:32:20 ip »
V7 ja V85 karttoja:

Olen siinä käsityksessä että uusimpiin ecuihin ei ole saatavilla "Beetle" -karttojen lisäksi merkittävästi karttoja, koska niiden värkkääminen on mennyt niin mutkikkaaksi luistoneston ja ride by wire -toiminnon myötä. Törmäsin uudempiin malleihin saatavilla oleviin maksullisiin karttoihin, joihin on italialainen väline ladata niitä ecuun (molemmat pitää ostaa, välimokkula johtoineen ja itse kartta: https://store.up-map.it/en/3-maps#/brand-moto_guzzi). Olen ymmärtänyt että karttojen takana olevat jo toisessa polvessa Guzzilla kisaavat Guareschit ovat arvostettuja Guzzivirittäjiä (https://www.guareschimoto.it/en/#weglot_switcher).  Ostetaan T800 välimokkula, kaapeli siitä Guzziin ja asennettava softa ("kartat"). Sen jälkeen asia hoituu puhelimella ohjaamalla ( https://www.youtube.com/watch?v=HtfUZkonUXU).  Jokaisella on T800 -välimokkulalla on sarjanumeronsa, sen ja asiakkaan kirjautumistunnuksen avulla karttojen valmistaja voi asettaa karttoja käytettäväksi, jos on esim jotain "takuuluontoista säätöä" (ainakin Gabro Racing toimii näin Aprilian kohdalla https://www.youtube.com/GabroRacingTeam-GRT).  T800 lukkiutuu ecuun, sitä ei voi käyttää muihin pyöriin. Vaikuttaa siltä että kartoissa on "lambda off" -kytkentä ja kartat on optimoitu järjestelmäkohtaisesti (imupuoli/pakopuoli pyörässä).  Melko hintavaa, aloitussetti >500€ mutta sen jälkeen riittää että ostaa vain karttoja.  Ja tuon T800 -välimokkulan voi jättää kiinni pyörään: sen jälkeen puhelinappi näyttää erinäisiä asioita ajossa puhelimen näytöllä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 23, 2022, 14:35:24 ip kirjoittanut Camn »
V11 - it defines you.