Kirjoittaja Aihe: Vakuutusmaksut tänään  (Luettu 4182 kertaa)

Harri Eronen

 • Viestejä: 349
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #30 : Helmikuu 16, 2021, 20:34:18 ip »
Laskeskelin juuri että  taloudessa on neljässä motossa ympärivuotinen liikennevakuutus. Muissa ns perinteinen . Pisimmänkorren on vetänyt POP-vakuutus , pitkittäismoottoriset V-2 pyörät ,sekä Itävaltalais-Intialainen ovat siellä edullisimmat. Poikittaismoottorinen V-2 on taas selkeästi edullisin IF-yhtiössä  . Yhteensä  liikennevakuutusmaksut tekevät  meillä n 400:- .  "Turhia kaskoja",on  lisäksi  jonkinverran  sekä  Autoliiton Plus-jäsenyys kuljettajilla, toimii  todella hyvin on kokeiltu autoilla.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #31 : Helmikuu 18, 2021, 23:38:10 ip »
Olen sitä ikäpolvea että mp-vakuutus oli törkeän hintainen. Nyt alkaa olla ok. Vai tienaanko liikaa?

Harri, ihan varmuudeksi, määrittele poikittais- ja pitkittäismoottori. Oletan meillä on uusia lukijoita etteivät hairahdu.

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #32 : Helmikuu 19, 2021, 00:32:28 ap »
Tänään otin yhteyttä IF-vakuutukseen. Lähdin Koivistonkylän If-toimistoon. Ei ole. Ovat lopettaneet ns. paikallispalvelun katutasossa. Tai siis Marketin yläkerrassa.
Pirut tuli mieleen turhasta matkaiilusta ja soittelin puhelimella IF:iin. Piti odotella että mikä numero hoitaa kutakin hommaa. Kovin oli vastenmielistä heille hoitaa puhelimessa pikkujuttuja. Ns "odettelumusiikkia" soittivat korvaan säröytyvällä äänellä.
Se joka ensin vastasi koitti ohjata nettipalveluun. Valitse yksi, valitse kaksi... Paskat siitä. Tällaiseksi tämä on mennyt.

Otti aikansa mutta pitkän vaivaamisen jälkeen löytyi linjan päästä ihka elävä tätyli, eikä robotti, hoitamaan asiaa. Asia hoitui vaikka hannasi vastaani kovasti. Tarjoili kirjautumista nettisivulle. Ei minulla sellaisia ole kännykässä. Saattoi maksaa vak. yhtiöille ylimääräistä. Aikaa kului mutta sitä minulla on, kuten vastaan hannaavalle tätylille mainitsin, toistaiseksi Tällä tietoa vuosiksi. Lupasin soittaa uudellen jos ei asiaa hoideta. Heti.

Asia, ilmeisesti, hoituu kuitenkin. Paperit tulevat postissa ensi viikolla vaikka vakuutuksen lopetin jo eilen. Katsotaan kuinka käy. Miksi asiat tehdään näin vaikeaksi. Taannoin kävin muutaman sadan metrin päässä ko. vakuutusyhtiössä konttorissa ja asia oli ookoo pienellä vaivalla. Nyt ei käy. Mitä niille kuudelle palvelevalle ihmiselle on käynyt? Olivatko epäpäteviä?

Onneksi homma hoitui 90-luvun kunnollisella Nokian kännykällä joka on hoitanut erinomaisesti muitakin tarpeitani. Palaan asiaan jos on jotakin sanomista.

Toki minulla on nettiyhteyksiä sinne ja tänne ja luen päivän uutiset netistä ja seuraan useita tahoja Al Jazeera myöden pitääkseni yllä sivistystäni mutta vakaviin asioihin en nettiä käytä. Enkä tule käyttämään.

Yksi asia oli hieman erikoinen: henkilö halusi tietää sukupuoleni. Ei kai se nykyään ole tärkeää? Vai onko?

Breeze

 • Viestejä: 1 286
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #33 : Helmikuu 19, 2021, 00:43:03 ap »
Vastaan, vaikka ei kysytä... ;)

Kampiakselin asento on se tekijä.

Kun se on niin kuin V2-Guzzissa, niin kampiakseli on pituussuunnassa, eli pitkittäismoottori.

Sitten, kun kampiakseli on leveyssuunnassa, kuten esim. japsinelikot, niin voidaan myös käyttää termiä poikittaismoottori.

Yksisylinterisestä ei välttämättä tiedä, mutta ulkopuolisista vihjeistä voi asiaa helposti selvittää.
Helpoimmat vihjeet on kytkin ja mahdollinen mangeetto.
Mangeetto on yleensä suoraan kampiakselin päässä ja moottorin lohkossa sille voi olla selkeä uloke tai sitten se on peitetty erikseen irroitettavalla muovikopalla.
Vastaavasti toisella puolella konetta on yleensä kytkin, joka erottuu myös usein pyöreästä muodosta, mutta ei välttämättä ola kampiakselin päässä.
Tälläinen moottori on poikittaismoottori, eli kampiakseli on leveyssuunnassa.

Tämäkin vielä! ! !

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #34 : Helmikuu 19, 2021, 01:48:39 ap »
Breeze, hyvä yleistys mikäli lukija sisäistää.
Ongelma on yleensä siinä että että  eri kielialueilla on ongelmia asian kanssa.
Mutta täällä meillä ei tuskin ole vaaraa isommin sekoilla.
Silti valtakunnalisilla alan tiedotusvälineillä on ollut asian kanssa ongelmia.
Silti saa usein lukea että Guzzin V2 on poikittain. Toki olen nähnyt moottoripyörän jossa se on niin.

Toisaalta, useimmille ihmisille tai muille olennoille, jotka ajoneuvotekniikkaa ymmärtävät, ei ole isommin asian kanssa ongelmia.
Kampiakseilin sijoitus ajosuuntaan nähden on se merkittävin seikka. Mutta silti, asiaa tuntemattomille, jopa alan julkaisujen toimittajille, on asia edelleen epäselvä. Esimekiksi tähtimoottori on pitkittäin vaikka siinä olisi kolmetoista sylinteriä. Pariton luku on tyypillinen tähtimoottorille.

Ttähtimoottoria on käytetty menestyksellä poikittain moottoripyörässä.
Mutta aina on poikkeuksia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuima-luokan_ohjusvene

Eka varsinainen työpaikkani oli jännä. Tutustuin hyvinkin Neuvostoliittolaiseen sotateknologiaan. Siinä suhteessa olivat varsin ylivoimaisia.

jjp

 • Viestejä: 181
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #35 : Helmikuu 19, 2021, 10:23:50 ap »
Tutustuin hyvinkin Neuvostoliittolaiseen sotateknologiaan. Siinä suhteessa olivat varsin ylivoimaisia.

Tykkimiestä leikkiessäni tutustuin jonkin verran kyseisen alueen teknologiaan. Meille sitä kovasti koulutettiin. Eräs kadetti jossain koulutuksessa kertoi, että sitten kaivetaan työkalulaatikosta ruuvimeisseli. Ja jos sieltä tulee nl-valmisteinen versio, niin nakataan se olan yli ja etsitään sieltä kunnollinen.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself.
A. H. Weiler

millegt

 • Viestejä: 503
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #36 : Helmikuu 19, 2021, 13:58:59 ip »
Parolassa panssarivaunuasentajana 70 luvun lopulla T54 ja T55, teknisiä vehkeitä, alkuperäiset työkalut ja voiteluaineet ei ehkä parasta ykkös ryhmää, kun uusi vaunu tuli käyttöön otettvaksi niin letkuklemmarit, rasvat ja öljyt vaihdettiin tutumpiin tuotteisiin

Breeze

 • Viestejä: 1 286
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #37 : Helmikuu 19, 2021, 14:51:05 ip »
Miun piti käyttää ruuvimeiseliä, kun kajakin istuinosa löystyi.
Tämäkin vielä! ! !

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #38 : Helmikuu 19, 2021, 22:44:04 ip »
Minulla oli työkaverina 70-luvun lopussa aito neuvostoliittolainen. Sen pakissa tulleessan ei paljon muuta ollut kuin molotovka ja muutama Stolishnaja. En ymärtänyt pitää omaa pakkiani lukossa ja kun tämä sosialisti lähti ihannemaahansa niin pakissani ei enää paljon hyviä työkaluja ollut.
Toisaalta, kun tuli seuraava varaosalähetys pääkonttorin suunnasta niin oli pari nimettyä vodkapulloa minulle. Mieltä ja navanseutua lämmitti mutta Valtiolle piti käytetyistä työkaluista korvata lähes silloinen tonni. Onneksi osalähetyksiä tuli myöhemminkin.

Onni asiassa oli että NL:ään lähti vanhoja työkaluja ja korvattua ne sain ihkauusia Bachon kaluja tilalle pakillisen.
Toisen kerran syletti kymmeniä vuosia myöhemmin kun Elisabeth R. Hornetkiimassaan myi Redigot Italiaan. Kaikki pakit plommattiin saman tien enkä ehtinyt sosialisoimaan erinomaista erikoistyövälinevalikoimaani. Onneksi kerkesin vielä työhistorian aikana kehittämään hyvät setit välineitä. Sosialismin nimissä merkittävä osa niistä on nyt Verstaani pakissa. Rikos on vanhentunut.

(Työkalupakki oli sellainen toista metriä leveä ja saman verran korkea useilla vetolaatikoilla ja lokerikoilla varustettu täynnä erikoistyökaluja. Toimitin niihin aikoihin lentokonelevysepän tointa. Pääosin alumiinin muokkausta, liimausta ja niittausta josta maksettiin varsin hyvin. Niinkuin yleiseen duunaripalkkaukseen verrattuna. Valtio maksoi. Kiitos siitä. Lisäksi asuin korvessa ja kaksion vuokra oli 500 mk kuussa jota maksoimme työkaverin kanssa kimppaan. Samaan hintaan kuului autotalli alakerrasta. Korvesta oli työpaikalle vajaa kilometri. Suht onnellista aikaa.)

Millegt: oliko moottorit mallia M50?

ALi

 • Viestejä: 949
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #39 : Helmikuu 20, 2021, 13:12:54 ip »
Yksi asia oli hieman erikoinen: henkilö halusi tietää sukupuoleni. Ei kai se nykyään ole tärkeää? Vai onko?
Vakuutusmaksun suuruuteen vaikuttaa sukupuoli. Moderni ihminen nostaisi äläkän rasismista, jos hinnan muodostus olisi toisinpäinen eli kalliimpi kauniimmalle sukupuolelle. Kun mieshenkilö maksaa enemmän, niin sitä pidetään hyväksyttävänä :-[ . Pitäisi ehkä kokeilla "olen miehen vartalolla, mutta mieleltäni enemmän Minna Jokinen" (linkki;D .
Joskus (ainakin POP vakuutus) kysytään ajaako ajoneuvoa perheen ulkopuolinen tai alle 25 vuotias. Rehellisyydestä tulee lisämaksua  ::) .
POP vakuutuksen verkkosivulla on helppo saada vakuutushinta, jos ajoneuvon rek numero on tiedossa. Kyseistä vain verkossa toimivaa yhtiötä toiset karsastaa, mutta omassa lähipiirissä keskeytysvakuutus toimi yli 15 vuotiaan auton kohdalla Latviassa erinomaisesti (kone keitti hihna poikki). Puhelimessa sai selkeät ohjeet ja vak yhtiön sopimuskorjaamon kautta matka jatkui. Hinaus korjaamolle ja ylimääräinen yöpyminen suunniteltua aiemmin korvattiin mukisematta.
ps. En saa tukea ko yhtiöltä, mutta omat kulkineet ovat kyllä siellä vakutettuna  :-X .

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #40 : Helmikuu 20, 2021, 14:17:35 ip »
Miehuudelleni tuli siis perustelut.
Lapsista ei kyselty mutta jos olisi niin olisin vastannut että en tiedä.
Ei kysytty perheen ulkopuolisista mitään. Enkä olisi tunnustanut.

heimoli

 • Viestejä: 58
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #41 : Helmikuu 21, 2021, 20:48:09 ip »
Laskin POP vakuutuksen sivuilta
IU-82, Moto Guzzi Breva 750-ll000/744, vm. 2006
L-kasko 638,48 €/v
S-kasko 481,01 €/v
Kaskoissa liikennevak
Liikenne 407,45 €/v
Onneksi seisonta-ajallinen vakuutus on olemassa
jolloin maksetaan vain ajopäivistä.
Maksaa paljon, break even point on jossain 6kk kohdalla.

Breeze

 • Viestejä: 1 286
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #42 : Helmikuu 21, 2021, 21:17:46 ip »

Onneksi seisonta-ajallinen vakuutus on olemassa
jolloin maksetaan vain ajopäivistä.


Mutta Taficomille pitää maksaa 5,40€, joka kerta, kun laittaa moottoripyörän "seisomaan" eli poistaa liikennekäytöstä.

Edit: Mihin mahtaa perustua tuo hinnan nosto?(hinta ennen 5€) Siihen, että asiakkailla on rahaa... ;D
Korotus on kuitenkin 8%, eli aika paljon.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2021, 09:53:56 ap kirjoittanut Breeze »
Tämäkin vielä! ! !

millegt

 • Viestejä: 503
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #43 : Helmikuu 21, 2021, 22:27:59 ip »
Millegt: oliko moottorit mallia M50?

En muista mallia diesel V12 38,8 litraa  4-venttiili kannet olisiko ollu 550 hv

motomatti

 • Viestejä: 11 611
Vs: Vakuutusmaksut tänään
« Vastaus #44 : Helmikuu 21, 2021, 23:23:11 ip »
Lainaus
En muista mallia diesel V12 38,8 litraa  4-venttiili kannet olisiko ollu 550 hv


Voi olla samaa perua tämä neuvostoliittolainen kokoalumiinimoottori joiden kanssa työskentelin. Myös neliventtiilikone, 90 astetta, V12. Litroja en muista. Kaksi pakokaasuahdinta ja mekaaninen ahdin. Hevosvoimia 1200. Samalla pajalla näki monenmoista moottoria. Napierin koneet olivat rakenteellisesti mielenkiintoisia.

Armeijan Ilmavoimien teknillisen Koulun jälkeen -79 osoittivat minulle Valtion pajalle töihin Nokialle kun en suostunut jäämään vakipalvelukseen. Tiedä sitten, olisiko pitänyt katua tarjouksen hylkäystä. Mutta Valtio piti huolta omastaan: meni joitakin vuosia niin olinkin rakentamassa lentokoneita.
Suomen Rannikkolaivastolla oli näitä M50-moottoreita jonkinlaisissa nopeissa tykkiveneissä kolme per paatti. Ahtaita olivat paikat.
Erikoistuin niiden ahtimien huoltoon ja yleensä kokoonpanoon. Mutta tympäännyin alta kahden vuoden. Sen verran kuitenkin tienasin että oman moottoripyörän sain aikaiseksi ilman velkaantumista. Yleensäkin työpaikkani vaihtuivat vinhaan: lyhin työsuhde, aamulla uudet haalarit päälle ja jo lounaan jälkeen ihan muuta mielessä. Vasta kolmivitosena löysin kutsumushommia. En ole tehnyt montaa kertaa samaa hommaa. Se on tympeää kun sen on jo oppinut. Uutta piti aina kokeilla. Oppi monennäköistä duunia.