Kirjoittaja Aihe: Mopiili ECU-scannaus ja säätäminen  (Luettu 20643 kertaa)

motomatti

  • Viestejä: 12 683
Vs: Mopiili ECU-scannaus ja säätäminen
« Vastaus #45 : Huhtikuu 23, 2015, 22:56:35 ip »
Lainaus
Paras tapa lienee edelleen kerätä dataa ja kuunnella kuskin toiveita, joiden mukaan sitten säädetään mieluisaksi.

Näin juuri: Kuski tekee sitä mitä pitääkin eli on pyöränsä päällä ja ajaa. Järjestelmä kerää tietoa ja kun kuski saapuu varikolle tai sen läheisyyteen on tieto jo siirtynyt mekaanikon katseltavaksi ja kuski saa taas ajaa. Sillä välin mekaanikko tekee hommiaan ja taas kun kuski pyörineen on tulossa varikolle tai varikkoaidan taa, siirtyy data pyörään ja kuski pääsee taas radalle kokeilemaan uusia säätöjä. Säästää aikaa sekä mekaanikolta että kuskilta.

Bluetooth lienee kuitenkin harrastelijoiden yhteys. Oikeilla kilpatalleilla on suojattu radioyhteys pyörään ja säätöjä tehdään lennosta. Kuljettaja on tietoinen kun uusia asetuksia ajetaan sisään.

Itsellä ei ole langatonta yhteyttä mutta monta kymmentä kertaa olen ajon aikana syöttänyt uudet "kartat" ECUun ja mitää ongelmaa ei asiassa ole ollut. Mutta, kuten mainitsin, kyse on kehittyneemmästä järjestelmästä kuin mitä on GuzziDiag, tai vastaava, MagnetiMarellin kanssa.

ALi

  • Viestejä: 1 031
Vs: Mopiili ECU-scannaus ja säätäminen
« Vastaus #46 : Toukokuu 02, 2015, 20:45:29 ip »
Nyt on julkaistu uusi versio Google Play kaupassa: https://play.google.com/store/apps/details?id=scantwin.scanm16&hl=fi
Toimii 15M, 16M ja 15RC malleissa ja myös Demo tilassa, jos ei ole USB kytkettynä. Yhteys puhelimen ja ecun välillä on minulla nyt ollut hyvä ja katkeamaton kone käynnissä ja johtoja liikutellessakin. Logia tehdessä pitää muistaa poistaa rasti lopuksi, että se tallentuu muistiin. Jos vain sulkee ohjelman, niin ei tallennu (kuten esim.GuzziDiagissa).
Lainaus
Open/Closed loop indicates lambda to keep the stoichiometric combustion. At idle only if: Air T over 20°C and engine T over 30° C and engine on for at least 2-3 minutes.
Eli meidän kesässä vihreä Loop pilkku ei herää helpolla, mutta kuuma kone hetken sammuksissa (ilma-anturi saa lämpöä), niin uudelleenkäynnistyksen jälkeen alkanut toimia. Kun kerran herää, niin pysyy sitkeästi toiminnassa - myös isommilla kierroksilla.