Kirjoittaja Aihe: Braking correction device  (Luettu 129 kertaa)

Jarvien

  • Viestejä: 77
Braking correction device
« : Toukokuu 15, 2024, 16:55:38 ip »
Moi,

Osaako joku valottaa tuota Californian "jarruvoiman korjaus" - systeemiä? Omasta on tuo jousi pudonnut ja pohdin miten tuo vaikuttaa jarrujen toimintaan? Etsinnässä myös ko. jousi, osanumero 03668801.

Puhelin 050 3059097

motomatti

  • Viestejä: 13 023
Vs: Braking correction device
« Vastaus #1 : Toukokuu 15, 2024, 22:17:19 ip »
Laite, toimiessaan, on luistonesto jota voi säätää. Vuosikymmenet on paremman version Caleissa ollut kyseinen kapine. Samanlainen kilke löytyy eräiden Fiat- ja Lada-mallien taka-akselistoista. Estää takapyörän täyslukittumisen kun "tehojarrutetaan". Toimii kunhan on kunnossa. Ei lähde perä sivulle täysjarrutuksessa. Käytännössä luistonesto joka estää pyörän kaatumisen täysjarrutuksessa. Jokaisen em. mallin omistajan käsikirjassa on siitä pitkä litania. Hyvä laite ja säätyy automaattisesti kuormituksen mukaan. Samoissa malleissa on myös yhdistelmäjarru jossa poljin ohjaa myös etujarrua. Toivottavasti tieto ei ole yllätys. Jos on vikaantunut niin suosittelen korjaamaan tai jakamaan jarrusysteemin uusiksi.
Onko pyörä ollut aiemmin Ylöjärvellä? Jos on sama peli niin taitaa olla ainoa vika koko laitteessa. Siitöä oli jousi kadonnut ja huomautin puutteesta huollon yhteydessä. Toki, laitteen vikaantuminen ei ole aivan harvinaista. Perustekniikka, muutoin, on kunnossa jos ei vuoda.

Jarvien

  • Viestejä: 77
Vs: Braking correction device
« Vastaus #2 : Toukokuu 16, 2024, 15:25:28 ip »
Moi. Kiitoksia! Juu jarrusysteemi muuten hallussa mutta tuo jarruvoiman korjauksen toiminta oli vain hieman epäselvää. Löysinkin tietoa asiasta ja säätöarvot. Tuo jousi pitäisi vain jostain löytää. Ei ole ollut minun pyörä Ylöjärvellä.