Kirjoittaja Aihe: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä  (Luettu 860 kertaa)

sy

  • Viestejä: 63
Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« : Helmikuu 01, 2023, 21:32:50 ip »
Vieläköhän jostakin löytyisi Nevadan (-94) nopeusmittarin pyörittäjää. Yritin etsiä netistä tuloksetta.

motomatti

  • Viestejä: 12 514
Vs: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« Vastaus #1 : Helmikuu 01, 2023, 22:43:04 ip »
Vilkaisen josko löytyisi. Mitään en lupaa ja aikataulukin on avoin. Kyseessä on varsin tavanomainen ja helposti saatava varaosa.
Tyypillinen vaiva ja helposti ehkäistävissä. Huollon yhteydessä otetaan pyöritin pois etuakselilta ja avataan. Pestään ja voidellaan. Siiinä on rasvanippa. Tämä toimenpide auttaa kestoon erinomaisesti.
Jos on kulunut loppuun niin ei auta kuin hankkia uusi. Kyseinen osa on korjaamolle hyvä bisnes.

Yksi merkittävä syy on myös että nopeusmittarin vaijerin huolto, puhdistus ja voitelu, on unohtunut. Voitelematta se kuormittaa kovasti pyöritintä.
Vioittumisen laskisin käyttäjän ongelmaksi.

Ai niin. Jäi kertomatta että merkkihuollotkaan eivät kiinnitä näihin asioihin huomiota. On myös monta muuta kohtaa mitä huollot eivät noteeraa.
Sellaiset vaivat ovat, pääosin, niitä joita asiakkaat eivät halua syynättävän.

sy

  • Viestejä: 63
Vs: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« Vastaus #2 : Helmikuu 02, 2023, 11:33:11 ap »
Joo, itselleni tuttu rakenne, ja huoltotarve myös. Kaverin pyörä kyseessä. En tiedä huoltohistoriaa, mutta kuvan perusteella ei liene juuri huollettu. Juminut kiinni, joko pyöritin tai vaijeri. Pyörittimen peltilirpukkä vääntynyt pahasti. Haluaisi kokonaan uuden pyörittimen. Aika monella myyjällä "no longer available".
En tiedä (vielä) onko purettavaa mallia, ja miten kuluneet hammaspyörät ovat. Että onko korjattavissa putsaamalla. Täytyy ottaa selville.

motomatti

  • Viestejä: 12 514
Vs: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« Vastaus #3 : Helmikuu 02, 2023, 13:03:00 ip »
Keskiholkki on irrotettavissa ja pyöritinosa eli se peltilipare on irrotettavissa myös mutta itse hammaspyöräparin kotelo ei ole avattavissa. Sen voi kuitenkin pestä liuottimeen upottamalla ja paineilmalla että saa hammaspyörät puhtaaksi. Sottainen homma mutta tehtävissä. Kuivaamisen jälkeen voitelu. Todennäköistä kuitenkin on että kuluminen on jo niin pitkällä ettei homma kannata.

Kun katsastutin valmistamaani trikeä niin laitoin väliaikaisesti pyörittimen etupyörään. Jos olisin käyttänyt vaihdelaatikkovetoisena katsastuksessa niin olisi tarvinnut testauttaa nopeusmittari Testmill Pentanova nimisessä firmassa ja eihän se tietenkään olisi näyttänyt oikeata nopeutta koska perävaihde ja renkaat poikkesivat alkuperäisestä välityksestä. Siksi hankin pikkulohkon pyörittimen ja sovitin sen paksummalle etuakselille. Katsastusmies oli tyytyväinen ratkaisuun koska luuli rakenteen olevan alkuperäinen. Veto on nykyisin vaihteistosta ja navigaattorin avulla merkitty poikkeamat nopeusmittarin lasiin.

Pikkulohko-Guzzeissa lienee kokolailla kaikissa kaasutinkoneisissa mittarinpyöritin etupyörässä. Nykyään ei sellaista tarvita sillä nopeustieto tulee ABS-anturien kautta.

Siitä pääsee siihen asiaan että jos ei pyöritintä saa enää kuntoon tai sellaista ei löydy niin hankkii tilalle sähköisen nopeusmittarin ja sovittaa sen vanhan mittarin tilalle. Storm motorilla on joltinenkin valikoima digitaalimittareita. Sellaisen litteän voi vaikka tarralla kiinnittää vanhan mittarin lasiin. Anturi tulee kiinni teleskooppiin ja vastakappale pyörän napaan.

Jouko S

  • Viestejä: 795
Vs: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« Vastaus #4 : Helmikuu 02, 2023, 14:23:23 ip »
Tuon linkin näyttämältä ebay-sivulta näkyisi löytyvän täydellinen ja käyttämätön pyörittäjä Australiasta. En tiedä sitä, onko noissa vuosimallien välillä eroja? Myyjä näyttää ainakin ilmoittavan sopivuuden joillekin vuosimalleille.
https://www.google.com/search?q=moto+guzzi+nevada+speedometer+spinner&oq=&aqs=chrome.0.35i39i362l15.-1j0j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Jouko

sy

  • Viestejä: 63
Vs: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« Vastaus #5 : Helmikuu 02, 2023, 19:55:50 ip »
Kiitos vastauksista. Digimittari ihan hyvä idea.
Itse asiassa minulla on vanhassa BSA:ssa polkupyörän mittari lisävarusteena. Hyvin pelaa. Alkuperäinen reilut 70 v vanha Smiths kronometri toimii myös, mutta tahtoo joskus näyttää omiaan, vähän sinne päin...

sy

  • Viestejä: 63
Vs: Nevadan nopeusmittarin pyörittäjä
« Vastaus #6 : Helmikuu 15, 2023, 08:18:20 ap »
Mittari ja vaijeri oli saatu notkistettua pesemällä ja rasvaamalla, kuten Motomatti ohjeisti.
Kiitos vielä pyörän omstajaltakin!