Kirjoittaja Aihe: Piti valvoa  (Luettu 919 kertaa)

motomatti

  • Viestejä: 12 514
Piti valvoa
« : Tammikuu 17, 2023, 02:26:39 ap »
No ei muutoin vaan siksi että tänään aurinko näkyy jokaisena vuorokautena Suomen horisontin yläpuolella kerran. Jos ei ole pilvistä. Kaamos on ohi.
Eilen jo välilatailin moottoriveneen, kahden moottoripyörän ja auton vara-akun. Huoleton on mieli. Ennen käyttöönottoa laturiin vielä kerran. Akut ovat säilössä kylmässä kunnes niitä tarvitaan.

TimoEV:llä lienee tallessa jokin mainio maininta ajokauden alun odotukseen. Sitä odotellessa onnittelen kaikkia olemassaolosta ja tulevana kesäkuussa pyrin käymään Jäämerellä ja takaisin. Niin tein esimmäisen Guzzini kanssa koeajolla ennen kuin sen maksoin. Nokia-Nordkap -Nokia. Puolitoista vuorokautta siihen meni. Itäsuomea ylös ja länttä alas.

egon

  • Viestejä: 952
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #1 : Tammikuu 18, 2023, 13:34:36 ip »
Nordkappin reissusta tuli mieleen yhden Raahelaiskaverin juttu: Oli aamulla ajotuulella ja muisti, ettei ole koskaan käynyt Tromssassa. Tien päälle sitten vaan GT 850:llä ankarassa sivutuulessa. Tuli sitten aika monen tunnin ajon jälkeen Tromssaan ja katseli ympärille tuumien että "tällaistako täällä on" ja ajoi yksin tein sitten takaisin kotiin yöksi. Nuorena sitä tuli tehtyä vähän samanlaisia päähänpistoja. Enää ei viitsi.

TimoEv

  • Viestejä: 1 969
  • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #2 : Tammikuu 18, 2023, 14:03:14 ip »
Takavuosina eräs moottoripyöräilijä pyysi mukaansa Nordkapin reissulle. Hänellä olisi neljä ( 4 ) päivää lomaa...
Sanoin, että mennään mieluummin ajamaan H:ki - T:re mottoritietä ees-taas ~800 km / päivä. Sama nautinto, mutta pääsee aina (loppu)yöksi kotiin...

motomatti

  • Viestejä: 12 514
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #3 : Tammikuu 18, 2023, 15:00:58 ip »
Tuosta Nordkap-reissusta muistui yksi hetki mieleen.
Takaisin palatessa mantereen puolelle lautalla oli erittäin kostea ja kuuma sää ja lautta oli umpimallinen eli autot ja moottoripyörät ajatettiin alakannelle joka suljettiin lastauksen jälkeen. Kannella oli kuuma ja erittäin kosteaa. Kaikki metallipinnat valuivat vettä. Pyöriä oli noin 15 kannella. Yksi saksalainen nuori mies tuli vilkaisemaan vasta koeajolla olevaa ent. poliisi-GT850:tä, naureskeli ja arvosteli kovin ja samaan hengenvetoon kehui Bemariansa.

Kosto oli nopea: saavuttiin rantaan ja keulaportti aukesi. Siitä pyörää käynnistelemään. Moni autokaan ei lähtenyt käyntiin mutta jokainen muu moottoripyörä ei käynnistynyt kuin GT. Ajoin laiturille, parkkeerasin keskituelle mutta jätin käymään. Palasin kannelle auttamaan autojen ja moottoripyörien työntämistä laiturille. Oli hiljainen poika tämä saksalainen arvostelija.

Aapo

  • Viestejä: 651
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #4 : Tammikuu 18, 2023, 16:06:42 ip »
Tuota kutsuvat karmaksi.

motomatti

  • Viestejä: 12 514
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #5 : Tammikuu 18, 2023, 17:10:52 ip »
Karma tai syy.
Syyksi arvioin että kaikissä pyörissä oli kärkisytytys mutta Guzzissa bakeliittikantinen kuten autoissakin siihen aikaan mutta Bemuissa ja japaninpyörissä ei. Eli kyse oli kosteuden tiivistyminen sytytyslaitteisiin. Eikä se lauttareittikään mennyt samasta kohtaa kuin tunneli nykyään vaan matka kesti puolesta tunnista kolmeen varttiin.

Nykyään tuskin houkuttaa lähteä Nordkapiin. Ei niin etteikö ajaminen sinne olisi helppoa mutta perillä rahastetaan oikein kunnolla. Se oli 8.8.88 kun kävin siellä ja palatessa tein päätöksen Ailigas-tunturin huipulla että minusta taitaa tulla Guzzin omistaja. Myöhemmin homma pääsi hieman eskaloitumaan. Lisäksi oli neljä Benelliä. Nyt ei ole kuin neljä Guzzia joista kolme kokolailla ajokuntoista. Sitten ne muut...
Jätänkö perikunnan riesoiksi vai laitanko vähitellen myyntiin? Saisihan niistä muutaman toimintatonnin. Lisäksi meillä asuva nainen haluaisi matkailuauton.

I.H.

  • Viestejä: 1 259
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #6 : Tammikuu 19, 2023, 23:16:36 ip »
Moi, myy vaan pikkuhiljaa pois, koska rahaa on helpompi jakaa perikunnan keskuudessa.

.
Titaniumin kuski

TimoEv

  • Viestejä: 1 969
  • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Piti valvoa
« Vastaus #7 : Tammikuu 20, 2023, 07:43:34 ap »
Voihan sitä tehdä pikkunäppärän perikunnalle: Jättää pari-kolme lähesajokuntoista jälkeensä.
Synnyttää paljon kerakepitoista puhetta... ;D