Kirjoittaja Aihe: Tulevaa kautta  (Luettu 2610 kertaa)

Junkers

  • Viestejä: 414
Vs: Tulevaa kautta
« Vastaus #15 : Joulukuu 31, 2022, 20:21:23 ip »
Norvajärven kappelilla Rovaniemellä kannattaa ehdottomasti poiketa jos on kulussa Rovaniemeltä nelostietä pohjoiseen. Ei tee reissuun suurta mutkaa. Sinne on haudattu noin 3000 saksalaissotilaan maalliset jäännökset. Upea Vehmaan punaisesta graniitista tehty rakennus Norvajärven rannalla. Kappelin aulassa veistos, jossa äiti pitelee kuollutta poikaansa. Rannassa suuri muistoristi muualle haudatuille sotilaille. Pysäköintialueen laidalla muistolaatta jatkosodassa kaatuneille norjalaisille vapaaehtoisille. Vaikuttava muistutus sotimisen mielettömyydestä. Bonuksena pääsee ajelemaan viime syksynä Rovaniemen lentokentän kupeeseen valmistunutta varalaskupaikkaa pitkin, suoraa ja tasaista asfalttia noin 2,5 km.

Pohjoisempana sotahistoriaa löytyy Tankavaarasta, johon saksalaiset aikoinaan rakensivat "Ivalo-Schutzstellung" -aseman etelän suunnasta mahdollisesti uhkaavien Neuvostoliiton joukkojen varalle. Maastosta löytyy vielä melko hyvin säilyneitä rakenteita opastetun polun varrelta.

Inarista puolestaan löytyy lukuisia melko hyvin säilyneitä saksalaisten ylläpitämien sotavankileirien jäänteitä (leirejä oli historiatietojen mukaan Inarissa kaikkiaan noin 30). Itse olen käynyt tutstumassa Inari-Kittilä -tien varrella sijaitsevaan sotavankileiriin. Inarin kirkonkylän pohjoispuolella Kaamasen kylässä on Lapin sodan muistomerkki. Muistomerkiltä kun ajelee kankaalla olevaa tieuraa pitkin parisataa metriä kohti itää tulee Kaamasen lentokentälle. Kentän rakennuttivat sotavankityövoimalla saksalaiset keväällä 1944. Osin taimikoituneen hiekkakentän ajelin syksyn Lapin reissulla päästä päähän autolla.

Jäämerentien varressa Enontekiön Järämässä puolestaan on saksalaisten vankityövoimalla rakennuttama massiivinen linnoitusketju "Sturmbock-Stellung". Paikalla on museo, jossa kattava näyttely aiheesta. Lisäksi sieltä löytyy entisöityjä taisteluasemia.

Hankoniemeltä puolestaan löytyy Hangon Rintamamuseo sekä Bunkkerimuseo Irma Harpaskogissa. Nämä kertovat ajoista, jolloin Suomen ja Neuvostoliiton välinen raja sijaitsi alueella vuosina 1940-1941.

Hangon Rintamamuseokin voisi olla hyvä kevätajelun kohde, voisihan samalla piipahtaa Hangossa saakka lounaalla tai kahvilla. Hyviä lounas-/kahvipaikkoja toki löytyy jo matkan varreltakin Tammisaaresta (nykyään Raasepori). Rintamamuseo on auki jo huhti-toukokuussa lauantaisin klo 11:00-18.00.

motomatti

  • Viestejä: 12 514
Vs: Tulevaa kautta
« Vastaus #16 : Tammikuu 01, 2023, 01:02:22 ap »
Jatkan Itä-Suomen linjaa liki rauhanomaisesti.
Muutaman suvi sitten kävimme Rouvan kanssa Guzzittelemassa Kuusamossa liittyen lapinmatkailuun.
Kuusamon kotiseutumuseo on, oikeastaan, ainoa jäljellä oleva todiste Vanhasta Kuusamosta sillä senaikaista Kuusamoa ei enää ole, sattuneesta syystä.
Kattaa rakennuksineen ja muiden kohteiden kanssa laajan näkemyksen ennen sodanaikaista Kuusamon elämää. Toivottavasti saatte paremman oppaan kuin me siellä käydessämme sillä jouduin itse esittelemään oppaallemme välineiden, laitteiden ja muutaman muunkin kohteen tarkoituksia. No, kouluplikka hän oli, ja sanoi laittavansa muistiin asioita joita hän ei oikein tiennyt. Toki ei kaikki, poroasioita mukaan lukien, ei ole hämäläispojan tietoa edistänyt.
Kokemus Kuusamosta jäi hyvin positiiviseksi ja viivyimme siellä yli kaksi vuorokautta tutustumalla em. ja muihin kohteisiin sekä hieman paikallisten elämään sikäli mikäli pubikulttuuri sitä on.

Muutoin, elokuussa, ei kunnon palvelua saanut oikein missään. Saksalaiset olivat pääasiakkaat ja eräästäkin E63-tienvarsiravintolasta häädettiin pois häiritsemästä. Lähdimme sitten Sallan suuntaan ja sieltä edelleen koilliseen Kelloselkään ja sieltä Tanhuan kautta Pyssykylään. Kelloselkä-Tanhua-Sodankylä on jokaisen arvonsa tuntevan motoristin ajettava. On avaraa ja pitkiä suoria yksikaistaisella tiellä. Kannattaa Sallassa tankata. Tai toisinpäin. Itse nautin mutta kyytiläisellä oli lieviä ahteriongelmia geelisatulan kanssa. Kaksi asiaa oli erikoista: Savukoskella oli markkinat ja Lempäälästä tuttu torikauppias oli siellä. Toinen oli että keskellä aavaa lakeutta, ei missään, tuli jäätelöauto vastaan.

Sodankylässä oli myös ongelmia kun olimme syömässä paikallisessa ravintolassa niin kesken nauttimisen tuli bussilasti eläkeikäisiä germaaneja niin paikan tarjoilija ehdotti että jospa söisimme maksetut annoksemme hyvin nopeasti. Sanoin että olemme Hämeestä emmekä tunne moista sanaparia. Asia kyllä nopeutui sillä uudet asiakkaat tunkivat ihan iholle. Olisi kannattanut ostaa annokset laskuun...

Junkers

  • Viestejä: 414
Vs: Tulevaa kautta
« Vastaus #17 : Tammikuu 01, 2023, 13:41:16 ip »
Toki niitä on rauhanomaisempiakin kohteita itärajan tuntumassa. Ilomantsissa on Möhkön järvimalmia jalostanut rautaruukki, jonka yhteydessä ainakin taannoin oli esillä myös varsin mittava moottorisahakokoelma. Samalla suunnalla on Suomen ensimmäinen kansallispuisto, pienehkö Petkeljärven kansallispuisto. Tuolle kansallispuistolle ovat ominaisia jääkauden jäljiltä syntyneet suppakuopat.

Ilomantsin Hattuvaarasta pääsee käymään Suomen ja EU:n mantereen itäisimmällä pisteellä Virmajärvellä. Hattuvaarasta itään mentäessä on myös maastoja, joissa käytiin jatkosodan taisteluita. Aiemmin Virmajärvellä käynti vaati Rajavartiolaitoksen erillisen luvan, mutta sittemmin on rajavyöhykkeen linjausta tietääkseni muutettu siten, että lupaa ei enää tarvita.

Pohjoisempana on Pietari Brahen aikanaan perustama Brahean kaupunki, jota nykyään Lieksaksi kutsutaan. Kaupungin perustajan patsaskin siellä on. Hieman komeampi Pietari Brahen patsas on täällä Varsinais-Suomessa Turun Tuomiokirkkopuistossa. Lieksassa oli ainakin taannoin myös hieno ulkoilmamuseo, jossa oli edustava kokoelma metsä- ja uittotöihin liittyvää rakennuskantaa. Ei kannata jättää käymättä samalla Ruunaankoskilla. Siellä on matkailuyrityksiä, jotka tarjoavat majoituspalveluita ja koskenlaskuretkiä veneillä tai kumilautoilla. Hieno kokemus.

Guzzr

  • Viestejä: 643
Vs: Tulevaa kautta
« Vastaus #18 : Tammikuu 04, 2023, 10:21:05 ap »
 Ja tulevaa mp-kautta olis ehkä kiin. lähteä etelä-norjaan  ja ranskaan länsirannikolle. Mp on valmis lähtemään kun
 etupyörä on taas tasapainottu ja tankattu  8)

TimoEv

  • Viestejä: 1 969
  • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Etelä-Norjaan
« Vastaus #19 : Tammikuu 04, 2023, 14:32:23 ip »
Jos sattuu ns. hollille, niin tämä reitii on hieno: Suleskarvegen
https://suleskarvegen.no/en/

Sen puolivälin tienoilla voi poiketa Lysebotn -kylään. Se on vuonon perukassa ja näköalat ovat hienot. Erityisesti vuorilla ennen sinne laskeutumista. Kylästä on lauttayhteys aina Stavangeriin saakka. Samalla voi käydä täällä: https://www.visitnorway.com/places-to-go/fjord-norway/ryfylke/the-lysefjord-area/hiking-to-kjerag/.

Huomaa, että tuolla vuoritiellä ei ole mitään palveluja. Vähän evästä / juotavaa on hyvä olla. Tankkaus esim. Rysstadissa 9-tien varrella. Kännykkäkentästä en tiedä.