Kirjoittaja Aihe: Kotimaista taidetta näyttelyissä.  (Luettu 116 kertaa)

Hajakenttä

  • Viestejä: 746
Kotimaista taidetta näyttelyissä.
« : Toukokuu 24, 2022, 17:23:05 ip »
Jos sattuu ajamaan ysitietä Korpilahden ohi niin kannatta poiketa Korpilhden stamassa Höyrygalleriassa. Nimestään huolimatta siellä on aivan tavallista/epätavallista taidetta, eikä siis höyrykoneita, ainakaan pelkästään.

Tänään siellä oli todella upeita moottoripyöriä ym. mekaanisia laitteita, myös mekaaninen lohikäärme. Olin täysin yllättynyt: kuinka hienostuneesti suunniteltuja ja rakkaudella rakennettuja uniikkeja laitteita, useat täysin toimivia kulkupelejä, tosin kilvettömiä taideteoksia, onkaan rakentanut taiteilija, joka kylläkin tituleeraa itseään vaatimattomasti rakentelijaksi. Työt ovat myytävänä, useimmat hinnat 2000 - 3000 välillä, ovat minusta pahasti alihinnoiteltuja. Oli myös tosi hienoja uniikkeja pienoismalleja, jotka sopisivat vaikka jonkin seuran palkintoesineiksi.

Kyseessä on laukaan Vihtavuressa asusteleva Risto Mäkinen. Monet varmaan hänet tuntevatkin, koska mies on ajanut moottoripyörillä 70 luvulta asti.

https://hoyrygalleria.fi/galleria/

Hänen näyttelynsä on paikalla vielä tämän toukokkuun loppuun. Harmi, että ei tullut ennemmin huomattua ja kirjoitettua tänne. Kannattaa poiketa, ja kesällä aina muutenkin kannattaa. Siellä on usein todella hyvää taidetta. Ja Korpilahden satama on muutenkin näkemisen arvoinen taukopaikka.

Sentire la forza!
Terv: Timo