Kirjoittaja Aihe: Apinaa koijaataan aina...  (Luettu 4125 kertaa)

Summu

  • Viestejä: 347
Apinaa koijaataan aina...
« : Kesäkuu 15, 2021, 19:22:51 ip »
Ostin tuossa jokin aika sitten Wahl-merkkisen hiustenleikkauskojeen lähinnä siksi että parturiin ei päässyt ja kuontalo kasvoi hallitsemattomaksi. Nyt en luopuisi laitteesta enää.


Asiaakin on: kojeen mukana tuli 5 ml:n  pullo öljyä terien voiteluun. Kolme tippaa silloin tällöin ja pikku puteli riittää kuukausiksi. Tulevaisuutta varten katsoin kuitenkin jo mistä öljyä saa lisää ja mihin hintaan. Wahl-merkkinen öljy 118 ml maksaa vähintään 10 euroa + mahdollinen toimituskulu ja litrahinta on mahtava. Koska meillä on teh internets ja ATK, rupesin selvittämään mistä aineesta on kysymys. Wahl myy Chevron Superla -merkin tuotetta pakattuna omaan pulloon. Jatkoselvitys toi lisää tietoa. Kysymyksessä on white oil, paraffin oil, weisses öl, 100 % mineral oil ja muuta. Suomeksi parafiiniöljy. Koska kysymyksessä on kemikaali, on siitä oltava myös julkaistu Käyttöturvallisuustiedote (safety data sheet (SDS), säkerhetsdatablad), josta selviää aineen myrkyllisyys, paloherkkyys ym. Tiedotteessa on myös CAS-numero, joka parafiiniöljyn ollessa kysymyksessä on 8042-47-5. Kun katsoo eri tuotemerkkejä niin sama numero löytyy Chevronin tuotteesta, Wahlin ja Andisin öljystä, Motonetin puuöljystä ja jokaisesta parafiiniöljypullosta maasta riippumatta. Litrahinta on tietysti paljon edullisempi kuin desilitran pulloissa. Kiinasta saa 1000 kg:n erissä 1 dollari per kg.

Koska elän taloudellisesti pienikin säästö on merkittävä. Ei mulla muuta.

Taino on. Jos naudalla on suolitukos ja ekstrementti ei liiku, niin tuntemani eläköitynyt farmari oli eläinlääkäriltä saanut ohjeen juottaa eläimelle parafiiniöjyä ja jos sitä ei ole, niin käyttämätön moottoriöljy käy myös. Ohje oli osoittautunut toimivaksi ja lisäsi vielä, että lehmän takana ei juottamisen jälkeen kannata olla.


Urpo ja Turpo

  • Viestejä: 1 110
Vs: Apinaa koijaataan aina...
« Vastaus #1 : Kesäkuu 15, 2021, 19:45:45 ip »
Lisää parafiiniöljyn käytöstä. Meillä käytetty mm. seuraavaan:
-Saunan lauteet. Päätös on lopullinen, suojausmenetelmää ei voi vaihtaa
muuta kuin vaihtamalla koko lauteet.
-Leikkuulaudat, paistolastat. Ei happane niinkuin kasviöljyt. Jotkut vierastavat periaatteellisista
syistä, koska on tehty dinosaurusten ym. raadoista.
-Paperintuhoojan teräöljy olisi maksanut jotain 25€ pieni pullo. Meillä laitetaan parafiiniöljyä.

motomatti

  • Viestejä: 12 698
Vs: Apinaa koijaataan aina...
« Vastaus #2 : Kesäkuu 15, 2021, 21:16:57 ip »
Jos anoppia on uskominen niin kallein on aina parasta. Niin hän tekee oli asia mikä hyvänsä paitsi että asunnon vuokrasta kiukuttelee.

Breeze

  • Viestejä: 1 519
Vs: Apinaa koijaataan aina...
« Vastaus #3 : Kesäkuu 16, 2021, 15:12:00 ip »
Sen takia mie käyn tankkaamassa Enonkoskella tai Lohilahdella, koska siellä on parasta bensaa... ;D
Tämäkin vielä! ! !

Hajakenttä

  • Viestejä: 830
Vs: Apinaa koijaataan aina...
« Vastaus #4 : Kesäkuu 16, 2021, 19:28:35 ip »
Kolmen desin pullo maksaa tavaratalossa 3,89 €. Tuote on vauvanhoitotarvikkeiden hyllyssä. Se on vauvanhoitoöljyä ja perusaineena parafiiniöljy. Sain sairaalassa leikkauksista isoja rumia arpia, joiden hoitoon lääkäri suositteli tätä tuotetta. Hyvin on toiminut ja liukasta on, myös seksikäytössä paras, mutta ei saa tiputella kylppärin lattialle, siinä liukastuu. Varmaan turvallinen kun on pikkulapsille tarkoitettu ja testattu. Väritön ja hajuton ja tahrat lähtee pyykkikoneessa. Helppo säilyttää putelia yöpöydällä, kun lastenlapset kuitenkin kysyy: mihin mummo ja vaari käyttää tätä?

Toisaalta – kyllähän tuollaiseen mekaaniseen koneeseen (siis laikkuukoneeseen) käy moottoriöljykin. Eihän sitä paljoa laiteta, eikä nuoleskella.

Sentire la forza!
Terv: Timo

TimoEv

  • Viestejä: 1 995
  • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Apinaa koijaataan aina...
« Vastaus #5 : Kesäkuu 17, 2021, 19:57:53 ip »
Frouvasväki, ja miksei fröökynätkin, vetäisee päivittäin naamoihinsa jotakin Tokalonia tai Oil of Yylauta. Laskin semmosen maksavan knafti 2000mk/kg. Ja vaikutuskin kestää vain aamusta ehtooseen.
No, toin työmaalta joskus kotiin 1/2 kg purkin grafiittirasvaa, 80mk/kg.  Ja on erittäin riittoisaa: Sitä kun maanantaina töhrii vaihdelaatikosta sormiinsa, on vielä torstaina väriä.

Vaan arvatkaas kelpasko tuo edullisempi vaihtoehto... Siinä ja siinä, että sain olla yötä kotona... Ja iltavesperiksi oli arvio mielenterveydestä...