Kirjoittaja Aihe: Sveitsi, Chiasso-Pedrinate 2019  (Luettu 4962 kertaa)

Jani Janhunen

  • Viestejä: 192
Sveitsi, Chiasso-Pedrinate 2019
« : Marraskuu 07, 2019, 20:49:24 ip »
Moi,

Kirjoitan tänne aihealueelle, kun en tiedä olisiko sopinut oikein tuonne yleisiin höpinöihinkään sen paremmin. Kun tuolla toisessa säikeessä oli puhetta klassikko-kilpureista, niin tämä sopii ikäänkuin teemaan. Syyskuun puolenvälin tienoilla oli mahdollisuus lähteä oman kollegan ja "Tepin" eli Länsivuoren Teuvon matkaan eteläiseen Sveitsiin Chiassoon, jossa hän kävi paikallisen moottorikerhon eli Auto Moto Club Generoson kutsumana ajamassa muutaman lähdön kerhon järjestämässä "kisassa". Tepihän on vanha kisakuski, ja tuntuu tuolla alueella nauttivan vielä suurta arvostusta ratapyöräilijöiden keskuudessa.

Kyseessä ei ollut varsinainen kisa, vaan ennemminkin kerhon järjestämä tapahtuma katuradalla Chiasson kylältä vuoren rinnettä ylöspäin Pedrinaten kylään. Mikäli oikein ymmärsin, niin kyseessä olevalla radalla on 1900-luvun alkupuoliskolla järjestetty kisoja, ja tapahtuma on ollut silloin isommassakin roolissa. http://automotoclubgeneroso.ch/en/chiasso-pedrinate/
Tätä uutta tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2014 lähtien, ja kasvaa vuosi vuodelta.

Käytännössä ajoihin pystyy osallistumaan kuka tahansa kerhon jäsen, ja millaisella kalustolla tahansa. Lähdöt oli jaettu eri ryhmiin, en osaa varmasti sanoa että oliko sitten kuutiotilavuuden vai pyörän iän vai minkä mukaan, mutta eipä se yleistunnelmaan vaikuttanut kun pärinää, öljyn ja kytkimen katkua oli ilmassa koko ajan. Sivuvaunut ja kolmipyöräiset olivat kuitenkin omassa ryhmässään. Mitään aikoja tms. ei otettu, kyseessä oli tosiaan ennemminkin näytösluontoinen tapahtuma. Ja kalustokin oli sitten sen mukaista, oli vanhaa raaseria ja vähän uudempaa kilpuria, joku ajoi vanhalla endurolla jne. Kaikenlaista pyörää siis, mutta mukavaa tuntui olevan! Tuolla radalla näkemäni Guzzit olivat kaksi sivuvaunullista, yksi kolmipyöräinen ja yksi soolopyörä. Siinäpä ne, mutta paikallisen Moto Guzzi Club Ticinon porukkaan tuli tutustuttua ja varikolla oli sitten Bellagiota ja Brevaa, tiedä vaikka joku heidän kerholaisista tulisi Suomeen vastaavasti joskus.

Mukava reissu, hienoja pyöriä ja ystävällisiä ihmisiä, hieno ilma, ei voi oikein muuta vaatia? Paitsi että tietty Mandellossa Guzzi-museo oli lauantaina kiinni, kun työkaverin kanssa siellä pyörähdettiin. Agostinin putiikki oli sentään auki, tuliaisena parit paidat ja jotain muuta pientä.

Ensi vuonna olisi tarkoitus lähteä tuonne uudestaan, mukaan vaan jos kiinnostusta riittää!

t. Jani


Jani Janhunen

  • Viestejä: 192
Vs: Sveitsi, Chiasso-Pedrinate 2019
« Vastaus #1 : Marraskuu 07, 2019, 20:55:57 ip »
Muutama lisäkuva. Eka kuvassa Tepi, toisessa kuvassa näkyvä herrasmies on Roland Freymond, joka sijoittui Imatralla kolmanneksi vuonna 1980 250-kuutioisten luokassa. Vuonna 1982 sijoittui MM-kolmoseksi kakspuolikkaissa. Tuolla Chiassossa Tepi ajoi paikallisen kollegan Alberton Hondalla.

Jani Janhunen

  • Viestejä: 192
Vs: Sveitsi, Chiasso-Pedrinate 2019
« Vastaus #2 : Marraskuu 07, 2019, 20:56:53 ip »
Ja lisää..

Jani Janhunen

  • Viestejä: 192
Vs: Sveitsi, Chiasso-Pedrinate 2019
« Vastaus #3 : Marraskuu 07, 2019, 20:57:45 ip »
Ja vielä..

Jani Janhunen

  • Viestejä: 192
Vs: Sveitsi, Chiasso-Pedrinate 2019
« Vastaus #4 : Marraskuu 07, 2019, 20:58:48 ip »
Viimeiset..