Kirjoittaja Aihe: Apuvirtaa  (Luettu 17029 kertaa)

motomatti

  • Viestejä: 13 167
Vs: Apuvirtaa
« Vastaus #30 : Tammikuu 29, 2019, 10:19:56 ap »
Kaipa heitit hieman pidemmän lenkin että akku elpyy?

Itselläni tuo alussa esittelemäni apuakku on autossa pelkääjän penkin alla varastoituna. Auto on lämpimässä autotallissa.
Käyttöä autolla on alle kaksi kertaa viikossa mutta silloin tulee ajomatkaa vähintään noin 40 km ja silloin auto seisoo 4 - 6 tuntia ulkona. Jos on kovasti pakkasta otan apuakun sisätiloihin pysymään lämpimänä.

Auton akku on alkanut huolestuttamaan ikänsä vuoksi. Se on yli 10 vuotta vanha romanialainen akku. Tuntuu siltä että pyörittää hieman laiskasti mutta herättää 1,5 litraisen dieselin tulille varsin helposti edelleen. Kertaakaan ei ole tarvinnut toista yritystä.

Mutta kun kesä koittaa ja apustarttiakku on kulloinkin käytössä olevan pyörän matkassa niin energianpuute voi tulla. Jopa itselle mutta todennäköisesti muille. Eräät suositut moottoripyörätyypit ovat huonoja käynnistymään ja apuakkua tai starttikaapeleita tarvitaan silloin tällöin. Kyseistä tarvetta on ilmennyt muunmuassa kokoontumisajojen sunnuntaiaamuisin.

Pääosa tarpeesta syntynee kuitenkin tietokoneen, puhelimen ja viihdevälineiden virrantarpeeseen. Kesämökillä on välillä, ilmalinjoista johtuen, sähköt poikki.

Paakanan paimenpoika

  • Viestejä: 105
Vs: Apuvirtaa
« Vastaus #31 : Helmikuu 22, 2019, 07:37:42 ap »
Tuollainen tuli tilattua:
https://www.louis.de/artikel/procharger-starthilfebooster-akkupack/10011085

Baijerilaisen moottoripajan värkki on alkanut hehkuttelemaan viileämmällä ilmalla hiukkasen pidempään. Toki siinä on vielä alkuperäinen 10 vuotta vanha akku. Toivottavasti starthilfeboosterin voima riittää dieselin käynnistämiseen. Ainakin etupanelissa on auton kuva.
Kesällä voi sitten pitää Guzzin mukana.