Kirjoittaja Aihe: Kirchberg Moto Guzzi ralli  (Luettu 4936 kertaa)

Jouko S

  • Viestejä: 832
Kirchberg Moto Guzzi ralli
« : Kesäkuu 12, 2016, 09:36:08 ap »


Käytiin vaimon kanssa ko. rallissa vuonna 2012. Kirchberg am Wechsel on n. 2500 asukkaan pieni ja perinteinen itävaltalaiskylä, missä asuu alun toistakymmentä guzzistia. Heillä ei ole varsinaisesti kerhoa, vaan he ovat vaan kavereita keskenään. Järjestävät rallin joka vuosi kesä-heinäkuun taitteessa sukulaisten ja tuttujen avustuksella. Tänä vuonna näkyy olevan jo järjestyksessään 22. ralli, joten tapahtumaa voi jo varmaankin kutsua perinteikkääksi.
Rallipaikkana on kylän tuntumassa kukkulan rinteeseen rakennettu liikuntakeskus, mistä löytyy sisätilaa yhteismajoittujille ja telttailijoille on varattu alue hienolla maisemalla. Kyläkeskus on lyhyen kävelymatkan päässä ja sieltä löytyy lähimmät gasthausit, jos haluaa majoittua sinne. Kauempana gasthauseihin majoittujille järjestyy yhteiskyyditys rallipaikalle ja takaisin.
Ralli on erittäin kansainvälinen osallistujiltaan ja osallistujamäärä on vaihdellut n.150 ja 250 välillä. Ruoka on taattua ja tuhtia itävaltaltalaista, eikä juomapuolestakaan tarvitse olla huolissaan. Kaikkea löytyy. Paikalliserikoisuutena on järjestäjien äitien ja mummojen pyörittämä Most-baari itsevalmistettuine huikopaloineen. Kauempaa tulijoille löytyi kyseisen baarin tuntumasta tarjoajaa enemmän kuin tarpeeksi, ja tämä kannattaa huomioida alkoholipitoista most-juomaa siemaillessa.
Molempina iltoina kuultiin livemusiikkia. Lauantaina oli perinteinen paraatiajo linnaan ja kyläsepän taloon tutustumisineen. Paikalla oli myös World Clubin standi krääsämyynteineen ja Guzzeja oli tuotu koeajoon koko mallikirjo. Voitettiin pisimmän matkan palkinto ja päästiinpä vielä paikallislehteen, kun oltiin ensimmäiset suomalaiset osallistujat kautta aikain.
Tapahtuma oli erinomaisesti järjestetty itävaltalaisella tarkkuudella ja sujuvuudella. Tunnelma oli mitä parhain ja lämpimin muutenkin kuin helteestä johtuen. Suosittelen.

Jouko