Kirjoittaja Aihe: Vuoreija  (Luettu 6109 kertaa)

motomatti

  • Viestejä: 13 167
Vuoreija
« : Elokuu 26, 2015, 18:08:13 ip »
Näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Kaupunki pienellä saarella jonne mennään meren alitse. Lentokenttä on mantereen puolella lähellä tunnelin aukkoa.
Hintataso on norjalainen mutta kyllä siellä yhden yön kärsii oleskella jos haluaa tutustua kaupungin yöelämään.
Paikkakunnalla puhutaan useita kieliä johtuen muunmuassa kansainvälisestä perimästä: ennen aikaan poikamiehet kävivät ryöstämässä Venäjältä Pomoriheimosta vaimot. Asiaa juhlitaan kaupungissa edelleen.
Kaupungin takana vuorella on amerikkalaisten tutka-asema ja paikkakunnalla asuu enemmän ja vähemmän vakinaisesti amerikkalaisia sotilaita perheineen.

Lyhin matka tulee Nuorgamin kautta.
Tie jatkuu vielä Vuoreijan risteyksestä pohjoisemmaksi. Vastaan tulee kalastajakylä ja sen yläpuolella kalliolla saksalaisten maailmansodan aikaisia linnoituksia. Ainakin enduropyörällä pääsee perille asti.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoreija
http://www.varangermuseum.no/fi/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pomorit
http://varanger.com/index.php?lang=eng&id=81

Matkalla voi poiketa myös Vesisaaressa ja kiertää palatessa Kirkkoniemen kautta sekä käydä vaikka Venäjän raja-asemalla. Paluu Neidenin ja Näätämön reittiä.

NorgeGTL

  • Viestejä: 816
Vs: Vuoreija
« Vastaus #1 : Maaliskuu 12, 2017, 11:51:28 ap »
Vuoreijasta pohjoiseen pääsee Hamningbergiin asti, jonne menee pikitie notta maasturia ei tarvita. Tie kulkee paikka paikoin niin kivistä seutua, että kuin kuussa ajaisi.

Vuoreijan saarella on vain yksi puu, pihlaja, jaka kasvaa muistaakseni juuri tuolla tutka-asemalla ja joka peitellään aina talveksi.
Stelvio ´12 & 650 NTX ´87 ynnä Cali EV ´04 ja naisen Stelvio ´08.
Ex. Norge ´07, Calit ´06 ja ´03 sekä Quota ´99