Kirjoittaja Aihe: TunerPro-kokeilua  (Luettu 83296 kertaa)

ALi

  • Viestejä: 1 036
Vs: TunerPro-kokeilua
« Vastaus #180 : Syyskuu 19, 2021, 18:52:00 ip »
Samaa mieltä, että onnistuakseen muokkaus vaatii huolellisuutta, teoreettista tietämystä ja käytännön antamaa kokemusta.
Muokata kannattaa vain yhtä kohtaa kerrallaan ja sitä sitten käytännössä vielä testata/koekäyttää.
Moottorin toiminta on pohjimmiltaan sama oli sitten kyse kaasuttimella tai ruiskutuksella toimivasta.
Vaikeutena kartta-arvojen muuttamisessa on se, että eri karttojen välisten suhteiden laskentakertoimet eivät ole tiedossa.
Siksi on mielekästä käyttää prosentuaalista muutosta valituille sarakkeille lähinnä peruskartalla, kuten main fuel.
Välillä on myös hyvä selventää/yksinkertaistaa vaikutusta käytännössä, kuten tuo start enrichment ja kaasuttimen ryyppysuutin.
Jos kaikki muu pysyy ennallaan, niin ryyppysuuttimen suurentaminen=start enrichment kartan arvojen suurentamista.
Joskus arvot myös ovat tiedossa, kuten sytytyskartan aktuaaliset numeroarvot, jotka tarkoittavat sellaisenaan ennakkoa asteissa.
Lämpötilakartat puolestaan ovat enemmän tai vähemmän korjauskerroin arvoja, joiden todellinen vaikutus p-aineen annosteluun ei ole tiedossa.

TunerPro on sikäli turvallinen, että se kirjaa vain sallittuja arvoja kunkin taulukon eri sarakkeille (xdf filen antamaa tietoa ?).
Esim fuel enrichment ensimmäisten sarakkeiden kylmimmät arvot -55, -43, -31 olisivat olleet 9.04, 9.04 ja 8.74, MUTTA koska taulukolle on määritelty (ei ole mistään nähtävissä) maksimiarvo 7.97, niin TunerPro korvasi nuo laskutehtävän (+20%) tulokset tuoksi sallituksi maksimiarvoksi.
Start enrichment kartasta ei myöskään ole tietoa ovatko nuo 1.0 suuremmat arvot % lisäystä, millisekuntien lisäystä vai jonkin laajemman laskukaavan yksi osatekijä. Epäilisin jälkimmäistä kytkeytyneenä muihin (imuilma, öljy) lämpökarttoihin, joista TPS kulmalla lisättynä tulee syötettävän pa:n määrä eli ruiskusuuttimen pulssin pituus millisekunteina työtahtia kohden.
"Keep It Simple . . . "   (-13 Bellagio) (ex: -04 Nevada, ex: -88 V35 Florida)

Hajakenttä

  • Viestejä: 873
Vs: TunerPro-kokeilua
« Vastaus #181 : Syyskuu 30, 2021, 13:11:17 ip »
Aika vähän olen päässyt ajamaan uudella tukevammin käynnistysrikastetulla kartalla, mutta hiukan kuitenkin. Kylmäkäynnistyksiin +15° – +10° lämpötiloissa ei sillä tullut helpotusta. Startti oli hyvin vaikeaa, lupaili vaan ja tukehtui, välillä tuntui, että ei lähde lainkaan. Ilmeisesti rikastusta on liikaa. Talvihommina täytyy opetella TunerProlla sitä virittelemään. Edellisellä kartalla (+3, +33%) toimii paremmin, vaikka onkin hiukan pitkä vieteri viileässä, siihen kun on jo kesän aikana tottunut. Nyt kyllä näyttää, että loppuu tämän kesän ajot.


Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

  • Viestejä: 13 125
Vs: TunerPro-kokeilua
« Vastaus #182 : Syyskuu 30, 2021, 13:56:17 ip »
Kyllä, kesä meni. Saatan silti ajella joko California Adamantilla eli kallistelevalla trikellä tai, jos sattuu vielä kuivia ja lämpöisiä päiviä niin California 1400 GTS saa kyytiä. Mutta etanolin käytön jätän toiseen kertaan.

Etanolia en ole unohtanut eräästä projektista eli California T3:seen käyttämättä jatkossakin. Teen uuden kiinnityksen ahtimelle ja olemassa olevaa digitaalista sekä täysin säädettävää moottoriohjausta kehitän kun samalla asennan 850-koneen tilalle peruskunnostetun 950 cc koneen. Sopii tyyliltään paremmin T3:sen kulmikkaaseen muotoiluun. Kaipaa, ehkä, tuplatulppakantta mutta sen tekeminen ei ole kuin hetki koneistusta jos on irtokannet. Jakopöytä vain pystyasentoon ja koneistuskulma kohdalleen.

Alkuperäisen pyöreäsylinterisen koneen kunnostan myöhemmin. Jos ikää ja innostusta riittää.