Endurotyyppisiä rypemispyöriä tuli pestyä kovakouraisemmin. Mitään välitöntä ongelmaa ei ilmennyt mutta ajan kanssa kyllä. Sähkövaivoja ei niinkään mutta laakeriongelmia kyllä. Pikkujuttuja sinänsä sekä edullisia ja nopeita korjata. Painepesuri ajaa helposti likaa sellaisiin kohteisiin joihin sitä ei normaalisti juurikaan menisi.
Osassa mallistoa on pyöränlaakerien suojana huulitiivisteet. Joissain malleissa ei lainkaan. Laakerit ovat suoraan näkyvissä.
Nyt kun pyörien sytytys ja ruiskutus ja jotkin muutkin toiminnot ovat digitaalisia ei kosteus ole isokaan ongelma. Kaasutinpyörissä joissa on katkojan kärjet, kuten 80-luvun pyörissä, pesu paineella tai runsaalla vedellä voi tuottaa helposti huonosti käyvän pyörän.
Siitä tulikin mieleen vanhepien Guzzien kaikista hyljeksityin mutta tärkeä osa: keskipakosäädin. Se on voinut kulua niin että ennakko on väärä, voi olla juminut jolloin säätöa ei tapahdu ollenkaan tai jopa hajonnut. Vikaa etsitään silloin useasti aivan väärästä paikasta. Vika säätimeen tulee hiljalleen niin ettei sitä huomaa. Kuinka moni muistaa edes kerran vuoteen laittaa säätimen akselin huopapalaan tipan moottoriöljyä?
Säätimeen pääsee helposti käsiksi: irrotetaan virranjakajan kansi ja kärkien kiinnityslevy niin säädin tulee näkyviin. Jouset voivat olla kalvaneet tappeihinsa lovet joten säätö on jo pielessä. Vastapainojen akselitkin voivat voitelun puutteessa olla väljät. Tai koko laite on "yhtä puuta" eli pyörii aina samaa vauhtia kuin akselinsa.
Kun on tuotu pajalleni kärkisytkälaitteellinen pyörä ja valitettu heikosta kulusta vaikka kaasuttimet on säädetty ja muutenkin pitäisi olla kunnossa niin keskipakosäätimen tarkistus on unohtunut vaikka kärjet ovatkin säädetty niin ei kun tankkia pois, virranjakaja kouraan ja työpöydälle sen osat levälleen. Sitten tilausta Stein Dinselle. Samalla tietysti uudet kärjet kun kerran keskipakosäädinkin on vaihdettava. Muutoinhan laite on varmatoiminen. Mutta pesemällä liian rajusti saa senkin rikki.
Tässä turaajan tai osaamattoman tekijän käden jälkeä jonka purin ja pyrin korjaamaan:
http://www.motomatti.fi/2015/12/varamoottorin-virranjakaja-ja.htmlTässä pikkulohkon kärjetön mutta keskipakosäätimellinen sytytys ja muuta juttua:
http://www.motomatti.fi/2012/07/nato-guzzi-sytytyslaitteet.html