Kirjoittaja Aihe: totaalisen off-topic -ketju  (Luettu 655008 kertaa)

TimoEv

  • Viestejä: 2 159
  • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1035 : Helmikuu 23, 2016, 10:56:39 ap »
>> Valkoisen miehen taakka on raskas... <<

Estonian yhteydessä satuin kuulolle erään tamperelaisen kauppahallin lippalakkikäräjille. Siinä yksi selaili Aamulehteä ja luki uutisen: Borneolla on kaatunut joku lautta ja hukkuneita on satoja.
"No, onhan niitä siellä riittävästi..." oli kommentti.
Samaan aikaan meillä surivat maalaiskissatkin Estoniaa... Tämmönen se on ihmisen mieli. Venäjällä kaadetaan kaikki roskat ja p***kat jokeen, kun poissa silmistä olevia ei enää ole.

Ja mitä tulee noihin deekumaihin, niin yhdenkään kansalaisen peruselämä ei ole juuri muuttunut vaikka presidentti tai hallitus siellä vaihtuukin. Korkeintaan jokin asellinen ryöstelyporukka jää tällä viikolla tulematta kyliin. Vaan aina on pääkaupungissa rahaa ostella uusia S-sarjan Mersuja ja rynnäkköhävittäjiä. Vaikka jossain YK:ssa tai Genevessä toisin "sovitaan".
No, eihän tämä tänne kuulu...

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1036 : Helmikuu 23, 2016, 11:17:35 ap »
Gringon jutun teemaa jatkaakseni: satun tuntemaan erään henkilön joka valveutui maailman epäkohdista ja sodista syvällisesti. Meni vapaaehtoisena opiskelujensa jälkeen SPR:lle hommiin. Oli jonkin aikaa mutta turhautui kun "ei tapahdu tarpeeksi" ja lähti itse vapaaehtoisena jonnekin Afrikan sarven kriisipesäkkeeseen. Turhautui sielläkin kun "tapetaan ihmisiä ja kaikki tahtoo vain tappaa". Puheet veljeydestä ja tasa-arvosta kaikuivat kuuroille korville.
Sai tuliaisiksi vakavan sairauden, potee aika-ajoin sitä sairaalassa ja on nykyisin sosiaalihuollon varassa ja kiukuttelee kun "ei anneta mahdollisuutta auttaa". Arvostettavaa sisäistä paloa ja oman terveyden uhraamista aatteelleen. Mutta kannattiko noin kokonaisuutena? Periaatteessa kuitenkin arvostan ja säälin.

Se että laitan keräyksiin ropoja satunnaisesti ei juuri pienennä tai lisää omantuntoni liki olematonta kolkutusta.
Silloin kun synnyin oli kulunut vain muutamia vuosia edellisestä sodasta ja jälleenrakennusvaihe oli saatu hyvään tilaan. Vähän aiemmin täälläkin miellettiin naapurikansan edustajat niin että ne pitää tappaa. Papitkin vain menestystä hyökkäyksiin rukoili. Olisi tuttavallani, jos olisi syntynyt viime vuosisadan alussa, ollut silloinkin vaikeata saarnata veljeyttä. Vankilaan olisi pistetty jos henkensä olisi saanut pitää.

Avustan ihmisiä omalla tavallani hillitysti koska yhteiskunta avustaa minua. (Juuri varasin lääkäriajan ja uusitutin reseptini ja joka kuun vaihteessa tulee eläke tasaisesti ja omalta kannalta katsottuna ikuisesti.) Jaan mm. sitä tietoa joka on kertynyt ettei mene pussihousumaisesti hukkaan periaatteella "Minä tiedän tuo jutun perusteellisesti mutta enpä kerro." Koitan myös viihdyttää mutta siitä ollaan kahta mieltä....

Nykyistä vouhatusta naapurissa ja muuallakin katselen harmitellen miten ihmiset saatetaan sotakiimaan vain kunnian vuoksi vaikka on arvattavissa että kurjuuttaa kuitenkin pukkaa.

Ns. sotilaallisia tyhjiöitä luodaan ja täytetään paraikaa että olisi peruste laajentumiselle ja kunnialle.

Mutta toivottavasti ehdin vielä ilman muiden aiheuttamia katastrofeja ajelemaan vapaasti eurooppalaisia teitä kaikessa rauhassa ilman omantunnon kolinaa.

Poistaa saa tämänkin.

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1037 : Helmikuu 23, 2016, 11:20:37 ap »
Alkaa mennä vahvasti politiikan ja muun töhkän puolelle..
Hyvä pyörä, parempi mieli.

gringo

  • Viestejä: 143
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1038 : Helmikuu 23, 2016, 11:59:32 ap »
Elämä on, sanois teknospede. Mutta kappas, postimies tuli hulppealla mönkijällä. Tulee laskut perille kelissä kuin kelissä. Kirjeitä on turha odottaa, eipä niitä monikaan taida enää käsialalla kirjoittaa. Itse olin aikanaan ahkera, mutta kun äskettäin päätin terästäytyä, niin huomasin että kankeaa on käsinkirjoittelu. No, viestintä on muuttanut muotoaan, ei ennen hakattu näppistä naama punaisena johonkin foorumille tilittämään ristiriitoja kaiken kansan luettavaksi. Mutta äärimmäisen mielenkiintoista on tämän, ja monen muunkin topikin polveilu. Koen vahvasti niin, että teknisten asioiden lisäksi maailmaa syleilevä sananvaihto on paikallaan. Eihän täällä kukaan ole julistamassa lopullista totuutta tai mihinkään käännyttämässä, vaan esittämässä omia tuntojaan ja havaintojaan. Mitä politiikkaan tulee, niin lähes kaikki sen piiriin voi laskea. Puoluepolitiikka onkin sitten toinen juttu. Jos sanoo olevansa epäpoliittinen henkilö, niin eiköhän sekin ole jo poliittinen statement. Ja esimerkiksi äänestämättä jättäminen on jonkinlainen poliittinen kannanotto. Jos kuuntelee puoluepamppuja, niin hyvin usein kuulee lauseen alkavan näin: se on faktaa, että....
Inkvisiittoritkin olivat varmoja asiansa oikeellisuudesta. aikansa oppineimmat miekkoset pohdiskelivat ankarasti, mitä tehdä tuolle naikkoselle joka lensi kyöpelivuorelle jollain vuohella väärinpäin ratsastaen.

LeCa

  • Viestejä: 710
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1039 : Helmikuu 23, 2016, 13:21:12 ip »
Tuohon gringon aiempaan pohdintaan liittyen:
Ensimmäisessä maailmansodassa kenraalit laskeskelivat miten monta suurinpiirtein tulee kaatumaan omille piikkilankaesteille, kuinka moni selviää ei-kenenkään-maalle, kuinka monta kaatuu vihollisen piikkilangoille ja kuinka moni mahdollisesti pääsee valloittamaan jonkun merkityksettömän kukkulan, joka sitten taas menetetään tuota pikaa. Jos kymmenen prosenttia pääsee kukkulalle, on se jo melkoinen voitto ja sulka hattuun.

Eilen tuli Subilta taas yksi leffojen leffa joka kuvaa tuota hulluutta. Terence Malickin, Veteen piirretty viiva (Thin Red Line).
Sääli sinällään, että oli Subilla. Sinne ei pitäisi antaa mitään laatuleffaa esitettäväksi. *#&ttaa katsoa vartin välein jotain kookaupanväiskiä tms. tuputtamassa kamojaan kuluttajille.

Jukka Laine

  • Administrator
  • ***
  • Viestejä: 1 047
  • Kotirintamamotoristi
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1040 : Helmikuu 23, 2016, 13:38:47 ip »
Juurikin tuota Veteen piirrettyä viivaa kanssa kattelin jo toiseen kertaan, enkä malttanu kesken lopettaa.
Kohtuu realistinen ja hieno teos, sikäli kun olen asiaan perehtyny.
Henkilökohtaset statementit ovatten ihan jees, kunhan niitä ei tuputeta toisille ainoana oikeana totuutena.
Taitolaji on tingata asioista provosoitumatta ja mahollisen ystävyyden säilyttäen tinkauksen jälkeenkin.
Pieniä ovat immeisen hyvät teot. Ittelleni tulleepi hyvä mieli oven aukasusta toiselle, mukavista tapaamisista (MP16-messut esim.),
tarpeeseen tulleesta talkooavusta satuna tahi annettuna ja yleensäkin hyvän mielen tuottamisesta.
Aattelen kyllä, että hyvät teot poikivat lisää positiivisia tekoja oli mitta suhde kuinka pieni hyvänsä.
Kepeämpi on positiivinen mieli.
Jukka Tuusulasta, Sport 1200.
Verestä Hyviä Muistoja!
Veriryhmä Gruppo MOTO GUZZI.

Aapo

  • Viestejä: 713
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1041 : Helmikuu 23, 2016, 13:58:05 ip »
"Nykyistä vouhatusta naapurissa ja muuallakin katselen harmitellen miten ihmiset saatetaan sotakiimaan vain kunnian vuoksi vaikka on arvattavissa että kurjuuttaa kuitenkin pukkaa.

Ns. sotilaallisia tyhjiöitä luodaan ja täytetään paraikaa että olisi peruste laajentumiselle ja kunnialle.

Mutta toivottavasti ehdin vielä ilman muiden aiheuttamia katastrofeja ajelemaan vapaasti eurooppalaisia teitä kaikessa rauhassa ilman omantunnon kolinaa."

Komppaan.

gringo

  • Viestejä: 143
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1042 : Helmikuu 23, 2016, 13:59:46 ip »
On veteen piirretty viiva filmihyllyssä yhtenä lempielokuvistani. Katsonut vähintään kymmenen kertaa. Vähän tuo sisäinen monologi jossain kohden vaivaa, mutta visuaalisesti häikäisevä, näyttelijät ihan saakelin hyviä, edes Travolta ei onnistu pilaamaan rainaa. Tavaratalojen alelaareista löytyy parilla eurolla. Ihan sydämestä kouraisee, sentään kiistaton mestariteos. Pari muuta samaa aihetta käsittelevää elokuvaa, joita katson yhä uudelleen: Kubrick: Kunnian polut (Paths of Glory), John Irvin-filmit Kun aseet vaikenevat (When Trumpets Fade, televisiotuotanto, mutta jäätävä filmi) ja Hamburger Hill. Vielä pistäisin ainakin Bernhard Wickin The Bridge-elokuvan näiden rinnalle. Jännä paradoksi on että juuri sotafilmit voivat olla niitä kaikkein pasifistisimpia (Länsirintamalta...). Nyt saan varmasti vihamiehiä kun sanon että kyllä uusi tuntematon pesee vanhan.

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1043 : Helmikuu 23, 2016, 14:14:34 ip »
Mulla ja vaimolla on ollut aina tapana katsoa sotaleffija jouluna. Yleensä katsotaan sellaisia elokuvia, jotka eivät ole näitä kovimpia Hollywood-tuotantoja vaan oikeasti oikeisiin tapahtumiin perustuvia kertomuksia. Mikäs sen parempi joulufiiliksen nostaja, kuin esim juutalaisten kurjuudesta tai Korean sodan kauheuksista kertovat elokuvat..
Hyvä pyörä, parempi mieli.

LeCa

  • Viestejä: 710
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1044 : Helmikuu 23, 2016, 14:43:33 ip »
Olen itsekin puolustellut Mollbergin tuntematonta moneen kertaan. Sitä vähätellään suotta. Pelko ja sodan raadollisuus ovat siinä (mielestäni) Laineen versiota paremmin läsnä. On kuitenkin niin, että kansakunta tarvitsi sitä rempseyttä ja hurttia huumoria mitä osin jo rintamamiehiksi yli-ikäiset Kansiksen näyttelijät Laineen versiossa heittivät. Sota oli vielä hyvin läheinen asia ja sen työstämisessä ihmisten mielissä Linnan kirjalla ja Laineen leffalla oli iso tehtävä.

Ja yhdyn myös Aapon toiveeseen, että saisin ajella vapaasti eurooppalaisia maanteitä. Se kaikki voi muuttua niin nopeasti.

Tuli ajettua syyskesällä 1988 Le Mansilla reissu joka kulki Helsingin Olympiasatamasta Puolaan ja siitä Istanbuliin ja Mandellon kautta takaisin Suomeen.
Puolassa, Gdanskissa olivat poliisi- ja sotilasajoneuvot näkyvästi esillä. Oli menossa 17 päivän lakkoaalto Solidaarisuus-liikkeen puolesta. Puola selvisi mutta hieman oli vaaran paikkaa siinäkin. Ehkä katolisen kirkon hiljainen tuki pelasti paljon.
Puolasta menin Tsekkoslovakiaan. Ei ole enää sellaista maata mutta se jakaantuminen meni sentään rauhanomaisesti.
Tsekeistä Unkarin kautta Romaniaan. Siellä leimahti reilu vuosi tuon jälkeen vallankumous, niin sitä nimitetään, ja presidentti Nicolae Ceausescu muijineen menetti henkensä. AK-47:kalla avitettuna.
Paluumatka Istanbulista kulki Jugoslavian kautta eikä tarvinne erikseen muistella mitä siellä alkoi tapahtua 90-luvun alussa.

Eli eipä ole tämä Euroopan mannerlaattakaan poliittisesti kovin vakaa. Tuo muistelo kattoi vain neljä vuotta Eurooppalaista historiaa.
Eivätkä kaikki muutokset ole huonoja. Tuolle ajalle sattuu myös Saksojen yhdistyminen ja se liitos taitaa pitää. Väkisin erotettuja palasia on helpompi yhdistää kuin väkisin liitettyjä pitää yhdessä. Tuon kommentin yhteneväisyys Euroopan Unioniin on täysin sattumaa ...  ;D

Breeze

  • Viestejä: 1 552
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1045 : Helmikuu 23, 2016, 15:09:27 ip »
Olen myös "sotahullu".
Leffahyllyn elokuvista on 65% jollain lailla sotaleffoja ja kaikki sotadokkarit, -sarjat ja -kuvaukset tulee katsottua.
Radion puolella Areena on kuunneltu tyhjäksi kaikesta sotaohjelmista.

Kirjahyllyssä on yli puolet sotakirjoja, mutta ei montaa sotaromaania, vaan henkilökirjoja, sotahistoriaa ja taustaa.
Kaikki menee, punakhmerit, I ja II maailmansota, sisällissodat, politiikka, keskitysleirit, siis kaikki 1900-luvulla tapahtuneet sodat ja konfliktit.

Etenkin minua kiinnostaa taustat tapahtumille, kuten kaikkien ääriliikkeiden nousu ja suosio, ihmisten ajankuvat ja suhtautuminen asiaan ja varsinkin se, mitä tapahtui ennen sotaa ja sodan jälkeen.
Lyhyesti sanottuna, mikä aiheuttaa ihmisessä sen ylivertaisen pahan.

Viimeisin ostos on kirja, joka kertoo Suomen ja Saksan suhteista vuosina 1933-1939

Ps. Tuntematonta sotilasta en ole lukenut ja tuskin tulen koskaan lukemaan...
Tämäkin vielä! ! !

gringo

  • Viestejä: 143
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1046 : Helmikuu 23, 2016, 15:35:06 ip »
Bernhard Wickin Die brucke (saksalaisella yyllä) (The Bridge) toimi varmaan saksassa samaa rataa kuin vanha tuntematon täällä. Tehtiin jo 1949 jos oikein muistan. Yritettiin käsitellä tapahtunutta mielettömyyttä taiteen keinoin aika varhain. Synkkääkin synkempää.
Ja vieläkin synkempää oli se anti, mikä paljastui ostamastani Nuremberg-boxista. Oli oikeudenkäyntidokkaria ja sitten nelisen tuntia oikeudenkäynnissä esitettyä filmimateriaalia  keskitysleireistä niiden vapauttamisen aikoihin.  On sitä tullut tuota kuvastoa nähtyä, mutta nyt tuli raja vastaan.
Tarkastin juuri, että when trumpets fade löytyy youtubesta kokonaan. Ei suomiteksteillä kuitenkaan.

GinTurismo

  • Viestejä: 293
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1047 : Helmikuu 23, 2016, 15:52:23 ip »
Alan olla kyllä aika täynnä keskitysleirejä ja niistä jauhamista. Saksalaisille ne ovat giganttinen trauma, mutta nykysukupolvi ei ole niitä luonut ja ylläpitänyt.
Samanlaisia ja pahempia kansanmurhia maailmalla on tapahtunut aina, esim. Pohjois-Amerikan alueella asui aikoinaan arviolta n. 10 miljoonaa intiaania. Pienimmillään heidän määränsä kävi alle miljoonassa. Toki suuri osa uhreista menehtyi tauteihin, mutta sitäkin edesautettiin jakamalla intiaaneille isorokon saastuttamia peittoja.
Amerikkalainen elokuvateollisuus ei ole asioita kuitenkaan ihan näin esittänyt.
Vielä yksi GT, kiitos.

TimoEv

  • Viestejä: 2 159
  • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1048 : Helmikuu 23, 2016, 16:49:28 ip »
Kun en oikein jaksa katsella akentti- ja sankarielokuvia, olen jo pitkään lueskellut tosihistoriaa. Viimeisimpinä meni Arvo "Poika" Tuominen: "Kremlin kellot" ja Stuart Lahan: "Kremlin susi".
Varsinkin tuo jälkimmäinen on aikas puistattava kaikessa karuudessaan. Mitä ihminen voi tehdä itsensä ja edustamansa aatteen eteen. Tietenkin molempia pitää lukea hieman kriittisesti ja pienellä suodattimella, mutta siltikin kokonaisuus antaa hyvän kuvan erään aatesuunnan poliittiseen historiaan 1920-luvulta aina 1960-luvulle saakka.

gringo

  • Viestejä: 143
Vs: totaalisen off-topic -ketju
« Vastaus #1049 : Helmikuu 24, 2016, 12:04:03 ip »
Ihan pakko palata vielä tuohon massatuho-aiheeseen. Kyllä unelmatehtaassa on tehty myös varsin kriittisiä elokuvia intiaanien kohtalosta. Yksi parhaista miellestäni veijariromaanin tyylisesti tehty Little Big Man, josta käy ilmi aikas riipaisevasti miten alkuperäisväestölle kävi. Sitten on ihan ok elokuvasovitus (HBO) haudatkaa sydämeni wounded kneehen-kirjasta. Etelä-Amerikan intiaanit saavat kyytiä Linnake nimisessä rainassa. Kirjallisuudesta voi inkkarikohtaloita löytää vaikka miten paljon. Viimeksi luin Cormac Mc Carthyn Veren Ääriin. Siinäpä verevää kerrontaa. Tuskin maltan odottaa että joku siitä elokuvan tekee (kunhan ei Spielberg). Mc Carthyn kirjoista ovat elokuviksi tulleet jo Menetetty Maa sekä Tie.
Sitten on vielä noi aboriginaalit. Ja Belgian Kongo, Leopold 2 pisti lihoiksi kuutisen miljoonaa alkuperäisasukasta. Tapporahaa maksettiin kuten intiaanienkin tapauksessa. Eivät muuten intiaanitkaan keskenään aina laupeita olleet, Kyllä jopa Sioux-intiaanit osasivat. Pari elokuvaa inkkarien välisistä suhteista tulee mieleen; Black Robe ja tietysti Apocalypto. The intiaanielokuva on kuitenkin omasta mielestäni; Verinen Apassi (Ulzana's Raid). Tosin ehkä valkoisen miehen näkökulma korostuu. Ja historiaa vääristellään jotta draaman kaari säilyisi. (Spoiler Alert!!) Ulzana matkusti Geronimon kanssa Floridan lämpöön.
Keskitysleiri teemasta vielä sen verran, että vaikka kuvasto onkin tuttua ja paljon jauhettua, niin ei sitä maton alle lakaista sovi. Tuli luettua äskettäin psykologinen tutkielma niistä hepuista, jotka toimivat pahamaineisissa iskuryhmissä ja poliisipataljoonissa. Nurnbergin oikeudenkäynnin yhteydessä ja sen jälkeen kallomaakarit yrittivät kuumeisesti löytää yhteisen psykologisen tekijän sille, mistä tuo suunnaton paha kumpuaa noissa murhaajissa. Tutkimusten tuloksia ei julkistettu vuosiin. Syy oli se, ettei mitään yhteistä nimittäjää, luonteen vääristymää tms. ollut. lähes kaikki olivat ihan tavan ihmisiä. Ja se oli liian pelottava tulos julkaistavaksi. Kun sitten ajattelee, että olisiko minusta tullut hirviö tuossa tilanteessa, niin kysymys on aiheellinen vaikkei siihen vastausta voi saadakaan. Kyky empatiaan on yksi ihmisyyden keskeinen ominaisuus, mutta näköjään senkin voi tyystiin menettää, kun joku ihmisryhmä saadaan esineellistettyä. Törmäsin internetissä pamflettiin, jossa Babi Yarin tapahtumat kiistettiin ykskantaan. Oli nähty paljon vaivaa perusteluihin.
Täytyy lähteä kävelylle luontoon, ettei aivan masennu