Kirjoittaja Aihe: Uusia nopeuksia ja ikärajoja  (Luettu 14266 kertaa)

Kimmo Saarelainen

  • Administrator
  • ***
  • Viestejä: 1 553
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« : Helmikuu 12, 2006, 10:43:18 ap »
Terve,
Viranomaiset ja poliitikot ovat suuressa viisaudessaan keksimässä uusia sääntöjä. Alustuksena voisin sanoa, että itse en ole kummankaan ehdotuksen takana.

Mitä mieltä sinä olet uudistusten mielekkyydestä? Vastaa molempiin kohtiin omantunnon mukaan!

Minun perusteluni:
Nykyisen mopokortin ikäraja on sopiva. 16 vuotiaana ei enään jaksaisi körätellä 45km/h rajoituksella varustetulla mopolla. Se tietäisi käytännössä mopoilijoiden määrän pudotusta. Kevarikortin nostaminen 18 vuoteen tietäsi yhä useampien valitsevan auton kevarin sijasta. Mopoilu ja moottoripyöräily tulisivat molemmat vähenemään! Se kai tarkoituskin. Minulle itselle mopoilu 15v oli kova juttu ja en haluaisi riistää sitä iloa tuleviltakaan sukupolvilta.

Ruotsissa on olemassa ns. Euro-mopo luokka, jonka maksiminopeus 45km/h. Sitä ei tarvitse rekisteröidä ja sitä saa ajaa ilman ajokorttia. Sitten siellä on kuristamaton mopo-luokka, jolla saa ajella nopeammin ja kyyditä toista henkilöä. Se pitää rekisteröidä ja ajamiseen tarvitaan kortti. Jos suomeen tehtaisiin samat muutokset sitten kannattaisin muutoksia, mutta näillä tiedoilla en!

Nopeusrajoituksista:
80/120km/h nopeuksien muuttaminen 70/130km/h nopeuksiksi on myös kuolleena syntynyt ajatus. Kesäkeleillä 70km/h meidän hyvälaatuisilla kantateillä on aivan liian alhainen nopeus! Varsinkin, jos rekat "saavat" edelleen mennä 88km/h vauhteja, jotka rajoittimet sallivat. 130km/h tunnissa oleva nopeus moottoriteillä on taas liian kova koska nopeudet nousisivat käytännössä 140-145km/h välille. Turvallisuus ei tulisi nousemaan!

Kävin talvella Ruotsissa ja siellä on myös talvella 110km/h nopeusraja moottoriteillä ja keskikaiteella varustetuilla moottoriliikenneteillä. Tie oli jäinen ja luminen ja keskikaide teki kaistan tosi kapean tuntuiseksi. Jopa 110km/h tuntui liian kovalta sille tielle. Jäin kaipaamaan suomen talvinopeuksia.  
Kimmo

 
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 12, 2006, 10:44:00 ap kirjoittanut Kimmo »
Rider for California Touring 1400 & V85TT Travel

Breeze

  • Viestejä: 1 552
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #1 : Helmikuu 12, 2006, 14:15:20 ip »
Tämmöistä kirjoittaa YLI-insinööri

(ei tainnut iskä ostaa mopoa, kun yli-insinööri oli 15vee)




"Kypsempinä liikenteeseen

Neuvottelukunnan sihteeri yli-insinööri Juha Valtonen liikenne- ja viestintäministeriön liikenneturvallisuusyksiköstä ei osaa arvioida, paljonko ikärajojen nostolla olisi suoraan vaikutusta moottoripyörä- tai mopo-onnettomuuksista aiheutuvien henkilövahinkojen määrään. Jos ikärajoja nostettaisiin, sillä olisi Valtosen mukaan kuitenkin kahdenlaista vaikutusta liikenteeseen.
- Ensinnäkin onnettomuuksiin joutuneiden määrä laskisi, kun liikenteestä poistuisi yksi ikäryhmä. Vuotta nykyistä vanhempina liikenteeseen myös tultaisiin mahdollisesti kypsempinä, hän arvioi.
Kakkosvaihe myös moottoripyöräkorttiin
Toiseksi Valtonen näkee ikärajojen noston saattavan vähentää moottoripyöräilyä kokonaisuudessaan.
- Nyt kun moottoripyörään päästään 16-vuotiaana kiinni, niin kynnys isoon pyörään on paljon matalampi kuin silloin, jos moottoripyöräkortin saisi vasta samaan aikaan kuin mahdollisuuden autolla ajoon. Näin moottoripyörävaihe saattaisi jäädä kokonaan pois.
- Oman näkemykseni mukaan turvallisuuden vuoksi ei pidä pelkästään vähentää moottoripyöräilyn riskejä vaan myös moottoripyöräilyn määrää.
Neuvottelukunta lisäisi mopokortin vaatimuksiin myös ajo-opetusta ja ajotutkinnon. Moottoripyöräilyn ajo-opetukseen tarvittaisiin samantyyppinen kakkosvaihe kuin nykyään on henkilöauton ajokortissa."
Tämäkin vielä! ! !

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #2 : Helmikuu 13, 2006, 03:31:59 ap »
Tämä on kyllä uskomatonta!! Ensin mentiin EU:n perässä näihin  tehorajoitusluokituksiin ja nyt näitä ikäjuttuja.. Itse olen sen verran  syrjästä alkujani, että mopo, ja sittemmin piikki, oli lähes pakollinen  hankinta jos aikoi päästä naisiin/harrastuksiin. Epäilen asian tolan  olevan yhä sama etäämmällä ydinkeskustoista. Taitaa romahduttaa  mopoilun jo muutenkin koko ajan laantuvaa innostusta. Tuo tulevien  motoristien määrän väheneminen on varma seuraus kaavailluista  ikä(rasismi)muutoksista.
Itse en mitenkään ymmärrä miten 15 -vuotias eroaa kypsyydessä 16-  vuotiaasta..? Tämän kaavan mukaanhan 18 vuotta vanhana vaikkapa  mopoilun aloittava, on liikenteen seassa erittäin turvallinen ja  luotettava kuljettaja. Miten tuo vuoden/vuosien lisääntyminen,  kuitenkin ilman ajokoulutusta ja kokemusta, lisää turvallisuutta?  Omasta mielestäni tuota mopoilun aloittamisikää tulisi laskea vuodella,  jolloin piikki-ikään päästyään nuori kuljettaja olisi jo kokeneempi ja  hänellä olisi jo liikennesilmää. Tosin käänteisesti ajateltuna,  puoliaatteelliset motoristit karsiutuvat. jäljelle jää ne  "tosimotoristit".
Mopokortin suorittaminen on ollut oikea päätös, tarkoitan tietenkin  tässä nykyisessä muodossaan, enempää koulutusta ja rahastusta se ei  tarvitse.
Itse olen aloittanut moottoroiduilla kaksipyöräisillä ajelemisen ja  harjoittelun jo alle kymmenvuotiaana, kiitos syrjäisten asuinseutujen,  niin en aivan osaa suoraan sanoa, miten nuo ensimmäiset liikenteen  seassa suoritetut liikkumiset ovat ajoneuvon hallintaa auttaneet.  Todennäköisesti melkoisen suuresti. Omalla kohdallani siirtyminen mopon  sarvista piikin (täysitehoisen) kahvoihin oli luonnollinen ja odotettu  tapahtuma, itse kunnostettu CB odotteli jo kiivaana ikää ja korttia.  Näin se oli myös kolmella veljelläni. Täysi-ikäistyttyäni, siirtyi  moottoripyöräily taka-alalle opiskelujen ja oman asumisen kustannusten  vuoksi. Ilokseni sain huomata viime kesänä nuorempana hankittujen  oppien olevan yhä tallella. Olinhan tosin pitänyt tuntumaa yllä mopolla  ja kavereiden pyörillä.

Nopeudesta; Ei tuota rajoitusten sormeilua voi millään järkisyillä  perustella. Ainoastaan ylilyönnit lisääntyvät ja mahdolllisesti valtion  sakkotulot. Ehkäpä tämä on ollut esityksen laatijan mielessäkin. Rahat  pois niiltä, joilla sitä ei muutenkaan ole.
Kohta kaikki huvitoimi on veronalaista toimintaa ja rankasti  hinnoiteltua. Jos suupielesi kääntyvät hymyyn, tai saat tyydytystä,  maksat siitä myös rankemmalla kädellä.
Nopeuden lisääminen aiheuttaa vakavampia kolareita, kun niitä sitten  kohdalle sattuu. Jos viime talvinen ketjukolarikatastrofi  Etelä-Suomessa olisi tapahtunut kymmenen kilometriä kovemmalla  nopeudella, olisi otsikot huutaneet vieläkin suuremmin kirjaimin ja  sitten nopeuksia olisi laskettu motareilla 70km/h:n ja maanteillä  50:en. Ja jos nopeusrajoitus olisi silloin ollut kymmenen kilsaa  enemmän kuin nyt, niin kyllä sitä olisi myös ajettu. Sen verran olen  itsekin Etelässä liikkunut, että voin tuon allekirjoittaa. Kaikissa  keleissä pitäisi ajaa nopeusrajoituksen ylärajalla. Taidan pysyä täällä  metsän keskellä, täällä on kuin kohdussa.
Mitenkähän rekkaliikenne? Jos nopeus laskisi seittämäänkymppiin, ei  mäkiä enää noustaisi. Riskitilanteita tulisi exponentiaalisesti  enemmän, maantiekuljetusten hinnat ponnaisivat pilviin ja  tavaraliikenne hidastuisi. Olisiko tämä hyväksytty syy näennäisen  turvallisuuden lisäämiselle?
Samalla kun nopeuksia laskettaisiin, voitaisiin varmaan myös tiekannan  ylläpidosta tinkiä, koska hitaampi ajoneuvo ei tarvitse niin hyvää  tietä. MOT.

Kuka tämän kaiken maksaisi? Me, vakuutuksen maksajat. Onnettomuuksien  lisääntyessä vakuutuksethan luonnollisesti kasvaisivat. Alueelliset  erothan tässä tietenkin tulisivat paremmin näkyviin -> Siellä missä  saisi ajaa lujempaa, olisi riskikin korkeampi, kuten myös maksut. Ja  tietenkin kuluttaja maksaa. Tuotteiden hintaanhan tuo kuljetuskaluston  hidastuminen lisätään.

Pakko loppuun todeta, kohta elämme holhousyhteiskunnassa, jossa hupi on  raskaasti verotettua, autokoulu on nelivuotinen ja teillämme  körötellään viittäkymppiä. Valoisa tulevaisuus..?
Hyvä pyörä, parempi mieli.

  • Vieras
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #3 : Helmikuu 13, 2006, 04:43:48 ap »
kirjoitan nimettömänä kun en kehtaa leimata itseäni.

tunnustan että varmaankin rikkoisin entistä suruttomammin nopeusrajoituksia jos niitä laskettaisiin.

älyttömiksi kokemani rajoitukset eivät herätä kunnioitusta joten niistä helpommin viis veisaa.

ihan sama juttu pyörän tekniikan kanssa, älyttömät rajoitukset ja pykälät jäävät noudattamatta.

T: anonyymi

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #4 : Helmikuu 13, 2006, 11:53:03 ap »
Anonyymikon viestiin kommentoisin että ajaminen esitetyn seisemänkympin nopeuksilla on ihan ok jos itse haluaa niin tehdä mutta jos pitäisi meikäläistä pakottaa ajamaan juuri tuota sallittua seitsemääkymppiä niin taitaisi jäädä tekemättä. Jos nuo rajoitukset ajettaisiin läpi lainsäädäntöön niin taitaisipa pyörä meikäläisellä vaihtua enemmän endurotyyppiseksi. Nimittäin ei tuolla soratiepuolella pahemmin ole liikennevalvontaa näkynyt ja nappulakumein varustetulla katuendurolla kohtuukuntoisella soratiellä voi nopeudet nousta pelkästään itsensäviihdyttämismielessä ei niinkään että mihinkään olisi kiire. Varmaan olette huomanneet että lähes jokaisen isomman väylän lähistöllä kulkee samansuuntainen "vanha tie". Siellä ei paljon valvontaa näe ja muu liikenne on jaloista pois siellä valtatien puolella. Lisäksi on edellämainitsemani soratiet.

Lainsäädäntötasolla Suomella on oikeus määritellä kansalliset nopeusrajoituksensa. Mitä se sitten vaikuttaa markkinoihin ja talouden kilpailukykyyn... Se nopeuksista.

Ajokorttiasiat meikäläistä enemmän lämmittää. Aikanaan olin säätämässä tuota mopokorttiasiaa ja moottoripyöräkortin eriyttämistä autokortista. Kehitys näyttää sillä sektorilla menevän eteenpäin mutta kenties harhateille.

Ajokorttiasia on kuitenkin lainsäädännöllisesti enemmäkin EU:n heiniä. Tosin sielläkin on ollut samansuuntaista henkeä kuin nyt täällä. Suuri enemmistö on kuitenkin sitä mieltä että edullinen liikkumistapa on oltava olemassa. Sitä paitsi nykyaikaiset mopot ja moottoripyörät eivät juurikaan saastuta eivätkä aiheuta taajamiin ruuhkia.

Olen aika varma siitä että ajokorttidirektiivi laaditaan Brysselissä ja sitä tullaan täälläkin noudattamaan. Harmonisoimaton ajokortti/ajo-oikeuskäytäntö saattaa myös asettaa eri EU-maiden kansalaiset eriarvoiseen asemaan matkustaessaan maasta toiseen.

Nämä molemmat edellämainitut asiat ovat myös moottoripyöräjärjestöjen kuten Smoton ja mp-69:n päättäjien tiedossa ja niitä siellä käsitellään kuten esimerkiksi viime lauantain Tamperella ilmestyvästä riippumattomasta kokoomuslaisesta Aamulehdestä saatiin lukea. Smoton liikenneturvallisuusvastaava J. Jokilampi toi ansiokkaasti esille edustamiensa järjestöjen näkemyksen kehityksestä.

Se että ajokorttivaatimuksia on kaiken aikaa "kiristetty" johtuu pitkälti siitä että nimenomaan järjestötasolla on nähty että koulutus ja asennekasvatus ovat ainoat oikeat tavat viedä harrastuksen turvallisuutta eteenpäin.

Meikäläisen ikäiselle ja muillekin ennen vuotta 1990 ajokorttinsa saaneille ns. lahja-A-korttikuskeille, eli autokortin mukana saadun ajo-oikeuden mp:hen saaneille kaavaillaan ajo-opetuksen antamista. Ehkä jopa pakollista. Edelleenkin se moottoripyöräilyn riskiryhmä on siellä +35 -ikäisissä.

Tähän on jo hieman edistystä tulossa: Smoto on tehnyt jäsenistöään varten alustavan sopimuksen lisäkoulutuksen käyneiden vakuutusetujen parantamiseksi vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa. www.smoto.fi  Jää nähtäväksi onko porkkana riittävän iso jotta jäsenistö lähtee kouluttautumaan vapaa-ehtoisesti. Tällä hetkellä lähes kaikissa Smoton jäsenkerhoissa on Liikenneturvan/Smoton kouluttama kouluttaja. Näin ajotaitoa saadaan siirrettyä paikalliselle tasolle. 

Valitettavasti suomalaisten motoristien järjestäytymisen taso on vain noin 20% luokkaa. Pyöriä on kohta kaksisataatuhatta mutta järjestöjäseniä niukasti. Jokaisen olisi syytä miettiä onko itsellä mahdollisuutta vaikuttaa asioihin ryhtymällä jäseneksi johonkin sellaiseen organisaatioon jolla uskoo olevan vaikutuksia parantaa asiantilaa tai edes pitää nykyiset ennallaan.

 mm

 

Vierailija

  • Viestejä: 1 671
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #5 : Helmikuu 14, 2006, 13:02:53 ip »
Suora lainaus: "Neuvottelukunnan sihteeri yli-insinööri Juha Valtonen liikenne- ja viestintäministeriön liikenneturvallisuusyksiköstä ei osaa arvioida, paljonko ikärajojen nostolla olisi suoraan vaikutusta moottoripyörä- tai mopo-onnettomuuksista aiheutuvien henkilövahinkojen määrään."

Jos yli-insinöörillä kerran ei ole tietoa, pitäisi &%#§& turpansa kiinni.
Emeritus-guzzisti

Guzzipeikko

  • Vieras
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #6 : Helmikuu 14, 2006, 15:57:42 ip »
Yli-insinöörillä on varmaan pelko persiissä jotta hoitelevat nämä asiat  suoraan Brysselistä, silloin yli-insinööri Helsingissä on tarpeeton  yli-insinööri joten pakko on yli-insinöörin jotain sanoa että huomaavat  että on täällä meillä ihan oma yli-insinööri joka rohkeasti antaa  lausuntoja. Onhan näitä nähty mm. Tornion merivartijat kun lukivat  Pohjolan sanomista että valtio vähentää vartioasemia, muuttuivat niin  tärkeiksi herrat että yhäkseen olivat puhalluttamassa ja aina  ratsaamassa, miehet joiden olemassaoloa ei edellisellä viikolla kukaan  tiennyt.
Pekka

Jukka Laine

  • Administrator
  • ***
  • Viestejä: 1 047
  • Kotirintamamotoristi
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #7 : Helmikuu 15, 2006, 00:44:20 ap »
Kysäisin Korhosen Martilta näkemystä ja että millasta ilmapiiriä eduskunnassa on ollu. Martti on itekki motoristi, että jonkinlaista tuntumaa on. Antoi seuraavanlaisen vastauksen :

"Virallisesti emme ole keskustelleet mutta epävirallista puhetta on ollut.
Ilmapiiri on ollut se ettei ikärajan nosto mikään pelastus ole. Koulutusta,
koulutusta ja ehkä ripaus valistusta. Tämä mielestäni johtaa parempaan
tulokseen. Lisäksi koulujen asennekasvatusta.
Olemme tiiviissä yhteydessä SMOTON kanssa lisäksi liikennekouluttajat
Jarmo Leppilampi etunenässä tiiviissä kontaktissa. Itse olen käynyt heidän
kurssejaan useampia ja todella hyväksi havainnut."

Voihan se olla, että sikalanomistajat yms. runnovat nostot läpi ihan mutu-tuntumalla, mutta hope not !
Jukka Tuusulasta, Sport 1200.
Verestä Hyviä Muistoja!
Veriryhmä Gruppo MOTO GUZZI.

EHu

  • Vieras
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #8 : Helmikuu 15, 2006, 02:42:29 ap »
Yli-insinöörihän on tuossa vaan samalla asialla kuin kakki muutkin toistensa asioista huolehtivat: Pois kakki vaarallinen, erityisesti moottoripyöräily on vaarallista joten se on kitkettävä pois.

Tupakointi on vaarallista

Huumeet on vaaralista

Alkohooli on vaarallista

Seksi on vaarallista (ellei harjoita ns. turva-)

Polkupyöräily on muuten ihan oikeasti tosi vaarallista(muttei laitonta ,vielä)

Urheilu on helvetin vaarallista (muttei ihan laitonta, vielä)

Liukkaalla kävely on vaarallista.(taitaa olla vielä ihan laillista, samoin kuin heikolle jäälle meneminen)

Veneily on vaarallista, uiminen vielä vaarallisempaa (muttei laitonta, vielä)

Autolla ajanminen on vaarallista jos ajaa lujaa.

Ylensyöminen on vaarallista. (Muttei laitonta, vielä. mutta eiköhän HK.n sininenkin pääse vielä kiellettyjen aineiden listalle)

Eihän tässä. perkele, ole turvallista enää muu kuin istua kotona nälkäisenä ja puutteessa selvin päin katsomassa telkkarista tositeeveetä. Pitää vain muistaa, ettei kokeile telkkarissa nähtyjä temppuja itse koska se on vaarallista.

Ihannemoottoripyöräilijä löytyy rapakon takaa: Ostaa helvetin kalliin kromihirviön, maksaa siitä kaikki vakuutukset yms. ja harrastaa sitten kromin kiillottamista sekä ajaa mutaman kilometrin ehdottoman kauniissa kesäsäässä niin hitaasti että muut ehtii näkemään, kadehtimaan ja kuolaamaan. Jes.

 

Vierailija

  • Viestejä: 1 671
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #9 : Helmikuu 15, 2006, 03:23:14 ap »
Pistänpä tähän juttua asiasta, joka on askarruttanut jo jonkin aikaa. Pitkä teksti, mutta ei ole pakko lukea. Mitä tuumaatte?

Helsingin Sanomat julkaisi 2005 elokuun alussa artikkelin, jonka mukaan – viranomaisten tietoihin ja haastatteluihin perustuen – nopeusvalvontakameroiden käyttöönotto oli puolittanut liikenne­kuolemat niillä alueilla, joissa kameroita oli. Lisäksi todettiin että tulokset olivat samansuuntaisia kuin mitä Englannissa oli saatu.



Mistähän ne Englannin tuloksia kuvaavat luvut olivat peräisin?



Englannissa on nimittäin oikeasti tehty tutkimuksia nopeusvalvontakameroiden vaikutuksista, tekijänä Liverpoolin yliopisto - ja sen mukaan kameroilla EI ole merkittävää vaikutusta kuolemiin tai loukkaantumisiin ("speed cameras have no significant effect on deaths and serious injuries" - englantilainen Bike-lehti, elokuu 2005). Kirjoituksessa mainittu kuolemien väheneminen 40 prosentilla olisi varmaan merkittävä vaikutus.



Englannin tulokset ovat täsmälleen päinvastaiset, kuin mitä Suomessa väitetään havaitun - ja mitä Suomessa väitetään Englannissa havaitun.



Mainittu lehti palasi kamera-asiaan seuraavassa numerossa (syyskuu 2005) ja julkaisi lisää mielenkiintoista tietoa. Nimittäin eräissä kreivikunnissa kuolemantapaukset olivat lisääntyneet vuosina 2003–2004 kameravalvonnasta huolimatta – tai ehkä juuri siitä johtuen. Suurin lisäys oli Gwent´issä, peräti 95 prosenttia. Samanaikaisesti Gwent´in poliisin nettisivuilla väitetään kuolleiden ja loukkaantuneiden määrän laskeneen kameravalvotuilla tieosuuksilla 66 prosenttia. Toinen kreivikunta, jossa onnettomuudet olivat lisääntyneet jyrkästi, oli Fife – lisäys 67 prosenttia. Yleensäkin onnettomuudet olivat nousussa, vaikka ei niin jyrkästi kuin edellä mainituissa kreivikunnissa, mutta silti viranomaiset onnittelivat itseään tuloksellisesta toiminnasta. Esimerkiksi Leicestershiren osalta väitetään kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien vähentyneen 18 prosenttia, kun ne todellisuudessa olivat lisääntyneet 16 prosenttia.



Tämä alkaa muistuttaa sitä, mitä Suomenkin viranomaiset harrastavat: kamerat selitetään tehokkaiksi, mutta onnettomuudet eivät vähene. 



Kun Suomessa kameroiden väitetään laskeneen ajonopeuksia kameroiden välillä jopa 1 km/h, onko tosiaan selvää, että tällä voi olla liikennekuolemat puolittava vaikutus. Valehtelu ei paranna liikenneturvallisuutta. Englannissa lienee kameroiden lisäykset pantu jäihin odottamaan lisätutkimuksia.

 

 
Emeritus-guzzisti

Breeze

  • Viestejä: 1 552
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #10 : Helmikuu 20, 2006, 16:15:55 ip »
Tämäkin vielä! ! !

Vierailija

  • Viestejä: 1 671
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #11 : Helmikuu 21, 2006, 05:59:23 ap »
Ihan asialliset artikkelit. Toivottavasti tulevat toimenpiteet ovat myös asiallisia eivätkä poikkea siitä, mitä muualla Euroopassa on tehty. Supersporttien osalta odottaisin, mitä vakuutusmaksujen uudistaminen tuo tullessaan. Luulenpa, että niiden myynti vähenee.
Emeritus-guzzisti

Pekka

  • Viestejä: 2 152
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #12 : Helmikuu 24, 2006, 11:29:46 ap »
Näyttää siltä että turvallisuusajattelu viedään ajonopeuksien suhteen aivan äärimmäisyyksiin, kun mitään ei saisi sattua. Kymmenen vuoden kuluttua tarvitaankin vain peruutusvaihdetta! Edellisen kotikadun nopeusrajoitus putosi viiden vuoden aikana kuudestakympistä kolmeenkymppiin. Lisäksi katu kavennettiin ja tukittiin hidastimilla ja "sikaaneilla" niin että, ennen harvakseen soljunut liikenne muuttui jatkuvaksi jonossa matelemiseksi.

Kun lukee ja kuulee näitä nykyisten virkamiesten suunnitelmia moottoripyöräilyn vähentämisestä, tulee mieleen kuva Tekniikan Maailman artikkelista vuosien takaa. Sillon oli valtiovallan taholta menossa samansuuntaiset toimenpiteet. Kuvassahan MIB-tyyliin pukeutunut tyyppi tähtäsi lähestyvää motoristia mustan auton ikkunasta Suomikonepistoolilla...

 
Sohc van Helmi.

Juha T.

  • Viestejä: 16
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #13 : Helmikuu 26, 2006, 06:44:15 ap »
Lainaus liikennevilkusta 1-2006:

Lainaus

vajaa neljännes menehtyneistä oli
alle 25-vuotiaita. Eniten kuolleita oli 25 -
44-vuotiaitten ikäryhmässä.  


Ihmettelin tuota ikäryhmittelyä. Eikös täysitehoisen pyörän ajoluvan saa 20-vuotiaana? Eli nuorin ikäryhmä olisi 20-24 v. Toinen ryhmä on 25-44 v. En olisi hämmästynyt jos siinä on enemmän kuolleita, kun varmaan ajajiakin on moninkertainen määrä. Vai mitähän tuo mahtaa tarkoittaa?

Jukka Laine

  • Administrator
  • ***
  • Viestejä: 1 047
  • Kotirintamamotoristi
Uusia nopeuksia ja ikärajoja
« Vastaus #14 : Helmikuu 27, 2006, 00:17:13 ap »
En ole tilastoja nähny, mutta jos joku on niin onko siellä tuo ikähaarukka tosiaan 24 - 44 ? Tuntuu hiukka lavealta. Onkohan missään tarkempaa haarukointia, esim. 10-vuoden völein ?
Jukka Tuusulasta, Sport 1200.
Verestä Hyviä Muistoja!
Veriryhmä Gruppo MOTO GUZZI.