Lambdan korkeista jänniteluvuista on vaikea antaa muuta vastausta kuin ei pitäisi. Kapekaistalambda tuottaa itse oman jännitteensä ja se on hyvin vähävirtaista. Ja kuten sanottu jännite vaihtelee 0,5 V kahta puolen. Sellainenkin tuli mieleen että kapeakaistaisen jännitevaihtelun visuaalinen tarkastelu on yhtä tyhjän kanssa: jännite heiluu niin nopeasti ja kohtuullisen laajalla alueella 0,1 - 0,9V että ilman suodatusta/näytteenoton harventamista ei silmällä saa vaihtelusta tolkkua. Itsellä mittaria varten näyttö arpoo lukeman 3 kertaa sekunnissa. Sen aivot tajuavat. Toki digi-järjestelmät osaavat lukea tarkemmin.
Jännitteestä yleensä: se vaihtelee kierrosluvun mukana eli sen mitä kulloinkin laturi tuottaa/akun kulloinenkin lataustila. Jossain kulkee sähkö väärään paikkaan jos se näkyy lambdan lukemassa.
Oletko tiedustellut aiheesta Repeltä? Hänellä on noihin lbd-asioihin runsaasti kokemusta ruiskurakentelun osalta.
Olisiko ehkä parempi järjestelmän ymmärtämisen kannalta asentaa loggeri johonkin ihan vakiokuntoiseen pyörään ja katsoa millaisen kartan se lukee? Ilmeisesti pitää tehdä myös välijohto lambdan liittimien väliin...
Mulla muuten on ihan kokeiluita varten palikka joka ilmoittaa vakiojännitettä lambdan sijasta. Käytännössä tarkoitettu lambdallisen ECUn lambdan korvaamiseen. Jos sillä tulee vielä omituisia lukuja niin jossain tarvittaisiin suodatusta....
Palataanpa elokuussa asiaan fyysisesti. Siihen asti metsityn mökillä ja matkoilla ja suoriudun sitten pikku hiljaa normaaliin.