Gruppo MOTO GUZZI Finlandia Foorum
Yleinen keskustelu => Asiaa ja asian vierestä => Aiheen aloitti: motomatti - Syyskuu 29, 2014, 17:02:18 ip
-
Osa pyöristäni ovat olleet liki ikiunessa. Erityisesti Benellit.
Centaurollakaan en ole ajanut toissakesän jälkeen. Se pitäisi huoltaa ja vaihtaa jakohihnat ja ahtimen hihna. Käyntikunnossa kuitenkin. Jopa yli kymmenen vuotta paikoillaan ollut akku jaksoi sen täräyttää käyntiin kun toissaviikolla kokeilin. Bensan väitetty vanheneminen ei ilmeisesti vaivaa tätä pyörää. Alkoholipyörä oli viimeksi liikkeellä toissavuonna syksyllä. Suurin osa kesän kilometreistä tuli Sääksjärvi Triken penkillä.
Tänään nukutin talviuneen arkipyöräni Brevan. Ehkä pesu ja vahaus olisi ollut asiaa mutta kerkiää ne keväälläkin. Akun irrotin ja laitoin tallin nurkkaan odottamaan ensi kesää. Ehkä ylläpitolataan sitä muistaessani. Todennäköisesti ostan kevällä uuden halpisakun niin ei tarvitse arpoa kestääkö akku. Brevan huolsin kesällä ja siihen ei tullut kilometrejä kuin vajaat 4000 lisää joten seuraavaan huoltoon on vielä rutosti matkaa. Tällä lyhyellä ajokaudella Brevassa ei ilmennyt minkäänlaisia häiriöitä. Edelliset ovat vapaavalon katkaisijan vika ja murtunut huohotinletku.
http://www.motomatti.fi/2013/05/arkipyoran-remonttia-vapaavalon.html
http://www.motomatti.fi/2013/04/arkipyoran-perushuoltoa-huohotusputki.html
Kaikki muut vaivat, sekä tuo huohotusletkuvikakin, ovat ilmenneet vasta huollon yhteydessä lukuun ottamatta vapaavalokatkaisimen vikaa. Vakavin huollon yhteydessä löytynyt vika joka olisi keskeyttänyt matkan oli polttoainesuodattimen turpoaminen.
http://www.motomatti.fi/2013/04/arkipyoran-huoltoa-tankki-ja-sen-sisalto.html
60-luvun lopun yhden auton kerrostalotalli ei ole kovin tilava mutta kyllä sinne kaksi pyörää ja pakettiauto sopivat hyvin. Vaatii vain tarkkaavaisuutta autoa pysäköitäessä.
Kesä ja erityisen mukava syyskausi on siis takana. Talviaikana on sitten niitä talvihommia kuten Sääksjärvi Triken katteiden valmistaminen.
Vuotuiset kilometrini ovat dramaattisesti vähentyneet vuodesta 1990. Silloin tuli mittariin yli 50.000 km. Viime vuoteen asti tuli yli 10.000 km. Nyt ei siis sitäkään. Tosin säätila oli tänä vuonna epäsuotuisa. Toukokuussa pyörä oli viikon vakuutuksessa. Liian lämmin heinäkuu. 0 km heinäkuussa. Elokuukin taisi mennä liki nolla-km-tilastolla. Syyskuun alku oli parempi.
-
Täällä Nevadan talvilepo alkaa huomisesta. Olen jo vuosia pitänyt 1.5 - 30.9 ajokautta.
Lyhyeltä tuntui tämä kesä. Kylmä kesäkuu, 6 viikkoa kuumaa paahdetta ja taas kylmää.
Ajokilometrejä en ole oikein koskaan laskenut, enkä kustannuksia. Tankillisia menee silloin tällöin, kun kerkiää ja huvittaa.
(Sama koskee perheen veneiliyä, jossa dieseliä menee 20 litraa tunnissa, suolakeksien ja limonadien lisäksi)
Turha stressaaminen ajon paljoudesta tai vähyydestä vain nakertaa harrastuksesta saatavaa hyvää fiilistä.
p.s. Pari viikkoa on nyt ollut flunssaa ja tullut roikuttua paljon täällä foorumillakin. Sen verran sain tehtyä, että ruuttasin piitahnaa lämpöanturin kuppiin ja kävin muutaman kympin lenkin heittämässä sunnuntaina. Tuntuu, että ajoviimassa koneen käynnin karheutuminen väheni tuntuvasti, muttei täysin poistunut. Ehkä laitan sen muovipidikkeen ympärille vielä foliohatun ja käyn ajamassa tänään viimeisen syyslenkin.
-
muovipidikkeen ympärille vielä foliohatun
Itse laitoin lämpötila-anturin ympärille samaa kangasta suikaleen kuin mitä laitetaan absorptiovaimentimiin ja sen ympärille muoviholkin. Käynnissä en huomannut mitään eroa mutta kulutuksessa ehkä. Kulku on viimeisimmän säätökierroksen jälkeen ollut niin hyvä että ei olikein parempaa voi toivoa. Tosin ei ollut oikein vertailukelpoista vaikka mennessä Savojärvelle olikin kohtuullisen viileää vaan ei kylmää siksi että ajo tapahtui ryhmäajona 77 km/h keskinopeudella ilman reippaita kiihdytyksiä tai jarrutuksia. Takaisin tullessa lämpöä oli liki 20 astetta. Keskikulutus edestakaisin 5,2 L/100km. Ajotietokoneen mukaan. Edestakaista matkaa tuli himpan päälle 300 km joten lähtiessä tankatusta tankillisesta jäi vielä reilusti jäljelle. Talviseisiön takia pitää tankki kuitenkin tyhjentää. Taloyhtiön hallituksen päätös ja koskee kaksipyöräisiä moottoriajoneuvoja mikäli niitä säilytetään taloyhtiön tiloissa. Akku pitää säilyttää erillään pyörästä. Avaimet pitää olla virtalukossa tai muutoin säilyttää lukitsemattomana. Vaarallista palokuormaa, kuulemma.
Oma ajokausi Brevalla alkoi Italomeetingiin menolla. Sieltä Mökille lyhyt siirtymä ja sitten viikon päästä Tampereelle takaisin. Seuraavan kerran Breva oli vakuutuksessa syyskuun alusta viime viikonloppuun. Muuta ajoa tuli tehtyä Sääksjärvi Trikellä ja kaverilta vierihoitoon saadulla kalustolla. Sikäli mukavaa että ajokauden vakuutusmaksu jäi alle sadan euron.
-
Täällä myös Titanium aloittaa talvilevon huomenna .
-
Tämän ajokauden ajot on sitten tehty ja talvilepo saa alkaa. Parin tunnin mutka-, maan- ja soratiepyörähdys tuli tehtyä. Kylmää oli (9-10C) ja märkää tihkusadetta välillä eli jäisiä pikkutikareita poskilla, kun ajelin avokypärällä.
Ei ollut foliohatulla lisävaikutusta. Pyörä toimii vallan erinomaisesti, mutta viileässä (alle +15C) ja +60kmh nopeudessa käy vähän karheasti/väristen. Parin minuutin pysähdyksen jälkeen käy hetken täysin värinöittä ja pehmeästi, kunnes vauhti nousee ja kone taas jäähtyy viimassa alle hyvän käyntilämpötilan.
Mistään ongelmasta tai käyntihäiriöstä ei ole kyse, vaan ennemminkin sellaisesta hifistelystä kahva ja perstuntumalla.
p.s. Tuo saattaa johtua myös etanolista polttoaineessa. Motomatillahan oli etanolipyörällä juopon vikaa syyskeleillä. Epäilin sen lisäennakolla korjaantuvan, mutta saattaapi olla että vilu on vilu ja siihen vain lämpö auttaa. Tai tuulisuoja.
-
Älkää hyvät miehet jääkö tuleen makaamaan. vielä on kesää jäljellä, ainakin pystymettään asti.
No vakavasti puhuen säähän senkin sanelee pääsekö sinne.
Itellä vakuutukset päällä läpi vuoden ja nyt kun ei tartte pelätä kaatumista niin paljon (trike) niin jos on hyvä keli niin vekotin tallista ulos ja baanalle. ;D
-
Oma ajokausi jatkuu vielä. Ajelen silloin kun siltä tuntuu. Pikkuneiti vasta aloitti mopokauden, kun vasta sai mopon. Ja heti pitää temppuilla..
-
Taas kausi loppuu juuri kriittisellä hetkellä kun näyttäisi että on löytynyt yksi kartta, josta saisi säädettyä AFR:ta vaikka lambda on käytössä.
Pitää vaan olla kärsivällinen. Kyllä moottoripyöräily on kasvattava harrastus.
Tuo lämpöanturihomma on iteltä vielä testaamatta, ensi kesänä rankat testiajot sitten jatkuu.
-
Kausi jatkuu myös "Guzzi, Getsi,Sexi, Brianilla". Eilen maltoin odotella reissuun menoa miltei puoleen päivään. Ei auttanut. Isollakin tiellä oli varjokohdat märkiä ja jotenkin arvelluttavan liukkaan näköisiä. Jos olisin ollut urheiluautolla niin olisin testaillut jarruttelemalla ja kiihdyttelemällä mutten oikein motukalla ole kunnon testauskeinoa löytänyt / kokeillut.
Kävin vähän matkaa vilkaisemassa sulkavantietä. Märkä oli. Ajoin isoa tietä mikkeliin. Välillä oli kunnon sumualueitakin.
Mikkelistä tulin iltapäivällä puumalan kautta pois. Kovasti toivoin että mutkapätkä olisi kuiva. Oli se ja oli hieno päästä kanttailemaan. Ajoin kuitenkin aika maltillisesti mutta mukavaa oli ja pyörä ja mies olivat elementissään.
Alkoi jo tekemään mieli että jos sitä vaikka Ghezzillä pystymettään? Siellä kun on jos jonkinlaista rakennelmaa. Olisi vähän vastapainoa usein aika rujoille käyttöpyörille.
Viime vuonna tuli oltua Le mans kakkosella jonka varustelin niin että kaikki kamat (teltta mukaanlukien!) sopi pyörään viimoisen päälle istutettuihin laukkuihin. (harmi kun ei uusi omistaja halunnut laukkuja ja ne meni muualle, oli näet niin makea matka lemans. Kakkoseen kun katteensa takia käy jopa laukut! Muihin Lemppareihin ei mielestäni juurikaan). Kai sitä tänäänkin pikkulenkki (tarkoittaa aina tankillista!)
pitää käydä..
-
Tämän ajosesongin viimeiset kurvailut tänään. Aika vilakkaa oli vaikka 11 lähdin, osittain märkää, jonkin verran puiden lehtiä ja savea setoreiden renkaista tiellä eli aika laittaa Gutsi talviteloille ja aloittaa huoltotoimet. Pitäis varmaan laittaa tämä tuonne TunerPro topiikkiin, kun tämä oli myös kauden viimeinen testiajo, että onpa lämpötilalla iso vaikutus AFR'ään. Melkoisesti rikkaammalla käy +8C verrattuna +19C - vaikka piti olla kunnolla lämpimäksi ajettu kone ennen kuin aloin ottamaan lukemia, faktaa vai fiktiota.
-
Kyllähän se on aivan luonnollista että kylmällä säällä ei osakaasulla polttoaine höyrysty samalla nopeudella kuin lämpimään ilmaan. Ja sitä happea on vain se noin 20 prossaa. Muut kaasut siellä vain kulkevat järjestelmästä läpi. Mutta moottorinohjauksen pitäisi kyllä kyetä kompensoimaan tätä ilmiötä jonkin verran. Taisi olla aiheesta TunerPro-keskustelussa jokin aika sitten. Lämpötilakompensoinnista, meinaan.
-
Kesä ja erityisen mukava syyskausi on siis takana.
Äh, vielä on kolme pyörää vakuutuksessa: Guzzi Jackal, Honda CBR600 ja Suzuki GS450 :)
Nukkupaikkoja niille pitäisi ruveta katselemaan pikkuhiljaa. Saattaa olla että jonkun tai jotkut joutuu laittamaan pressun alle takapihalle :I
-
Maapohjalla talvilevossa on pressu alla yhtä tärkeä, kuin olla pressun alla. Maasta nouseva kosteus ruostuttaa.
-
ALin kanssa samaa mieltä.
Tilavakin pressukatos maan päällä on varsinainen kosteusloukku jollei siinä ole esimerkiksi päädyissä riittävän isoja tuuletusaukkoja tai toinen pääty avoinna. Kaikista huonoin tapa on laittaa höyrytiivis pyöräpeite pyörän päälle. Kerää kondensiota sisälleen ja lisäksi tuuli pääsee hieromaan kankaan välityksellä maalipintoja. Valitettavasti olen vasta kokemuksesta viisastunut.
-
Yhdessä talvessa ei puhtaalle pyörälle kovin pahoja vaurioita ehdi syntyä. Poislukien pressun hankaamiset.
-
Maapohjalla talvilevossa on pressu alla yhtä tärkeä, kuin olla pressun alla. Maasta nouseva kosteus ruostuttaa.
Terassilaudoitus on takapihalla.
Huppu päälle, muttei liian tiiviisti.
Jotain suihkutettavaa öljyä olen vielä ahkerasti suihkinut kaikkiin paikkoihin mitkä saattaisivat ruostua. Ei pomminvarma keino, mutta tuskin haittaakaan.
-
Wd40 on tehty tuota hommaa varten. Saa liiat pyyhittyä ilman liuottimia myös säilön jälkeen.
-
Eilen alkoi Brevan talviuni. Viimeisestä ajokerrasta taitaa kyllä olla jo pari viikkoa, mutta eilen pesin pyörän ja kytkin ylläpitolaturin. Tuossa lähiviikkoina sitten vielä vähän voitelua ym. pikkuhuoltoa ja ehkä vahat pintaan.
Keskitalvella mahdollisesti öljyt vaihtoon, ellen sitten jätä kevääseen. Kerran kuussa kone käyntiin ja annan käydä jonkin aikaa. Tapanani on myös ollut kaikkia pyörän vipuja, polkimia ja kytkimiä silloin tällöin käyttää talven aikana. Ehkä turhaa, mutta eipähän tule mitään jumiutumisia säilytysen aikana.
Pyörää säilytän omassa lämpimässä tallissa, joten matka ja olosuhteet eivät ole este pikku ropaamiselle talven mittaan. Tarkoitus olisi nyt ennen joulua tuo talli tyhjentää kaikesta ylimääräisestä ryönästä, mahtuu sitten paremmin jotain tekemäänkin ::)
-
Eilen alkoi Brevan talviuni. Viimeisestä ajokerrasta taitaa kyllä olla jo pari viikkoa, mutta eilen pesin pyörän ja kytkin ylläpitolaturin. Tuossa lähiviikkoina sitten vielä vähän voitelua ym. pikkuhuoltoa ja ehkä vahat pintaan.
Keskitalvella mahdollisesti öljyt vaihtoon, ellen sitten jätä kevääseen. Kerran kuussa kone käyntiin ja annan käydä jonkin aikaa. Tapanani on myös ollut kaikkia pyörän vipuja, polkimia ja kytkimiä silloin tällöin käyttää talven aikana. Ehkä turhaa, mutta eipähän tule mitään jumiutumisia säilytysen aikana.
Pyörää säilytän omassa lämpimässä tallissa, joten matka ja olosuhteet eivät ole este pikku ropaamiselle talven mittaan. Tarkoitus olisi nyt ennen joulua tuo talli tyhjentää kaikesta ylimääräisestä ryönästä, mahtuu sitten paremmin jotain tekemäänkin ::)
Mikä idea kerran kuussa -käynnistämisessä on? Lyhytaikainen käyttäminen vain kerryttää haitallista kondenssivettä moottoriöljyn sekaan.
-
Lähinnä ajatuksena on, että moottorin sisäpuoliset osat pysyvät ohuen öljykalvon suojaamina, tiivisteet eivät kuivu eikä mikään ala jumittelemaan. Eikös ne mahdolliset kondenssivedet sitten haihdu koneen lämmetessä pakoputken kautta vesihöyrynä ilmaan?
-
Siinäpä tuo venttailee riisuttuna talven yli vaikka olis vielä paljon ajokelejä jäljellä, mutta iski vain laiskuus.
Tiedä sitten onko tuo liian lämpimässä +20 eihän se lihakaan säily lämpimässä.
-
Lähinnä ajatuksena on, että moottorin sisäpuoliset osat pysyvät ohuen öljykalvon suojaamina, tiivisteet eivät kuivu eikä mikään ala jumittelemaan. Eikös ne mahdolliset kondenssivedet sitten haihdu koneen lämmetessä pakoputken kautta vesihöyrynä ilmaan?
Se pitäisi käyttää ihan kuumaksi asti ja sittenkin käydä vielä hyvän aikaa. Suomen talvi on kyllä niin lyhyt, ettei laadukas moottoriöljy kerkeä valumaan pinnoilta. Ei siellä moottorissa mikään ruostu tai hapetu.
Käynnistely auttaa toki kuskia selviämään talvesta ;D
-
Juu, öljy kyllä pysyy pinnoilla. Mutta jos säilytyspaikka on lämmin ja säilytys pitkäaikaista niin käynnistämisestä on hyötyä siihen että ruiskutussuuttimiin ei ehdi syntyä sakkautumia. Akun maajohto on hyvä olla irti niin akku ei tyhjene eikä silloin tapahdu johtimien liittimissä ja komponenteissa hapettumaa. Akussa voi silti olla ylläpitolaturi kiinni.
Pitkässä seisonnassa on myös havaittu että polttoainepumppu, ulkopuolinen versio, saattaa jumiutua siihen asentoon mihin on pysähtynyt. Siksi virran päälle kytkeminen pari kertaa talvessa on hyväksi. Samalla muutkin polttoaineen kanssa tekemisissä olevat komponentit saavat uutta polttoainetta ja mahdolliset sakkautumat menevät sinne minne kuuluvatkin eli suodattimeen.
-
Lähinnä ajatuksena on, että moottorin sisäpuoliset osat pysyvät ohuen öljykalvon suojaamina, tiivisteet eivät kuivu eikä mikään ala jumittelemaan. Eikös ne mahdolliset kondenssivedet sitten haihdu koneen lämmetessä pakoputken kautta vesihöyrynä ilmaan?
Oljyn seasta pois haihtuva vesi tulee moottorista ulos huohotinletkun kautta.
-
Tuli muuten sellainenkin asia mieleen että pyörää ei tarvitse käynnistää lainkaan saadakseen polttoaineen paineistetuksi ja suuttimista läpi. Kytkee vain tietokoneen GuzziDiagilla pyörän OBD-väylään ja antaa komentoja esimerkiksi suuttimille avautua muutaman kerran. Komennon alkaessa polttoainepumppu käynnistyy ja se suutin, jolle komento annetaan avautuu ja sulkeutuu muutaman kerran. Polttoainemäärä joka suuttimista pääsee imukanavaan on hyvin pieni. Edellyttää teitenkin että akussa on virtaa ja akkukaapelit kiinni. On savuton menetelmä jos pyörä sattuu olemaan sellaisessa paikassa että ei voi käynnistää pakokaasujen vuoksi.
-
Oljyn seasta pois haihtuva vesi tulee moottorista ulos huohotinletkun kautta.
Ei pidä paikkaansa.
Vakiokuntoisessa pyörässä öljyn seasta höyrynä erottuva vesi kulkee palotilan kautta. Siksi kampikammion huohotus on laitettu kiertoon ilmanjakokotelon kautta palotiloihin. Ja poistuu siis pakoputkien kautta.
On sitten eria asia saako talvisäilytyksen aikana moottoria käyttämällä moottoriöljyä niin kuumaksi että siitä vettä erottuisi.
-
Juu, öljy kyllä pysyy pinnoilla. Mutta jos säilytyspaikka on lämmin ja säilytys pitkäaikaista niin käynnistämisestä on hyötyä siihen että ruiskutussuuttimiin ei ehdi syntyä sakkautumia. Akun maajohto on hyvä olla irti niin akku ei tyhjene eikä silloin tapahdu johtimien liittimissä ja komponenteissa hapettumaa. Akussa voi silti olla ylläpitolaturi kiinni.
Pitkässä seisonnassa on myös havaittu että polttoainepumppu, ulkopuolinen versio, saattaa jumiutua siihen asentoon mihin on pysähtynyt. Siksi virran päälle kytkeminen pari kertaa talvessa on hyväksi. Samalla muutkin polttoaineen kanssa tekemisissä olevat komponentit saavat uutta polttoainetta ja mahdolliset sakkautumat menevät sinne minne kuuluvatkin eli suodattimeen.
Ketjussa on käsitelty TALVIseisontaa. Pitkäaikaissäilytys on asia erikseen. Ei kannata tässä alkaa enempää hämmentämään.
-
Oljyn seasta pois haihtuva vesi tulee moottorista ulos huohotinletkun kautta.
Ei pidä paikkaansa.
Vakiokuntoisessa pyörässä öljyn seasta höyrynä erottuva vesi kulkee palotilan kautta. Siksi kampikammion huohotus on laitettu kiertoon ilmanjakokotelon kautta palotiloihin. Ja poistuu siis pakoputkien kautta.
On sitten eria asia saako talvisäilytyksen aikana moottoria käyttämällä moottoriöljyä niin kuumaksi että siitä vettä erottuisi.
Tavallisesti ei saa. Öljyn pitää olla hyvän aikaa päälle sadan lukemissa, ennen kuin luovuttaa vetensä. Lyhyt käyttäminen on päin vastoin pahasta; jäähtyä moottori imee ympäristön kosteutta itseensä jäähtyessään.
-
Oljyn seasta pois haihtuva vesi tulee moottorista ulos huohotinletkun kautta.
Ei pidä paikkaansa.
Vakiokuntoisessa pyörässä öljyn seasta höyrynä erottuva vesi kulkee palotilan kautta. Siksi kampikammion huohotus on laitettu kiertoon ilmanjakokotelon kautta palotiloihin. Ja poistuu siis pakoputkien kautta.
On sitten eria asia saako talvisäilytyksen aikana moottoria käyttämällä moottoriöljyä niin kuumaksi että siitä vettä erottuisi.
Eli öljytilasta haihtuva vesi joka tapauksessa siirtyy huohotinletkun kautta pois jonnekin muualle.
-
Tuli muuten sellainenkin asia mieleen että pyörää ei tarvitse käynnistää lainkaan saadakseen polttoaineen paineistetuksi ja suuttimista läpi. Kytkee vain tietokoneen GuzziDiagilla pyörän OBD-väylään ja antaa komentoja esimerkiksi suuttimille avautua muutaman kerran. Komennon alkaessa polttoainepumppu käynnistyy ja se suutin, jolle komento annetaan avautuu ja sulkeutuu muutaman kerran. Polttoainemäärä joka suuttimista pääsee imukanavaan on hyvin pieni. Edellyttää teitenkin että akussa on virtaa ja akkukaapelit kiinni. On savuton menetelmä jos pyörä sattuu olemaan sellaisessa paikassa että ei voi käynnistää pakokaasujen vuoksi.
Helpompaa on käyttää säilöntäainetta bensan seassa = myös savuton menetelmä. ;)
-
Helpompaa on käyttää säilöntäainetta bensan seassa = myös savuton menetelmä.
Taitaa olla sama vaiva ja hinta. Tarpeen mukaan tietysti. Itse en ole säilöntäaineita käyttänyt. Eikä suljetun järjestelmän polttoaineesta pääse haihtumaan kovin helposti komponentteja. Aina on käynnistynyt ekalla tai tokalla yrittämällä. Kaasutinmoottorit sitten erikseen. Centaurossani on kolme vuotta vanhaa polttoainetta, silloista 95:sta. Edelleenkin lähtee sillä käyntiin ilman kikkailuja. Kevätkäynnistyksessä kannattaa ensin ennen käynnistysyritystä ilmata polttoainejärjestelmä. Sinne on saattanut kehittyä joukkoon kaasukuplia paineen hiljalleen kadotessa.
Tankin korkki auki ja virta päälle. Pumppu käynnistyy hetkeksi ja polttoaine paineistuu niin samalla kaasukuplat siirtyvät paineensäätimen läpi tankkiin. Uusitaan pari - kolme kertaa ja kun tankista kuuluu vain normaalia polttoaineen virtausta ilman pörähtelyä ja kuplimista niin järjestelmä on ilmattu. Sen jälkeen käynnistäminen on helpompaa. Varsinkin näillä uusilla järjestelmillä joissa starttipainikkeen painaminen ei vaikuta starttauksen pituuteen vaan järjestelmä tekee käynnistyksen omin avuin siihen luvan saatuaan.
Jos ilmauksen puutteesta tai muusta syystä moottori ei parin yrityksen jälkeen käynnistykään alkaa mittaritaulussa tillittää punainen varoituskolmio vikailmoituksesta. Semmoinen saattaa kevätkäynnistäjää harmittaa. Tällaisesta "viattomasta" vikailmoituksesta pääsee eroon GuzziDiagilla nollaamalla vikailmoitukset. Häiriövalo saattaa kuitenkin sammua muutaman käynnistyksen ja sammutuksen jälkeen itsestäänkin mutta siitä on jäänyt vikailmoitus ECUn muistiin joka sitten aikanaan merkkihuollossa voi aiheuttaa ylimääräisiä työvaiheita. Vähimmillään ilmoituksen nollauksen.
Kaikissa Guzzin merkkihuolloissa ei ole välineitä eikä tietotaitoa nähdä moottorinohjauksen sisään.
-
Tämä bensavehkeen ilmaaminen on kyllä ihan uutta mulle. Ei ole minkään ruiskuvehkeen kanssa tarvittu tuollaisia poppakonsteja. Virrat päälle ja käyntiin. Ei ole pidemmänkään seisotuksen jälkeen tarvinut sahuuttaa.
-
Tämä bensavehkeen ilmaaminen on kyllä ihan uutta mulle.
Sittenhän on hyvä että tuli "puheeksi"!
-
Meillä syksyllä öljynvaihdon jälkeen kone käytetään kerran kuumaksi ja jätetään seisomaan. Tulpat kierretään irti jotta päästään moottoria pyörittelemään takapyörästä muutaman kerran talven aikana jotta samat venttiilijouset eivät olisi koko talven puristuksissa. Ruiskuvehkeessä muutaman kerran virrat päälle pumpun käynnistämiseksi, kaasarivehkeessä kaasarit tyhjäksi ja tankit täyteen sekä liraus masinolia sekaan. Onko näissä toimenpiteissä mitään järkeä, onkin jo toinen kysymys ?
-
Masinolia ei taida tarvita kun nykypolttoaine sisältää etanolia jo itsessään.
-
Kaasarit pitäisin mieluummin täytenä, kuin tyhjänä. Ei tiivisteet kuiva.
-
Nykyaikaisia ajoneuvoja , niin kuin traktorit tai moottoripyörät viihtyvät syksyn ja talven aikana- kostean ja lämpötilojen vaihteluiden aikoja-
parhaiten sisätiloissa missä sopiva lämpötila on esim 10 plussastetta.
Kaikki näille sop. lämpötila (kesä,syksy ja talvi) ja vähän auringonpaistetta kesällä on parempi kuin vaihtelevat olosuhteet ja pölyisiä ja sateisia ja lumipyryn tekoja ja
hiekkaa , jäätä, liikaa vettä ja pressuja ja lintuja y.m :
Maalipinta, renkaat, vanteet, kumiosia ja satulanpääll., elektroniikkaosia, tankki ja sisälllöt, tiivisteet, kromia, muoviosia, moottori sisä- ja ulkopintoja,polttoainejärjest., ventiilejä,
vajereita ja kaapeleita, lukkoja, ilmanottoja ja suodatin, työkalulaatikko ja työkalut ym.
On varmasti HYVÄÄ hankkia tai vuokrata sisätila moottoripyörälle ja LÄMMIN ja kuiva semmonen, kun nykyaikaisia mp sentään maksaa AIKA paljon ja myöskin uudet osat ja työsuor. maksavat.
Sama (ehkä) koskee autojakin.
-
Kaasarit pitäisin mieluummin täytenä, kuin tyhjänä. Ei tiivisteet kuiva.
Minä kyllä ajoin kaasarit tyhjiksi, ei ongelmia.
-
Jokakeväinen riesahan (tai mulle ansio) tuo kaasuttimien kuivaminen on ollut. Purku, ultraäänipesu ja takaisin nippuun. Sen jälkeen totuttelua bensiiniin että tiivisteet, eritoten neulaventtiilin neulan kumikartio, saavat kimmoisuutensa ja tiivistyskykynsä takaisin. Pre-etanolikauden kaasuttimet, joita melkein kaikki ovat, joitakin japaninpyöriä lukuunottamatta, eivät tykkää nykybensasta. Alipainekalvot (joita Lortoissa ei onneksi ole) kopristuvat ja O-renkaat falskaavat.
DellOrtoissa hankaluuksia tuottavat lähinnä jo mainittu neulaventtiili sekä kohokammion tiiviste. Se onneksi on ihan standardi O-rengas ja saatavissa laakerikaupasta. Muut tiivisteet, varsinkin jos ei tarvitse kaikkia paikkoja aukoa saavat olla sinällään. Mutta jos tiivistesarjat on tullut hankituiksi niin vaihtamalla kaikki menee taas muutaman vuoden eteenpäin.
Ryypyn luistin alapään tiiviste on joskus harvoin tuottanut ongelmia. Siihenkin on auttanut liotus polttoaineessa. Enemmän ongelmaa on ollut ryypyn luistin jumimisesta sylinteriinsä.
En tiedä ottaa kantaa siihen onko kaasuttimien jättäminen täyteen bensiinia vai säilöntä kuivana kumpikaan hyväksi. molemmissa tapauksissa on ongelmansa. Huonoin tapa on jättää kaasuttimet täyteen niin että polttoaineen haihtuessa ei sisään tule korvaavaa polttoainetta. Toisaalta hanan auki jättäminen voi aiheuttaa vakaviakin ongelmia kevätkäynnistyksessä tai yleisen palovaaran jo aiemmin.
Kohokammion polttoainepinta on suorassa yhteydessä ulkoilmaan joten haihtuminen on varmaa. Kaikki eivät näytä välittävän siitä että heidän pyöriensä kaasuttimien tuuletuskanavista lähtevät letkut olisivat paikoillaan tai ehyitä. Ne vähentävät haihtumista sen lisäksi että vikatapauksessa estävät polttoaineen valumisen kaasuttimista niiden alapuolelle ja pakoputkistolle. Letkut menevät alunperin alas vaihteiston taakse.
Pää- käsityövaivaa aiheuttanut kaasuttimen vika: http://www.motomatti.fi/2013/06/dellorto-kaasuttimen-vuodon-korjaus.html
-
Omalla kohalla talvilepo on jo vuosia alkanut niin, että jätän pyörän talliin suoraan ajosta.
Eihän tuo oikein ole tai kaikkien taiteen sääntöjen mukaista, mutta näin se on toiminut.
Keväisessä auringonpaisteessa olisi sitten mukavampi vikoja tutkia, jos niitä olisi tullut.
Akun lataan ennen joulua sekä keväällä maalis-huhtikuussa ( tai nyk. on silloin tällöin ylläpitolaturissa ).
Kaasarikoineissa (endurot) laskin talveksi uimurikammion tyhjäksi pohjaropusta tai irrottamalla.
Samalla näki josko polttoaineessa oli hippuja, töhnää tai muuta sopimatonta.
Keväällä olen käyttänyt koneen lämpimäksi tai ajanut pienen lenkin ennen uusien öljyjen laittoa.
Paras talvisäilytyspaikka on ollut nykyinen kuiva talli, jossa lämpö on enimmäkseen plussan puolella.
( lämpimässä +20c tallissa kuivui kumiosat sekä -tiivisteet ja suihkin siliconia syksyllä pitkin pyörää. )
-
Olen kuullut käytettävän silikonisprayta tai muuta pysyvämpää voiteluainetta etuteleskoopeissa ennen talvisäilytystä: pölysuoja pois ja liukuputkeen silikonia ja muutama pumppaus sekä pölysuoja takaisin. Ei kuulemma huulitiivisteen huuli takerru kuivaan liukuputkeen kiinni talven aikana.
Kieltämättä olen nähnyt kaksin kerroin kääntyneitä stefoja mutta en tiedä mikä ne on kääntäneet. Stefan vaihtohan on kuitenkin suhteellisen helppo homma kotioloissakin ja normaali huoltotoimi vuodon ilmetessä. Kulutusosa.
-
Ajoin talliin ja jätin sinne. Joskus Joulun jälkeen kun päivä alkaa pidentyä, täytyy käydä kiillottelemassa, kenties nakerrella jotain pientä viritystä ja jonkun aikaa käyttää ylläpitolaturia. Niin, öljyt vaihdettiin ennen vientiä, mutta tuli uusilla väkisinkin ajetuksi joku satanen.
-
Cali Ev tänään kaupunkiin ja talliin. Öljyt valumaan,akku irti ja tarpeelliset toimenpiteet talven mittaan.
Perin poikkitieteelliseksi on herrojen keskustelu noista syksyn ja talven toimenpiteistä mennyt?
Ainahan ne keväällä kuitenkin käynnistyy.
Temu
-
Saattaa olla että karautan vähän maisemassa Guzzilla viikonloppuna. Olisi mahdollisesti aikaa ja keliä samalla hetkellä.
-
Eilisehtoolla suoraan ajosta plussan puolella pysyvään varastoon ja akun napa irti.
Moposelipaatti on alkanu.
-
9.10. tulin Calilla kotiin kolmeviikkoiselta reisulta ja tarkoitus oli ajaa se tänään EP:lle talveksi. Toisin kävi. Ajankohtaan nähden kylmä keli, nytkin aamulla -6 astetta, kuohii kummasti ajohaluja. Cali jää kotiin ja käy vaihtumassa lähiaikoina autokyydillä Stelvioon, joten siihen ei nyt tarvitse kajota sen kummemmin eikä uudenkaan omistajan huoltojen suhteen kun ennen reisua tuli tehtyä laajahko huolto/tarkistuskierros. Quota on myös kotona ja saa osakseen lähinnä nesteiden vaihtoa. Apriiliaan pitää vaihtaa puola ja tulpan kaapeli, hieman huoltokohteiden katsomista ja nastarenkaat alle toivoen, että vika olisi ollut just puolassa. Tällä hetkellä, tietysti, käynnistyy ettei mitään. Pikku-Hondia hoidetaan jos keritään. Jotakin pitää tallista siirtää talveksi jonnekin muualle, että saa tilaa työhätä.
-
No ei kai sitä nyt vielä talvihorroksen aika ole ??? Vastahan tuossa laitoin Quotan kahden kuukauden levon jälkeen vakuutuksiin ja kävin sen eilen tankkaamassa, tarkoituksena suunnata sillä ensi viikolla etelän pystymettään Isojoelle... Tämä tietysti sillä edellytyksellä että keli ei ole sama kuin -12 Mikkelin pystiksessä, silloin joutuisi jo suunnittelemaan piikkejä alle... No samat kiekothan ne käyvät tuohon Quotaan kun bemariinkin, eli miksi ei sitten sillä... ;)
-
No ei kai sitä nyt vielä talvihorroksen aika ole ??? Vastahan tuossa laitoin Quotan kahden kuukauden levon jälkeen vakuutuksiin ja kävin sen eilen tankkaamassa, tarkoituksena suunnata sillä ensi viikolla etelän pystymettään Isojoelle... Tämä tietysti sillä edellytyksellä että keli ei ole sama kuin -12 Mikkelin pystiksessä, silloin joutuisi jo suunnittelemaan piikkejä alle... No samat kiekothan ne käyvät tuohon Quotaan kun bemariinkin, eli miksi ei sitten sillä... ;)
Nyt pitää kyllä ainakin päiväseltään käydä pystymettässä kun on noin lähelläkin. Telttailusta niin tiiä, jos on pakkasta :-\
-
Niin, mitäs kansalaiset nyt niin lyhyenä pitää ajokautta?
Tänäänkin aivan loistava aurinkoinen keli ja tuli heitettyä Calilla parisataa km Päijät-Hämettä.
Vähän viileää oli, mutta varusteistahan se on kiinni.
Liioittelin tänään niissä, piti pysähtyä ottamaan villapaita pois.
Kahvalämmittimetkin offilla vielä näin +4C kelillä.
Massiivinen etupleksi on kyllä valttia näin syksyllä.
Monella varmaan vakuutukset vain tietylle jaksolle laitattaa pyöriä talliin.
Fenniassa kun aikanaan otin pakolliset maksut, niin muistaakseni 30e maksoi enemmän ympärivuotinen vakuutus.
-
Kelissä ei viime päivinä olekaan ollut vikaa. Aikataulu ei anna juuri myöten..
-
Mulla on viisi pyörää rekisterissä. Ei ole varaa ympärivuotisiin vakuutuksiin. Viikko yhdellä, kuukausi toisella ja viikonloppu kolmannella.
Suurin ajorajoite on että talouteen tuli remontoitava kesämökki eli (pakko)työleiri. Siellä meni viisi viikkoa suvesta ja pari viikonloppua lisäksi. Ei yhtään ajokilometriä sinä aikana. Säästyi rahaa vakuutuksesta. Säätkin oli aika paskat. Jos ei satanut niin paistoi liikaa.
-
On mullakin useampi pyörä kilvissä. Tosin valinnut niistä yhden ajopeliksi. Kunnon tuo jokapaikan kalu, Jackal, niin ei muita tarvi vakuutuksissa pitää. Tuon vakuutus ei maltaita vuoden ympäri maksa.
-
Sinne menivät talvilevolle eilen. Kesäkuu jäi vähälle ajolle kylmyyden ja sateen takia. Helteille ruuvasin katteen irti ja ajelin nakumallilla lyhyet hanskat takin hihojen sisällä, niin menetteli. Farkuillakin tuli kaupassa käytyä.
MilleGT ei yllätyksiä tarjonnut. Vai olisiko yllätys, ettei mitään ylimääräistä remonttia ollut 25-vuotiaassa ?
-
Mikä idea kerran kuussa -käynnistämisessä on? Lyhytaikainen käyttäminen vain kerryttää haitallista kondenssivettä moottoriöljyn sekaan.
Taidan käyttää lämpimäksi tuon perheen pienimmäisen, eli Suzuki GS450E:n usemman kerran talven aikana.
Ei nyt muuta syytä kuin se, että bensa pysyy liikkeessä ja kaasuttimet täysinä ja tiivisteet kosteina.
Samaa taidan suosittaa lainapyörälle, jonka tänään palautin (Honda CBR600F3). Neljä kaasutinta ei houkuta ylimääräiseen remonttiin.
Guzzissa ja Bemarissa on ruisku, joten en tee niille sen kummempia kuin pidän akuissa sähköä.
Cagiva taas ... No. Kunhan pidän akut täynnä. Muutahan sille ei oikein voikaan tehdä.
Sitä vaan mietin että jos vanha kaasutinpyörä starttaillaan ja käytetään talven aikana, ei taida maksaa vaivaa tankata pienkonebensaa turhan takia.
-
Tänään Stormilta ostettua Motorex-nimistä lisäainetta bensan joukkoon ja noin 70 kilometrin lenkki + 5 asteisessa säässä. Melko viileää oli ajella. Lenkin jälkeen pyörä lämpimään talliin seisomaan, putsaillaan ja kropataan sitten syksyn ja talven mittaan ajan kanssa. Kun talli on lämmin, ei liene mitään kondensoitumisongelmia, joten on sama onko tankki täynnä tai vajaa. Kaasutinkone kun on, taitaa kaikesta huolimatta olla hyvä talven aikan muutama kerta käyttää sen verran, että bensa hieman liikkuu.
-
Ei sitten onnistunut tämän viikonlopun ajelut. Tämä talvirenkaiden kanssa askartelu söi tehokasta harrasteaikaa. Ja huomselle oniin luvattu räntää. No, tuleehan tässä vielä keliä.
-
No niin, taisi se ajokausi loppua minultakin. Kävin aamupäivällä pikku pakkasessa muutaman kymmenen kilometrin koelenkillä Pystymettään lähtö mielessä, mutta on se sen verran viileetä, ettei tuollainen runsaat 300 kilometriä huomiseksi ennustetulla kelillä taida olla enää hauskaa. Näpit umpijäässä 20 kilometrin jälkeen >:(
Vähiin jäivät ajelut tällä kaudella. Jackal seisonut jo heinäkuun puolivälistä tallissa turhan panttina (pitäisköhän pistää myyntiin, voisi vaikka vaihtaa halvempaan pikkulohkoon, jos nuoriso innostuisi taas joskus ajelemaan..)
Stornello ei ole ollut liikkeellä kertaakaan ja Cali -sivuvaunuyhdistelmällä tehtiin yksi reissu (Guzziralli).
T3 Cali on riittänyt oikein hyvin tämän kesän rientoihin ja voihan hänellä ajella vieläkin, kun sää kuitenkin tästä taas lämpenee.
Toimivina kaikki on talliin lykätty, joten mitään ihmeitä en meinaa heille tehdä. Akkuja latailen silloin tällöin.
Kaijus
-
Niinpä jäi tänä vuonna pystis kuitenkin käymättä :(
Mutta tänään sitten komeassa auringonpaisteessa ja +12 asteen lämmössä talvilepolenkki Quotalla; saipahan just nippa nappa 2 tkm täyteen tälle kaudelle ;D
Säilöntäaineet tankissa, tankki täynnä ja pyörä pestynä tallissa, akun jos veisi vielä lämpimään. Pari kertaa talven aikana kun kävisi leudompana kautena pyöräyttämässä sen käyntiin niin siinähän se.
Kausi jatkukoon bemarilla ja siihen sitten talven tullen (jos sellainen nyt tänäkään vuonna kunnolla sitten tulee...) piikkipyörää alle.
Niin ja jos joku nyt talven aikana keksii tai kuulee että joku haluaisi kartuttaa pyöräkantaansa tuollaisella 49,9 tkm ajetulla -01 mallisella Quotalla, niin saa laittaa vaikka yv:tä; tiedä vaikka raaskisin tuosta luopuakin ??? Ei niin ettei olisi mieleinen mutta kun ei vastaa juuri tämän hetkistä tarvetta ja maastokelpoisempaa ajokkia olisi tarvis. Ikuinen persaukisuus kun ei salli pyöräkannan uudistamista ilman että jostain luopuisi.
-
Eilen lähti sini-sporttimoottoripyörä mphuoltoon. Täytyy saada uudet nesteet ja ventiili"prikat" - on sentään 16 vent. ja hyvää on jos kaikki oo oikein
säädetty.Ja tiiviste väh. vuoti. Myöskin ohj.laakerin voitelu ja eturenkaan vaihto samaan Metzeler Z6 renkaaseen. Ja täytyy korj./katsoa tehdas RECALL:
moottorinkiin.holkit ja runkoosat -että saa paperit kuntoon -kun en viittinyt käydä mp-huollolle nä viim. 6 vuoden aikana siitä kun sain kirjeen Kawa-tuojalta. Tä
on nyt ajettu 43000 km.
Punainen sporttimp Moto Guzzi LM V taas on huippukunnossa eikä vaadi mitään toimenpiteitä juuri nyt. No ainoa mitä olisi
- ilma ei pysy takarenkaissa ja kard.stefa on vielä hyllyllä(mutta toimii sentään hyvin)-vuotaa vain muutama tippaa varsinkin jos ajaa väh. kovemmin -pieni "vaara" taka-
vanteen maalipinnalle kun öljy on kuumaa.
-
Nyt taitaa loppua meilläkin sulanmaanajot. Kävin vielä ajamassa noin 100 km lenkin, kauden viimeiset, eli ensimmäiset kilometrini Stelviolla. Mukana hengaili vastikään Vintagen ostanut kaverini. Oli mukavaa ja märkää.
-
Tänään vielä näkyi työpaikan parkkipaikalla moottoripyörä. Ei minun toki.
-
Kyllä se taitaa olla viisaampi lopettaa tältä syksyä ajot kun ei enää edes huvita. Suolakurat pesin sportistakin jo pois. Jos viikonloppuisin on hyvää keliä niin voipihan sitä vähän ajella mutta arkiajot saa jäädä tauolle. Hyvä kesä oli. (Vaikka välillä meinas vastustaa...)
-
Kesä on aina hyvä. Mutta mulla oli vaiherikasta.
Kahden triken saaminen tielle. Toinen tuli katsastetutuksikin eli S.Trike. WS Trike menee edelleen "vanhoilla puheilla". Poliisi ei näihin puutu.
Perintömökillä meni toukokuun loppu ja sitten oli Juhannukseen asti kaikenlaista muuta. Jussin jälkeen kuukausi työleirillä mökillä. Vasta silloin alkoi varsinainen ajokauteni. S.Trikellä tuli pari tuhatta mittariin, nekin lähinnä testejä ja hienosäätöä. Yksi pidempi reissu sentään. Breva oli lähinnä kaupunkiajokkina. Taisi tulla myös pari tuhatta kilometriä siihen. Pidemmät reissut Brevalla olivat Italomeetinkiin ja Rautaa Rajalle-kokoontumiseen itärajalle. Syksyllä ehdin S.Trikellä myös Kotasessa käymään. Toki Savojärven reissua unohtamatta mutta se on niin kovin lähellä täältä päin katsellen. Että siinä se. Kilometreillä ei pääse kehumaan. Toivottavasti voin (ehdin) ottaa ensi kesänä hieman enemmän pyöriä huomioon. Eläkeläisen elämä on niin hektistä.
-
Kyllä se taitaa olla viisaampi lopettaa tältä syksyä ajot kun ei enää edes huvita. Suolakurat pesin sportistakin jo pois. Jos viikonloppuisin on hyvää keliä niin voipihan sitä vähän ajella mutta arkiajot saa jäädä tauolle. Hyvä kesä oli. (Vaikka välillä meinas vastustaa...)
Itse olen sitä mieltä, että kunnon "talvilepo" tekee terää juuri tässä asiassa. Kylmän ja lumisen talven jälkeen pyöräily maistuu entistä paremmalta
-
Lämmöthän nyt on kuin keväällä, mutta tuo likaisuus ärsyttää. Rapaa ja suolaa on ihan kotitarpeiksi. Itsellä kun ei ole lämmintä tallia (tai on, mutta..), ei jatkuvan peseskelyn päälle tarvitta kuivailu oikein onnistu.
-
1.11. meni Sportti talvitalliin. Kilometrejä ei ole tullut vuosiin näin vähän. Pisimmät reissut Pohjois-Saksaan, Seinäjoelle, Italoon ja Guzzi-ralliin ;D
-
Tänään Calilla 60 km ja sitten vein talvehtimaan lämpöiseen tilaan.Pyöriä ei enää näkynyt vaikka oli kuiva keli. Mittariin tuli 11.5 tuhatta,normikesä.
-
Tsadista Kongoon vakituiseen talvehtimispaikkaan. Meinas nyytit jäätyä, mutta siihen auttoi lisempää kierroksia.
Kauden sain noin eurolla per kilometri exl. bränslekostnader eli 600 - 700 km. Kyllä, pari viime vuotta olen ollut huono motoristi-ihminen.