Jos on kyseessä entisen korjaaminen niin kannatan pitäytymistä siinä koostumuksessa minkä Luigi on alkujaan tehtaalla suunnitellut. Samat värikoodit ym. joita kytkentäkaaviossa näkyy. Kaikki epäilyttävät johtimet kun purkaa pois ja uusii niin aika vähällä pääsee. Sama pätee tietysti, ja varsinkin silloin, kun halutaan vanha pyörä saattaa museaaliseen alkuperäiskuntoon.
Aivan eri juttu on silloin kun on kyseessä projektipyörä ja mikään ennakkoasetelma sähköjen suhteen ei rasita mielikuvitusta. Silloin toimisin juuri kuin Matti kertoi lentotekniikan kohdalla. lentokoneisiin en ole koskenut, mutta lennonvarmennustekniikkaan paljonkin. Aina kun sähkölaitteita on hajallaan paljon ja johtimia paksut niput, kuten moottoripyörissäkin nykyisin on, tulee eteen valinta periaateratkaisusta sähkövetojen käytännöllisyydestä. Ei ole sattuma, että on kehitetty digitaalisia sähköjen ohjauksia.
Projektipyörälle, tai muuten kokonaan uusittavalle sähköjärjestelmälle tekisin radikaalin yksivärikaapeloinnin. Käytännöllisyyden takia. Ostaisin siis hyvää tefloneristeistä harmaata johdinta 100 metrin kelan ja hyvät sarjat merkintävälineitä, teippi tai helmi numeroita, puristusliitos liitintavaraa ja hyvät puristuspihdit sekä vetoketjumallista tuppiletkua nippujen suojaksi. Kukaan ei ole koskaan oppinut, tai saanut edes selvää kytkentäkaavioista, jotka eivät edes aina pidä kutiaan. Vähänkin laajemmissa systeemeissä käytetäänkin vetolistoja, eikä kytkentäkaavioita ole käytetty enää vuosikymmeniin. (Itse laitteista on tietenkin kytkentäkaaviot jossain, mutta niitä harvoin edes korjaillaan.) Johtimessa on aina kaksi päätä A ja B. Edellinen siellä mistä virta lähtee ja jälkimmäinen siellä minne se päätyy. Jokaisesta johtimesta tehdään vetolistaan rivi, jolla on johtimen numero. Sama numero näkyy johtimen kummassakin päässä. (Jos ei yhdellä silmäyksellä näe johtimen kumpaakin päätä, moottoripyörästä kyllä näkee, niin merkitään numeron lisäksi myös A tai B.) Vetolistaan tehdään sarakkeet: No, A-sijainti, liitin/pin no, takoitus, B-sijainti, liitin/pin no, huom. Isonkin pyörän vetolista mahtuu parille a4 arkille. Ainakin LibreOfficella on helppo sellainen tehdä. Turha tehdä liian hienoa, yksinkertainen on hyvä. Laitoin yhden mallin liitteeksi. Muutosten ja korjausten documentointi on sitten helppoa. Editoidaan vaan entistä tai tejhdään uusia rivejä. Sitten van tulostetaan paperi satulan alle varalle. Vakuutan, että saa selvän monin verroin paremmin kuin sähköpiirroksesta.