Kirjoittaja Aihe: 2009 Nevada moottorin vikavakalo  (Luettu 357 kertaa)

Raikka

  • Viestejä: 7
2009 Nevada moottorin vikavakalo
« : Huhtikuu 27, 2022, 00:31:00 ap »
Moikka ja kaverin asialla taas.
Hänellä Nevadav väläytti perjantaina moottorin vikavaloa (EOBD WARNING LIGHT) ja tänään läväytti yövuoroon mennessä päälle.
Lienee varoitus jostain saastejutun toimimattomuudesta, mutta manuska ei kerro tarkemmin.
Löytyiskö valistuneita arvauksia tai suorastaan tietoa?

motomatti

  • Viestejä: 12 172
Vs: 2009 Nevada moottorin vikavakalo
« Vastaus #1 : Huhtikuu 27, 2022, 11:05:45 ap »
Tietoa löytyy kun pyörän obd-väylään liitetään tietokone asianmukaisilla johtimilla ja ohjelmistolla varustettuna. Vikavalon syttyminen on ilmoitus siitä että kaikki ei ole kunnossa. Vikailmoituksen(t) lukemalla selviää tarkemmin mistä vikavalon syttyminen johtuu. Tieto johdattaa vian ääreen.

Voi myös käydä niin että vikavalo syttyy mutta sammuu kun virta on käännetty pois päältä ja takaisin päälle muutamia kertoja. Siitä jää kuitenkin tieto vikalogiin joka voidaan lukea asianmukaisella tietokoneohjelmalla myöhemmin. Homma on tehty helpoksi.
Joskus sama vaiva aiheuttaa kiihtyvässä tahdissa vikavalon syttymisen. Silloin on syytä etsiä vika pikapuoliin.

Omatoimiselle ja nuukalle: https://foorumi.guzziclub.fi/index.php?topic=5408.0
Huoltoyritys sen sijaan käyttää toista ja enemmän interaktiivista vianetsintä- ja säätöohjelmistoa ja homma tutkitaan ammatinharjoittajan toimesta.


Hajakenttä

  • Viestejä: 746
Vs: 2009 Nevada moottorin vikavakalo
« Vastaus #2 : Huhtikuu 27, 2022, 19:01:00 ip »
Missäs päin maatamme tuo Nevada ajelee? Jos on sopivasti nuuka niin poikkeamalla jonkun vapaaehtoisen pihassa kauniilla ilmalla selviää vikakoodin selväkielinen nimi suomeksi muutamassa minuutissa. Siis, jos ei halua itse asiaa opetella, olisi se kyllä hyödyllistä. Minä rassaan Nevadan Annia huvikseni täällä E75 tien osuudella Lusi - Vaajakoski puolivälissä. Yksityisviestillä tavoittaa tarvittaessa.
Sentire la forza!
Terv: Timo

Jore

  • Viestejä: 1
Vs: 2009 Nevada moottorin vikavakalo
« Vastaus #3 : Huhtikuu 28, 2022, 02:23:51 ap »
Missäs päin maatamme tuo Nevada ajelee?
Kyseinen pyörä majailee Helsingissä.

Yövuoron jälkeen aamusella startatessa ei kyseinen vikavalo enää palanut. Toki olisi kiva tietää, mitä infoa asian tiimoilta järjestelmään on tallentunut. Pitänee tuohon obd-väylän liitäntään ja ohjelmistoon alkaa viikonloppuna tutustumaan ajan kanssa ja pistää tarvittavat piuhat tilaukseen.

motomatti

  • Viestejä: 12 172
Vs: 2009 Nevada moottorin vikavakalo
« Vastaus #4 : Huhtikuu 28, 2022, 11:05:11 ap »
Tässä kävi niin kuin aiemmin ajattelin. Vikavalo sammui eli vika ei ole kaiken aikaa "päällä" vaan kyseessä oli häiriö. Mutta siitäkin jää tieto keskusyksikköön. Poistunut ilmoitus ei tarkoita etteikö asia uusiutuisi tai sitten, seuraavalla kerralla, on jokin toinen asia jonka takia vikavalo on syttynyt. Pyörän vikalogissa on tilaa varsin monille ilmoituksille.

Kun noita vikavaloilmoituksia on tullut olen pyrkinyt tallentamaan ne säätötietokoneelleni. Muutoin pyyhin pyörän keskusksikön vikamuistit tyhjiksi jotta seuraavalla kerralla olisi selkeää se mikä on uutta. Muisti ei numeroi ilmoituksia tai kerro montako kertaa sama vika on ilmennyt jos se vikamuistissa jo on.