Kirjoittaja Aihe: Jarrunesteiden vaihtaminen  (Luettu 1430 kertaa)

@

  • Viestejä: 387
Vs: Jarrunesteiden vaihtaminen
« Vastaus #15 : Huhtikuu 20, 2022, 17:31:23 ip »
Yamaha Teneressä on satulan alla sokea liitin, jonka kaksi karvaa yhdistetään jumpperilla. Sitten vaan virta päälle ja käsi ja jalka jarruille. Kohta ABS-moottori alkaa metelöimään ja ravistelee etujarrua, jalkajarrua ja taas etujarrua. ABS on tyhjännyt itsensä. Tämän jälkeen ilmasin vielä jarrut uudelleen puhtaalla jarrunesteellä. Saman asianhan ajaa tietenkin jarruttelu, jossa saa ABS:t päälle mutta hieman hankalampi tapa verrattuna edelliseen.


motomatti

  • Viestejä: 12 370
Vs: Jarrunesteiden vaihtaminen
« Vastaus #16 : Huhtikuu 20, 2022, 19:16:29 ip »
Taas olisi California 1400:sen jarrunestevaihto ajankohtainen. Talvella ei pystynyt kun pyörä oli Kerhon tiloissa muiden pyörien takana.
Tiedä sitten toiminko viimeksi oikein kun en saanut ilmatuksi edellisessä nestevaihdossa sen jarruja. Sattui, onneksi, Kerhon "päämekaanikko" paikalle ja vihjaisi että oletko koittanut virrat päällä? Vastaus: en. Sitten laitoin virran päälle ja ilmaus olikin siinä. Tosin ilman päästin pois abs-elementin liittimestä kun arvelin että ilmakuplan kierrätys johonkin jarrusatulan ilmausruuviin ottaa aikaa ja nestehukkaa koska uudet nesteet olivat jo putkissa ja letkuissa.

Sellainen tieto vielä: on erinomaisen vaikeaa saada jarruja purkamatta nesteitä vaihdettua täysin. Tärkeää on että pääosa nesteestä on tuoretta ja vapaa vedestä ja ilmakuplista nestevaihdon tuloksena. Hieman sama juttu kuin auton moottoriöljyn imuvaihto. Aina jää "helmi" vanhaa pohjalle.