Kirjoittaja Aihe: Siinä se sitten...  (Luettu 5185 kertaa)

millegt

 • Viestejä: 536
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #45 : Lokakuu 31, 2021, 11:36:25 ap »
musiikkimaku on aina hyvä kysymys varsinkin jos on soittanut/soittaa tanssi- bile- juuriblues - viihdeporukoissa eli kaikki mikä on tehty rakkaudesta soittamiseen on hyvää, tehtiin muutaman kaverin kanssa vuosi sitten oheinen hupailu, vinkki allekirjoittaneeseen = pitkä kaula, paljon lätinää jokunen soitto oma valinta 43 min kohalla noin

https://www.youtube.com/watch?v=XVMy4aSyS-4&t=2663s

Hajakenttä

 • Viestejä: 753
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #46 : Lokakuu 31, 2021, 12:51:19 ip »
Anni on kiltisti katoksen alla talvehtimassa. Paikka ei ole paras mahdollinen, ehkä huonoimman vierimmäinen, mutta on tarkoitus talven aikana uusia läppärunkojen läpänkääntövivut, jotta ne toimisivat symmetrisesti. Tarkoitus on myös rakentaa moottorin takimmaiselle öljypropulle ntc-vastuksesta lämpöanturi, joka käyttää pyörän omaa ulkolämpömittaria öljynlämpömittarina. Vaihtokytkimellä myös ulkolämpö on näytettävissä. En ole vielä tutkinut: suostuuko pyörän lämpömittari näyttämään yli 99°c. Siitä riippuu se projekti. Siksi Anni on nyt kotona katoksen alle peiteltynä. Jätin peitot alta avoimiksi, jotta kosteutta ei tulisi niin paljoa. Viime pesussa huomasinkin jo kromatuissa vanteissa ruostepilkkuja, vaikka useimmat talvet hän on ollut lämpimässä tallissa.

Kondensiosta puheen ollen. Kesällä ja varsinkin syksyllä laavusta herätessä on aina tosi kurjaa kun aamukaste on kastellut kaikki kamppeet. Eihän se tosiretkeilijää tietenkään haittaa, pois sellainen nössöily meistä! Pienillä pakkasilla kuusenperseestä noustessa on paljon miellyttävämpää kun kaikki vesi on jäänä, myös juomavesi...

Laavuilta (laavu - sana on saamen kieltä) tai louteesta ei kehtaa tosiaan hätistellä iloisia lapsiperheitä pois, eikä tällainen setä kehtaa edes liittyä joukkoon. Siksi olisi kerrassaan mukavaa, jos olisi pelkkiä luvallisia nuotiopaikkoja, ilman mitään laavuja tai edes penkkejä. Voisi laittaa oman louekankaansa ja pitää koko yön pientä tulta, ja kipinävuoroja tietenkin.

Musiikista puheen ollen. Jos tarvitsee korjata vinyylilevysoitinta, varsinkin jos on sellainen korkealaatuinen soitin, jota kannattaa korjata, voi olla pelkkä vetohihnan vaihto se korjaus. Hihnat kuivuvat koviksi ja murenevat. Uusia remmejä saa esimerkiksi täältä:
https://www.partco.fi/fi/1161-vetohihnat

Samasta putiikista saa muutakin elektroniikkasälää. Juuri ostin pari vahvistinmodulia, liittimiä ja muita komponentteja aktiivikaiuttimia varten. Kyllästyin TV:n kapeaan ääneen ja päätin rakentaa hyvät lisäkaiuttimet. Projekti on osahankintavaiheessa. Niistä tulee stoalaisoccamilaiset. Stoalisittain ei ole hyviä ja huonoja asioita. On vain asioita. Me itse päätämme niihin suhtautumisemme. Meidän tulee hyväksyä asiat, joita emme voi muuttaa ja keskittyä muotoilemaan niitä asioita, joihin voimme vaikuttaa. Occamilaisittain kannattaa aina valita useista samanarvoisista vaihtoehdoista se, joka on yksinkertaisin.

Vuosia sitten ostin kaupasta TV:n lisäkaiuttimiksi parhaat, mitä siitä kaupasta sai. Kalliitkin olivat, peijjakkaat. Kuitenkin niiden ääni on toteutuksensa takia hiukan muovipurkkimainen. Musiikkimakuni ei sitä siedä. En ole mikään kultakorva, mutta joku raja pitää olla.

Varsinaiset musiikkilaitteeni on myös parasta laatua, mitä Harman-Kardon mallistosta 80-luvulla kaupasta sai. Viritin on jo monta kertaa täytynyt korjata, mutta muuten on laatu kunnollista. Kaiúttimet piti silloinkin tehdä itse. Kaupassa olisivat olleet vääpelin palkalle liian kalliit. Hyvin soivat edelleenkin 40 litran kolmitie bassorefleksit.

Levyhyllyssä on enimmäkseen klassista, paljon vinyyleiilläkin, mutta enimmäkseen CD:nä. Kuuntelen kyllä ihan kaikkea musiikkia. En osaa sanoa mieleistä yhtyettä, koska arvotan musiikin sen mukaan miltä se kuulostaa., viis välitän trendeistä. Näyttäisi olevan progevoittoista se mikä mieleen, tai kiintolevylle jää. Hauskinta on poimia uusia tekijöitä ja heidän yllättäviä aikaansaannoksiaan. Musiikkipalvelu Jamendo on mainio uusien tekijöiden jakelija, ja ilmainen.Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #47 : Lokakuu 31, 2021, 14:02:40 ip »
Levysoittimien remmiasiat ovat toistaiseksi kunnossa. Kiitos vinkistä kuitenkin. Laitan korvan taa. Tampereen kokoisessa kaupungissa on muutama vanhaankin hifiin perehtynyt liike. Mutta enemmän heiltä ostetaan ihan muuta eli ovat joutuneet, ilmeisen vastenmielisesti, hankkimaan myyntiin boomboxeja ja muita ei-hifilaitteita. Vilkkuvalojakin niissä on. Miten se liittyy musiikkiin?
Partcolta olen hankkinut moottorinohjauksen elementtejä kuten liitintarpeita, ym. pientä.

Nyt pyörii levarissa Kiti Neuvonen.

Kylmän tilan varastointi on siitä ongelmainen että lämpötila vaihtelee: suojasäällä, kun ilma on kosteaa, sitä joutuu myös, näennäisesti, suljetuihin tiloihin kuten moottorin ja vaihteiston kotelojen, ym. sisäpintoihin. Pakkasella se jäätyy sinne ja seuraavalla lämpimällä säällä huura sulaa ja valuu painavampana öljyn alle eikä sinällään tee silloin suurta haittaa. Vasta kun käynnistetään lähtee vesikin kierrokselle ja emulgoituu öljyyn. Sellainen soosi ei voitele. Lisäksi viileällä säällä ei saa Guzzin moottoria niin kuumaksi että vesi erottuisi kiehumisen kautta öljystä. Suosittelen hankkimaan tasalämpöisen säilytystilan tai ainakin sellaisen jossa lämpötila ei laske pakkaselle. Ihannetila lienisi perunakellari.

Lämpömittariasia on hyvä olla kunnossa. Laitoin myös 1400 Californiaan sellaisen antureineen. Pitää muistaa että oheen ostettava anturin skaala on pakkaselta, tai ainakin nollasta noin 120 asteeseen. Anturissa on M10 hienokierre eli millin nousulla. https://www.storm-motor.fi/yleisosat-ja-tarvikkeet/mittarit-gps-ja-kamerat/koso-mittarit/mittarit/koso-digitaalinen-lampomittari-0-250-astetta/
https://www.storm-motor.fi/yleisosat-ja-tarvikkeet/mittarit-gps-ja-kamerat/koso-mittarit/tarvikkeet/lampoanturi-varaosana-0-250-astetta-kos-bf030000/

Äkillinen asia on tässä välissä hoidettu. Monopoliliikkeen ja S-marketin ohella on ollut tapana tilata, silloin tällöin, jonkunmoinen laatikkoläjä, eräältä säännöllisesti saksanmatkoja tekevältä henkilöltä, juoma-asioita. Nyt ne ovat autotallissa viilenemässä.

Alkuperäinen tauluteeveen äänentoisto on vain siksi että jotain pitää kuulua. Lisäkaiutin parantaa jo varmasti. Monet laittavat tilaäänijärjestelmänkin koska elokuvat voi katsoa teräväpiirtoisena 3D-esityksenä niin äänikin pitää olla 3D.
Jälkimmäiseen en ole ryhtynyt. Tv:n ääni on johdettu kahteen B&O:n alumiinivaluiseen aktiivikaiuttimeen. Nuoriso vierailessaan katsoivat elokuvaa meillä ja etsivät aikansa missä on se matalille äänille tarkoitettu kaiutin on. Kerroin että ei sellaista ole. Olivat epäuskoisia koska elokuvan räjähdykset ja muut tehosteet tekivät heihin vaikutuksen. DVD-tallenteissa on huomattavasti laajempi äänimaailma sekä dynamiikkaa löytyy verrattuna tv-kanavien tarjontaan.

Pikkukamarissa on erittäin aktiivisessa käytössä 70-luvun alun Salora Ortoperspekta 3-kanavainen tilaäänijärjestelmä. Erinomainen toistinlaite kun on kyseessä saliäänitystallenne. Kunnostelin kaiutinelementit. Niitä on kaksi settiä, toinen varalla. Toisen setin tilakaiuttimille, tosin, tein pientä väkivaltaa ottamalla vanhat, ehyet "hevosenkenkä-elementit" talteen ja laitoin tilalle herkemmät JBL-elementit. Sopivat samoihin kiinnityksiin ja toistoalue on hieman laajempi. Keskikaiutin on hyvässä kunnossa. Siihenkin toinen hyväkuntoinen varalla. Kaikki elementit ovat neljän Ohmin kuormalla.

CD-tallenteitakin on joltinenkin läjä kuten myös konserttitaltiointeja DVD-muodossa mutta vinyylilajitelma ohittaa määrässä edellämainitut. Tallenteiden äänityspäivämäärät jakaantuvat kovasti seitsemänkymmenluvun loppupuolelle mutta 60-luvultakin on monia. Toki ihan tämän ajankin tuotteita on hankittuna mutta ei ole kovasti mieleisiä löytynyt.
Tietokoneeltakin olen kuunnellut kaikenlaista monista eri lähteistä, kuvalla ja ilman. Joillekin riittää pelkkä esityksestä välittyvä fiilis, ei välttämättä laatu. Minä tarvitsen molemmat asiat vahintäänkin hyvinä tai sitä parempina.

Musiikkitarjonnan, hyvässä ja pahassa, on internet muokannut uudelleen. Tosin tallenteiden laatu, monessa yhteydessä, ei kestä kriittistä kuuntelua. Fiilis kyllä välittyy usein. Saan kuitenkin muokattua aika huononkin tallenteen vanhalla ekvalisaattorilla niin että kumisevat äänet saa tyydyttäviksi, kohinoita pois ja yleensäkin äänen selkeämmäksi. Mutta harvoin tarvitsee, tai viitsii, käyttää. Mutta joissakin DVD-live-tallenteissa on jopa välttämätöntä. Vallankin niissä vanhimmissa jotka ovat siirretty kertaalleen, tai kahteen kertaan, tallennusmuodosta toiseen ja kolmanteen. Mutta hyvä kun eivät ole tehneet tuotannossa muutoksia vaan saan tehdä ne itse. Varsinaista hifiä ei näin toimin synny mutta kuuntelukelpoista kyllä. Jatkan korvien hyväilyä seuraavaksi levyhylly-randomilla eli rattoisasti sunnuntai-iltapäivällä.
Huomenna on arkea: uusien talvirenkaiden allepano rengasliikkeessä ja sitten Verstaalle pikku maalaushommia puuhaamaan. Projekti etenee, mutta hitaasti. Jossain vaiheessa tulee blogiini siitäkin lisätietoa kuvien kera. Toistaiseksi on vain perusjuttuja tehtävänä kuten moottorin, vaihteiston, ym. kunnostusta joka tuskin ketään kiinnostaa.

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 31, 2021, 15:18:55 ip kirjoittanut motomatti »

Pekka

 • Viestejä: 2 101
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #48 : Lokakuu 31, 2021, 14:21:36 ip »
Yhden talven kokemus ajoneuvon säilyttämisestä telttatallissa: Lämpötilan noustessa kosteutta tiivistyy kaikille pinnoille, ja varsinkin metallipinnoille
runsaasti.
Mutta jo yksi koko ajan palava100W hehkulamppu muuttaa tilanteen paremmaksi. Tiivistynyttä kosteutta pyrkii esiintymään vain märimmissä olosuhteissa, silloin kun lämpötila nousee pakkaselta plussan puolelle sekä kastepiste on liki sama kuin ulkolämpötila.
Edelläkävijä kohtaa aina kaikki vaikeudet, vain jäljittelijät voivat menestyä!

mosa

 • Viestejä: 329
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #49 : Lokakuu 31, 2021, 17:06:03 ip »
Eikös tuohon huurtumisen estämiseen päde sama periaate kuin kesämökinkin kuivanapitolämmityksessä: säilytystilan lämpöä pyritään pitämään vaikka 5 astetta celsiusta lämpöisempänä kuin kulloinen ulkolämpötila, olkoompa ulkolämpötila vaikka kuinka pakkasen puolella?
mosa

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #50 : Lokakuu 31, 2021, 18:00:15 ip »
Todennäköisesti auttaa.
Myös se että onko tila suljettu vaiko ainakin osittain avoin ratkaisee. Jos se on suljettu tuo lämmitysasia toimii, avoimemmassa tilassa tuskin, vaikka avoimessa tilassa ilma vaihtuu ja on ehkä hieman kuivempaa kun suljetussa lämmittämättömässä.

FOT

 • Viestejä: 648
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #51 : Lokakuu 31, 2021, 18:11:42 ip »
Mitenkään minun ei kannata musiikki asioihin puuttua, koska pääsykokeissa -80 todettiin täysin epämusikaaliseksi pistein 0/5 - no siitä huolimatta pääsin kyseiseen opinahjoon.
Aiheeseen "Se oli siinä" palatakseni. Ei ole ollut viimeiseen kolmeen vuoteen, eikä ainakaan toistaiseksi ole tiedossa mitään, miksi ajokausi ei jatkuisi toistaiseksi 8)

T,
Jukka

Ps. On onni omistaa hyvä talli.

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #52 : Lokakuu 31, 2021, 19:39:52 ip »
Tallin sijaintikin ratkaisee.

Pekka

 • Viestejä: 2 101
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #53 : Lokakuu 31, 2021, 22:40:28 ip »
Joskus kävin tutustumassa Puolustusvoimien tapaan varastoida kalustoa ihan maanpäällisessä peltihallissa. Lämmitystä siellä ei varsinaisesti ollut,
kosteus pidettiin kurissa ilmanvaihdon avulla. Halliin ilmanvaihdon kautta sisääntulevaa ilmaa lämmitettiin aina kaksi astetta ulkoilmaa lämpimämmäksi. Noin sisäilman kosteus pysyi alle 55%:ssa. Silloin ei kuulemma paljaskaan rauta enää ruostu.
Edelläkävijä kohtaa aina kaikki vaikeudet, vain jäljittelijät voivat menestyä!

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #54 : Lokakuu 31, 2021, 23:03:57 ip »
Tämä lienee hyvä tieto sillä maamme köyhä on ja siksi jää...

Ikkala

 • Viestejä: 1 784
 • Seinäjoki / Alavus
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #55 : Marraskuu 11, 2021, 19:23:40 ip »
Sitten kun on aikaa ajaa niin heti tulee pimeä ja siitä en piittaa. Oliskohan se pienen tauon paikka quotallekkin. Harrikat ja wingi on ollu talviunilla jo ainakin kuukauden.

Quota 1100 ES-99, HD FLSTC -09, GL 1500 SE -97, pannonia T1 250 -62, Kawasaki KMX 125 + eukon FXDCI -06

@

 • Viestejä: 384
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #56 : Marraskuu 11, 2021, 19:50:02 ip »
Sitten kun on aikaa ajaa niin heti tulee pimeä ja siitä en piittaa.

Tänään oli tosiaan hyvä ajokeli pitkästä aikaa, harmitti kun tuli muita hommia enkä kerennyt ajelemaan vaikka tarkoitus oli. Nyt syksyisin on kyllä niin pirun pimeää ettei meikäläisen surkella hämäränäöllä ainakaan näe yhtikäs mitään. Ei se ennen haitannut mutta ikä tekee tehtävänsä; marraskuun pimeinä sateisina iltoina istuu mielummin kotisohvalla viskiä naukkaillen kuin prätkän selässä.  :)


motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #57 : Marraskuu 12, 2021, 01:19:52 ap »
Tiedä sitten minkälaiset riennot on eteläpohjalaisilla, mutta, ainakin meidän huushollissa nautitaan pikku konjakit kun siltä tuntuu. Vaikka rouvakin on kotona. Ei mietitä metrejä tai pikkurahoja. Monasti käydään orkesterien rock, blues tai tangomusiikkikeikoilla näin viikollakin. Muukin kunnolla soitettu musiikki uppoaa. Keikat ovat usein ilmaisia ja satunnaisesti maksullisia. Nyt, tänään, oli brittibluesia. British standard-bändi.
Hermo lepää vieläkin. Tampere on, nykyisin, rock,n,rollin, bluesin, jatsin ja r&b:n ja, erityisesti, perinteisen rhytm and bluesin eli ränttätäntän mekka. British Standardista en tähän kohtaan löytänyt kuin tämän: https://www.facebook.com/105038172886208/photos/pb.105038172886208.-2207520000../711861012203918/?type=3&theater

Lähimmät tuttavat ovat tervetullleita kunhan olemme omassa osoitteessa. Erityisesti eteläpohojalaasia ootellahan. Seslonkin voi avata jos huomiseksi jää. Kunhan tautivaivat päättyy.

ei talvikunnossapitoa

 • Viestejä: 88
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #58 : Marraskuu 12, 2021, 10:51:40 ap »
Toi British standard oli kiva bändi ja High performance hyvä levy.  Harmi että Busk kuoli. Ilmeisesti siis jatkanut tai jatkaa uudella kokoonpanolla?
V50 Nero club racer, V50 Rosso club racer, V65 club racer, Nevada Cappuccino Racer kilvissä
ja Cali III + Eml Sport

Harri Eronen

 • Viestejä: 371
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #59 : Marraskuu 12, 2021, 13:09:22 ip »
Pistin Brevan akun latautumaan,Sunnuntaina saattaa olla kohtuullinen keli,jos pihvinsyönnin jälkeen kävisi pikku lenkin?