Kirjoittaja Aihe: Siinä se sitten...  (Luettu 5183 kertaa)

@

 • Viestejä: 384
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #30 : Lokakuu 29, 2021, 21:11:35 ip »
Ihmeen hiljaista on palstalaisten ajoraportointi. Ovatko kaikki jo talviunilla :) Tänään taisi olla lokakuun lämpöennätys +13 ja auringonpaistetta. Jos jotain kiinnostaa niin kerrassaan upea ajokeli, muitakin pyöriä näkyi liikenteessä ihan mukavasti. On suorastaan rikollista kaivella nenää näin hienoilla ajokeleillä. Huomenna sama uudestaan ja RVS:t koneeseen ennen ajoa. Öljyt vaihdoin tänään. Ohjeiden mukaan on tiedossa 400 km:n sisäänajo. Pitääköhän tuo ajaa yhdeltä istumalta vaiko saakohan huilata välillä. Käy melkein työstä tämä ajaminen mutta ei voi valittaa.

FOT

 • Viestejä: 648
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #31 : Lokakuu 29, 2021, 21:27:23 ip »
Lainaus
Ovatko kaikki jo talviunilla
Ei toki. Tänään liikenteessä muutamaan otteeseen.
Oli vähän viileää - vain +22.
Ensi viikoksi onneksi lupailevat lämpöisempää 8)

T,
Jukka

@

 • Viestejä: 384
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #32 : Lokakuu 29, 2021, 21:52:45 ip »
Oli vähän viileää - vain +22.
Ensi viikoksi onneksi lupailevat lämpöisempää 8)

Siinä ja siinä voiko tuollaisilla keleillä edes ajella. Pyörä seisoi kesällä kuukauden kun oli liian kuuma.

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #33 : Lokakuu 30, 2021, 04:08:09 ap »
Kyllä +22 on ihan siedettävää. Toki ilmankosteus on otettava huomioon.
Omasta kokemuksesta, vuosien takaa, -22 oli ihan sopiva ajokeli eikä ilmankosteus haitannut. Monet vuodet ajelin sekä huvi- että työmatkoja ympäri ajokauden. Selvisi kyllä miksi ilmajäähdytteinen kone ei ole kovin hyvä runsaasti alle +22 asteisessa ilmanalassa.

Harkitsin kyllä eilenillalla että ottaisiko tallista ulos kaksipyöräisen poljettavan baarireissulle mutta ilmoitus paikallislehdessä muutti suunnitelman: Mauri Konttisen levynjulkaisukeikka tuli, viime hetkessä, tiedoksi ja käytäväksi. Ei tarvinnut pettyä. Jätin Jaguarin talliin. Kaksi, ehkä parasta maamme saavutettavissa olevaa, kitaristia ja yksi basisti sekä rumpali veivasivat osastolla blues, jazz & rokkanroll sen verran rapiasti että lahjetta pohjoishämälaisellä sällillä vipatti. Valitettavasi ei ole tallennetta tarjota vaan taitaa netissä olla olla muiden tallenteita tältä päivältä.
Muuta julkaisua: http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/moog/uutiset.html

Kyse oli levynjulkaisukeikasta. Äkkiseltään vaikuttaa että tulee tuplalevy. CD:n olisi saanyt nyt mukaan mutta odotan pari kuukautta että saan vinyylinä. Ortoperspektani odottaa uutta aineistoa. Valitettavasti huippuhöylä pisara-Thorens on huollossa mutta onneksi täysautomaatinen lineaarisoitin Bang & Olufsen höylää varsin hyvin. Mutta ei pärjää Thorensille saundin syvyydessä. B&O on hyvä kännisoitin sillä se ei tee virheitä levyn suhteen. Levy sisään, kansi kiinni ja play.

http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/moog/uutiset.html

Kerrottakoon että tähänkin talouteen on tiliä tehty joillakin näistä biisellä sillä silloinen tyttöystäväni toimi Maurin kirjanpitäjänä. Sittemmin hänkin on tullut, jopa äärifanaattisemmaksi Moog-faniksi diplomi-insinööri Konttisen musiikin/sanoitusten suhteen. (Meni vielä naimisiin kanssani.) Joskus insinööri Konttinen joksikin Moogsi muuttuu... Enkä ihmettele.

Tässä kuitenkin miten, ei toki ihan ensiksi, miten homma alkoi: https://www.youtube.com/watch?v=y7weZz3RQjI&list=PLoRNXsrOuZ-UETANEX5dX1cQGVJa9jN8d&index=4

Omistan merkittävän osan tuotannon tallenteista. Taitaa myös Motojussilla olla jotain tallessa?

Mites muiden musiikkimaku näin syyskylmillä aamuyöstä?

Breeze

 • Viestejä: 1 485
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #34 : Lokakuu 30, 2021, 11:42:02 ap »


Mites muiden musiikkimaku näin syyskylmillä aamuyöstä?

Kattelin viime yönä Helvetti soikoon - norjalaisen black metalin historia https://areena.yle.fi/1-50802130
Jee, nostalgiamatka nuoruuteen, varsinkin se 80-luvun osio.

Musiikkimakua yhdistää Metallin eri tyylisuunnat.
Ihan sieltä Black Sabbathista 20-luvun depressive black metalliin.

Toki levyhyllystä löytyy myös Stevie Ray, janne henriksson ja kokemus, Aretha, Ella F, B.B, Pink Floyd ja niin edelleen.
Nämä muut on löytynyt sitten, kun on metallipolulta konttailtu syrjempään katselemaan, että mitäs täällä on.
Kun avoimin mielin musiikkimaailmassa könyää, niin kaikkea posiitivisesti yllättävää tulee vastaan.

Soittolistat ja kaupallinen radio hoitaa sitten sen kaiken *askan, joten siihen ei tarvitse erikseen tutustua, riittää, kun avaa autossa radiokanavan, joka soittaa musiikkia.
Onneksi on YLE Puhe...

Juuri nyt kuulokkeista tulvii Psychedelic-Space metallia, joka on näin heräämisen jälkeen sopivan rauhallista ;D
Tämäkin vielä! ! !

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #35 : Lokakuu 30, 2021, 14:23:13 ip »
Jep, levystöstäni löytyy Humppaveikoista synkkään metalliin ja monenlaista siitä väliltä. Eilen jäi kirpparikierrokselta kouraan Reo Speedwagon nimisen bändin lähes korkkaamaton vinyyli. Tuolla hyllyn päässä se nyt pyörii gramofonissa.

Jouko S

 • Viestejä: 775
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #36 : Lokakuu 30, 2021, 18:25:05 ip »

Tiedä tuosta muiden musiikkimausta..Oma musiikki makuni alkoi kehittyä varmaan murrosiän alkupuolella, kun isoveljeni kuunteli illoin Radio Luxenburgia, ja kun samassa huoneessa nukuttiin. Isovelistä tuli suosittu rumpali ja siitä alkoi kiinnostus John Mayalin Blues Breakersiin(with Peter Green/Eric Clapton). Led Zeppelinkin rokkasi... Tuli moottoripyörä alle ja musiikki vaihtui progeen. Pink Floyd oli se ykkönen koulukavereinen kanssa. Kuusrokissa rokattiin Procol Harumin tahtiin..
Siinä se sitten...     

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #37 : Lokakuu 30, 2021, 18:51:47 ip »
Pink Floydia on jokunen "kansio" hyllyssä ja silloin tällöin joku niistä vierailee levyhöylässä. Lahden suurhallissa oli muinoin PF:n keikka. Olikohan kiertue nimeltään Learnig to fly tai jotain sitä suuntaa. Lentävä sika oli ainakin. Lopuksi sitten soittivat niitä vanhoja hittejä. Pitkä keikka.

Mieluiten käyn lähibaareissa keikkoja katsomassa kuten eilenkin ja kohta olen taas menossa. High Society on bändin nimi baarissa Kylä Tampereella. Ilmaiskeikka kuten useimmiten. Nyt on niin lähellä että menen polkupyörällä. Koko matka alamäkeä. Hiki tulee vasta palatessa. Nuorista, kotimaisista nousevista bändeistä, on kova sana Kormus. Heillä on sekä omaa tuotantoa että soittavat covereita. Kannattaa vilkaista jos sattuu seudulle.

TimoEv

 • Viestejä: 1 920
 • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #38 : Lokakuu 30, 2021, 19:49:03 ip »
Eilen mukavassa ilmassa reppuretki Torronsuolle. Pitkospuita pitkin kiertoreitti ~10km. Välillä kahveehetki tulipaikalla. Nuuksiossa repunkantoa useampikin kerta syksyn aikana. Keväällä nukkumisia kuusenjuurella. Kun en jaksa raahata telttaa ja useimmiten laavut ovat olleet naisitettu/miehitetty. Alkavalla viikolla luvattu hyvää yöpymiskeliä - pitkästä aikaa.
Ei tuo nyt ajelua korvaa, mutta melkein yhtä hienoa. Ja kumminkin kotiolot voittaa...

Breeze

 • Viestejä: 1 485
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #39 : Lokakuu 30, 2021, 20:39:54 ip »
Kun en jaksa raahata telttaa ja useimmiten laavut ovat olleet naisitettu/miehitetty.

Miten menee laavulaki?
Kämppälaki sanoo, että viimeksi tullut syrjäyttää ekana tulleen.
Tämäkin vielä! ! !

TunturiTT

 • Viestejä: 11 251
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #40 : Lokakuu 30, 2021, 22:48:41 ip »
Musiikkimausta; se on mitä on kelläkin. Itse en ole joutanut erikseen musiikin ääreen pitkiin aikoihin. Lähinnä työmatkoilla soi pari eri kanavaa radiossa. Ei ole puhetta, vanhaa eikä rokkia.
En ymmärrä aitä, miten nykyään monet kulkevat kaiken aikaa kuulokkeet tai napit korvissa joka paikkaan. Töissä kyllä pidän luureja, että olen omassa maailmassa. Mutta esim pyörälenkeillä en pidä musiikkia tms korvissa. Vaimo pitää maastojuoksussa kuulokkeita. Jokainen tavallaan.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #41 : Lokakuu 31, 2021, 01:49:31 ap »
TTT:n kanssa samoilla linjoilla. Kun kuljen "luonnossa" eli Tampereella joko laitakaupungilla, kuten tänään polkupyöräilemässä, tahi keskustan, eli minulle, laajennetun keskustan, alueita ja paikkoja. (Pari km Keskustorin ympäristön säteellä.) On mukavia ns. seurusteluravintoloita joissa voi jutustella ties kenen satunnaisen henkilön kanssa. Useimpia niistä kutsutaan "kulttuuriravintoloiksi". Toki niitä on muuallakin kuin keskustassa. Kuitenkin keskustan useimmat baarit on suunniteltu niin että ei vahingossakaan törmää tuntemattomaan henkilöön. Pariskunnat ja ryhmät viihtyvät niissä. Mutta juttukaveria ei löydä.

Tuossa aiemmin mainitsin bändin nimeltä High Society. Nyt se on kuultu. Erityisesti heidän latinorytmiikkansa pisti jalan vipattamaan. Pianisti/urkuri/ taustalaulaja, kitaristi/stemmalaulaja, Toisi tarkka basisti ja jämpti rumpali jolla pönttöjä oli oli vähän. Peltejä kyllä sekä solisti/perkussionisti ja miksaaja. Asiakkaita oli neljä henkilöä. Kun bändi lopetti niin baariin tuli väkeä ihan kunnolla. Kaikki eivät tykkää elävästä musiikista, ilmeisesti. Kyseisessä paikassa melulupa katkeaa kello 22.00. Asuintalon alakerrassa kun on.

Sama bändi on myöhemmin Pub Armossa jonne itsekin menen mikäli mahdollista. Aika on 20.11. klo. 21 aikoihin.

motomatti

 • Viestejä: 12 260
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #42 : Lokakuu 31, 2021, 01:59:32 ap »
Perjantaina rav. Aikalisässä, aika kaukana, oli Mauri Konttisen uuden tupla-lp:n julkistustilaisuus. Valitettavasti ei vinyyleitä saatu sillä kaikki toiminnassa olevat levyprässit ympäri Eurooppaa ovat, kuulemma, ylikuormitettuja. Odottelen että tuplavinyyli ilmestyy niin levyhyllyni saa täydennykseksi Maurin uudempaa tuotantoa että myös uusia sovituksia vanhoista hiteistä. (Cd:n olisi saanut heti.) Julkaisutilanteessa tupa oli niin täynnä että henkilökuntakaan ei päässyt liikkumaan kuin vaivoin. Fiilikset olivat, jos ei katossa, niin varsin kohdallaan kun uusia hittejä pukkasi ilmatilaan.

TimoEv

 • Viestejä: 1 920
 • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #43 : Lokakuu 31, 2021, 10:49:46 ap »
>> Miten menee laavulaki? <<
En tiedä. Vaan kun katsoo niitä laavulaisia, niin eipä niitä henno ajaa pois. Näyttää ja tuntuu siltä, että jo reppureissu laavulle - Nuuksiossa - on jo ultra-extremiä... Ihmettelevät silmät ympyrkäisinä a) minun vähiä varusteita b) tapaani nukkua taivasalla c) pelkäämätöntä kulkuani ns. umpimetsässä.
Onhan se kuitenkin hyvin posetiivista, että ovat sentäs lähteneet metsään. Eivätkä eksy niiltä merkityiltä poluilta.

Kokonaan toinen juttu on sitten pitkät vaellukset Lapissa tms.paikoissa.

@

 • Viestejä: 384
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #44 : Lokakuu 31, 2021, 10:59:20 ap »
Eilen tuli ajettua RVS-mönjien sisäänajo, rapiat 400 km. Melkoisen pimeää oli tienpäällä illalla. Täytyy sanoa että RVS on loistoaine. Sen hyödyllisyydestä moottorissa on paha sanoa mitään, sillä en ole huomannut mitään eroa entiseen. RVS:n sisäänajo 3000-3500 kierroksella sensijaan pelasti ajokorttini. Vanhalla Lahdentiellä pilkkopimeässä vastaantulija räppäsi yhtäkkiä siniset valot ja pitkät päälle. Peilistä näin että teki U-käännöksen. Harkitsin hetken mitä teen mutta sitten tajusin että en ole voinut ajaa kovin paljoa ylinopeutta ja pysähdyin odottamaan sakkolappua. Yllätys oli melkoinen kun selitykseni RVS:n sisäänajosta ja keskittymistäni haitanneesta sairaasta äitimuorista sekä hirvieläimistä tienlaidalla upposivat poliiseihin. Selvisin ylinopeudesta huomautuksella ensimmäistä kertaa elämässäni. Sakkoja on kertynyt kymmeniä. Nyt korttiani rasittaa parit sakot, joten ajokausi ei tyssänyt vielä tähän. ;D