Kirjoittaja Aihe: Siinä se sitten...  (Luettu 5024 kertaa)

TimoEv

 • Viestejä: 1 902
 • Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!
Siinä se sitten...
« : Syyskuu 22, 2021, 11:45:56 ap »
Siinä se sitten tältä vuodelta oli.
Italiatar on keräämässä voimia tulevaan ajokauteen. Toivottavasti on sitten vähemmän harmia, kuin tällä kaudella. Pitänee talvi käyttää krapisteluun ja värkkäämiseen sekä tekniikan kummallisuuksien ihmettelyyn.

Kesä meni nopeasti - toivottavasti talvi menee vielä nopeammin.

motomatti

 • Viestejä: 12 172
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #1 : Syyskuu 22, 2021, 14:14:32 ip »
Lainaus
Kesä meni nopeasti - toivottavasti talvi menee vielä nopeammin.

Ei vaan talvi on liki ikuisuus ja tulevat kesät ovat järjestään lyhyempiä. Ovat jo viimeisen kymmenen vuoden aikana lyhentyneet merkittävästi. Sellainen tuntuma on itsellä.
Toisaalta aika saattaa kulua niin että huomaa että ei taaskaan saanut aikaiseksi oikein mitään.

TunturiTT

 • Viestejä: 11 241
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #2 : Syyskuu 22, 2021, 14:53:00 ip »
Oma kesä meni vähän huti töiden takia. Heinä-/elokuussa painoin 70 tunnin viikkoja ja pyörä oli vielä kesken. Ei paljoa tullut kilometrejä tälle kesää, mutta tuleehan noita. Kerkesin kuitenkin koeajaa muutaman lenkin verran paranneltua Californiaa.
Tämä viikko on ollut raskasta vääntöä töissä, kun kahden viikon kesäloma loppui tämän viikon alkuun.
No, sain kuitenkin siivottua tallin loppuviikosta, aion tehdä historiaa ja vaihtaa tänä syksynä talvirenkaat betonilattialla työskennellen! Ensimmäistä kertaa 18 vuoteen, samalla sain myös tilaa uudelle harrastelaitteelle, jonka noudan viikonloppuna.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Wäinö

 • Viestejä: 193
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #3 : Syyskuu 25, 2021, 10:59:52 ap »
Parina viime vuotena olen viimeiset savut ottanut lokakuun puolivälissä, ja niin tapahtunee nytkin. Lämpimään talliin jo laitoin, ja luopuminen on meneillään, mutta kyllä se vielä sieltä ainakin kerran ulos tulee, jos sattuu kaunis vapaapäivä. Kun aloitan huoltohommat, sitten pyörä ei enää ennen maalis-huhtikuuta suuremmin liiku.

Työlistaa on kertynyt, mutta ei mitään ihmeempiä. Kymppitonni kilometrejä tuli taas. Renkaat pitää vaihtaa. Etupyörän laakerit siinä samalla uusiksi. Sivuseisontatuen tappokatkaisija pitää saada pelaamaan. Oikea pytty vähän sirittelee. Venttiilit voisi kurkata siinä jossain vaiheessa. Putsailen varmaan releet ja liittimet ja katson kaikki kiinnitykset.

Ohjainlaakeri ei vielä pykäile, mutta yhtä vanha se on kuin mopokin, 20 vuotta. Juhlavuoden malli Mandellosta.

Kesällä vaihtuivat jarrupalat ja -nesteet sekä etujousiin stefat ja nesteet. Vasempaan pyttyyn piti tehdä uudet kierteet tulpalle. Onnistui hyvin, kun poika on varmakätinen ja -silmäinen asentaja.

Mittarissa on 126 500 (tai enemmän, koska pyörän on ensimmäinen omistaja tuonut käytettynä Saksasta), joista minä olen ajanut 53 000. Ei ole säästelty, mutta jonkinlaista huolta on pidetty. Vääjäämättä sitä tulee vanhuus silti tällekin. On muutamakin kerta mietitty pyörän eläkkeelle siirtämistä. Jo edellinen omistaja, guzzisti, sitä harkitsi.

millegt

 • Viestejä: 528
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #4 : Syyskuu 25, 2021, 11:39:59 ap »
silloin vanhaan aikaan kun siirreltiin bonuksia ja vielä niitä tartti kerätä ja mp oli talven seisonnassa niin oli ajokausi helppo vakio, vakuutuksiin lauantaina ennen 15.4 ja pois maanantaina 15.10 jälkeen niin tuli se bonuksiin vaadittava puoli vuotta täyteen ja pääsi sitten ajamaan ekan ja vikan lenkin päiväseltään kun arkisin on aamusin ja iltasin ja vähän kalsaa touhua huhtikuun ja lokakuun puolessa välissä

GinTurismo

 • Viestejä: 274
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #5 : Syyskuu 25, 2021, 15:47:58 ip »
Toinen peli meni talliin, mutta Gutvonen on edelleen ajokunnossa. Voi nitä hyviä ajokelejä vielä tulla. Muistan kun armeijassa syksyllä mantteli otettiin käyttöön kalenterin mukaan, ei sään mukaan. Lokakuun 15. päivä oli lämpöä 15 astetta ja aurinko paistoi. Manttelissa tarkeni.
Vielä yksi GT, kiitos.

motomatti

 • Viestejä: 12 172
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #6 : Syyskuu 26, 2021, 03:09:28 ap »
Nyt, muutaman vuoden, on olleet Cali 1400 ja tonninen trike ympärivuotisessa vakuutuksessa. Voi valita, tunnelman mukaan, kummalla lähteä. Hintaan se ei vaikuta. Muut, noin 5 omaa pyörää, ovat perinteisen vakuutuksen piirissä, joten viikoloppuvakuutus maksaa muutaman euron. Pääsee Veteraaniralliin tai vaikka Yyteriin elvisteleen. Riippuen siitä mihin haluaa.

Muistan oikein hyvin milloin vakuutusmaksut olivat sitä luokkaa että tuli, jopa, mietittyä onko tavallisen palkansaajan ulottuvissa lähteä viisi vuotta vanhalla, pakoputkivikaisella, 450cc Hondalla ylipäätään reissuun.

Eilen ajoin California Adamantin Kerholle talvisäilöön. Olin aiemmin vienyt Kerholle Venus Spesialin siksi että ajan sillä takaisin kotiin. Tosin matka on lyhyt, vain 24 kilometriä. Kerholla oli ajokauden päättäjäiset ja pötyä oli pöydässä riittävästi. Poikkesin kotimatkalla Kalkun pubiin parille vaalealle pilsnerille ja tapasin tuttuja. Siitä polkaisin Pyhäjärven yli Vanhaa Siltaa Venuksella Pirkkalaan Waltteriin jossa aika kului kuin siivillä hyvässä seurassa vaikka yksi pukumies haastoi vaan ei sitten ryhtynyt... Siitä vielä, varsin vauhdilla Tampereen puolelle Härmälän Härlemiin yhdelle jossa taas tapasin tuttavia. Valomerkki. Kotimatkaa ei ollut kuin reilut kaksi km ylämäkeä josta selvisin varsin hyvin koska tätä tässä kirjoittelen.

Juttu on jo perinne, omalta kohdalta: polkupyörällä hakemaan ajoneuvo Kerholta keväällä ja sama toisinpäin. Jää ikään kuin mieleen. Sitäpaitsi entiösöimäni Venus Spesial on hienoa yli satavuotiasta ruotsalaista teknologiaa ja polkijaa kuljettaa varsin reippaasti.

Päivemmällä tuli käytyä katsomassa Kaanaan kahinoita: varsin näyttävää ja hauskaa kyytiä. Tässä kuvaa joistakin suorituksista. terveydenhuollolakin on tarvetta pariin otteeseen. https://www.youtube.com/watch?v=Mr5TqOELWIk

motomatti

 • Viestejä: 12 172
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #7 : Lokakuu 08, 2021, 17:50:24 ip »
Ei se kausi ihan tuossa edellä loppunutkaan.
Muutamana aurinkoisena ja parina pilvisenä päivänä piti vielä lähteä kiertämään lähiseutujen mutkateitä. Mutta nyt sekin on ohi. Pyörät ovat pääosin Kerholla. Otin pyörien henget (akut) talteen taloyhtiön autotallin lattialle ovisuuhun jossa niitä latailen muutaman kertaan talven mittaan ylläpitolaturilla. Akut kun viihtyvät viileässä eikä niitä pakkanenkaan riko kunhan ovat ladatut.

Samoilla ajatuksilla olivat monet muutkin kerholaiset.

Polkupyöräilykausi sen sijaan jatkuu lumentuloon tai ainakin katkeaa silloin. Harvoinhan, nykyään, pysyvää lunta ennen vuodenvaihdetta esiintyy. Lumi- ja jääkeleillä säälin luustoani.

MarkkuEVP

 • Viestejä: 964
 • Kauneus on katoavaista...rumuus sentään lisääntyy
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #8 : Lokakuu 08, 2021, 18:57:47 ip »

Yhdelle pyörälle viimeinen tankkaus ja startti samalla kertaa  ;D  Akku sippasi kerralla jostain syystä.  Vaikka lepojännite oli yli 12.6 volttia niin kotona talliin yritettäessä pimeni näytöt ja tripit etc. nollantui. Jännite putosi 4:ään volttiin. Akku vaihtui Bilteman geeliakkuun perinteitä kunnioittaen...
Ps.  jos skootterilla vielä lenkin heittäis.
mr
Kahta asiaa en koskaan ole ymmärtänyt... mopon kaasutinta ja naisten sielunelämää

Tuulenpoika

 • Viestejä: 276
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #9 : Lokakuu 08, 2021, 21:13:00 ip »
Ei vielä anneta periksi.Sivari ja xt jammu liikenteessä lumentuloon asti.

sy

 • Viestejä: 58
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #10 : Lokakuu 08, 2021, 21:40:20 ip »
"Akut kun viihtyvät viileässä eikä niitä pakkanenkaan riko kunhan ovat ladatut."
Aikoinaan oli useampanakin talvena pyöräni säilössä kylmässä varastossa. Jäi jokunen kerta vahingossa akku paikoilleen koko talveksi pakkaseen. Keväällä yllätys: napista käyntiin. Niin jotta akut viihtyvät viileässä...

motomatti

 • Viestejä: 12 172
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #11 : Lokakuu 08, 2021, 22:42:50 ip »
...ehjät akut viihtyvät...

@

 • Viestejä: 384
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #12 : Lokakuu 09, 2021, 21:39:20 ip »
Ei vielä anneta periksi.Sivari ja xt jammu liikenteessä lumentuloon asti.

Tuossa on asennetta. Jammu-miehet on eri miehiä.  ::)

TunturiTT

 • Viestejä: 11 241
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #13 : Lokakuu 09, 2021, 22:36:20 ip »
Itse ostin muutama viikko sitten välikelipyörän. Jos vaikka talven yli harrastaisi sillä.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

@

 • Viestejä: 384
Vs: Siinä se sitten...
« Vastaus #14 : Lokakuu 10, 2021, 19:18:10 ip »
Itse ostin muutama viikko sitten välikelipyörän. Jos vaikka talven yli harrastaisi sillä.

Minkälainen on välikelipyörä? Ilmeisesti ainakin enduro.