Kirjoittaja Aihe: 4th Int. Arctic Circle Guzziralli Taivalkosken Kylmäluomalla 14.-16.6.2019  (Luettu 5508 kertaa)

EVH

 • Viestejä: 32
Jälleen se tulee, ACGR, pohjoinen guzzistien kokoontuminen. Gruppo Nord ei tavoittele isoa tapahtumaa, koska kyseessä ei ole bisnes. Sen sijaan tavoittelemme uniikkeja ajoelämyksiä ja kokoontumisia, joita haluamme tarjota mukavalle ja sopivan kokoiselle porukalle.
Tee majoitusvaraus 14.4. mennessä Kylmäluomaan +358 40 500 3476 ja ilmoita samalla ruokailutoiveesi. Ilmoita osallistumisesi sähköpostilla 31.5. mennessä esko.junno@noversum.fi niin saat ACGR 2019 ohjelman ja ohjeet paluupostissa. Ilmoittautumismaksua ei ole, mutta ilmoittautumisvelvollisuus on jos haluaa yöpyä, ruokailla, ohjelmatiedot ja osallistujatodistuksen. Ilmoittautuminen pe 7.6. viimeistään esko.junno@noversum.fi.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 04, 2019, 23:31:21 ip kirjoittanut EVH »

egon

 • Viestejä: 968
Tulossa ollaan myöhäisheränneinä. Ei olla varattu mitään, mutta perjantaina laitetaan italiaanojen keulat kohti Taivalkoskea ja siellä tavataan. Jos jollakin on mökin puolikas vailla asukkaita, niin meidän tiimistä löytyy kaksi henkilöä pe- la-väliseksi yöksi jakamaan tilaa ja viuluja.  Viimeistään lauantaina pitää lähteä kihnuttamaan etelään jossain kohti päivää, joten yhden yön verran voidaan olla hengessä mukana.

Yst vast. Egon 050 568 18 48.
Tänään laitoin Brevan tulille ja ajelin ekan satkun. On se hyvä pyörä. 

motomatti

 • Viestejä: 13 114
Yli viiden vuoden kokemuksella 1100 Breva, kaikessa tavallisuudessaan, osoittautui värittömäksi mutta varmaksi ja äärimmäisen hyväksi matkapyöräksi. Varsin nopeaksi myös. Alle puolessa vuorokaudessa Karigasniemeltä Tampereelle. Osin sorateitä. Todistaa en voi mutta Jussi voi tietää jotain.

Mahdollisesti olen paikalla Taivalkoskella. Jos terveys suo. Juu, ja juttuja on.

egon

 • Viestejä: 968
Brevan penkki on ihmeen hyvä. Viime kesänä lähdettiin Tienhoveniin Hollannin Guzzi  -kokoontumiseen Ruotsin kautta ja pudoteltiin samoilla tulilla Kapellskäristä Saksan Flensburgiin asti. Eikä mennyt edes myöhäälle iltaan. Seuraava päivä norkoiltiin Kielissä, Hohen Lockstetissa, Glückstadtissa ja mentiin sitten yöksi Oldenburgiin. Tuo viimeksi mainittu paikka on kyllä erittäin viihtyisää seutua, joten jos reissulla se osuu iltakähinöihin, niin sisään vaan.


motomatti

 • Viestejä: 13 114
ACGR on nyt lusittu osaltani. Lyhyt kertaus:
Lähdin jo torstaina aamupäivällä tarkoituksena edetä osan matkaa likemmäs. Mutta yhteyksien vajavaisuudesta johtuen, sillä en omaa ns. älykännykkää, jäi viestintä vajaaksi sillä matkustajakodin isäntä oli perunut varaukseni laittamalla sähköpostia. Ovi oli lukossa ja siinä isännän puhnumero. Otin yhteyttä ja sain selville että tieto peruutuksesta on tehty keskiviikkona iltasella. Lähtökiimassa seuraavana aamuna en vilkaissut sähköpostiani.

Haitta ei ollut iso. Paikka oli vähintäänkin erikoinen ja epäilyttävä sen nähtyäni: ent. polttoaineen jakelupiste eli konkkaan mennyt huoltis. Päätin siis ajaa perille. Vaikka sillä hetkellä olin melkoisesti lännemmässä kohteesta johon oli matkaa vielä jotain 2 - 3 sataa kilometriä tavoitteesta ja reittivalinnasta katsoen.

Säräisniemessä kävin katsomassa Oulujärveä. Kainuunmereksi jotkut sitä kutsuvat. No, onhan se iso mutta se asia ei Säräisniemstä katsoen selviä. Kävin kääntymässä aallonmurtajalla ja laskettelin oman tuotokseni järveen joten nyt se, ainakin, on hieman suolaisempi ja siten "merellisempi". Lokit eivät pitäneet läsnäolostani.
Säräisniemessä ei ollut palveluja saatavissa vielä eli jatkoin matkaa noin suurinpiirtein itää kohti.

Alkumatkasta oli mieleiseni ajokeli: Pilvipoutaa ja lämpö 9 - 12 Celsiusta. Erinomainen sää reippaaseen etenemiseen. Mutta sitä oli vain noin kolmensadan kilometrin edestä. Paikoitellen vesisateen kera. Ajelin siis lähempänä Pohjanlahden rantoja.
Majoittumisen puute sai aikaan päässäni kytkennän joka ajatti liki poikki maan. Olin siis ennen liki olematonta auringonlaskua perillä, torstai-iltana, Kylmäluoman "neuvonnassa" juuri ennen sulkemisaikaa. Sain petipaikan ja neljä arvokasta olutta. Kahdessa mielessä.

Tuolla muissa informaatiölähteissä on jonkin verran jo kuvia ja mielikuvia tapahtumasta joten siihen en puutu kuin "vasta parin päivän" päästä kunhan saan kuvat ja tekstin blogiini. Katsokaa vaikka Gruppon FB:stä sillä aikaa muiden ottamia kuvia.

Paluumatka oli oma seikkailunsa. Ajelin siksakkia itäpuolen teitä valiten, mahdollisuuksien mukaan, niitä teitä joita en ollut ennen ajanut tai olin ajanut harvoin tai ei ainakaan samaan suuntaan kuin nyt. Aika vähän niitä on enää. Sorateitä välttelin. Idemmässä piti väistellä metsän karjaa. Ylitin Viitostien useampaan kertaa.

Päivänen laittoi vastaan pilvettömältä taivaalta. Lämminkin rupesi olemaan sillä 20 astetta alkaa hiottamaan ja kaikki siitä yli on lisärasitetta. Mutta pakkohan sitä oli edetä. Pidin taajaan nesteentankkaustaukoja ja ruokailin niukasti mutta säännöllisesti.

Joskus illansuussa osuin kylään nimeltä Keitele. Sen kupeessa on majoitus- ja ravitsemustoimintaa. Tuttu paikka jo nuoruusvuosilta. Paikallisten kanssa terassilla sanailin ja muisteltiin vanhoja aikoja. Ikäluokka kun sattui kohdalleen. Yöpaikkakin olisi, ehkä, päiväsen käännyttyä pohjoisen puolelle, sillä itäisen naapurimaamme laadukas edustaja, Tatiana Perseeva, nimi muutettu saniteettisyistä, tarjosi petipaikkaa rantamökissä jonka ihanuuden kauniin sanoin torjuin valitellen vähäistä ansiotasoni ja erityistä kiirettä oman puolison luokse ennen hänen nukkumaanmenoaikaansa. Totuus yleensä tehoaa. Niin nytkin ja tämä idän kukka siirtyi hieman idemmäksi parkkipaikan toiseen laitaan tarkistamaan mahdollisia potentiaalisia asiakkaita.

Hinta oli sinänsä kohtuullinen ihan yön ylikin mutta olisi ehkä edellyttänyt jonkinlaisia pakkoliikkeitä hetken verran. Kun kerran hintaan kuuluu.

Laitoin siis paisteen selkäpuolelle ja suuntailin Oikein Kivoja Mutkateitä Vesannolle, siitä Istunmäelle josta isompaa baanaa Hirvaskankaalle ali Nelostien Uuraisten ja Multian mutkateitä. Keuruulla tankki täyteen sekä erittäin tuttuja teitä Kolhon, Vilppulan ja Ruhalan kautta Kuuskutosta pätkä Jäminkipohjaan josta onkin vain pikku pöräys Manseen. Iltapalalla poikkesin Kessan Baariin kauniin Aunessillan kupeseen, jonka rakentamista on oma sukuni muinoin rahoittanut, Kämmenniemeen, josta Suomen pisin vuono alkaa. Suosittelen veneilyretkeä jos ei satu olemaan proletaari jota ökyhuviloiden katselu rassaa.

Lasillinen hyvää punkkua ja pehkuihin. Vaimo nukkuu jo eikä oikein itsekään jaksaisi...

Suuret kiitokseni seurasta eikä tarvinnut lähteä tyhjin käsin!
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 17, 2019, 14:20:57 ip kirjoittanut motomatti »

Jukka Laine

 • Administrator
 • ***
 • Viestejä: 1 023
 • Kotirintamamotoristi
Tuore Gruppo Nordin tesanttijäsen kiittää varsin lupsakasta kokoontumissessiosta.
Monta mukavaa turinatuokiota, suurpetoja, pari poroa, varsin maistuvaa giniä (kiitos Jouko!), sauna kera järvipulahuksen ja
mutkien kanssa karvan alle pari tuhatta kilsaa ajelua mahtikelissä.
Loistava alotus matkamopoilulle.Etelävveteliä oli paikalle siunaantunu varsin lukuisa joukko ja bonuksena
Piikkiön nuoret miehet toivat mukavan aleneman guzzistien keski-ikään.
Tällä taas jaksaa jonnii aikaa.
Jukka Tuusulasta, Sport 1200.
Verestä Hyviä Muistoja!
Veriryhmä Gruppo Moto Guzzi.

MarkkuEVP

 • Viestejä: 965
 • Kauneus on katoavaista...rumuus sentään lisääntyy

Mukavan leppoinen tapaaminen... ja itselle hyödyllinen kun oli kaksi 850 Gt konkaria paikalla. Hyviä neuvoja sateli ja nostalgia pyörää kohtaan oli mieltä kohottava. Ja Motomatin kuulossa ei ainakaan ole vikaa kun huomasi oitis pakosarjan "falskaavan" jo ilmottautumisessa  ;D. Kiristin sen illalla.   Alue oli laaja että tuollainen 45 henkeä hukkui aika helposti.. mutta aina kasaantui porukkaa jonnekkin.
Tästä on hyvä jatkaa.

mr
Kahta asiaa en koskaan ole ymmärtänyt... mopon kaasutinta ja naisten sielunelämää

motomatti

 • Viestejä: 13 114
Olin sen verran nauttinut kuulonterästäjiä että ei ollut vaikea kuulla että GT:stä "supsutusta" kuuluu. Tulin jo torstaina paikalle ja perjantaiaamu ja -päivä olivat pitkiä kun odottelin muita paikalle. Mukava kun tulitte.
Se toinen "GT" toimi paremmin. Kiitoksia tarjoilusta!