Kirjoittaja Aihe: Aggregaatti  (Luettu 9433 kertaa)

Samppa

  • Viestejä: 113
Vs: Aggregaatti
« Vastaus #15 : Joulukuu 12, 2016, 09:43:07 ap »
Meilläpäin oli viime talvena (vai oliko se jo toissa talvena..) sähköt poikki pari vuorokautta. Puita oli kaatuneena pitkin linjoja..Halpis-Einhell piti pitkän roikan kautta pakastimen ja jääkaapin kylmänä, Tunnin kylmennys muutaman tunnin välein riitti siihen. Lisäksi siinä sivussa lämmitin autotallia 1kw patterin kautta.
Onneksi pakkasta oli vain muutama aste, ja takalla sai talon pidettyä hyvin lämpimänä. Nestekaasulla sai ruoat tehtyä.
Naapureitakin tuli nähtyä, kun vuorollaan hakivat Einhelliä lainaan. Eipä moni muu ollut varautunut pitkään sähkökatkoon.
Nyt onkin kylällä koko kulunut vuosi kaivettu kaapeleita maan sisään. Melko kalliin oloista hommaa, mutta itsehän se maksetaan!

Joku tehokas 3-vaihehärveli pitäisi tietysti olla lämmityshommiin, taitaa meilläkin talon mitoitusteho olla reilusti yli 10kW (suora sähkölämmitys vesikiertoisena).

Junkers

  • Viestejä: 456
Vs: Aggregaatti
« Vastaus #16 : Joulukuu 13, 2016, 00:24:41 ap »

Ei minunkaan ole tarkoitus kaikkia sähköhärpäkkeitä mahdollisen sähkökatkon aikana käyttää. Talossa varaava takka, puulämmitteinen kiuas, nestekaasugrilli ja rengaspoltin, joten lämpöä ja ruokaa saadaan aikaan ilman sähköäkin. Kunnan vesi. Jos kuitenkin sähkökatko sattuu kovilla pakkasilla, tehoa saisi olla sen verran, että yhtä tai kahta lämpöpuhallinta saisi käytettyä tarpeen mukaan eri puolilla huushollia (auttaisivat varmaankin tuon takan ja kiukaan tuottaman lämmön jakamisessa tasaisemmin koko taloon) . Paras systeemi olisi tietysti tuo edellä mainittu verkonvaihtokytkin + kolmivaiheaggregaatti (mielellään dieselkäyttöinen), jolloin saisin öljypolttimen ja kiertovesipumput toimimaan sähkökatkosta huolimatta. Tähän jälkimmäiseen vaihtoehtoon vaan tulee sen verran hintaa, että ei tahdo raskia toteuttaa (kaikki on tietysti suhteellista, moni meistä on vuosia maksanut erilaisia talon vakuutusmaksujakin, eikä onneksi ole tarvinnut vakuutusyhtiön puoleen kääntyä). Tuollainen muutaman kilowatin tehoinen aggregaattikin olisi sentään melkoinen parannus nykyiseen 0-vaihtoehtoon verrattuna.   

LeCa

  • Viestejä: 710
Vs: Aggregaatti
« Vastaus #17 : Joulukuu 13, 2016, 12:56:33 ip »
Tuli tuosta Pekan edellisen sivun kahvipannukuvasta mieleen tapaus eräältä voimalaitostyömaalta.
Sinne saapui voimakasta nokkamiesgeeniä poteva mies, joka kertoi olleensa siihen astisen työelämänsä aikana vetämässä kahdeksaa eri kattilaa.
Eräs kaveri kysyi ihan viattomasti, että "ei kai kuitenkaan yhtä aikaa ja samalla hellalla".  :o

TunturiTT

  • Viestejä: 11 387
Vs: Aggregaatti
« Vastaus #18 : Joulukuu 13, 2016, 13:28:49 ip »
Loppuu tuollaisilta helposti huumorintaju.  :D
Asiakkaalla on eräs alihankkija, jolla on pahaa taipumusta henkselinpaukutteluun. Kesällä oli edelliset pikkujoulut (!), ja tämä heppu kehui, miten hänellä oli ollut kahdelle hevoselle rekisteröity kuorma-auto. Ei kyennyt sulattamaan kysymystä: "Miten ne hepat kavioilla saivat rattia pyöritettyä?"  ???
Hyvä pyörä, parempi mieli.