Vaikuttaa kelpo mittarilta. Jotta sillä on käyttöä pitää hiukan tuntea sähköoppia. Toisaalta... siinähän se tietotaito kehittyy. Esim. tulpanjohdon ulkopuolella oleva sähkökenttä (hajakenttä), jonka suurjännite tekee, on sitä korkeampi, mitä suurempi on tulpan kärkiväli. Suurin ja tuhoisin se on, jos tulpan valokaari ei syty lainkaan.
Tällaisten asioiden ymmärrys vaaditaan, jos aikoo saada jotain hyötyä tuosta kapistuksesta, muutenkin kuin latausjännitteen mittaamisessa. Siitä juolahti mieleen toinen esimerkki; juuri eräiden litiumakkujen arkuus ylijännitteelle yli 15 V, jollaisia piikkejä tyristorisäätäjä juuri jättää. Tuo mittalaite ehkä näyttäisi ne. En ole testannut; vapaaehtoinen voisi sen testata; suoraan akun navoista; moottorin käydessä; harjahiilettömällä laturilla. Tavallisella yleismittarilla ei ole sellaista ominaisuutta ilman sähkömiehen taitoja ja pikku apuneuvoja; diodi ja kondensaattori.
Esim. releet ovat melkein kaikki samalla kannalla, joten niiden testaaminen on aina tehty irrallisella kantaliittimellä, johon rele siirretään testaamista varten. Tarvitaan johdot hauenleukoineen akun + ja - ja sulakkeen virkaa tekemässä sarjassa hehkulamppu, tai vakioivirtaregulaattori. Testaamiseen kytkin ja ledit, joilla tila ilmaistaan. Laite on aina itse tehtävä ja vaikka onkin ikuinen, se on aina kateissa, ja po. mittalaite taitaa olla halvempikin, mutta vaatii jo sen sähköopin ymmärryksen. On uskaliasta mennä syöttämään paikallaan olevaan releeseen vetojännite sen ulkopuolelta. Ainakin täytyy tietää varmasti: mitä on tekemässä. Sama koskee useimpia muitakin komponentteja – testataan emovirtapiiristään irrotettuna. Silloin tarvitaan releille jo apujohtimia ledeineen ja hauenleukoineen ja lunttilappu releen kantakytkennästä.
Kaikkihan eivät tietenkään testaile releitä tai muutakaan, käyttävät vaan.
