Kirjoittaja Aihe: Päijänteen ympäriajo.  (Luettu 5932 kertaa)

motomatti

  • Viestejä: 13 125
Päijänteen ympäriajo.
« : Elokuu 15, 2015, 15:01:17 ip »
Länsipuolella Päijännettä varsin tylsiä ja isoja teitä mutta itäpuoli korvaa tylsyyden pienillä taajamilla ja mutkaisilla teillä sekä hulppeilla maisemilla. Otetaanpa lähtökohdaksi Asikkalan Vääksy. Siitä suuntaan Pulkkila tietä 314 yli Pulkkilanharjun. Harjun itäpäässä motoristien suosima kahvikioski. Länsipäässä on ravintola.
Sysmästä reitti jatkuu 612-tietä Luhankaan joka on hieman sivussa reitiltä. Edelleen suuntaan Korpilahti on maamme mittakaavassa merkittäviä korkeuseroja ja mäkien loputtua Suomen toiseksi pisin maantiesilta.

Jämsän Himoksessa pääsee tietä myöden laskettelurinteen huipulle. Hulppeat näkymät.

GuzGuz

  • Viestejä: 1 573
Vs: Päijänteen ympäriajo.
« Vastaus #1 : Elokuu 15, 2015, 18:23:39 ip »
Komppii.
Pulkkilanharjun kiskalla tulee usein käytyä kahvilla kun lähellä.
Samsara, Pinxmäki vai mikä entinen Suvi Pinx on aina ollut hyvää taidetta esillä Sysmän liepeillä.
Sysmässä jos poikkeaa, niin kiva kahvila vähän ennen keskusta vasemmalla etelästä päin.
Aamupäivästä jos sattuu, niin uunituoretta hyvää leipomotuotetta.
Länsipuolellakin Päijännettä menee kyllä mukavia mutkateitä, mutta poikkisuuntaan.


TunturiTT

  • Viestejä: 11 385
Vs: Päijänteen ympäriajo.
« Vastaus #2 : Elokuu 15, 2015, 19:44:51 ip »
Tuo on kyllä ihan jees. Länsipuolelle ei ole kyllä pahemmin koskaan ollut asiaa.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Junkers

  • Viestejä: 452
Vs: Päijänteen ympäriajo.
« Vastaus #3 : Huhtikuu 29, 2017, 21:46:06 ip »
Sysmässä on myös haitarimuseo. Ja Luhangan suuntaan jatkettessa Vaarunvuoret-niminen paikka, joka on arvokas luontokohde kalliojyrkänteineen. Paikalle suunnitteli Imatran Voima joskus 1970-luvulla pumppuvoimalaa. Nykyään paikka on luonnonsuojelualuetta.

Hajakenttä

  • Viestejä: 873
Vs: Päijänteen ympäriajo.
« Vastaus #4 : Toukokuu 12, 2017, 16:31:52 ip »
Jos haluaa koko Päijänteen ympäri voi Kärkisten sillalta jatkaa Korpilahden suuntaan 9-tien risteykseen. Siitä Jyväskylään isoa ja tylsää tietä tai ainakin osan matkasta vanhoja teitä sen vierellä. Jyväskylästä Vaajakoskelle Kuokkalan läpi, tai moottoritietä. Vaajakoskelta, ABC:llä käynnin jälkeen, vanhaa 4-tietä Toivakan risteykseen. Siitä oikealle uuden E75-tien yli palaten väärään suuntaan Jyväskylää kohti 100 m ja heti vasemmalle Rutalahden suuntaan. Rutalahden kylältä Kivisuon Leivonmäen kansallispuiston suuntaan hyvin kaunista tietä. Leivonmäen risteyksestä vasemmalle Leivonmäelle.

Parin km:n päässä Leivonmäen Kivisuon risteyksestä Leivomäen suuntaan on opaste oikealle kansallispuiston esittelyalueelle ja parkkipaikalle ja sieltä löytyy myös laavu, jossa voi vaikka yöpyä. Puuliiteri ja puucee on ja hyvä uimapaikka. Tulisija on mutta tuskin tulitikkuja. Laavulle pääsee puomin ohi tolpan kiertäen vähäisellä endurolla n. 50 m. Kiellettyä kaiketi, mutta kukapa pyörän jättäisi 200 m päähän parkkipaikalle. Tie parkkipaikalle ja laavulle pikitieltä on hiljaa ajettavaa hiekkatietä n.1 km kaunista harjua.

Kivisuon Leivomäen tie on hyvin mutkainen ja johtaa jälleen 4-tielle, eli E75-tielle. Siitä Joutsan suuntaan ja kohta onkin huoltsikka ja pari kahvipaikkaa, joista saa niitä tulitikkujakin. Lyhyt matka E75-tietä Joutsan varalentokentän pohjoispäähän Tammihaaraan ja siitä jälleen Korpilahden mutkatietä, juuri kunnostettua ja hyväpintaista, Luhangan tiehaaraan, jossa jo äsken oltiin. (Siinä jossain kohdassa olisi oikotie Leivonmäen kansallispuistoon, mutta suoraa ja tylsää. Joskushan aikataulu vaatii oikaisua.) Siitä takaisin Judinsalontielle, Sysmään, Asikkalaan, tai uudelleen Kärkisten sillalle ja tylsää reittiä etelään.

Leivonmäellä ja Judinsalossa saaristossa tie kulkee järvien kapeikoista ja niin kulkevat myös hirvieläimet.
Sentire la forza!
Terv: Timo