Tuo määritelmä "raahattava" sopii kyllä hiton hyvin siihen Minekaan.
Ikinä en ole saanut aikaiseksi rakentaa jonkinlaista kärryä alle. Ei olisi varmaan kuin tunnin juttu jostain romuosista.
Sen vehkeen rakentelussa ei ole todellakaan säästelty uusiutumattomia luonnonvaroja ja varmaan se sen vuoksi kestääkin/kestikin niin hyvin.
Olihan se aikamoinen harppaus kun AGA toi markkinoille aivan höyhenenkevyen invertterin. Sen pohjassa luki Salora. Jotain helkkarin televisioiden suurtaajuustekniikkaa siinä hyödynnettiin. Ainoa heikkous oli, ettei sillä voinut hitsata. Ainakaan sillä tavoin oikeasti työmailla. Puikko syttyi kyllä jos kohde, eli kummatkin liitettävät kappaleet oli kiillotettu puhtaalle metallipinnalle, eikä ollut yhtään kosteutta välissä. Ammattitöissä, esimerkiksi putkisilloilla joissa liukukenkien kynsien hitsauksessa kevyt kannettava oli, ja on edelleen aivan mahtava laite, sillä ei tehnyt mitään. Samoin toisen 220 V jatkoroikan liittäminen lopetti homman tykkänään. Kolmannesta puhumattakaan.
Teollisuus Huberille niitä tuli melkoinen määrä ja päätyivät lopulta monttuun. Kaivurikuskille oli annettu määräys hieraista vielä pari kertaa kauhalla kasan päälle ennen montun täyttöä, ettei kenellekään tule intoa alkaa kaivaa niitä ylös.
Nykyisin oma Mineka pääsee aika vähillä töillä, kun tuli joskus kymmenisen vuotta ostettua Kempin Tylarc. Firma hankkiutui niistä eroon kevyempien laitteiden vuoksi.. Ja totta vie, onhan se helvetinmoinen murikka raahata. Varsinkin kun joutui joskus tehtailla vetämään jotain ajoluiskaa ylös tai sitten raahaamaan hiekoilla. Mutta aivan hemmetin hyvä kone hitsata ja minimaalisella elektroniikalla nykyisiin nähden. Kärsii siis seisoa käyttämättömänä vaikka vuoden eikä kakistele kun aloittaa taas hommat. 40 euroa kehtasivat pyytää toimivasta koneesta ilman kaapeleita. Huomasin vasta kotona, että olihan siihen jäänyt aisoihin kaapelit ja kaukosäätäjä. Pitääkin muistaa palauttaa ....