Iltapäivälehdillä on asiantuntijansa joka asiaan:
http://www.iltalehti.fi/autot/2016010720925204_au.shtmlItse laitoin muutama päivä sitten pahvisuojan syylärin eteen. Se on irti syyläristä keskimäärin 10 cm eli ei estä ilmankiertoa jos ihme pakkasella sattuisi dieselmoottorin sähköisen tuulettimen käynnistämään. Lämpömittarissa on yhdeksän palkkia. Ylin tarkoittaa ylikuumenemista. Perävaunua helteellä vetäessä on kuusi palkkia ollut maksimi. Tavallisesti, helteelläkin, ilman erityistä kuormaa on neljä palkkia maksimissaan. Kahdenkymmenen asteen pakkasessa ei syty palkin palkkia.
Neljä torx T30-koon M6 ruuvia auki, maski raolleen, pahvinpalat väliin ja ruuvit kiinni. Korkeintaan meni kymmenen minuuttia.
Tuon aaltopahviasennuksen tehtyäni maskin taakse näkyy kohta ajoon lähdettyä mittarissa kaksi palkkia ja lämmitin lykkää hyvästi lämmintä ilmaa sisätiloihin. Jos ei näy palkkiakaan ja lämpöä haluaa pitää se tehdä sähköisesti mikä taas ei ole akulle hyväksi pätkäajossa. Siinä hyöty pahvista mutta lehtitietojen mukaan väärin toimittu.
Jos mallikohtaisen suojan laittaisi maskin eteen se olisi noin 30 cm päästä syyläristä ja alareuna sekä sivut avoinna päästämään ilmavirran sekä jäähdyttimeen, välijäähdyttimeen että moottoritilaan. Maksaisi noin 50€ ja olisi paljon tehottomampi kuin maskin takana oleva 80% syylärin pinta-alasta peittävä pahvi.
Mitä ulkonäköseikkoihin tulee en itse ajaessa pahvia nää. Muut voivat puolestani asian suhteen kärsiä niin paljon kuin haluavat. Viimansuoja on kierrätettävää materiaalia eli menee keväällä pahvinkeräykseen.