Kun tuota Ducatin säätäjän kytkentäkaaviota katselee, huomaa kyllä, että sitä voi mittarilla tarkastella ulkopuolelta ja tutkia nuo epäilyksenalaiset kompnentit: kaksi diodia D4 ja D5. Myös voi mitata pienellä laboratoriovirtalähtellä ja yleismittarilla tyristorit SCR1 ja SCR2.
Temppu tehdään niin, että säädin otetaan tuvan/pajan pöydälle. Etsitään sen liittimestä kytkentänavat, jotka kytkentäkaaviossa on merkitty Y (keltainen johdin) ja R (punainen johdin). Edellisiä on kaksi, siis generaattorin johtimet. Jälkimmäinen on ilmeisesti kaksi yhteen kytkettyä 30 A sulakkeelle menevää päävirtajohdinta, josta lataussähkä menee akkuun. Myös pitää paikallistaa referenssijännitteen johdin R/Blk (rosso/blanka). Myös pitää löytää miinus, eli maajohdin. Sitten tehdään testauskytkentä.
Diodit voi mitata kylmiltään yleismittarin dioditesterillä. Kun mitään muuta ei ole liittimeen kytketty niin mittarilla pitää näkyä diodin kynnysjännite n. 300 mV myötäsyuunnassa johtimesta Y johtimeen R. Siis kummastakin erikseen ja niiden on ainakin oltava suunnilleen samanlaiset. Vastakarvaan, mittarin + johtimeen R ja - johtimeen Y mitattuna pitää olla molemmissa OL, eli open line, eli lähes ääretön vastus. Nämä diodit ovat aika helposti vioittuvia ja ne voivat joko palaa poikki, eli kumpaankin suuntaan voi olla OL, tai ne voivat palaa oikosulkuun, eli kumpaankin suuntaan on lähes 0 ohmia tai hyvin pieni vastus (sama kuin mittarin mittajohtimet, kun ne ovat yhdessä ja mittari on pienimmällä vastusmittausalueellansa).
Tyristorien testaus vaatii pienen laboratoriovirtalähteen, jossa on aseteltava virtarajoitus ja aseteltava jännite. Siihen säädetään jännite, joka on alle 12 V ja yli 7 V, siis n. 10 V. Virtarajoitus asetellaan n. 50 mA (milliamppeerin) arvoon kytkemällä antojohtimet yhteen kun jännnite on ensin asetettu 10 V:iin. Oikosulua ei pidä pitää pitkään kytkettynä.
Laboratoriovirtalähteen + kytketään säätäjän refernssijohtimeen R/Blk. Miinusjohdin kytketään säätäjän maa, eli miinusjohtimeen. Päävirtajohdin R ja molemmat generaattorijohtimet Y jätetään avoimiksi/kytkemättä. Yleismittarista päätellään kumpi mittajohdin on + vastumittausalueella ja kumpi miinus. Mittari kytketään pienimmälle vastusmittaukselle (yleensä 200 ohm) + johdin säätäjän miinukseen, eli maahan. Mittarin miinusjohtimella pitää nyt näkyä matala ohmimäärä, eli tyristorit johtavana, kummastakin generaattori Y johtimesta erikseen koitettaessa. Kun laboratoriovirtalähteen jännitettä nyt nostetaan arvoon 15 V (virtarajoitus edelleen 50 mA) pitää kummankin tyristorin sammua, eli ohmimäärä mitattuna maasta Y johtimeen nousee suureen arvoon. Jos näin käy ovat tyristorit todennäköisesti ehjiä. Jos tulos on jotain muuta on asia siis toisin, miten, sitä ei voi varmasti sanoa.
Tämä tyristorien testauskytkentä on toimiva vain niillä säätäjillä, joissa on diodit D6 ja D7. Ne ovat niissä pyörissä, joissa on latauksen merkkivalo, kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on.
===============
Ledihuomiovaloista sen verran, että ne voi kyllä laittaa, mutta sitten on korvattava keinokytkennällä kaksi piiriä (jos hehkulamppua ei jätetä toimintaan). Toinen on referenssijännitteen piiri, muuten ei toimi jännitten säätäö oikein vaan jännite jää 0,5 V alhaiseksi. Toinen on latauksen varoitusvalon piiri, joka ei sitten toimi oikein.