Mittasin viimein tuon lupaamani, Annissa olevan, Ducati regulaattorin rippelin ja jännitteen. Skooppi on vanha 100 MHz analoginen Philips ja kuva hiukan vino ja huono, mutta paras saamistani, kun piti taiteilla ulkona käsikameralla kaikkien heijastusten kanssa, mutta kyllä siitä pääasian näkee. Mittasin sekä skoopilla, että yleismittarilla suoraan lyijyakun napakengistä.
Siinä näkyy juuri se thyristoriregulaattorin pätkintäperiaate.
Tasavirtataso on keskiviivalla 14.64 V tai GD:n näyttämä 14.7 V. (Tälle lyijyakkutyypille ohjesäännön mukaan pitäisi olla 14,4 V se suurin sallittu, joka ei keitä nestettä.) Aaltomuoto näyttää, että tyristorit syttyvät kun akun varausjännite on n. 14,35 V ja sammuvat kun varaustaso on 14,45 V, mutta RMS napajännite on silloin tuon aaltomuodon vuoksi 14.65 V.
AC-skaala on 1 V/cm ja nuo nököset ovat siis puolisen volttia huipusta huippuun ja ylittävät akun varaustason siis n. 0,5 V. Thyristorin sammumisen pitäisi tapahtua nollaylityksessä. Aaltomuodosta näkyy kuitenkin, että katkaisu tapahtuu muussakin kohdassa. Se viittaa siihen, että jännitettä katkotaan transistorilla(kin). (Thyristori ei voi sammua muuten kun silloin kun sen läpi lakkaa virta kulkemasta.) Oli miten oli, siinä katkaisukohdassa näkyy tarkasti katsoen negatiivinen n. 1 V:n piikki, joka edustaa n. 1 MHz:n taajuutta. Suosittelen siis lämpimästi GD:n + virtajohtimessa n. 1 cm:n paksuista ja pituista ferriittirengasta. Jos renkaan reikä on tarpeeksi iso, voi johtimen kiepauttaa siitä kaksikin kertaa läpi.
Aikaskaala on 1 ms/cm ja vaihtosähkökomponentin taajuus siis n. 500 Hz ja kasvaa kierrosten noustessa, tässä on n. 2000 rpm, enkä kehdannut pihassa huudattaa kovempaa. Se viittaa siihen, että tehtiinpä katkominen sitten thyristorilla tai transistorilla tai molemmilla, se on ainakin taajuudeltaan verrannollinen generaattorin pyörimisnopeuteen ja napalukuun. Ei siis luultavasti ole mitään erillistä nopeampaa hakkuria.