Kirjoittaja Aihe: Guzzidiag - suomen kielellä  (Luettu 524829 kertaa)

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #660 : Lokakuu 20, 2016, 22:43:02 ip »
Piippiksen kanssa tänä ehtoona harjotettiin GuzziDiagia Kerholla.
P. oli Apple-merkkiseen laitteeseen asennellut GD:n.

Ensin katseltiin että kaapelit ovat oikeaa tyyppiä. Ensin vanhaan Windows-koneeseen johon kaapeli kytkeytyi varsin helposti.
Maciin oli hieman enemmän vaivaa mutta tunnisti sekin kaapelin jonkin ajan soveltamisen jälkeen.

Sitten koitettiin saadaanko yhteys. Ei syntynyt yhteyttä. Tieto kulki FTDI-sirulle mutta siitä eteenpäin oli mykkää. Baudit ym tarkistettiin että ovat oikein. Silti tökki. Ilta alkoi olla jo pitkällä. Laitettiin mun W-kone toimeen ja ristiintestattiin molempien johtimet: Minun KKL/P:n Fiat-kaapeli ja toisinpäin. Kaikki toimi. Serial port -numero oli omalla kaapelillani 4 mutta P:n kaapelilla 13. Sen ei pitäisi vaikuttaa ja W-koneen GD löysi porttinsa valikostaan oikein hyvin. Näkyi tietysti myös laitehallinnassa. Se alue onkin Macissä erilainen....

Mac:n tutkiminen osoitti että GD varaa porttia 13 mutta yhteyttä ei synny.
Asiaa tuntevammat voivat korjata mahdollisia asiavirheitäni ja antaa neuvoja miten eteenpäin.

Itsellä on vielä GD:n ja Linuxin naittaminen tekemättä eikä ole mitään kiirettäkään kun W-kone toimii taas normaalisti. Sain pöpöjä pois ja paineilmalla putsattua koneen: ei huuda enää tulikuumana.

Piippiksellä on myös Android-tabletin kanssa tehtävää harrastetta. Jos sen kanssa yleensäkään voi tehdä mitään. Kätevämpi pitää mukana.

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #661 : Lokakuu 20, 2016, 23:10:07 ip »
Joo, sitä vanhempaa pystyi säätämään kliksuilla. Tuota Pc3 usb:ia mikä mulla on, säädetään tietokoneen kanssa. Karttojahan voi säätää vaikka ajon aikana. Ei tarvi latailla pois ja boksiin jos ei halua. Olen kyllä kuullut, että joku olisi saanut tuon Dynojetin tottelemaan androidia. Se avaisi kyllä uusia ovia.

Pc5:n autotune on kyllä yllättävän hyvä. Kaverilla oli sellainen tuoreen Yamahan putkimuutoksen jälkeen kiinni tekemässä karttaa. Parin viikon ajelun jälkeen dynoon. Karttaa ei kauheasti tarvinnut enää rukata. Kiihdytyspumppua ja osakaasuja vähän. Mutta senkin vertaaminen ilmaiseen Guzzidiagiin on vähintään epäreilua, kun GD kaikkine hienoine ominaisuuksineen tuli vasta sen jälkeen saataville. Sitä ennen ainoa muokattava laitos oli PC tai kilpaboksit.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Piippis

  • Viestejä: 34
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #662 : Lokakuu 21, 2016, 10:14:43 ap »
No vähänkö jäi ammattiylpeyteen kaihertamaan eilisiltainen... Lamppu syttyi aamusella: piuhat testattu ok, syy on Mäkissä. Järjestelmäasetuksista (vrt. WIN Ohjauspaneeli) Verkko ja sieltä uusi portti kehiin, mutta käyttis ei annakaan valita mitään sopivaa. USB-serial -kaapelit kiinni ja jo löytyi portti nimeltä FT232, jonka pystyi määrittelemään nolla modeemiksi, baudit 9600, käsinvalinta, äänitaajuus ja ääni pois. Toinen datan liikkumista hillitsevä tekijä oli Guzzidiagissa väärä pyörän määrittely. Olin valinnut California EV >2000, kun oikea oli Califirnia Titanium. (Eilen tuo oli Matin pyörässä oikein valittu, mutta tuo porttimäärittely oli pielessä.)
Kokeiltu läppäri on mallia Late 2011, käyttis Yosemite 10.10.2 ja FTDIUSBSerialDriver 2.3 asennettu. Onnistumisen riemua  ;D!

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #663 : Lokakuu 21, 2016, 10:38:36 ap »
Muistan hämärästi "aikojen alussa" että jokin lisäboksi oli tullut markkinoille. Mutta tarkkaa ajankohtaa en enkä mikä oli laitteen nimi. Saattoi ollakin juurikin PC. Itsellä alkoi pyörän oman moottorinohjauksen rassailu vuonna -96. Silloin kevättalvella ostin Centauron. Se oli myös ensimmäinen omistamani digitaalisella moottorinohjauksella varustettu pyöräni. Sitä ennen oli rukattu kaverin Ducati 907:aa. Siinä hieman vanhempaa mallia oleva moottorinohjaus, muistaakseni P8, kuin Centaurossa jossa jo oli 16M. Myöhemmin myös Ducatissa ja Cagivassa.

Moottorinohjauksen muokkaus tapahtui silloin "lastuttamalla" eli vaihtamalla erikseen ohjelmoitua mikropiiriä moottorinohjaukseen. Lisäksi säätömahdollisuutena oli Co-arvon muokkaus ruuvimeisselillä. Mikropiirit maksoivat jonkin verran (nykyrahassa muutaman kympin) ja niitä oli tarjolla eri kokoonpanoihin. Tarkoittaa että ilmansuodatusta ja pakoputkistoa on ainakin muutettu ja sille oma "chippi". Myös toistenlaisten nokka-akselien seurana tuli oma mikropiirinsä. Toukokuussa -96 olin kokeillut jo "stage 1 ja 2" ja vaihtanut nokka-akselit "stage kolmosta" varten. Jälkimmäinen ei ollut siviiliajossa hyvä ja hylkäsin sen ja olihan se kallis setti akseleineen ja äänenvaimentimineen + muuta rihnettä. Nokat oli tarkoitettu Daytonaan joten sopimattomuus saattoi olla siitäkin kiinni että Centauron ympäristö ei ollut ehkä sovelias. Merivuori myi ko. kilkkeet eteenpäin. Lienevätköhän jonkun Daytonassa nykyään?

Tätä ennen olin ruuvaillut vain kaasuttimia. Joten voin aika suurella varmuudella todeta että aloitin alkuperäisten moottorinohjausten rukkaamisen keväällä -96. Myös sitä 907 Ducatia kokeiltiin eri lastuilla. Silloin oli harvassa dynamometrejä eli perstuntumalla mentiin. Kyllä sen huomasi heti jos viriosat eivät pelanneet keskenään.

Muutamaa vuotta myöhemmin innostuin ahtamisesta. Mekaaninen ahdin Centauroon tuli asennutettua. Muut hommat, kuten hiilikuituiset ilmakanavat ym. osat rakentelin itse. Moottorinohjaus oli edelleen "stage 2". Se vaihdettiin ykkösversioon ja koska moottorinohjausta ei oikein saanut muutoin ohjelmoitua oli laitettava lisäboksi. Sen valmisti insinööriopiskelija Laiho. Se taas on kotioloissakin ohjelmoitava, flash-muistillinen, ruiskutuksen ohjaus joka oli tällä Laiholla myös hänen autossaan hoitamassa bensiinin jakelua. Kyseisenlainen rasia kytkettiin Centauron moottorinohjauksen rinnalle hoitamaan vain se osuus mikä on ahtopainetta eli kokolailla alkaena - 0,3 baarista aina + 2 baariin asti. Tosin hetkellinen ahtopaine voi olla vain 1,7 baaria ja jatkuva 0,25 baaria. Ahtopaineen säätö on täysin analoginen ja normiajossa ahdin ei ahda vaan päästää lävitseen ilmaa sen mitä moottori tarvitsee, ahdin ei siis ahda mutta ei laita hanttiinkaan, mutta kaasukahvan alfakulman jyrkkä muutos isompaan päin nostaa ahtopaineen välittömästi 0,25 - 1,7 baarin välille ja silloin tulee kiire riippuen kuinka nopeasti ja kuinka pitkälle kaasukahvaa kierretään. Sekin vaikuttaa kuinka pitkään kaasua pidetään avoinna mutta ennemmin tai myöhemmin, joka tapauksessa muutaman sekunnin kuluessa paine putoaa tasolle 0,25 baaria. Tämä toistuu kaikilla vaihteilla jos haluaa kiihdyttää reippaasti. Tuo ylipainelukema 0,25 baaria tarkoittaa ahtopainetta on silloinkin todellisuudessa 0,55 baaria jos lähdetään siitä että moottorin imupaine ilman ahdinta on vallitsevaan ilmanpainearvoon verrattua juurikin, ja pahimmillaan, miinus 0,3 baaria.

Tulipas kirjoitettua teoriaa mutta tässä historia mistä lähdin liikkeelle digitaalitekniikan maailmassa säätämään "ruiskuja".
2000 -luvun puolella onkin sitten ollut monenmoista kikastusta asennettavana. Enimmäkseen MegaSquirt -asennusta erilaisiin ja erimerkkisiin moottoripyöriin japsienduroista H-D:iin. Sieltä siis suurin osa ohjelmointioppiani on kotoisin. Itseoppimista pitkälti. Yritys - erehdys, jne. -linjalla aluksi. Nykyään valistuneesti arvaamalla. Tämä GD-homma on siinä mielessä melko uutta mutta vapauttavaa koska voi säätää suurinta osaa muuttuvia parametrejä. MS:ssä säätö näkyy heti jo ajon aikana, GD:ssä on pysähdyttävä ja päivitettävä koko moottorinohjaus uudelleen että näkee tulokset. Se on merkittävin ero näiden kahden ilmaisjärjestelmän välillä.

Vielä en ole korvannut Magneti Marellia MegaSquirtilla mutta ehkä sekin vielä nähdään. MegaSquirt on teknisesti joillain osa-alueilla MM:ää huomattavasti edellä vaikka onkin käyttäjiensä ylläpitämä. Näiden kahden järjestemän "karttoja" voi vaihtaa keskenään taulukkolaskentaohjelmaa hyödyntämällä leikkaa - liimaa toiminnolla.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #664 : Lokakuu 21, 2016, 10:51:19 ap »
No vähänkö jäi ammattiylpeyteen kaihertamaan eilisiltainen... Lamppu syttyi aamusella: piuhat testattu ok, syy on Mäkissä. Järjestelmäasetuksista (vrt. WIN Ohjauspaneeli) Verkko ja sieltä uusi portti kehiin, mutta käyttis ei annakaan valita mitään sopivaa. USB-serial -kaapelit kiinni ja jo löytyi portti nimeltä FT232, jonka pystyi määrittelemään nolla modeemiksi, baudit 9600, käsinvalinta, äänitaajuus ja ääni pois. Toinen datan liikkumista hillitsevä tekijä oli Guzzidiagissa väärä pyörän määrittely. Olin valinnut California EV >2000, kun oikea oli Califirnia Titanium. (Eilen tuo oli Matin pyörässä oikein valittu, mutta tuo porttimäärittely oli pielessä.)
Kokeiltu läppäri on mallia Late 2011, käyttis Yosemite 10.10.2 ja FTDIUSBSerialDriver 2.3 asennettu. Onnistumisen riemua  ;D!

Hienoa!
Illalla hieman väsyneenä ei aina hommat suju. Syytetään myöhäistä ajankohtaa ainoaksi syylliseksi.
Mullakin, alussa, oli useita ongelmia yhteyden muodostumisen kanssa. Camnin antama koulutus Lieksassa ja hänen myöhempi rohkaisunsa sekä aivan "kädestä pitäen" opastuksensa auttoi GD:n hallinnan opettelussa. Jossain välissä käännettiin Camnin kanssa GD suomeksi. Minä englannista ja Camn saksasta. Sitten kiisteltiin suomenkielisestä terminologista. Esimerkiksi "limb home" kääntyi "vikasietotilaksi".
Sittemmin sainkin tuloksia aikaa omissa pyörissä ja jeesattua kavereitakin. Sekä pidettyä koulutusta ryhmille että yksittäisille henkilöille. Kuten taas eilen. Toivoakseni sieltä koulutettujen suunnasta tulee apua jos sitä tarvitsen joskus. Ja kouluttavat edelleen muita.

Kuten ylhäältä nähdään on taas yksi kynnys ylitetty. Uusi käyttöjärjestelmävaltaus! Ei ehkä täysillä tyylipisteillä mutta kumminkin....

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #665 : Lokakuu 21, 2016, 11:03:34 ap »
Moottorinohjauksen muokkaus tapahtui silloin "lastuttamalla" eli vaihtamalla erikseen ohjelmoitua mikropiiriä moottorinohjaukseen. Lisäksi säätömahdollisuutena oli Co-arvon muokkaus ruuvimeisselillä.

Tuota lastun vaihtoa on yhä tarjolla n.2000-2002 vuoden autoihin. Sen jälkeisiä pystyy paremmin flässäämään.
Moottoripyörissä on suht monessakin mahdollista säätää tuota CO-arvoa pari kliksua mittariston kautta. Tätä systeemiä käyttää esim Yamaha.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Camn

  • Viestejä: 2 577
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #666 : Lokakuu 21, 2016, 13:33:12 ip »
Lainaus
USB-serial -kaapelit kiinni ja jo löytyi portti nimeltä FT232
Menee kai sitten samalla tavalla kuin Windowsissa, että portti näkyy vasta kun piuha on kiinni (USB). Kun on laitehallinta auki, mukavasti siellä portti tulee ja menee sen mukaan onko piuha kiinni vai ei, ja sieltähän se porttinumero on katsottava (kun piuha on paikallaan), mikä GuzziDiagiin on syötettävä. Jos porttinumero on väärä, yhteys ei luonnollisesti toimi.
Lainaus
baudit 9600
Tästä en liikoja ymmärrä, mutta se latenssiaika pitkäksi, oli ohje siellä asetuksissa Win koneissa. Arvattavasti tähän samaan asetukseen (FTDI siru tähän tarpeen) pääsee Mac:illa myös käsiksi. Enimmät Mac käyttäjät taitavat lymytä täällä: http://wildguzzi.com/forum/index.php
Lainaus
Olin valinnut California EV >2000, kun oikea oli Califirnia Titanium
Tässä on oleellista mikä ecu pelissä on. Ohje on aina käyttää oikeaa ecua, vaikka juuri oikeaa mallia ei luettelossa olisi. 15M tai 15RC, mutta se mikä omassa pyörässä on (mallinimi saa olla mikä tahansa). Kuten toisaalla oli puhetta, yhteydenmuodostus on ecukohtaista ja vaatii juuri siksi sellaista sirua kaapelissa, joka taipuu tarvittaviin kommervenkkeihin. Muistelen että joskus tästäkin aikaisemmin on tässä ketjussa haasteltu. Että yhteydenpito menee hiukan ”työläästi” (ilmeisesti Marelli tosiaan tahallaan on vaikeuttanut asioita) niin että eculle huudellaan ”ootsä siel” ja se vastaa ”joo”, sitten jatketaan et ”viittisiks heittää sen ja sen tiedon” ja sieltä vastataan et ”no kyl kai, mut vaan sit sen tiedon, enempää ei” ja sitä rataa.  Taas jatketaan alusta et ”hei, ootsä siel”, ”joo”, ”no, viittisitkö heittää ton tiedon", "no joo, vissii kai sit"... ja sitä rataa.  Siksi tarvitaan aikaa siinä lukuhommassa kun Reader -ohjelmaa käytetään.
Lainaus
Uusi käyttöjärjestelmävaltaus
Saattaapa olla että avuntarvitsijoita on globaalisti enemmänkin IOS käyttöjärjestelmien osalta? Olen ymmärtänyt että kun softa on koodattu, se "käännetään" eri käyttöjärjestelmille jollakin työkalulla. Kun koodaaja käyttää itse Windowsia, jää muiden käyttöjärjestelmien kohdalla testaaminen sitten loppukäyttäjien kontolle (esim. Hajakentän ansiokas työ Linuxin puolella).
Lainaus
kiisteltiin suomenkielisestä terminologista
Kiistellä on väärä termi ;), ehkä Lahdesjärven ABC sai myytyä yhden kahvin ja pullan enemmän...minä annan aina periksi kun on perusteltu näkemys vastassa. Takinkääntö on mielestäni positiivinen termi. Jos tulee perusteet muuttaa mielipidettä, sitä muutetaan (esim. ennen maapallo oli litteä, sittemmin siitä tuli pyöreä). Tässähän on kaikkien asiaa edistävien pontimena se, että tulee hyvä mieli jos voi pyyteettömästi auttaa muita.
V11 - it defines you.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #667 : Lokakuu 21, 2016, 14:17:00 ip »
Paholaisen keksintöjä: Camnin postaus oli sarjassaan 666 tähän ketjuun.

Mutta asiaan. Auttaminen on yleensä mukavaa mutta kaikki eivät tunnu ymmärtävän että silläkin on rajansa.
Koska kyse on ilmaisjärjestelmästä (lahjoittaa toki saa donate -painikkeella) on eräät katsoneet tarpeelliseksi että minä teen ilmaiseksi heidän pyöräänsä koko homman ja ottaisin vielä vastuun. Ei se mene niin. Menee samoin kuin eilen ehtoolla Piippiksen kanssa: Minä selitän ja toinen koittaa ymmärtää. Tosin nyt opetettavalla puolella oli enemmän tietotekniikasta tietävä henkilö kuin neuvojansa. Mutta luulen silti että tekniikkatietoa siirtyi molempiin suuntiin niin että kumpikaan ei jäänyt velkaa.

15M ja 15RC ovat vaihtokelpoisia keskenään. Jos on ollut RC mutta vaihtaa järjestelmän M-versioon niin kannattaa lambdat ruuvata pois pakoputkista ja laittaa hyllylle sekä tulpata aukot. Tulppia saa vaikka Biltemasta. Tai putkiliikkeestä.
Toisinkin päin voi homman tehdä mutta silloin pitää poistaa lambda käytöstä. Se taas tapahtuu ohjelmallisesti muokkaamalla moottorinohjaustiedostoa. Tai jos on viitseliäisyyttä niin voi pakokäyriin kairata yläpinnalle reiät ja hitsauttaa niihin M18 kierreholkit lambdojen kiinnittämistä varten. Yksilankainen malli taisi riittää tässä versiossa. Lambdan johdon voi myös haaroittaa ja laittaa mittaritauluun seosmittarin niin voi seurata miten seokset seilaavat. Sillä tavoin voi seurata missä kohtaa "karttoja" on muokattavaa. Kun tiedetään kierrosluku ja kaasukahvan asento niin tiedetään myös niitä vastaava piste ruiskutuskartalla. Jos ruiskutusta lisätään merkittävästi niin sytytysennakkoakin on säädettävä vastaavasti.Kyseiset ECUt voi "flässätä" noin 10.000 kertaa. Että heti ei tule seinä vastaan. Ja yksi muutos kerrallaan. Muuten menee homma metsään eikä enää tiedä mikä toimenpide vaikuttaa mitenkin.

1100 Brevan sain säätöihin alle 200:lla muutoksella. Ja sitä sentään tein hartaasti. Tavoitteena tärinätön ja rauhallinen moottorikäynti eikä niinkään tehon etsintä. Tosin alavääntö ja kiihtyvyys parani kuin varkain. Brevassa ohjain on 5AM. Läppäri tai miniläppäri oli mukana matkoilla. Matkan aikana tein huomioita ja pysähdellessä säädin. Säätämistarpeen takia en pysähdellyt enkä sateessa vaan silloin kun oli muutenkin tauon paikka.

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #668 : Lokakuu 21, 2016, 14:58:55 ip »
Tuohon loggaukseen on hyvä käyttää sitä JuhaV:n esittelemää konstia: Kahvaan merkit, että näkyy asteet, kierrosmittari sekä lambdamittari näkyviin ja kuvaa tätä kameralla ajon aikana. Sitten vaan kotisohvalla purkaa datan videota katselemalla. Ja muokkaa karttoja sen mukaan.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #669 : Lokakuu 21, 2016, 15:16:28 ip »
Minulta puuttui vain tuo kamera. Asteet oli kahvassa ja kierrostieto mittarissa ja häiriö tai puute moottorinohjauksessa. Kamera varmasti helpottaa ja nopeuttaa sikäli että silloin voi yhdellä kerralla muokata useampia, toisistaan etäällä olevia alueita.

Asteet kahvaan saa GD:n avulla. Yhteys ECUun ja sitten kiertämään kahvaa ja katsomaan asteet näytöltä. Kaasukahvaan tietysti merkkiviisari joka seuraa katkaisijaan sijoitettua asteikkoa johon merkitään asteet alkaen tuhannesta ja päätyen noin 4000:een. Ei kannata yhdellä kertaa urakoida koko kierroslukualuetta. Sitä paitsi juuri tuo alue on se tärkein alue siviilipyöräilyssä. Sitten kun se on kunnossa voi siirtyä isommille kierroksille. Jos on edes tarvetta. Riippuu tietysti siitä mikä on tavoite.

Camn

  • Viestejä: 2 577
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #670 : Lokakuu 21, 2016, 20:48:04 ip »
Lainaus
Camnin postaus oli sarjassaan 666 tähän ketjuun
Taivas varjele! Onneksi äidissä oli noidan vikaa, tiedän että hän suojelee minua sieltä pilven reunalta.
Lainaus
ilmaiseksi heidän pyöräänsä koko homman ja ottaisin vielä vastuun
No kaikel viistii, kai se pitää uskoa kun Guzzistiluottamusta nauttiva henkilö näin asian ilmaisee. Ei kai siinä sit mitään muuta kun sanoo et "aja sie sit sil, ni mie ajan täl" ja terve vaan.
V11 - it defines you.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #671 : Lokakuu 21, 2016, 21:12:41 ip »
Lainaus
ilmaiseksi heidän pyöräänsä koko homman ja ottaisin vielä vastuun
No kaikel viistii, kai se pitää uskoa kun Guzzistiluottamusta nauttiva henkilö näin asian ilmaisee. Ei kai siinä sit mitään muuta kun sanoo et "aja sie sit sil, ni mie ajan täl" ja terve vaan.

Olen pitänyt, pääosin, siitä kiinni että pyöräänsä muutoksia haluava henkilö itse perehtyisi asiaan. Toisaalta olisihan sitä kiva ilmaisohjelmalla tehdä ja laskuttaa kunnolla. Varsinkin jos "asiakas" on tyytyväinen.

MegaSquirtille on tapahtunut niin. Sitä saa ilmaisohjelmana mutta, mutta, sitten siihen myydään lisäosia ja parannuksia mitkä voi ladata rahalla koneelleen. Mikäli tiedän niin se on alkuperäisen idean vastaista. Myös on firmoja jotka myyvät valmiita MS-elektroniikkapaketteja ja niihin jopa ajoneuvokohtaisia säätöjä. Alunperin oli tarkoitus että kukin halukas ostaa komponentit vapailta markkinoilta, etsaa piirilevyt itse ja tekee kokoonpanon ja ohjelmoinnin. Nyt koko setin saa kaupasta valmiina. Rahalla. Mikä meni pieleen?

Olen tullut vakaasti siihen tulokseen että tavan kansalainen on joko tottunut maksamaan joka palvelusta ja nimenomaan haluaa maksaa. Vielä runsaasti koska kallis on parempaa.

Taidan lopettaa taistelun tuulimyllyjä vastaan ja ryhdyn myöskin perimään rahaa tyhjästä. Tai sitten en vain viitsi kun elämä on muutenkin turvattua. Hihittelen vain itsekseni.

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #672 : Lokakuu 21, 2016, 22:00:55 ip »
Eikös se Aussisäätäjä alkanut veloittaa kartoista, kun alkoi olla jotain vilppimeininkiä ilmaisasiakkailla.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #673 : Lokakuu 22, 2016, 13:21:42 ip »
GuzziDiag ohjelmaa ei saa taipumaan sellaisenaan tablet laitteille, eikä puhelimille. Niissä täytyy opetella muita sovelluksia, joita kyllä tällekin saralle on olemassa.

Tablet laitteita muistuttavat hybridilaitteet ovat erikseen, nillä on näitä PC-laitteen ominaisuuksia kun niiden prosessori on täysiverinen PC-prosessori. (Ja tarkoitan siis Personal Computeria, enkä Power Commanderia.)

Tablet- ja puhelin laitteet ovat ARM tekniikkaa, eivät PC-tekniikkaa. ARM on  Advanced RISC Machine ja RISC puolestaan on Reduced Instruction Set Computer. Niillä on ihan erilainen tietojenkäsittelyn periaate ja juuri tuon alennetun käskykannan syytä on, että PC ohjelmat eivät niissä istu. Ei kerta kaikkiaan ole niitä ohjelmakäskyjä olemassa. ARM ohjelmat on siksi koodattava uudelleen niille sopivaksi. Sitä ei ole tehty GuzziDiagille, mutta mikään ei estä tekemästä. Jos olis viulu...Jos osais soittaa...

Viime talvena huvikseni koitinkin Ubuntu tabletilla. Kuolemaan tuomittu yritys tietenkin. ARM on sekin kuitenkin. Juolahti vaan mieleen kokeilla, että jospa sittenkin, kun se on täysiverinen Linux ja Ubuntu. Minulla on tällainen laite, joka edelleen on harvinaisuus, eikä kaupoissa saatavana. Meitä on pieni joukko, jotka rohkeasti kokeilemme kaikenlaista uutta. Se on tällainen:

http://www.omgubuntu.co.uk/2016/02/bq-m10-ubuntu-tablet-everything-you-need-to-know

Ei se oikein ole ilon päivää näyttänyt. Hieno idea oli käyttää tablettia liikkeellä ollessa ja samaa laitetta telkkariin ja näppikseen liitettynä kotona kuten PC-laitetta. Kyllähän se niin toimiikin, mutta se sovellusvalikoima... Onhan siinä ne tärkeimmät, joita Androidissa jää kaipaamaan: LibreOffice, tiedostoselain, ikkunointi....
Sentire la forza!
Terv: Timo

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #674 : Lokakuu 22, 2016, 14:08:00 ip »
Lukeekohan esim Torque Guzzin livedataa?
Hyvä pyörä, parempi mieli.