on helpompi ja nopeampi hoitaa säätö Commanderilla.
Sanoo PC:n käyttäjä. Varmaan niin onkin yksinkertaisempaa mutta ei halvempaa. Lisälaitteissa on kuitenkin aina häiriövaara olemassa. Laitteen hankinta ja asennus maksaa myös.
Silloin kun aloitin moottorinohjauksien tutkimisen niin ensimmäiseksi oli iso pöytäkone joka piti laittaa yhteyteen moottoripyörän kanssa. Piti kone kantaa kolmannesta kerroksesta kellaritalliin. Sitä sitten kaverit ihmettelivät ja olivat varmoja että ei onnistu.
Toki lastuttaminen oli jo tuttu homma mutta se ei passannut kun tein yleisestä linjasta poikkeavia rakenteita pyörääni.
Sitten kun ostin käytetyn läppärin ja olin jo muutaman koneen saanut toimimaan joko lisälaitteella tai saanut alkuperäisen laitteen tekemään mitä haluan. Silloin ihmeteltiin sitä että tuhlasin rahaa kalliiseen laitteeseen jota en tarvitse mihinkään muuhun. Osoitin asian vääräksi: tallillani pidettiin koneelle lataamallani ohjelmalla kosteita sauna-karaokeiltamia. Sauna oli tallin seinän takana.
Toki tarvitsin apua mutta naapurissa asuva uusiopoikamies Rauno oli tietotekniikan opettaja ja hän muokkasi sujuvasti koodia ja heksalukuja. Asia josta en ymmärrä vieläkään mitään. Mutta tuloksia tuli. Lisäksi Jyväskylän Yliopistolta tuli kimppaan hra Laiho tekemineen manipulaattoreineen. Silloin kytkin ensimmäisen kerran lisälaitteen alkuperäisen moottorinohjauksen rinnalle. Mutta se ei tehnyt mitään alkuperäiselle ohjaussignaalille vaan ohjasi erikseen erillistä polttoainejärjestelmää joka oli integroitu pyörän alkuperäiseen mekaniikkaan. Sillä liikkuu -96 Centauro edelleenkin.
Nyt kun kaikilla on läppäri tai tabletti sitä ei enää lasketa kustannukseksi moottorinohjauksen säädössä vaan on taloudessa ihan muista syistä eivätkä ole enää niin kalliita kuin kaksikymmentä vuotta sitten.
Kun on laitteet niin miksi niitä sitten ei käyttäisi myös harrastukseen kun siitä ei juuri kuluja enempää synny?