Kirjoittaja Aihe: Guzzidiag - suomen kielellä  (Luettu 524342 kertaa)

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #525 : Elokuu 17, 2015, 13:54:41 ip »
Niinpä, itse käytin XP:tä niin pitkään kun oli järkevää. Kotikoneelle asennutin seiskan joitain vuosia sitten. Siihen sai päälle classic viewin, että näyttää lähes XP:ltä. Joku viikko sitten kävin vanhempien luona ja piti heidän koneelle siirtää kuvia ja videota. Läppärissä on heillä kasi windows. En ihan oikeasti osannut käyttää sitä. Ja niitä ruutuja on siellä täällä ja tuolta aukeaa tämmönen ja tuolta tommonen. Ihan kaikki kehitys ei ole hyvästä. Ilmeisesti nuo käyttikset on tarkoitettu lääppimisnäytöille ja eivät siksi oikein käänny pöytäkone/hiirikäyttöön.
Onneksi työkoneen ohjelmistot vaativat vakauden takia vanhempia käyttiksiä, niin nyt on käytössä 7 Ultima, suht konservatiivisen näköinen. Kotona olen onneksi erkaantunut käytännössä täysin Windows-järjestelmästä, Androidilla mennään. Joku tarjoaa kuitenkin Linuxia, en ole edes avannut sellaista sisältävää konetta, eikä ole kiinnostusta sinne päin.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #526 : Elokuu 17, 2015, 14:16:41 ip »
Olisi kiva tietää noista Windows 10 laitteista ja GuzziDiag yhteensopivuudesta niihin. Onko kokemusta? Kertokaa ihmeessä jos on.

Luin Win10 tiedoista, että siihen on kerneliin sisäänrakennettu ominaisuus tarkastaa piraattilaitteiden liittäminen ja niiden toiminnan eliminointi. Samoin se tarkastaa sallittujen ohjelmien lisenssit ja hylkää lisenssittömät sovellukset. Tarkoittaa siis muiden kuin MS:n tai yhteistyökumppaneiden sovelluksia.

Kokeilkaa siis varoen ja varautukaa ajoissa ongelmiin, ehkä peruuttamattomiin sellaisiin. GuzziDiag on toki aina ladattavissa uudelleen, mutta deaktivoitu virtuaaliportti (UART-piiri) on ehkä mennyttä kalua. Kuinka mahtaa käydä itse ECU:n?

Jos on saatavana Win7 tai 8 niin ne lienevät jo koeponnistettuja. WinXP ja Vista ovat jo mennyttä aikaa.

Minulla oli Euroopan kierroksella sivulaukussa pieni Asus eee 109 miniläppäri ja siinä Linux Xubuntu ja riittävät seikkailusovellukset. Siis GuzziDiag Annia varten, www selain säätilan tarkistamiseen ja hotellivarausten tekoon, LibreOffice matkapäiväkirjan tekoon, jne... Sivulaukkuun tein kaiken varalta akkusähkön ulosoton ja dc/dc virtalähteen miniläppärille, kameralle ja puhelimelle. Sitähän ei aina tiedä saako majapaikasta sähköä. Hyvin pärjättiin. Läppäri näppäimistöineen, vaikka pienikin, on sentään käyttökelpoisempi kuin klähmittävä tabletti – tai lienee makuasia.

Jos haluatte asentaa jonkin sopivan Linuxin ja GuzziDiagin vaikka vanhaan vaatimattomaan läppäriin, tai muuhun autotallikoneeseen, tai parempaankin, autan mielelläni. Jokainen, joka osaa Guzzia säätää, osaa asentaa Linuxinkin. Niitä vaan on n. 500+ erilaista ja siinä valinnassa osaan auttaa. Voin myös asentaa Linuxin+työpöytäympäristön+sovellukset, vaikka ihan XP:n näköisen, jos ajellessanne poikkeatte tuomaan laitteen tänne Joutsan peräkylään. Tableteille en osaa/uskalla tehdä mitään, kun niihin täytyy mennä rootiksi ja saattaa koko laitteesta tulla pannunalunen.

Niin... se Android on Linux...
Sentire la forza!
Terv: Timo

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #527 : Elokuu 17, 2015, 14:21:36 ip »
Niin... se Android on Linux...

Tarkoitin edellä pöytäkättöön valjastettua Linuxia. Androidissa (kännykässä ja tabletissa) ei kiinnosta koodin alkuperä, kun siihen ei tarvitse puuttua. Läppäri pyörii kotona Windowsilla, mutta käyttö on todella vähäistä, n. 5-6 kertaa vuoteen.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Camn

  • Viestejä: 2 577
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #528 : Elokuu 17, 2015, 14:59:12 ip »
Lainaus
Windows 10 laitteista ja GuzziDiag yhteensopivuudesta

Tuolla joku sivu sitten välitin GuzziDiag koodajan ehkä hieman varautuneen asenteen W10:iin. Hän selvästi pitää hyvänä vaihtoehtona säästää Xp tai W7 kone "autotallikoneeksi" GuzziDiag -tarkoituksiin. Saksan "punaiselta foorumilta": 7.8. liitti yksi käyttäjä kuvia missä 10” Asus tabletti sai yhteyden  Guzzidiagilla Widows 10 ympäristössä V11 mopon ecuun. 11.8. kertoi toinen käyttäjä päivittäneensä W7 32bit käyttiksensä Win 10:llä. Hänen mukaansa W10 ei päivittänyt ajureita ollenkaan (entiset käytössä). GuzziDiag toimii. 15.8 kertoi itse Pauldaytona (joka on siviilissä ymmärtääkseni atk alalla) päivittäneensä kaksi PC:tä W10:iin ongelmitta. Toinen on Asus Netbook 2009, hidastui vain hieman. Piti käyttää Asus:in W8 ajuria, GuzziDiag toimii, myös Reader. Toinen PC oli i5 suorittimella, toimii myös, siinä käytössä ”classic shell” –perinteinen käyttöliittymä. Tänään puhuin myös oman tukihenkilöni kanssa joka kertoi että W10 toimii hänellä ongelmitta, kertoi kuitenkin että pitää muistaa/osata huolellisesti ruksia ne kaikki "automaattitoiminnot" pois (uskoisin että hän tarkoitti aikaisemmin täällä mainittuja "vakoilutoimintoja").
V11 - it defines you.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #529 : Elokuu 17, 2015, 18:47:41 ip »
.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 20, 2016, 18:37:52 ip kirjoittanut motomatti »

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #530 : Elokuu 17, 2015, 20:33:11 ip »
Varmaan kannattaa hommata oma säätöläppäri. Noita viisi kuusi vuotta vanhoja koneita saa lähes uloskantohintaan tuttavilta ja sukulaisilta. Just sen ikäisiä, että akut on morjes. Uusia akkuja saa parilla kympillä ebaysta.
Hyvä pyörä, parempi mieli.

Hajakenttä

  • Viestejä: 942
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #531 : Elokuu 18, 2015, 18:22:09 ip »
On hyvä uutinen, että Win10 on menestyksellä toiminut GD alustana. Ehkä toimii vastakin. Sanon ehkä, koska MS voi tehdä mitä tahtoo myös myöhemmin, ei ehkä juuri nyt. Seulontaa tekevä drm on kernelin, ytimen, osa. Sitä ei siis voi ruksia pois käyttäjän asetuksilla.

Asiasta on lukuisia lehtiartikkeleja:

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/windows-10-n-kayttoehdot-kummastuttavat-tuhoaa-laittomat-ohjelmistot-hylkii-laitteita-3328260

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/windows-10-soittaa-kotiin-eika-asialle-voi-tehda-mitaan-3328299




Linuxin tuputtaminen ei ole kenenkään intressi, ei minunkaan. Linux yhteisölle on aina parempi mitä pienemmällä piirillä se pysyy. Linux on (useimmiten) epäkaupallinen, eikä siis kilpaile markkinaosuuksista. Se tarjoaa vain vaihtoehdon. Tarjoan lukkarinrakkaudella mahdollisuutta siksi, että toisinaan tietokone, joskus suhteellisen uusikin, korruptoituu käyttöjärjestelmältään käyttökelvottomaksi. Silloin on usein helpointa ostaa kaupasta uusi kone. Se vanha sitten jää kaapin hyllylle ongelmajätteenä; ehjä kone, mutta käyttis rikki. Linux on silloin oikea valinta sille. Eikä Linux ole mitään köyhäilyä, se on erittäin modernien käyttöjärjestelmien valikoima. Siitä voi tehdä sellaisen kuin tarvitsee; niin helppokäyttöisen kuin haluaa.



PS. Kaikki eivät pidä MS:n menettelyä haitallisena vaan normaalina jenkkilän toimintana:

http://www.itviikko.fi/uutiset/2015/08/18/windows-10n-piraattiesto-paljon-melua-tyhjasta/201510510/7
« Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2015, 20:31:26 ip kirjoittanut Hajakenttä »
Sentire la forza!
Terv: Timo

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #532 : Elokuu 18, 2015, 20:29:14 ip »
Täällä yksi sekakäyttäjä: nippu vanhoja läppäreitä ja muitakin tietolaitteita alkaen W95:sta ja sen jälkeisistä Windows-käyttöjärjestelmistä Ubuntuun ja Meegoon. Tarpeen mukaan. Jos joku sattuu ostamaan minulta moottoripyörän tulee sen mukana asiaankuuluva moottorinohjausohjelmisto istutettuna kulloisena aikana käytössä olleeseen tietokoneen käyttikseen. Pari kertaa vuodessa testaan että ovat kunnossa ja ottavat yhteyden säätökohteeseen. Vain akut ovat entisiä.

TunturiTT

  • Viestejä: 11 407
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #533 : Elokuu 18, 2015, 22:08:54 ip »
Tuttavapiirissä on muutama Linux-uskovainen. Tuputtavat joka käänteessä, kun aiheeseen päästään, käyttistään. Kun sitten kysyn, että miksi tällaisen käyttäjän siihen pitäisi siirtyä, tulee epämääräistä muminaa vakaudesta, vapaasta koodista ja yhteensopivuudesta jne. Ainoa oikea valtti, joka minua kiehtoisi, on nopea käynnistyminen. En ole sitä tyyppiä, joka vapaa-ajalla harrastaisi mitään tietokoneisiin liittyvää. Sellaisen edessä saa istua palkkansa eteen. Ei ole vielä minun käytössä Microsoftin rajoittuneisuus häirinnyt. Olen jopa hyvin sopinut sen kanssa yhteen..
Hyvä pyörä, parempi mieli.

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #534 : Elokuu 18, 2015, 22:51:59 ip »
Tunnen tietotekniikka-alan ammattimiehen ja hänelle Linux on kauhistus: vain Windows-käyttisten vioista/häiriöistä saa kynittyä rahaa asiakkaalta kunnolla.

ALi

  • Viestejä: 1 039
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #535 : Elokuu 23, 2015, 10:04:40 ap »
Projektini jatkuu. -> ->  ???
Uudet sytkäpuolat eivät poistaneet nytkytystä. Ja vaikka ohmit on samat (1ohm ensiö ja 3.2kohm toisio), niin n. 5 sek käynnin jälkeen syttyy EFI valo. Vikalokiin tulee myös merkintä (coil right, coil left), että nyt on sekin nähty "toiminnassa" - turhaan. Valosta huolimatta käy ja kukkuu siis. Laitoin alkup. takasin. Pyörä kulkee, kuin nelipyttyinen auto kolmella sylinterillä ja epätasaisesti nykien. Ei ole mukavaa se. Jokin ei toimi tarkoitetulla tavalla. Yksi ruiskusuutin ja tps uusittu, sytkäpuolat vaihdettu ja ajeltu lambda-off sekä fyysisesti, että off-kartalla. Seuraavaksi vaihdan RPM anturin. Josko viimein  ???
Paras käynti on ollut +10% bensakartalla lambda-on. Kulutus? Ehkä 6 l/100km, ei mitattu.

Ongelma siis tuli, kun ensimmäisen kerran koskaan resetoin ecusta itseoppivat arvot GuzziDiagilla.
Kun tein tuon itseoppivien arvojen nollauksen, niin en muuttanut mitään muuta. Ecussa vakiokartta. Käytin säädetyn (ventt.+balanssi) koneen lämpimäksi. Sammutin ja tein resetit. Ensin tps ja sitten itseoppivat arvot. Virta pois 30 sek. ja käyntiin. Tallensin GuzziDiagilla lokit ennen ja jälkeen (liitekuva). Kuvien kirjoittamisen välillä on 12 minuuttia ja allaoleva heti resetin jälkeen. Siinä lambda ensin saavuttaa toimintalämmön ja sitten alkaakin zig-zaggi. Pitäisi alkaa kaiketi uusi oppimisprosessi, mutta  ???  Tämän jälkeen annoin olla yön yli ja kylmällä koneella käytin tyhjäkäyntiä 5 minuuttia, kun jostain vielä sellaisen resetointi-ohjeen muistin lukeneeni.
Akunkengät koitin myöhemmin yön yli irti ym."voodoota", mutta zig-zag on ja pysyy. Kesän mittaan olen sitten vaihdellut ensin uusia osia ja muutellut karttoja, sekä lambda-on, että lambda-off. Myös sekä tps, että itseoppivien resettiä olen tehnyt niin kylmällä, kuin kuumalla koneella. Ei vaikutusta  ???
Uuden kartan syöttämisen jälkeen tulee ensi kerralla nykäisy, kun siirtyy tyhjäkäyntikierroksilta kartalle.
Pyörä lähtee aina hyvin heti käyntiin oli kone sitten kylmä tai kuuma ja kartta perus tai muokattu.
Polttoaineena on ollut nyt kokoajan pelkkä bensiini. Lambdakäyrä juoruaa, ettei pauku kunnolla. Käynti on karkeaa, katkonaista ja tehotonta läpi koko kierrosalueen. Nyt ei lasketella kovaa mistään mutkasta ulos :P , eikä löntystellä isolla vaihteella kohti auringonlaskua  ::)
Olisi varmaan edullisin ja helpoin viedä merkkihuoltoon resetoitavaksi, mutta kun on leikkiin ryhtynyt, niin se uteliaisuus  ;D . Ja myöhemminkin karttamuokkauksia tehdessä on se reset tarpeen. Ehkä kokeilen sitä eri GuzziDiag versioilla 0.45:n lisäksi. Löytyy 0.42, 0.43, 0.46 ja 0.47. Pyöräksi voisi myös valita toisen 15RC/PF1C mallin, kuten Breva 750, jos GuzziDiagissa on bugi Nevadan resetin kohdalla.
p.s. Jos häiriö on ecusta, niin voisikohan resetillä ruiskusuuttimien komennot mennä ristiin ? Jotenkin voisin kuvitella, että väärä ruiskuajotus saattaisi ajossa tuntua Guzzin V2 koneessa tuolta "kuin nelipyttynen auto kolmella sylinterillä". Onko kukaan kokeillut ?
p.p.s. Muistuttaa "hyvin mielenkiintoinen vika" ongelmaa 2014 keväältä ( http://www.guzziclub.fi/hscms/foorumi/index.php?topic=4711.msg37697#msg37697 ). Lähtikö se 15RC PaulDaytonalle vai onko motomatilla hyllyssä ?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 23, 2015, 11:45:59 ap kirjoittanut ALi »
"Keep It Simple . . . "   (-13 Bellagio) (ex: -04 Nevada, ex: -88 V35 Florida)

ALi

  • Viestejä: 1 039
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #536 : Elokuu 23, 2015, 12:27:49 ip »
Olen tehnyt mekaanista vianetsintää, mutten ole halunnut tekniikkapalstan puolelle tätä viedä, kun se alkoi GuzziDiag:lla resetoinnin myötä. Kun ratkaisu löytyy, niin siitä voi tehdä sinne tapauskertomuksen.
Alkuun epäilin ruiskusuutinta, kun se ei läpäissyt 9V paristolla tehtyä suihkutestiä. Jäi pari kertaa virrattomana liruttamaan ohutta suihkua 1/5 reiästä. Ultraäänipesu, eikä edes uusi suutin zig-zagia poistanut. Seuraavaksi uusi TPS, koska kahvan alkuliike oli äkkinäinen ja loivasta alamäestä vetoon siirtyminen epäröivää. Uusi TPS paransi kyllä kulkua ja kahvatuntumaa, mutta zig-zag ei poistunut. Antaumuksella ja hartaudella on imubalanssi säädetty ja tarkistettu jokaisen muutoksen jälkeen. Uudet sytkäpuolatkin paransivat minusta käyntiä, mutta laitoin vanhat EFI valon häiritessä ja kun ei zig-zag tai nykiminen poistunut. Lambdalla ei ole vaikutusta. Off-kartalla meno on yhtä voimatonta ja nykivää.
Outoa on myös se, että logeissa ruiskuajat ja sytkäennakot näyttävät tasaisilta ja vakailta. Samaan aikaan kuitenkin ajossa perstuntuma on kuin joku katkoisi virtoja millisekunneiksi tai kuristaisi bensansaantia. Ja ei, ei ole bensaputketkaan lytyssä tankin alla. Tulpat uudet ja tankki putsattu.

Pyörällä sietää ajaa rauhallista maantieajoa nopeudella 60-90. Välillä voi jopa kuvitella menon olevan tasaista, kun sellaisia 30-100km lenkkejä on tullut tehtyä. Nyt kuumilla ilmoilla kun kone lämpenee, niin käynti tuntuu aiempaa vaivalloisemmalta. Vikakoodeja ei tule ja sytytystulpat ovat samanväriset. Ei nokiset, vaan ennemmin vaaleahkot. Omasta mielestä normaalin väriset.
RPM anturin käänsin kokeeksi 90 astetta, mutta se ei vaikuttanut eilisellä 50 km lenkillä mitenkään. Sille laitoin myös +10% (x1.1) bensakartan ja 30% etanolia tankkiin. Käy vähän pehmeämmin, muttei vaikuta käyntihäiriöön.
Jotenkin se ecu tulkitsee tai saa tietoja väärin tai sitten ohjaa väärin ruiskuja. Sytkä tuntuu olevan kohdallaan, koska ei paukuta putkessa, eikä imukurkuissa.

p.s. Saisipa GuzziDiagilla lambdalukemat myös off kartalla näkyviin ja logattua. Niistä ehkä voisi jotakin päätellä, kun lambda-on tilassa kaikki on niin automaagista, eikä oikein tiedä mitä kaikkea se ecu tekee ja laskee näkyvän lisäksi.
"Keep It Simple . . . "   (-13 Bellagio) (ex: -04 Nevada, ex: -88 V35 Florida)

ALi

  • Viestejä: 1 039
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #537 : Elokuu 23, 2015, 16:46:25 ip »
Lämmintä lepopäivän puuhaa eli RPM sensorin käänsin takaisin ja mittasin välin hammaskehälle. Päädyin usean mittauksen jälkeen tulokseen 0,85 eli suosituksen (0,6-1,2mm) välissä ollaan. Anturin päässä oleva keskimetalli on magneettinen ja kuusioavain nappaa siihen kiinni. Hammaskehän tutkin konetta kääntämällä ja siellä on yksi kohta, jossa tasaista ilman hammasta.

Sitten GuzziDiag 0.47:lla (Win 7) valitsin Breva 750 ja tein taas tps:n ja itseoppivien arvojen resetit. Kone lähti heti tulille ja lambdan lämmettyä se alkoi kirjoittaa taas zig-zagia. Koneen käydessä katsoin eri arvoja ja kaikki näyttää ok. Sellainen kysymys olisi, että tulisiko koneen käydessä valinnoissa Yksi hammas/ant tai Usea hammas/ant näkyä jotain ?  Minulla molemmat näyttää vain 0 .

ps. Laitoin PaulDaytonalle lyhyen s-postin, jossa kysyin onko hän kuullut, että 15RC auto-learning reset tällaisen häiriön aiheuttaisi. Laitoin ennen/jälkeen login ja listasin mitä osia (ja karttasäätöjä) ongelman poistamiseksi on vaihdeltu.
"Keep It Simple . . . "   (-13 Bellagio) (ex: -04 Nevada, ex: -88 V35 Florida)

motomatti

  • Viestejä: 13 464
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #538 : Elokuu 23, 2015, 21:13:44 ip »
Viittauksessa: http://www.guzziclub.fi/hscms/foorumi/index.php?topic=4711.msg37697#msg37697
Tapahtunut testaus jäi kesken pyörän omistajan tultua tyytyväiseksi ECUn vaihdon jälkeen. Hänellä ei ollut enää mielenkiintoa että etsisin irrotetusta 15RC-ecusta mahdollista virhettä. 15RC:n hän piti itsellään.

Camn

  • Viestejä: 2 577
Vs: Guzzidiag - suomen kielellä
« Vastaus #539 : Elokuu 23, 2015, 22:04:38 ip »
On peräti outoa, että vika tuli sen jälkeen kun itseoppivat arvot on nollattu. Kun tilanne ei muutu lambda off –tilassa, se mielestäni todistaa sen, että ongelma ei johdu lambdan ja ecun yhteistoiminnasta silloin kun ollaan lambda on –tilassa. Kun kerran antureissa ei vaikuta olevan vikaa, jää jäljelle ecu. Ymmärtääkseni Writer kirjoittaa ecuun ”melko paljon” – ei mitään sellaista mikä on vaarallista tai mikä voisi saattaa sen toimimattomaan tilaan, mutta myös osan ”firmwarea” jollain tapaa? Siksi jotkut ovat voineet käyttää toisten pyörien hieman poikkeavia ecuja sen jälkeen kun siihen on kirjoitettu Guzzin softa Writerilla. Jos vika on joku merkillinen ”hakaustila” ecussa, sen olisi pitänyt poistua kun siihen kirjoitetaan uusi softa?

Olisiko kellä samanlainen hyvin toimiva Nevada, siitä softa imuroiden ja sillä kokeilu ? Voisiko mistä saada 15RC ecun lainaksi ? Joutaako se Motomatin tietämä ”hyllyssä oleva” vai löytyisikö kohtuuhintainen ebaystä tms. (eihän niitä silloin löydy kun tarvitsisi)? Muistuttaa omaa pikku vaivaa, joka on tosin hyvin vähäinen tähän verrattuna: < 2000 kierroksilla nykii pintakaasulla, erityisesti ensimmäiset 2 km. Mutta vain käyttämälläni softalla, jos syötän muita (esim.tehtaan alkuperäisen), käy ja kukkuu < 2000 rpm hyvin. Luonnollisesti ecun kartat voivat saada pelin toimimattomaksi...

Omasta kokeilusta tuli vielä mieleen: oletko muuttanut Engine temperature trim kartan sellaiseksi, että siinä on huomioitu se että anturissa on lämmönsiirtopastaa? Ecun saama tieto lienee tällä hetkellä koko ajan +30C enemmän kuin ennen? Turvallisinta olisi kokeilu niin, että anturi on taas "puhdistettu" ja ilmarako paikallaan? Kun eikös se ollut niin että lambdasäätö ylipäätään toimii tietyissä moottorinlämpötiloissa ja tietyillä kierrosluivuilla näissä alkupään "primitiivi" -versioissa, vai miten? Ja sitten siellä on täysin tietämätöntä vielä, siellä softassa (mitä tarkoittavat acceleration map numerot, sytytysennakko muuttuu moottorin lämpötilan mukaan, millä logiikalla, miksi start enrichment map vaikuttaa myös muualla). Ymmärrän niin että alkuaikojen karttoihin puuttujat (ennen GuzziDiag aikoja) varoivat koskemasta mihinkään muuhun kuin ruiskutus- ja sytytyskarttaan?

Tästä lämpöanturoinnista tuntuu olevan osaajien kohdalla eri ajatuksia, molemmat ymmärrettäviä.  Toinen se että tottahan anturin kertoman lämpötilan on oltava mahdollisimman "oikein" (tässä tilanteessa myös kartat on tehtävä tuon tiedon mukaan). Toinen on se että kun on aikanaan valittu halpa yleiskäyttöinen anturi (max 130C), on tarkoituksella valittu asennustapa ilmaraolla ja lämpöä eristävällä "muovisella" väliosalla. Näin on estetty anturin rikkoutuminen Italian helteillä tullitien maksukopille jonottaessa - kartat ja muu ecun toiminta on sitten tehty sen "lämpötilan" mukaan (alempi kuin todellinen, vaihtelut viiveellä ja hitaampia) mitä anturi kertoo.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2015, 10:13:25 ap kirjoittanut Camn »
V11 - it defines you.