Paljolti saa kiittää moderneista tankkien korkeista jotka eivät tarpeettomasti hengitä sekä siitä että bensiinilaadut ovat muuttuneet eikä niistä irtoa enää niin helposti palavia jakeita kuin aikanaan.
Sitten on tietysti se että käytetään kaasutinmoottoreissa säilytysaineita polttoaineen joukossa ja käydään talven aikana laskemassa kaasuttimien kokokammiot täyteen ettei muodostu sakkaa joka tukkii.
Ruiskutusmoottoreissa asia on helpompi sillä niissä on tankki ja muu järjestelmä suljettu ja venttiileillä ohjattu. Kaasut eivät pääse ulos. Kunhan tankkiin jonkun litran bensaa jättää perustaksi.
Myös alkydipolttoainetta voi käyttää säilytykseen. Kannuissa myytävää tavaraa koneliikkeissä ja huoltoasemilla.
Talvikäyttö pari-kolme kertaa vuoteen vähän tai harvoin ajettavassa pyörässä pitää koneen notkeana.
Syksyllä kun laittaa uuden öljyn, ainakin moottoriin ja käyttää hetken niin on suojannut jo aika paljon.
Kylmä ulkovarastokin on parempi kuin ulkona säilytys mutta ei paljoa. Lämpötilan vaihtelu kerryttää kosteutta rakenteiden, kuten moottorin ja rungon sisään sekä polttoaineen joukkoon mikäli tankki ei ole täytetty korkkia myöden. Nykypolttoaineissa etanoliosuus hieman helpottaa vesiasiaa sillä etanoli liukenee veteen. Tai toisinpäin.
Keväällä, kun ajohinku iskee, on ikävä takaisku jos akku on "kylmennyt" tai polttoaineesta on haihtunut herkimmin palavat ainekset ja tankin pohja ruosteessa sinne kertyneen veden ansiosta ja ajokampeet jo yllä. Kyllä saa taas puhelinsoittoja kavereilta kun pyörä ei käynnistykään. Tyypillistä on että akku on "kuiva" tai se on muuten ottanut nokkiinsa. Voi elpyä kun lataa jokusen tunnin tai sitten ei...