Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Tekniikkapalsta / Vs: Havaintoja 1400 Guzzin perusrakenteesta ja huollettavuudsta
« Uusin viesti kirjoittanut Kurtsi Marraskuu 07, 2023, 15:06:53 ip »
Mikähän mahtaa olla hinta huollossa teetettynä ? Onkohan ollut ihan viisas idea palata 40 vuotta taaksepäin.
92
Tekniikkapalsta / Vs: Havaintoja 1400 Guzzin perusrakenteesta ja huollettavuudsta
« Uusin viesti kirjoittanut motomatti Marraskuu 06, 2023, 20:40:03 ip »
Tänään otin irti laturin hihnan. Ei ihan pikkuhomma. Vaatii että alarunko pitää irrottaa. Runsaasti pulttien kanssa puuhailua. Samalla pitää varoa ettei mitään mene rikki tai naarmuunnu. Sähköjohtoja liittimineen ja sähköisiä komponetteja on paljon irroteltaviksi. Huomenissa tulee runsaasti kuvia aiheesta jos hyvin käy. Tämänpäiväisistä puuhista edelleen samassa osoitteessa kuin yllä. Jutun loppupäässä on uusimmat toimet.
93
Asiaa ja asian vierestä / Vs: Uusi hankintani 850 T3 California
« Uusin viesti kirjoittanut motomatti Marraskuu 06, 2023, 09:33:24 ap »
Kuten tiedättekin; omistan T3 Calin. Tosin se on nyttemmin ollut jo kohta vuosikymmenen digitaalinen.

Digiä olen laittanut siksi että se on edullista, hyvin toimintavarmaa ja vähähuoltoista ja pystyy säätämään itse.
Erityisesti virranjakaja tuotti huolta sillä sen keskipakosäädin oli varsin kulunut. Kolmesta kohtaa: keskipakosäätimen jousien ja jousitappien urien kulumat, vastapainojen akselien kulumat ja virranjakajan akselin kuluma. Olisin toki voinut laittaa uuden tai kunnostetun virranjakajan mutta kun nuo digitarpeetkin olivat edullisia niin tein vaihdon.

Edelliseen viitaten: olen monesta vanhasta Guzzista, omista ja tuttujen, löytänyt vastaavat viat virranhakajasta. Pääosin se johtuu puhdistamattomuudesta ja voitelemattomuudesta sekä luonnollisesta kulumisesta. Se taas johtaa siihen että sytytyshetki on epämääräinen eikä kohdallaan koneen muun käyntisyklin mukaisesti. Aiheuttaa tehottomuutta ja tarpeetonta polttoaineen kulutusta ja sitä myöden moottorin kulumista koska palamaton bensiini sekoaa öljyyn, jne. Koska vika tulee hitaasti niin sitä on hankala diagnosoida ulkoisesti.

Suosittelen kaikkien paljon ajettujen kärkisytytteisten Guzzien omistajille ottaa virranjakaja kouraan ja purkaa se atomeiksi. Useimmiten sen voi korjata osavaihdoilla liki alkuperäiseksi. Varaosia on saatavissa useilta tahoilta.

Harva tulee katsoneeksi sinne kärkilevyn alle missä säädin piilee.
94
Asiaa ja asian vierestä / Vs: Ajokausi -23
« Uusin viesti kirjoittanut Kaljee Marraskuu 05, 2023, 22:56:38 ip »
Tätä se teettää kun on laiska ja tyhmä samaan aikaan... Vielä eilen olin päivällä koittanut kuinka maa pysyy jalan alla, ajattelin että hyvin enkä hakenut pientä puulevyä kymmenen metrin päästä. Tällä kertaa tyhmästä päästä ei kärsinyt kuin vasen etuvilkku sekä kuljettajan jalkatappi...

Tarkoitus oli vielä tulevalla viikolla ajella moottori lämpimäksi ja vaihtaa öljyt ja suodatin, ennen talvisäilytyspaikkaan ajamista. Tekeehän tuon vieläkin mutta ehjänä olisi mukavampi odotella kevättä ;D

Tänä kesänä on tullut ajettu ensimmäisen kerran koskaan ihan huruajona päivässä yli 200km lenkkejä. Ennen on aina ollut jokin päämäärä, käydä sukuloimassa, museossa X tms, mutta nyt maittoi ihan vain rento ajelu hieman naapurikylääkin pidemmälle. Talviset pyörällä ajelut jatketaan tästä sitten itäraudan voimin.


95
Tekniikkapalsta / Havaintoja 1400 Guzzin perusrakenteesta ja huollettavuudsta
« Uusin viesti kirjoittanut motomatti Marraskuu 05, 2023, 11:36:52 ap »
Normihuolto on suht helppoa. Öljynvaihdot, venttiilisäädöt ja muut perustoimet ovat varsin yksinkertaisia paitsi peräöljyn vaihdon suhteen sillä siinä joutuu irrottamaan takapyörän. Sitä varten pitää oikean puolen äänevaimenninkin löysätä että akselin saa pois. Toisella puolella sama jos ei ole käytössä erikoisavainta. Keulan ja muiden kohteiden öljynvaihdot ovat helppoja kotiasentallekin.

Hankaluutta olen havainnut laturin hihnan vaihdon suhteen. (Kuuluu huolto-ohjelmaan 50000 km:n kohdalla) Yllättävän paljon joutuu purkamaan. Sinänsä yksinkertaista hommaa mutta työlästä ja vaatii runsaasti työkaluja. Paljon pitää purkaa edestä pois tavaraa. Kaikkiin ruuveihin ei pääse kovin helposti käsiksi. Homma on vielä vaiheessa.
http://www.motomatti.fi/2023/10/california-1400-talvihuoltoa.html

Piti tehdä tällainenkin vehje että homma etenee: http://www.motomatti.fi/2023/10/kevyt-ja-purettava-nosturipukki.html
Pyörän etuosan paino roikkuu nyt tämän telineen ja taljan varassa.

Teon alla on ensimmäinen iso huolto. Siinä käydään läpi niitä kohteita joilla on pitkä huoltoväli kuten kardaani, perävaihteen tarkistus, etu- ja takanapa ja takahaarukka laakerointeineen, ohjauslaakerit ja kaikki sellainen mikä heiluu ja vemppaa: sähköliittimissä ilmenevät hapettumat, satulan lukko, jarrusatuloiden puhtaus ja valojen toiminta eli monia asioita joiden häiriöt voivat haitata tai vaarantaa ajotapahtumaa.
96
Pääkaupunkiseutu / Pikkujoulupizzat la 25.11.2023 klo 17.00!
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Karjalainen Marraskuu 03, 2023, 13:27:00 ip »
Perinteiset pikkujoulupizzat lauantaina 25.11.2023 klo 17.00 alkaen Ravintola Provencalessa!

Varattu 16 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Ilmoitathan osallistumisestasi ke 22.11. klo 12.00 mennessä: pekka.karjalainen620@gmail.com tai 0405475568 tai foorumin ketjuun tai Gruppon Facebook-ketjuun.

Linkki Provencalen sivuille: https://www.provencale.fi/
 
Osoite:

Asemanaukio 7, 04200 Kerava

Aivan aseman likellä, helppo tulla junalla kauempaakin!

https://www.guzziclub.fi/hscms/news/107/161/2023-Paeaekaupunkiseudun-pikkujoulupizza.html
97
Tekniikkapalsta / Vs: Takajarru / integraation poisto
« Uusin viesti kirjoittanut motomatti Marraskuu 02, 2023, 19:11:11 ip »
Olen ohittanut tuon kuormaatunnistavan venttiilin joskus kauan sitten. Sama kaverinkin pyörässä kun laitettiin paremmat letkut. Toki pitää ajaessa muistaa että takajarru on ihan oman hallinan varassa. Voi siis lukittua. Jos on tottunut siihen että takajarrua voi painaa huoletta niin muutoksen jälkeen kannattaa harjoitella eri pinnoitteilla jarruttamista. Myös kaarteessa.

Metallipunosletkuista hieman lisää.
Niitä on sellaisia joissa ei punoksen päällä ole suojaavaa muovipinnoitetta. Se on herkkä vaurioille jos pääsee hiertämään muihin rakenteisiin. Siihen on helppo ratkaisu: kutistesukka tai kutisteliimasukka punoksen päälle. Kelpaa sellaisenaan myös museokatsatuksessa. Asia oin tarkistettu. Olen laittanut kahta tai kolmeakin kutistesukkaa päällekäin niin kokonaisuus näyttää kumiletkumaiselta.

Valmiiksi pinnoitettu punosletku on varma valinta nykypyörään. Sellaisen hankkiminen ei ole hankalaa eikä kauhesti maksakaan. Hyrauliikkaliikkeet tekevän niitä. Kannattaa otta vanhat letkut malliksi niin selviää banjojen muoto ja asento. Niitä kun on erilaisia: suoria ja eri kulmiin taivutettuja. Lisäksi tuo maitsemani kiertokulma. Prässättyjä liitoksia kun ei voi kääntää.

Kumiletkujen poisvaihdon jälkeen kannattaa jarruttaminen opetella uudelleen. Eroa on.
98
Tekniikkapalsta / Vs: Takajarru / integraation poisto
« Uusin viesti kirjoittanut Jani Janhunen Marraskuu 02, 2023, 12:57:07 ip »
Tuo takahaarukan yhteydessä oleva säätöventtiili, tai luistonesto tai millä nimellä nyt sitä kutsuukin, on kyllä tiedossa. Sehän säätää jarrupainetta etu-/takajarrun suhteen riippuen pyörän kuormauksesta. Silläpä just kysyinkin, että ei taida tässä tapauksessa merkitystä, jos vetäisee uuden mittatilatun letkun suoraan sylinteriltä taakse. Saa ylimääräiset letkut & muut kilkkeet purkaa pois.

Muut pyörät ovat perinteisillä jarruilla, siksi muutan tämänkin kun on tottunut tuommoisiin.

Jani
99
Varsinais-Suomi / 02.12. Illanvietto joulua odotellessa
« Uusin viesti kirjoittanut Kaijus Marraskuu 02, 2023, 11:19:35 ap »
Tänä vuonna ei sitten pikkujoulupizzoja syödä vaan kokoontukaamme lauantaina 02.12. Gastropub Hiivariin 70-lukulaisen ruokalistan antimien pariin.
Aloitetaan seurustelu noin klo 17.00, toivottavasti runsaan osaanottajajoukon voimin.

Ravintolan emäntäväki toivoo saavansa sitovat ilmoittautumiset ateriavalintoineen n. viikkoa ennen eli ilmoittautukaa minulle
viimeistään sunnuntaihin 26.11. mennessä. Ilmoittautua voi soittamalla, tekstarilla, s-postilla, yv:llä, foorumilla, facebookissa tai ihan naamakkain.

Hiivarin osoite on Käsityöläiskatu 5, 20100 Turku ja ruokalista on liitteenä.

Terveisin
Kaijus
045 840444
kkekblad(at)gmail.com
100
Tekniikkapalsta / Vs: Takajarru / integraation poisto
« Uusin viesti kirjoittanut motomatti Marraskuu 02, 2023, 10:18:03 ap »
Maku- ja tottumusasioita nämä jarrumuutokset pitkälti.

Olen parissa pyörässäni muuttanut integraalijarrut tavallisiksi.
En ole vaihtanut poljin- ja kahvasylintereitä. Ainoa muutos on ollut kumiletkujen vaihto metallipunosletkuiksi. Jarrutuntuma etujarrussa on hyvä ja jarruvoiman annostelu helppoa parilla sormella.

Etujarrun sylinteri on sama kuin ennenkin eli sitä ei tarvitse vaihtaa mikäli jarrut ovat kaksimäntäistä tyyppiä. Nelimäntäisiin en ole ko. muutosta tehnyt.
Sama koskee takajarrua jossa poljinsylinteri on edelleen sama kuin alkuperäinenkin. En ole huomannut että sen käyttö olisi mitenkään raskasta. Ajosaappaani koko on 42.

Joissakin Californiamalleissa on takajarrussa luistonesto. Takahaarukan kupeessa on vivusto ja sen ohjaama venttiili jonka kautta jarrutusvoima kulkee takajarrulle polkimesta. Laitteen toimintaa voi säätää. Se tunnistaa pyörän kuormituksen. Valitettavasti sen olemassoloa monikaan ei tiedosta ja siksi se on jätetty ns. retuperälle eli laite ei edes toimi tai toimii väärin. Jousikin voi olla kuoleentunut.

Jos tätä alkeellista takapyörän luistonestoa ei tarvitse niin sen voi ohittaa tekemällä rakennussarjasta itse tai hankkimalla uuden letkuston. Alan liikkeet tekevät mittatilaustyönä metallipunosletkuja ja asentamisen voi tehdä itse. Voi myös ostaa irtoletkuja tarpeelisine osineen ja laittaa niihin itse "banjot" mutta se vaatii tarkkuutta. Kierreosat ovat yhden millimetrin nousulla.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]