Gruppo MOTO GUZZI Finlandia Foorum
Hein?kuu 12, 2020, 15:57:18 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: KERHON PÄÄSIVU: https://www.guzziclub.fi
 
   Etusivu   Ohjeet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia ja mielipiteitä motoristimajoituksista ja "elämyspalveluista"?  (Luettu 5264 kertaa)
klassikko

Viestejä: 181


« : Joulukuu 04, 2019, 10:55:47 »

Tervehdys, tälläistä asiaa ajattelin kevyesti kartoitella:
 
Onko porukoilla kokemusta (laitetaan suomeksi alku nimestä niin ei haut ohjaa tänne!)  ILMA bnb:stä ja varsinkin onko tullut kokemuksia erityisen hyvin harrasteajoneuvoilla liikkuvat / motoristit huomioivista majoituksista?

Kun nyt kuitenkin mietitte että mitä se nimimerkki klassikko nyt taas horisee niin laitettakoon tähän että tuli idea jos laittaisi
kaupungin laidalla olevan talon majoitus käyttöön ja suuntasi sen erityisesti harrasteajoneuvoharrastajille ja sisustuksellisesti vintegesta/designista pitäville.
Saa kommentoida.

Miltä kuulostaisi em. majoituksen yhteydessä "elämyspalveluna" tarjottava ajelureissu hyviä mutkateitä mökille saunomaan ja grillailemaan?
 
Tai kuten olen aiemmin hehkutellut " yhtä suomen hienointa mutkatietä" niin vaikka ajella porukalla urheilupyörillä Pistohiekalle pitzalle!

Joko omalla pyörällä tai pienestä maksusta jollain erikoisemmalla klassikkopyörällä?
Esim. osaa guzzisteista voisi kiinnostaa päästä kokeilemaan Ghezzi Briania, Le Mans ykköstä tai vaikka SFC Laverdoja ym.
Tai jotain aivan muuta.. vaihteluksi vaikka Harrikoita tai brittejä?
(tai oikein kuumalla kelillä voisi ottaa alle avourheiluautot ja sateella katolliset)

Tai kun on jo ajellut pitkät matkat motukalla majoitukseen eikä enää halua ajella niin olisiko mieluisaa taksin tai ilmaiseksi tarjolla olevien polkupyörien sijaan saada kyyti kaljalle vanhalla Rolls-Roycella?

Tälläisiä tuumailin.
Talviajaksi toki pitäisi olla omanlaisia aktivitettejä normi turistinähtävyyksien lisäksi.
Miten olisi autolla majoitukseen tulleille tarjota sivuvaunumoottoripyörällä reissu käymään pilkillä ja saunomassa?
Tai patikoida takapihan metsään laavulle makkaranpaistoon. jne..

Kommentteja ja ideoita otetaan vastaan.
 

 
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 04, 2019, 12:39:33 kirjoittanut klassikko » tallennettu
Vierailija

Viestejä: 1 671« Vastaus #1 : Joulukuu 04, 2019, 11:15:29 »

Otaksun, että moiselle olisi kysyntää.  Hymyilee

BTW, onko savusaunaa?
tallennettu

Emeritus-guzzisti
klassikko

Viestejä: 181


« Vastaus #2 : Joulukuu 04, 2019, 11:27:22 »

Kiitos. Oikein hyvä pointti tuo savusauna!  (useat noissa majoituksissa käyvät ovat ulkolaisia, maistuuhan se toki suomalaisellekkin mutta olisi erikoisuutena ja elämyksenä hyvä)
Taidan olla yrittäjähenkinen kun en sano että ei ole vaan kartoitetaan!
Talossa on puulämmitteinen sauna uudella Tulikiven isolla kiukaalla, mökillä erikoisuutena entiseen perunakellariin ihan hiljan tehty holvikaarisauna. Rannassa normi mökkisauna.
tallennettu
TimoEv

Viestejä: 1 719


Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!


« Vastaus #3 : Joulukuu 04, 2019, 14:20:59 »

Varmaankin hyvä idea. Palveluhan ei tietenkään synny ilmaiseksi, eli siitä pitää laskuttaa. No, se on ihan ok, perustaa yrityksen ( YAh, ky, oy jne. ) ja pyörittää sitä.
Majoituspalvelu on hieman monimutkaisempi, sillä siihen saattaa olla sanottavaa esim. pelastusviranomaisella, terveystarkastajalla jne. Puhumattakaan mahd. tarjoilusta; ruoanvalmistus, anniskelu eli viinan myynti. Neuvon ihan vakavasti ottamaan selkoa noista ENNEN aloittamista.

Mutta hyvä idea ja varmasti on kysyntää; Mitähän ulkomaalainen maksaisi esim. mahdollisuudesta istuksia järven rannalla tulilla ja siinä loimuttaa lohta ympärillä "hiljainen villi luonto" tms? Kun on vuosia ajellut turistien täyttämiä Alppien rinteitä tai jonottanut Effeliin...

Rohkeasti vain asialle! Itse tässä mietiskelen repun pakkaamista metsään menoa varten. Jospa vaikka nukkuisi pari yötä kuusenjuurella.
tallennettu
klassikko

Viestejä: 181


« Vastaus #4 : Joulukuu 05, 2019, 09:56:56 »

Kiitos, Hyviä pointteja.
Olen ollut useimpien noiden mainitsemiesi asioiden kanssa tekemisissä. Tässä olisi tarkoitus tehdä asiat hieman keveämmin. Eli laittaa puolet paritalosta (eli  110 neliötä )  lyhytaikaiseen vuokraukseen kun vapautuu pitkäaikaisilta vuokralaisilta.

Ei ole ainakaan tässä vaiheessa tarkoitusta perustaa yritystä.
Tuo alunperin vain yksityisille tarkoitettu majoitus nettialusta sisältää myös yksityisten tarjoamien elämysten välityksen ym..
Kyllä noissa perusjutuissa ja varustelussa tulee olemaan töitä.


Kerään kuitenkin ideoita ja kommentteja. Toteutuu tai ei.
Vaikke itse meninkin kesän reissussa pelkkä pieni magneettitankkilaukku kädessä aina majoituksiin niin olen kyllä havainnut että suurin osa raahaa majoitukseen sivulaukuista lähtien kaiken.. eli nämä, ajokamat ja kypärät pitäisi olla huomioitu sisustuksessa. Normi majoituspaikkoissa on naulakot kovilla kun niihin laitetaan koko porukan nahkapuvut ym..

Laavu loimuttamiseen löytyy ja savustimetkin... Meikäläisen kalamiestaidoilla ei tosin kalaa löydy kuin kaupasta!
Itsenäisyyspäivänä voisi käydä pistohiekalla pulahtamassa avannossa (jos on jäätä!) muutenhan sitä käy vain uimassa  Virnistää

 


tallennettu
Breeze

Viestejä: 1 159« Vastaus #5 : Joulukuu 05, 2019, 14:01:48 »Kerään kuitenkin ideoita ja kommentteja. Toteutuu tai ei.
Vaikke itse meninkin kesän reissussa pelkkä pieni magneettitankkilaukku kädessä aina majoituksiin niin olen kyllä havainnut että suurin osa raahaa majoitukseen sivulaukuista lähtien kaiken.. eli nämä, ajokamat ja kypärät pitäisi olla huomioitu sisustuksessa. Normi majoituspaikkoissa on naulakot kovilla kun niihin laitetaan koko porukan nahkapuvut ym..


Minua on eniten harmittanut hotelleissa se, että kun kysyy kuivauskaappia, niin respa pyörittää päätä.
Kun on päivän ajanut viileässä säässä, niin kuivausta tarvitsee kengät, sukat 2, alusasu, välisasu, ajoasu, hanskat, kypärähuppu, kypärä.
Sitten jos on satanut ja sadeasu on myöhästynyt tai luottaa ajoasun sateenpitävyyteen, niin sitten sitä kuivausta tarvitaan.
Jos ollaan porukkareisulla, eli kahden hengen huoneissa, niin tilanne lähestyy loivaa katastrofia.

Pitää varmana lapin ressuila yöpyö lasketteluhotelleissa, niissä luulisi olevan varaus märkien kamojen kuivaksi saattamiseen.

Toiseksi eniten minua on harmittanut hotelleissa se, että huonetta e saa pimeäksi.

EDIT:
Kannattaa Googleen kirjoittaa "matkanjärjestäjän oikeudet" ja tutustua byrokratiapuoleen...


Matkanjärjestäjän määritelmä
Matkanjärjestäjä määritellään valmismatkalaissa. Sen mukaan matkanjärjestäjä on se, joka suunnittelee ja toteuttaa sekä tarjoaa matkoja itse tai muun elinkeinoharjoittajan välityksellä tai joka omaan lukuunsa tarjoaa toisen järjestämiä valmismatkoja. Matkanjärjestäjä on siis yleensä se henkilö, joka käytännössä toteuttaa matkan ja valmistelee sen itse tai toisen henkilön avulla. Valmismatkalaissa matkanjärjestäjälle asetetaan velvollisuuksia, kuten avustamisvelvollisuus sekä oikeuksia, kuten tietyissä tilanteissa oikeus peruuttaa järjestämänsä matka.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 05, 2019, 18:58:24 kirjoittanut Breeze » tallennettu

Tämäkin vielä! ! !
GuzGuz

Viestejä: 1 564« Vastaus #6 : Joulukuu 05, 2019, 20:11:40 »

Köyhänä (rahallisesti) yleensä matkailijana tulee mieleen monta edullista/ ilmaista muistorikasta öitsemispaikkaa vuosien varrelta.
Mororistit erityishuomiollakin joitain, jos sillä on väliä.
Onko pystyssä mitkä kohteet enään on tietysti kysymysmerkillä, tosin mopomatkailuni on suht tuoretta, viimeiset n 20v.

Mutta eikö tarvisi oman osionsa mihin listailla näitä?
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 08, 2019, 17:49:52 kirjoittanut GuzGuz » tallennettu
Jouko S
Administrator
***
Viestejä: 617« Vastaus #7 : Joulukuu 05, 2019, 21:00:21 »

Etelä ja Keski-Euroopan motoristimajoituksissa monet asiat ovat toisin.. Kuivauskaappihommat olisivat suomalaiseen motoristimajoitukseen todella bonusta, mutta saattaisi olla aikamoinen hankinta- ja käyttökustannus tässä tapauksessa..Ei siellä Suomen eteläpuolella niitä ehkä ole, paitsi juurikin Alpeilla ja siellä laskettelukeskusten hotelleissa, kuten Suomenkin laskettelukeskuksissa. Jos nahkat kastuu, sehän on useimmiten aloittelijan oma murhe ja toivottavasti kyseinen motoristi siitä oppii..Joskus sade kastelee tietysti kokeneemmankin motoristin, mutta ei kai se siinä vaiheessa ihan kauheasti haittaa, kokemuksen myötä...
Pimennysverhoja en laittaisi etelän motoristeille. Yötöntä yötähän he täältä tavoittelevat kaiken muun ihmeellisyyden lisäksi.

Kalastuksesta sen verran, että 2017 mökilleni majoittamat Prahassa asuvat tutut Guzzistit olivat erittäin tietoiset "joistakin" Suomen kalastussäännöistä. Piti ihan miettiä, oliko omat luvat voimassa..Kävivät sitten parina päivänä ongella grillatakseen kalaa. Muutamia ahvenia saatuaan kyselivät isompien kalojen perään.. Kerroin, että katiskalla voi tulla ISOJA kaloja, ja niin sitten kävikin. Grillasivat parin kilon hauen ja olivat todella onnellisia!

Olipa miten oli, mutta vieraat ulkomailta tarvitsevat aina tekemistä ja huolenpitoa. Näinhän meilläkin, kun ollaan ulkomailla.

Jouko


tallennettu
TimoEv

Viestejä: 1 719


Porukassa mukana - pyynnöistä huolimatta!


« Vastaus #8 : Joulukuu 06, 2019, 13:00:49 »

>>...vieraat ulkomailta tarvitsevat aina tekemistä ja huolenpitoa.<<
Istuksin joku vuosi takaperin Espoon Nuuksiossa pienen järven ja kynsitulen äärellä. Mitään ihmisen tekemää änntä ei kuulunut. Ilta hämärtyi ja yht´äkkiä lammella kuikka rupesi huutamaan. Auringon laskiessa liki metsän taa, kolme pöllöä huuteli keskenään omia reviireitään. Sininen hetki ja kehrääjä alkoi hurinansa.
Mietin, jotta mitähän saksmannit tai jaappanialaiset maksais per nenä, jos tänne pääsisivät: "...kyllähän ne 200€ maksais...hmmm...ja vielä vajaan tunnin päässä Hesan keskustasta...".

Mutku tuokaan ei ole suomalaisille mitään ihmeellistä, niin eihän ne ulkomaan elävät kummiskaan tommosta haluais...
tallennettu
Breeze

Viestejä: 1 159« Vastaus #9 : Joulukuu 06, 2019, 13:28:44 »


Mietin, jotta mitähän saksmannit tai jaappanialaiset maksais per nenä, jos tänne pääsisivät: "...kyllähän ne 200€ maksais...hmmm...ja vielä vajaan tunnin päässä Hesan keskustasta...".

Mutku tuokaan ei ole suomalaisille mitään ihmeellistä, niin eihän ne ulkomaan elävät kummiskaan tommosta haluais...

Etsiä asiakkaat, joille virallisuus (verot, luvat, pätevyydet, vakuutukset) ei ole tärkeitä ja toivoa ettei mitään satu tai sitten täytyy vetää täydellä byrokratialla.
Kaikki menee niin kauan hyvin, kun mitään ei satu ja turisti ymmärtää.
Sitten kun sattuu, niin voi olla, että turistin puheet unohtuu ja aletaan kyselemään korvausten perään ja sen jälkeen luvaton "yrittäjä" on aika pitkälti pulassa.

tallennettu

Tämäkin vielä! ! !
Vierailija

Viestejä: 1 671« Vastaus #10 : Joulukuu 06, 2019, 15:26:54 »

<snip>
Sitten kun sattuu, niin voi olla, että turistin puheet unohtuu ja aletaan kyselemään korvausten perään ja sen jälkeen luvaton "yrittäjä" on aika pitkälti pulassa.

Eipä tuolla konseptilla paljon lupia tarvita, mutta voihan sitä alkaa vaikkapa airBnB-yrittäjäksi, saa valita asiakkaansa.
tallennettu

Emeritus-guzzisti
Breeze

Viestejä: 1 159« Vastaus #11 : Joulukuu 06, 2019, 17:19:47 »

<snip>
Sitten kun sattuu, niin voi olla, että turistin puheet unohtuu ja aletaan kyselemään korvausten perään ja sen jälkeen luvaton "yrittäjä" on aika pitkälti pulassa.

Eipä tuolla konseptilla paljon lupia tarvita, mutta voihan sitä alkaa vaikkapa airBnB-yrittäjäksi, saa valita asiakkaansa.

Aloittaja kirjoitti:
Miltä kuulostaisi em. majoituksen yhteydessä "elämyspalveluna" tarjottava ajelureissu hyviä mutkateitä mökille saunomaan ja grillailemaan?

Jos ei maksua ota, niin ei tarvii lupiakaan...
tallennettu

Tämäkin vielä! ! !
klassikko

Viestejä: 181


« Vastaus #12 : Joulukuu 08, 2019, 09:27:41 »

Ihan hyviä huomioita, kiitos. Kirjaan ylös noita asioita mitä tulee ja voin vaikka editoida aloitusviestiin koostetta huomioista.  Tulin kokeilleeksi oman kuivauskaapin toiminnan. Toimi vielä vaikken ole vuosiin käyttänyt..     Kerran kontioon mennessä kuivasin yhdessä majoituksessa kamoja. Vaatteet sai kuivumaan mutta vain päältä kastuneet goretex nahkat eivät helpolla kuivuneet! Olisi joutunut vuorokauden jurraamaan. Eli tosiaankin käyttökulut olisi kovat. Teen ennemmin stylet kunnon orret saunaan johon saa kamat kuivumaan ennen ja jälkeen saunomisen. Samoja voi käyttää laudeliinoille ja pyykeille..Ajokamojen majapaikkaan asiallisesti saamista arvostetaan koska sain oikein kuvan miten Puolassa oli ollut. Kiitos. Itse funtsasin että eteisessä helposti jalkaan potkaistavat hollannikkaat tms olisi hyvät pyörällä tai muuten pikaisesti ulkona käydessä.         Noita elämysasioitakin saa laitella, selvitän kyllä asiat jos niihin ryhdyn joten ei kannata olla huolissaan ja jos nekin tekee "airpin""  kautta niin saa tuen asioihin sieltä. Homma etenee, nyt pientä remonttia vääntämään
tallennettu
Hajakenttä

Viestejä: 594« Vastaus #13 : Joulukuu 08, 2019, 17:46:17 »

Harvoin on ollut hotelleissa mitään mahdollisuutta kuivattaa kamppeita. Joskus on aamulla vedetty kosteita varusteita päälle ja annettu ajoviiman lopulta kuivata. Kyllä se tärkeää on jos vähänkin aikoo lajitoveria palvella.

Päivänä muutamana kävi meillä palotarkastaja. Ei tullut yllättäen, mutta silti, vahingossa oli saunassa pyykkiä kuivumassa. Siinä sitten seisottiin luentoa kuulemassa ja naama peruslukemilla luvattiin, että ei enää koskaan. Oikeassahan se oli. Aika monta tulipaloa on syttynyt saunassa kuivatetuista kamppeista ja pyykeistä. Ja lakihan sen sanoo myös.

Kun olen noita nahkatöitä opetellut tekemään, olen oppinut myös kovetettujen nahkaesineiden valmistusta. Nahkahan oli ennen muovien ja bakeliittien keksimistä niitä vastaava materiaali erilaisilla kovetusmenetelmillä. Eräs kovetus tehdään kuivattamalla märkä ja muotoiltu nahka yli 55°c lämmössä. Jos kovettaminen ei ole tarkoitus voidaan sanoa, että siinä lämmössä sitten nahkaesine menee pilalle. Sanoisin, että ei nahkakamppeita saunaan. Ulkomaalainen saunanlämmitykseen tottumaton kyllä helposti tekee kallita vahinkoja.

Kaupallisissa kuivauskaapeissa, vaikka kuinka hienoissa, on tilan riittävyys heti ensimmäinen ongelma. Suuri veden poistotarve on toinen, eli kuivauskapasiteetti. Siis varsinkin juuri moottoripyöräilyä ajatellen, vaikkapa neljän hengen porulalle. Jos olisi vaikka ulkokuistia/lasikuistia sen verran, että voisi rakentaa lämpöeristetyt seinät ja erottaa niillä kunnon komeron. Mieluummin pari neliötä. Jos se pimentää lasikuistia niin voi sen seinät olla lasiakin. Pääasia kuitenkin lattialämmitys. Siis betonivalulaatta jossa laillinen lämmityskaapeli. Mielellään kaksi termostaattia, toinen säätämään lämmön 30 – 40° paikkeille ja toinen varmistamaan turvallisuus alle 50°. Kunnollinen poistoilman ulospuhallin ylhäältä ja tuloilman aukko lähelle lattialaattaa, jos mahdollista sen keskeltä, jolloin ilma jo tulee lämmitettynä. Seulaverkkoritilä alas puolen metrin korkeudelle pikkutavaroita varten ja pitämään lattia vapaana. Uskoisin sen syntyvän helposti kuivauskaappia halvemmalla. Käyttökulut per käyttökerta, sähkö, eivät päätä huimaa kun eristeet tehdään kunnolla. Ja teho on omaa luokkaansa. Talvellakin kuivuu pilkkikamppeet.

====

Varsinkin ulkomaalaiselle on suuri ihme saada vaeltaa vaikka pienikin lenkki talvisessa metsässä, vaikka olisi aurattu metsätie, etenkin iltahämärän aikaan. Joillekin on aivan omituinen ja pelottava ihme kävellä jäällä. Kyllä se metsä on monelle kumma/pelottava paikka kesälläkin. Ja soutuvenellä tai kanootilla pääsee järvellä pari kertaluokkaa lähemmäksi luontoa kuin moottoriveneellä. Eikä lohifileen loimutukseen tarvitse lähteä takapihaa kauemmaksi. Turistien, myös kotimaisten, kanssa sujuu tarinointi ihmeen paljon paremmin vaatimattomassa kotamajassa tulilla, kuin kristallikruunujen alla. Omien onkimien tai pilkkimien ahvenien halstraaminen saattaa joillekin suomalaisillekin olla ensimmäinen lajinsa elämys tässä yltäkylläisessä yhteiskunnassa.PS. Kerran olin hauskassa hotellissa Berliinin lähellä. Pihassa oli kanoja ja ankkoja. Karjaa oli navetassa ja hevosia ja poneja haassa. Lapset ratsasti poneilla ja aasillakin. Kukko kiekui herätyksen aamulla. Yksi pikkupoika kertoi innoissaan kuinka oli ollut traktorin kyydissä isännän kanssa pellolla kyntämässä. Hotelli oli moderni ja moitteeton, ruoka hyvää ja saksalaista. Pyörä joutui kyllä olemaan yötä ulkona laajassa pihassa.

Landhotel Löwenbruch
Alt-Löwenbruch 57
(ehemals Dorfstraße 3)
Ludwigsfelde
14974 DE
+49337886270

tallennettu

Sentire la forza!
Terv: Timo
jjp

Viestejä: 165


« Vastaus #14 : Joulukuu 08, 2019, 22:55:34 »


Päivänä muutamana kävi meillä palotarkastaja. Ei tullut yllättäen, mutta silti, vahingossa oli saunassa pyykkiä kuivumassa. Siinä sitten seisottiin luentoa kuulemassa ja naama peruslukemilla luvattiin, että ei enää koskaan. Oikeassahan se oli. Aika monta tulipaloa on syttynyt saunassa kuivatetuista kamppeista ja pyykeistä. Ja lakihan sen sanoo myös.


Meillä pyykit kuivataan saunan pesuhuoneen puolella. Ilman virtauksesta ja hieman normaalia korkeammasta lämmöstä vastaa parikymppiä maksanut termostaatilla varustettu lämpöpuhallin. Ikää sillä on yli 5 vuotta, mutta alle 10.
tallennettu

Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself.
A. H. Weiler
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!