Gruppo MOTO GUZZI Finlandia Foorum
Tammikuu 25, 2020, 10:26:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: KERHON PÄÄSIVU: https://www.guzziclub.fi
 
   Etusivu   Ohjeet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kysymyksiä muualla  (Luettu 2493 kertaa)
ALi

Viestejä: 921« Vastaus #30 : Syyskuu 22, 2019, 09:52:59 »

Onnittelut Motomatille !!  Olet ollut merkittävän pitkäaikaisesti myös Guzzi-foorumin vankka tukijalka.
Monelle epävarmalle ostajalle (Guzzin harvasta huoltoverkostosta johtuen) tämä foorumi ja erityisesti jakamasi huolto- sekä korjausohjeet ja neuvot ovat varmasti olleet ratkaiseviakin siinä, että Guzzi merkkinä on omaan haltuun otettu.
Juhlan kunniaksi antaa jalkojen vipattaa ja se on hyvä että sedät jaksaa heilua täällä edelleen Hymyilee Cool

tallennettu

Jukka Laine
Administrator
***
Viestejä: 921


Kotirintamamotoristi


« Vastaus #31 : Syyskuu 22, 2019, 10:23:46 »

Riuskampuoleinen onnitus Motomatille Tuusbyystä.
tallennettu

Jukka Tuusulasta, Breva 850.
Verta pakkiin hallitusti!
Breeze

Viestejä: 1 012« Vastaus #32 : Syyskuu 22, 2019, 10:56:54 »

Hyvää syntymäpäivää signore Motomatti,
tallennettu

Tämäkin vielä! ! !
I.H.

Viestejä: 1 232« Vastaus #33 : Syyskuu 22, 2019, 11:18:57 »

Onnea Motomatille, mutta voiko kysyä tuota juhlapäiväsi ensimmäistä numeroa, onko kulmikas vai enempi kaarevan muotoinen ?   Iskee silmää
tallennettu

Titaniumin kuski
Henko

Viestejä: 165


« Vastaus #34 : Syyskuu 22, 2019, 11:39:01 »

Onnittelut Motomatille täältäkin. Facebookista on mukava välillä katsella kuvia, mutta arkistoja tällainen foorumi toimii paremmin. Vanhoja julkaisuja on sieltä facesta vaikea löytää. Ehkä mahdoton.
tallennettu
Breeze

Viestejä: 1 012« Vastaus #35 : Syyskuu 22, 2019, 14:16:45 »

Onnea Motomatille, mutta voiko kysyä tuota juhlapäiväsi ensimmäistä numeroa, onko kulmikas vai enempi kaarevan muotoinen ?   Iskee silmää

Sivulla kaksi on hyvä vihje...
tallennettu

Tämäkin vielä! ! !
MarkkuEVP

Viestejä: 896


Kauneus on katoavaista...rumuus sentään lisääntyy


« Vastaus #36 : Syyskuu 22, 2019, 16:03:43 »


Tuskin missään profetiaallisessa iässä... vasta korvantaukset kuivuneet Hymyilee leveästi Hymyilee leveästi
Mutta onnittelut ... jokainen vuosi eläkeellä on hienoa !

mr
tallennettu

Kahta asiaa en koskaan ole ymmärtänyt... mopon kaasutinta ja naisten sielunelämää
I.H.

Viestejä: 1 232« Vastaus #37 : Syyskuu 23, 2019, 09:02:19 »

Onnea Motomatille, mutta voiko kysyä tuota juhlapäiväsi ensimmäistä numeroa, onko kulmikas vai enempi kaarevan muotoinen ?   Iskee silmää

Sivulla kaksi on hyvä vihje...    Joo, kulmikas on .
tallennettu

Titaniumin kuski
kivirta

Viestejä: 27


« Vastaus #38 : Syyskuu 26, 2019, 08:48:57 »

Onnittelut Motomatille
tallennettu
Paavo

Viestejä: 79« Vastaus #39 : Lokakuu 02, 2019, 18:57:12 »

Matille myöhästyneet onnittelut Kirkkonummelta!
tallennettu
Hajakenttä

Viestejä: 546« Vastaus #40 : Lokakuu 28, 2019, 13:17:04 »

Muistin tämän vanhan keskustelun kun säätelin kuvien kokoa. Converseen on kevyt, yksinkertainen ja nopea kuvamuunnosohjelma. Sillä voi muuntaa myös formaattia ja resoluutiota ym. Voi myös poimia albumistaan useita kuvia ja muuntaa ja uudelleennimetä ja sijoittaa omaan albumiinsa kopiot kaikki kerralla vaikka vastaista gruppon palstalla käyttöä varten.

Ohjelma on saatavana useille alustoille.

http://converseen.fasterland.net/

Ubuntulle ja sen varianteille se on kuitenkin viisainta asentaa *buntun omasta ohjelmistovarastosta, tulee varmemmin oikein kerralla.

Kuten jo edellä mainittiin Gimp on kelpo kuvanmuokkausohjelma, jos on raskaammasta muokkauksesta kyse. Se on niin kattava, että myös kalliiden kaupallisten serkkujensa kurssilla käytetään sitä säästösyistä, koska se on ilmainen. Sille on myös hyvä käyttöohje samassa paketissa, ainakin osittain suomennettuna.
tallennettu

Sentire la forza!
Terv: Timo
motomatti

Viestejä: 10 752


« Vastaus #41 : Lokakuu 28, 2019, 13:59:59 »

Joo, Gimpiä piti hieman opiskella Pintan jälkeen. Pintakin on ihan hyvä ja nopea toimiessaan pikkujuttuihin kuten kuvan rajaamiseen mutta en ole saanut sitä toimimaan nykyisessä kokoonpanossa. Käynnistyy kyllä mutta kaatuu tai jumittuu kohta kun on saanut kuvan jo mieleisekseen.

Kuten Hajakenttä mainitsi niin Gimpiä pitää hieman opiskella mutta tuloskin on sitten parempi. Aika surkeistakin kuvista saa suht toimivia kunhan aikansa käyttää eri muokkauksia. Yleensä vain valotuksen ja kontrastin osalta.

Kuvien koosta:
Tapa ilmoittaa jonkin kuvan koko on laaja juttu. Tapoja ja suureita on useampia, olen huomannut. Se aiheuttaa hieman sekaannusta joskus.

Mutta ensimmäiseksi paras tapa kuvan koon suhteen (Enkä tarkoita kuvan fyysistä kokoa tai muotoa vaan sisältöä.) on rajata kuvasta pois epäoleennainen. Usein kuvassa, varsinkin tekniikkaan liittyvissä, on aivan tarpeettomasti taustaa. Piha-aluetta, tallin takaseinää tai kuvan taustalla näkyy jopa tuntomerkkejä siitä mikä on paikan osoite kuten ajoneuvojen rekisterikilpiä taustalla tai itse kohteen kilpi. Tai jokin muu pysyvämpi tuntomerkki. Vorot voivat tykätä sellaisista kuvista.

Kuvaa rajatessa kohteen osalta kuva useinkin puolittuu tai jopa on enää vain muutama prosentti alkuperäisestä kuvasta. Riippuu mitä kuvaa, kuinka kaukaa ja millaisella resoluutiolla. Kamerani kahteen 32 gigaiseen korttiin mahtuu melko monta kuvaa. Taitaa olla tuhansille tilaa kun ei käytä maksimiresoluutiota.

Itse teen näin: otan valokuvat kameralla tai kännykällä ja siirrän kuvat kuvauslaitteesta tietokoneen muistiin kopioimalla ne. Sen jälkeen poistan epäonnistuneet kuvat tietokoneelta ja avaan kuvankäsittelyohjelman. Yleensä riittää pelkkä rajaaminen mutta joskus kuvaa pitää parannella. Niiden toimenpiteiden jälkeen nimeän kuvan niin että löydän sen helposti aihepiirin mukaan. Joskus kun on kuvia useampi samasta kohteesta mutta eri suunnista niin nimestä voi tulla useamman sanalyhenteen mittainen.

Jos joudun laittamaan kuvia esimerkiksi Gruppon keskusteluihin teen kyseistä kuvasta vain matalampiresoluutioisen kuvan. Useimmiten sisältö on täysin katselukelpoista huonontamisen jälkeenkin.

Kuvani ovat .jpg-formaatilla joka sopii useimpiin tarpeisiin.

Kovasti minulta on pyydetty, varsinkin nuorempi motoristisukupolvi, että en niinkään kirjoittaisi vaan tekisin videoita jossa näytetään miten jokin asia tapahtuu. Siis kuvaa ja ääntä. En ole ryhtynyt. Sellaista se nykyaika teettää: ei tunneta teknistä sanastoa eikä osata lukea sisältöä aheesta.

Olen kyllä katsellut useita videoita monesta aiheesta. Niissä tehdään usein oikaisuja ja katsoja jää miettimään että mitäs nyt. Tai käytetään ihan vääriä menetelmiä. Pahimmillaan. Joka tapauksessa lukijalla tai katsojalla netistä oppiminen on omalla vastuulla kuten sen mukaan tekeminenkin. Katsomiseen vain kuluu suhteettoman paljon enemmän aikaa kuin saman asian sisäistämiseen lukemalla, jos siis osaa lukea ja ymmärtää.

Jos joskus teen tekniikkavideon (Sillä välineet on.) niin siihen ei tule ääntä ja alussa ja lopussa lukee Warning: Not for highway use!
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!